خبر رسمی شرکت Valve رسماً کنسول رومیزی Steam Machine را معرفی کرد

• Thread starter Thread starter Farh@d
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
9752.jpg

شرکت Valve از نسل جدید دستگاه Steam Machine رونمایی کرده است که به عنوان یک کامپیوتر گیمینگ کوچک برای اتاق نشیمن و تلویزیون طراحی شده و قرار است در اوایل سال ۲۰۲۶ عرضه شود.
این دستگاه که به عنوان بخشی از اکوسیستم جدید سخت‌افزاری Valve (همراه با Steam Controller جدید و هدست واقعیت مجازی Steam Frame) معرفی شده است
دستگاه به شرح زیر است:

• سیستم‌عامل پیش‌فرض: SteamOS (نسل جدید)‌، با امکان نصب سیستم‌عامل ویندوز به انتخاب کاربر.​
  • پردازنده (CPU): معماری AMD Zen 4 با ۶ هسته و ۱۲ رشته تا حدود ۴٫۸ گیگاهرتز (طبق گزارش Windows Central)؛​
  • پردازش‌گر گرافیکی (GPU): یک نمونه «نیمه‑سفارشی» از AMD RDNA3 با ۲۸ واحد CU و فرکانس حداکثر حدود ۲٫۴۵ گیگاهرتز؛ توان طراحی حرارتی (TDP) قریب به ۱۱۰ وات گزارش شده است.​
  • حافظه (RAM): ۱۶ گیگابایت DDR5 برای سیستم اصلی + ۸ گیگابایت GDDR6 برای حافظه گرافیکی گزارش شده است.​
  • ذخیره‌سازی (Storage): دو گزینه اصلی — ۵۱۲ گیگابایت یا ۲ ترابایت SSD. همچنین اسلات کارت microSD برای افزودن حافظه.​
خروجی تصویری و اتصال‌ها:

9753.jpg
  • خروجی DisplayPort 1.4 (پشتیبانی از ۴K@240Hz یا ۸K@60Hz) گزارش شده است.​
  • خروجی HDMI 2.0 (پشتیبانی از ۴K@120Hz، HDR، FreeSync، CEC) نیز گفته شده است.​
  • پورت USB‑C با سرعت تا ۱۰ گیگابیت/ثانیه (USB 3.2 Gen2) و چهار پورت USB‑A (دو پورت USB 3 در جلو، دو پورت USB 2 در عقب)؛​
  • اتصال شبکه: Ethernet با سرعت ۱ گیگابیت، Wi‑Fi 6E (2×2)، آنتن بلوتوث اختصاصی.​

دستگاه قرار است «بیش از شش برابر قدرت» Steam Deck را ارائه دهد و توانایی اجرای بازی در کیفیت ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه با فناوری FSR را دارا باشد.
پشتیبانی از Ray‑Tracing، امکان استفاده به‌عنوان یک رایانه کوچک خانگی (desktop mode)، طراحی مناسب برای محیط سالن پذیرایی، امکان استفاده کنترلرهای مختلف و …

قیمت نهایی هنوز اعلام نشده است؛ اما طبق برخی گزارش‌ها، هدف Valve ارائه قیمتی رقابتی با رایانه‌های بازی سطح ابتدایی (احتمالاً در محدوده ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار) است.​

یعنی valve انتظار چه قیمتی داشته که سکوت اتاق رو فراگرفته! :D
اتفاقا اون پی سی پلیرهای میدرنج اطلاعات خیلی دقیق تری (به نسبت های اند ها و کژوال ها) از قطعات سخت افزار دارن و اگه قراره که چیزی دستشون رو نگیره (به نسبت قیمت) میرن یه سیستم itx بهتر میبندن! :D

• Like
Reactions: Zack.Fair

MINISFORUM AtomMan G7 Pt با cpu به مراتب قویتر و gpu کمی قویتر از استیم ماشین با 32گیگ رم و 1 ترا ssd به قیمت 1000 دلار فروخته میشه . این نکته رو هم باید در نظر داشت که شرکت سازنده مینی پیسی مذکور امکان درآمدزایی طی زمان مثل ولو رو نداره .

به نظر من حدود 600 -650 دلار میتونه قیمت مناسبی باشه :-?

مشخصات gpu استیم ماشین نزدیک به rx7600m هست با این تفاوت که توان مصرفی از 90 به 110 وات افزایش پیدا کرده .

