سرخط خبرها

ریمیک ویچر 1 کنسل شد؟
ریمیک ویچر 1 از همون اول قرار بود بعد ویچر 4 بیاد تیمشون فعلا شیفت کرده رو اکسپنشن بعد اون تازه میرن سروقتش . خود CDPR تا الان چند بار اینو تاکید کرده با ویچر 4 دارن سنگ بنای انجین و ابزارهای ساخت RPG رو میزارن تا بعدش رگباری ازش استفاده کنن . یعنی تا مطمعن نشن انجین و Tools هاشون اماده نیست نسخه بعدی سایبرپانک و ریمیک ویچر 1 نمیره تو فول پروداکشن. خودم احتمال میدن اواسط سال دیگه جفت پروژه هاشون میره تو فول پروداکشن چون تا اون وقت ویچر 4 وارد فاز پالیش شده و از فاز ارتقای ابزار هاشون بیرون اومدن . Fools Theory هم کارش با ساخت اکسپنشن تموم شده .

آخرین ویرایش:
محدودیت شدید زمانی به سرویس Xbox Cloud Gaming اعمال شد :

- Game Pass Ultimate:
ماهانه ۱۵ ساعت
- Game Pass Premium:
ماهانه ۱۰ ساعت
- Game Pass Essential:
ماهانه ۵ ساعت
اگر بیشتر میخواید بازی کنید باید ساعتی پول اضافه بدین و کسانی که گیم پس ندارن باید از اول پول بدن .

Microsoft slashes Xbox Cloud Gaming to just 15 hours a month for Ultimate subscribers

محدودیت شدید زمانی به سرویس Xbox Cloud Gaming اعمال شد :

- Game Pass Ultimate:
ماهانه ۱۵ ساعت
- Game Pass Premium:
ماهانه ۱۰ ساعت
- Game Pass Essential:
ماهانه ۵ ساعت
اگر بیشتر میخواید بازی کنید باید ساعتی پول اضافه بدین و کسانی که گیم پس ندارن باید از اول پول بدن .

Microsoft slashes Xbox Cloud Gaming to just 15 hours a month for Ultimate subscribers
تازه این تو شرایطیه که عملا کلاد گیمینگ هیچ جایگاه خاصی نداره و اصلا ترافیک خیلی سنگینی روش نیست. اونوقت یه سری اعتقاد داشتن سخت افزار که گرون شده کلاد گیمینگ جاشو میگیره چون به صرفه تره :D

تازه این تو شرایطیه که عملا کلاد گیمینگ هیچ جایگاه خاصی نداره و اصلا ترافیک خیلی سنگینی روش نیست. اونوقت یه سری اعتقاد داشتن سخت افزار که گرون شده کلاد گیمینگ جاشو میگیره چون به صرفه تره :D
خب اینکه قطعا جاش رو میگیره.
اینکه بدیهیه که در آینده همه چی قراره که کلود بیس میشه ، فکر نکنم کسی جز این فکر کنه.

ولی بحثی که الان هست اینه که گیم پس خودش اینقدر هزینه داره که این مبلغی که پلیرها میدن نمیتونه کفاف هزینه های کلود رو هم علاوه بر اون بده.
مشخص بود که مثل گیم پس که اول مایکرو دون پاشید و بزل و بخشش میکرد یه روزی کلود رو هم تگ قیمت میزنه بهش.

ولی خب هنوز بسترش برای همه گیر شدنش آماده نیست.
تو همون اروپا و آمریکاش هم شاید خیلی از پلیرها به اینترنتی که بتونن کل گیمینگشون رو با کلود پر کنن و در عین حال به صرفه باشه... هنوز در دسترشون نباشه.

اما خب کمپانیهایی مثل مایکرو ، انویدیا ، آمازون یا حتی سونی و... مطمئنا تو نسل 10 خیلی از این راه پیشرفت کلود رو طی میکنن و خودشون رو برای آینده آماده میکنن.

اون آینده‌ای که تو بحثها در موردش صحبت میکردیم همین یکی دوسال پیش رو که نبود ، در مورد 2030 ، 2035 و کلا اون سالها بحث میکردیم.