1763606642894.png

عملکرد rx7600m در رزولوشن fhd و qhd
1763580990605.png
https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-7600M-GPU-Benchmarks-and-Specs.679303.0.html

آخرین ویرایش:
کاری به قدرت ‌و کیفیت ساختش ندارم چون به valve اعتماد کامل دارم اما بنظر میاد قیمتش بیشتر از چیزی که فکر می کردیم باشه
من واسه نسخه 500 گیگی قیمت 450 دلاری تو ذهنم بود اما بنظر میرسه 100 یا 200 دلار گرانتر باشه
وقتی گفته ممکنه مثل کنسول قیمت گذاری نشه رنگ اعضای valve پریده سکوت اتاق رو فراگرفته همه افت انرژی دادن
امیدوارم سوئ تفاهم شده باشه در غیر اینصورت باید برای قیمت گذاری بالای 600 دلاری اماده باشیم

این پرش نهایت ۴۰۰ دلار قیمت بزنن بتونه بفروشه
۵۰۰ به بالا اگه قیمت گذاشتن اصلا به جایی نمیرسه.
۶۰۰ دلار بخوای پای این بدی سیستم میبندی به مراتب بهتر

• Like
Reactions: bayern_vahid
MINISFORUM AtomMan G7 Pt با cpu به مراتب قویتر و gpu کمی قویتر از استیم ماشین با 32گیگ رم و 1 ترا ssd به قیمت 1000 دلار فروخته میشه
همینیم که‌ گفتی برای 1080p Gaming ه با اینکه اصلا چیز کمی نیست-ولی مینی پی سی با قطعات موبایل بیس، همینه دیگه.
تو والو چی پیش خودشون فک کردن نمیدونم
خب کیس درست و حسابی میدادین بیرون، این شکلی هم الکی گرونه هم قدرت کافی نداره مگه اینکه قویترین قطعات درش گذاشته شه که خیلی گرونش میکنه. یه کیس جمع و جور میداد لازم نبود قطعه گرون هم پیاده شه.

همینیم که‌ گفتی برای 1080p Gaming ه با اینکه اصلا چیز کمی نیست-ولی مینی پی سی با قطعات موبایل بیس، همینه دیگه.
تو والو چی پیش خودشون فک کردن نمیدونم
خب کیس درست و حسابی میدادین بیرون، این شکلی هم الکی گرونه هم قدرت کافی نداره مگه اینکه قویترین قطعات درش گذاشته شه که خیلی گرونش میکنه. یه کیس جمع و جور میداد لازم نبود قطعه گرون هم پیاده شه.
steam os بر پایه لینوکس سیستم عامل سبکتری نسبت به ویندوز هست همین هم باعث میشود منابع کمتری مصرف بشود ، در نتیجه منابع بیشتری در اختیار اجرای بازیی باشد و با فریم بیشتری اجرا بشود

1763625141854.png

مخاطب استیم ماشین، بخشی بازار هست که، به دنبال pc ارزان با رابط کاربری کاربرپسند برای بازی است ، به شرطی که قیمت مناسبی داشته باشد :-?

steam os بر پایه لینوکس سیستم عامل سبکتری نسبت به ویندوز هست همین هم باعث میشود منابع کمتری مصرف بشود ، در نتیجه منابع بیشتری در اختیار اجرای بازیی باشد و با فریم بیشتری اجرا بشود
ولی فکر کنم چون اکثر بازی ها برای ویندوز منتشر میشن، توسط اون لایه ای مترجمی که اگه اشتباه نکنم proton بود اسمش، یه چند درصد مجبوره از منابع سخت افزاری بزاره برای این کار.

• Like
Reactions: Zack.Fair
ولی فکر کنم چون اکثر بازی ها برای ویندوز منتشر میشن، توسط اون لایه ای مترجمی که اگه اشتباه نکنم proton بود اسمش، یه چند درصد مجبوره از منابع سخت افزاری بزاره برای این کار.
در تستی که از arstechnica پست کردم ، اکثرا بهبود عملکرد رو نشون میده .

باید با os جدید که روی rog ally x دادن مقایسه بشه چون اون سبک تره:yes:
اون بیشتر تو مدیریت رم خیلی خوب عمل کرده چون عملا به ویندوز کاملا لاگین نمیکنه که بعضی از سرویسها و پروسس ها اجرا بشن.
هنوز هم کمی مشکلات داره.
مثلا اگه یک بار به دسکتاپش لاگین کنی و دوباره بخوای برگردی به حالت دیفالت کل مزیتهاش رو از دست میده و انگاری داری با ویندوز معمولی بازی رو اجرا میکنی.
منظورم از نظر سبک بودن و مدیریت منابعه.
چون پروسسها باز میمونن و رم همچنان اشغال میمونه.

برای همین باید ریستارت کنی و خارج از محیط دسکتاپ بازی رو اجرا کنی.

کلا همچنان Steam os خیلی رابط کاربری و پرفورمنس شبه کنسول تری داره تا ویندوز.
مخصوصا بخش Sleep/Resume که ویندوز وقتی برمیگرده به بازی افت فریم و کاهش پرفورمنس و... داره.