خب اینکه قطعا جاش رو میگیره.
اینکه بدیهیه که در آینده همه چی قراره که کلود بیس میشه ، فکر نکنم کسی جز این فکر کنه.

ولی بحثی که الان هست اینه که گیم پس خودش اینقدر هزینه داره که این مبلغی که پلیرها میدن نمیتونه کفاف هزینه های کلود رو هم علاوه بر اون بده.
مشخص بود که مثل گیم پس که اول مایکرو دون پاشید و بزل و بخشش میکرد یه روزی کلود رو هم تگ قیمت میزنه بهش.

ولی خب هنوز بسترش برای همه گیر شدنش آماده نیست.
تو همون اروپا و آمریکاش هم شاید خیلی از پلیرها به اینترنتی که بتونن کل گیمینگشون رو با کلود پر کنن و در عین حال به صرفه باشه... هنوز در دسترشون نباشه.

اما خب کمپانیهایی مثل مایکرو ، انویدیا ، آمازون یا حتی سونی و... مطمئنا تو نسل 10 خیلی از این راه پیشرفت کلود رو طی میکنن و خودشون رو برای آینده آماده میکنن.

اون آینده‌ای که تو بحثها در موردش صحبت میکردیم همین یکی دوسال پیش رو که نبود ، در مورد 2030 ، 2035 و کلا اون سالها بحث میکردیم.
قطعا در آینده گیمینگ هم کلاد بیس میشه منتها دلیل همه گیریش گرونی سخت افزار به خاطر کمبود حافظه نیست :D اون موقع بحث یه جوری پیش رفت که حالا که کنسول هزار دلاری داریم خیلیا شیفت میکنن رو کلاد گیمینگ چون ارزونه. حالا ما هی میگفتیم سخت افزار که گرون میشه کلاد گیمینگ هم محدود تر و گرون تر میشه. تازه این بخشی هست که مستقیما از گرونی نشات میگیره.

کلا این مقوله کلاد مخصوصا تو چیزهایی که پردازش سنگین مثل AI یا گیمینگ میخواد یه مقدار زیادی پیچیدس. یعنی ارتقای ظرفیت خیلی بر مبنای کاربرهای ثابت اون سرویسه. مثلا ارائه دهنده نمیتونه بگه حالا ما میایم واسه پشتبیانی 50 میلیونی ظرفیت در نظر میگیریم تا ایشالا کاربر جذب کنیم. توسعش به شکلیه که تقریبا همیشه تو سقف اون محدودیت قرار میگیریم. کلا اینکه فکر کنیم تنها چیزی که داره کلاد گیمینگ رو محدود میکنه اینترنته اشتباس به نظرم. همین الان AI رو نگاه کن که روز به روز داره محدودیت های روش بیشتر میشه و قیمت هاش افزایش پیدا میکنه با این حال هنوزم کمپانی ها دارن روش ضرر میدن.

به طور کلی منظورم این بود با افزایش ترافیک کلاد محدودیت ها و هزینه ها افزایش پیدا میکنه نه کاهش. واسه همین اینکه یکی بگه افزایش قیمت سخت افزار، کلاد گیمینگ رو به صرفه میکنه کاملا اشتباهه مخصوصا تو طولانی مدت.

قطعا در آینده گیمینگ هم کلاد بیس میشه منتها دلیل همه گیریش گرونی سخت افزار به خاطر کمبود حافظه نیست :D اون موقع بحث یه جوری پیش رفت که حالا که کنسول هزار دلاری داریم خیلیا شیفت میکنن رو کلاد گیمینگ چون ارزونه. حالا ما هی میگفتیم سخت افزار که گرون میشه کلاد گیمینگ هم محدود تر و گرون تر میشه. تازه این بخشی هست که مستقیما از گرونی نشات میگیره.