ولی خب این مزیتهای steam os رو تو همه بازیها نمیشه دید ، بعضی از بازیها حتما روی ویندوز بهتر اجرا میشن و حتی فریم بهتری هم میدن.

مقایسه دوتا سیستم عامل رو میشه اینجا دید(البته ایشون Bazzite رو با ویندوز مقایسه کرده که خب دقیقا خود steam os نیست ولی خیلی خیلی نزدیکه):

===========

من خیلی دوست دارم مایکرو این نسخه رو در دسترس عموم هم بزاره.
ما چه گناهی کردیم وقتی میخوایم بازی کنیم باید کلی آت و آشغال منابع سیستممون رو پر کنن؟

اون بیشتر تو مدیریت رم خیلی خوب عمل کرده چون عملا به ویندوز کاملا لاگین نمیکنه که بعضی از سرویسها و پروسس ها اجرا بشن.
هنوز هم کمی مشکلات داره.
مثلا اگه یک بار به دسکتاپش لاگین کنی و دوباره بخوای برگردی به حالت دیفالت کل مزیتهاش رو از دست میده و انگاری داری با ویندوز معمولی بازی رو اجرا میکنی.
منظورم از نظر سبک بودن و مدیریت منابعه.
چون پروسسها باز میمونن و رم همچنان اشغال میمونه.

برای همین باید ریستارت کنی و خارج از محیط دسکتاپ بازی رو اجرا کنی.

کلا همچنان Steam os خیلی رابط کاربری و پرفورمنس شبه کنسول تری داره تا ویندوز.
مخصوصا بخش Sleep/Resume که ویندوز وقتی برمیگرده به بازی افت فریم و کاهش پرفورمنس و... داره.

ولی خب این مزیتهای steam os رو تو همه بازیها نمیشه دید ، بعضی از بازیها حتما روی ویندوز بهتر اجرا میشن و حتی فریم بهتری هم میدن.

مقایسه دوتا سیستم عامل رو میشه اینجا دید(البته ایشون Bazzite رو با ویندوز مقایسه کرده که خب دقیقا خود steam os نیست ولی خیلی خیلی نزدیکه):

===========

من خیلی دوست دارم مایکرو این نسخه رو در دسترس عموم هم بزاره.
ما چه گناهی کردیم وقتی میخوایم بازی کنیم باید کلی آت و آشغال منابع سیستممون رو پر کنن؟
احتمالا با ویندوز ۱۲ این قابلیت‌ها رو هم پابلیک کنه.

این قضیه XBOX app رو هم باید یکسره کنه. گیم‌ها کلا بیان داخل اون. اگر داخل ویندوز بخواد وارد XBOX app بشه هم گزینه‌ی ری‌استارت اجباری بذاره(بدون نصب آپدیت ویندوز🤣😁). زمانی نمیبره که دیوایس ریبوت بشه و با XBOX app لود بشه. پرفورمنس

باید با os جدید که روی rog ally x دادن مقایسه بشه چون اون سبک تره:yes:
امیدوارم هم مایکی نسخه سبکتر مخصوص گیم منتشر کنه، و هم ولو steamos رو مثل نسخه‌های هندهلد برای دسکتاپ و همچنین برای سیستمهایی اینتل با کارت انویدیا منتشر کنه

من نگاه کردم همچنان steam os از نظر عملکرد برتری داره

Embarrassment for Microsoft as SteamOS boosts ROG Xbox Ally X’s performance over Windows 11

1763650938737.png

آخرین ویرایش:

لپتاپ Lenovo LOQ 15 الان 800 دلاره با rtx 5060

رو چه حسابی استیم ماشین باید بالای 500 دلار باشه
5060 لپتاپ 13 درصد از 4060 دسکتاپ بهتره که حدود 30درصد از 7600m بهتره تازه dlss 4 هم داره

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: bayern_vahid
یعنی واقعا بعد 30 سال حضور مستقیم مایکرو تو صنعت گیم وقتش نشده یه قابلیتی بذاره که اگه کسی میخواد بازی کنه بتونه انتخاب کنه یه مدل بهینه تر از ویندوز بوت شه رو سیستمش؟ مثلا اگه خواست کارای دیگه بکنه همون اصلی رو بوت کنه دوباره. فکر نمیکنم زیاد دردسر نرم افزاری خاصیم واسه مایکرو داشته باشه عجیبه.

لپتاپ Lenovo LOQ 15 الان 800 دلاره با rtx 5060

رو چه حسابی استیم ماشین باید بالای 500 دلار باشه
5060 لپتاپ 13 درصد از 4060 دسکتاپ بهتره که حدود 30درصد از 7600m بهتره تازه dlss 4 هم داره
جفتشونم کنترلر ندارن برابرن از این نظر. :D

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or