کلا این مقوله کلاد مخصوصا تو چیزهایی که پردازش سنگین مثل AI یا گیمینگ میخواد یه مقدار زیادی پیچیدس. یعنی ارتقای ظرفیت خیلی بر مبنای کاربرهای ثابت اون سرویسه. مثلا ارائه دهنده نمیتونه بگه حالا ما میایم واسه پشتبیانی 50 میلیونی ظرفیت در نظر میگیریم تا ایشالا کاربر جذب کنیم. توسعش به شکلیه که تقریبا همیشه تو سقف اون محدودیت قرار میگیریم. کلا اینکه فکر کنیم تنها چیزی که داره کلاد گیمینگ رو محدود میکنه اینترنته اشتباس به نظرم. همین الان AI رو نگاه کن که روز به روز داره محدودیت های روش بیشتر میشه و قیمت هاش افزایش پیدا میکنه با این حال هنوزم کمپانی ها دارن روش ضرر میدن.

به طور کلی منظورم این بود با افزایش ترافیک کلاد محدودیت ها و هزینه ها افزایش پیدا میکنه نه کاهش. واسه همین اینکه یکی بگه افزایش قیمت سخت افزار، کلاد گیمینگ رو به صرفه میکنه کاملا اشتباهه مخصوصا تو طولانی مدت.
من خودم جزوشون بودم.
حداقل من خودم یادمه که با مهرداد همین بحث رو داشتیم که من میگفتم این گرونی روند انتقال به کلود رو تسریع میکنه.
اینکه این کمبود قطعات و... که اینطور که میگن حالا حالاها ادامه داره باعث میشه که روند همه گیر شدن کلود چندسال جلوتر بیفته.

نه اینکه تا کنسول گرون بشه پس همه میرن روی کلود و جایگزین میشه.
اصلا این بحث نبود ، هرکی این رو گفته نباید میگفته :D

• Like
Reactions: m.a.t and He!n3ger
چند سال گذشته 10 ها بار گفتم قصه جهش درامد pc گیمینگ یه توهم ( افزایش فروش بازی ها به خاطر مهاجرت پناهنده های xbox ) در عمل درامد بازار pc در حد بازار کنسول نیست :D دوستان هر بار در جواب امار بدون جزییات کلیت بیتی که هر سال منتشر می شه فرستادن
https://www.pcgamer.com/gaming-indu...ue-surpassed-the-usd200-billion-mark-in-2025/
global games market closed 2025 at $201.6 billion (+9.1% year over year)
PC led the charge with Newzoo's strongest recorded growth rate so far: $43.6 billion (+12.0% year over year)
console revenues were a bit higher at around $44.7 billion, but came with a much smaller growth rate of +2.8% year over year
mobile revenues were the highest with over double what PC or consoles brought in: a whopping $113.3 billion

هر بار در جواب گفتم این جهش به خاطر چین و هر بار دوستان قبول نمی کردن :D
بالاخره نسبت درامد جهانی / بازار چین pc گیمینگ مشخص شد
The Big Picture: What you need to know about the ongoing games industry reset
1788503522561.png
18.3 میلیارد دلار از 43.6 میلیارد دلار از درامد pc گیمینگ به بازار چین وابسته است :-bd
امار رسمی از بازار کنسول گیمینگ چین وجود نداره ( بر اساس تحلیل ها حدود 4.1 میلیارد دلار )
43.6 - 18.3 = 25.3 میلیارد دلار درامد جهانی pc گیمینگ منهای چین
44.7 - 4.1 = 40.6 میلیارد دلار درامد جهانی کنسول گیمینگ منهای چین
( اگه درامد چین حذف کنیم ) سال 2025 درامد کنسول گیمینگ 60 درصد بیشتر از pc گیمینگ بوده :-bd
سال مالی 2025 بخش ps به تنهایی 29.8 میلیارد دلار درامد داشته ( 4.5 میلیارد دلار بیشتر از کل بازار pc گیمینگ منهای چین )
Sony’s Game & Network Services division generated ¥4,685.7 billion (~$29.8 billion) in FY2025 revenue

در سال ۲۰۲۶ فکر کنم تنها دشمن PC Gaming در بین گیمرها همین کبیر بازیسنتر باشه.
واقعا خیلی عجیبه. خودش پی سی گیمره. بعد چن ساله دنبال اینه که بقیه ثابت کنه پی سی گیمینگ بده!
یه مدت میاد میگه آماری که خود کپکام داده فیک هست و فروشش روی پی سی بیشتر نیست و اینی که من میگم درسته!
یه مدت دیگه میاد میگه انویدیا مردم رو فریب داده و با فریم جنریشن فریم بالاتر نمیره و فقط عدد فریم شمار بیشتر میشه!

واقعا زبانم قاصره! :D

چرا بازار بزرگ چین که کنسول سازا نتونستن بهش نفوذ کنن ولی بازار PC تونسته اون جا پا بگیره رو نباید لحاظ کنیم تو مقایسه؟ :-? :-?

اگه این جوریه فروش سوییچ تو ژاپن هم نباید حساب کنیم دیگه، بالاخره یه بخش عمده ای از بازار نینتندو تو ژاپنه. این جوری منصفانه تره برای بقیه :دی
ایضا فروش پلی استیشن تو اروپا
ایضا فروش بازی های F2P روی پلتفرم های موبایل
ایضا...
...
..
.

نمایش GTA 6 در نتفلیکس باعث رشد فوق العاده فروش کنسول در بریتانیا شده.
یعنی اگر تو یوتیوب پخش میشد ملت بازی رو بایکوت میکردن؟ :D عاشق این حلال کردن های پولایی هستم که سایتا دارن میگیرن. یه سری که اومدن گفتن نسخه پریمیوم بیشتر پیش فروش شده. حالا کلا تمام بازیا اکثر پیش فروششون همینه. الانم که اینجوری. دمشون گرم :D

واقعا این GTA همه جورش برکته واسه همه. واسه گیمرا که یه بازی خفن دستشون میاد واسه رسانه ها که از پول پاشی ها یه خیری بهشون داره میرسه. پلتفرم هولدرا که درصدشونو میگیرن از فروش. یوتیوبرا هم با ویدیوهای چرت و پرت و ترول و مزخرف دارن ویو میگیرن. بعد انتشارم استریمرا یه دلی از عزا درمیارن.

در سال ۲۰۲۶ فکر کنم تنها دشمن PC Gaming در بین گیمرها همین کبیر بازیسنتر باشه.
۲۴یم داره با پیسی بازی میکنه! منتهی خب سود سهامی که سونی براش میریزه هوش و حواسشو برده.
دشمن چیه ؟
تلاش من اینکه دوستان از توهم خارج بشن بعد شما دنبال دشمن فرضی می گردین ؟
واقعا خیلی عجیبه. خودش پی سی گیمره. بعد چن ساله دنبال اینه که بقیه ثابت کنه پی سی گیمینگ بده!
یه مدت میاد میگه آماری که خود کپکام داده فیک هست و فروشش روی پی سی بیشتر نیست و اینی که من میگم درسته!
یه مدت دیگه میاد میگه انویدیا مردم رو فریب داده و با فریم جنریشن فریم بالاتر نمیره و فقط عدد فریم شمار بیشتر میشه!

واقعا زبانم قاصره! :D
چی میگی ؟
متن خبر
In Capcom’s securities report (spotted by Automaton), the company revealed that, through Steam, it generated 40.383 billion yen (approximately $252 million USD), accounting for 20.7% of its earnings between April 2025 and March 2026. For comparison, PlayStation accounted for 10.6%, with 20.741 billion yen (approximately $129 million USD)
20.7 درصد ولو + 10.6 درصد سونی = 31.3 درصد
نویسنده این خبر یک لحظه فک نکرده اگه ولو / سونی روی هم 31 درصد بودن :)) بقیه 68.7 درصد درامد کپکام از کجا اومده ؟

-------------
منبع این قصه ها چیه ؟
صفحه 35 گزارش مالی کپکام

View attachment 411967
کپکام در این صفحه امار درامد از هر پلتفرم اعلام کرده ؟ نه
اینجا صرفا کمپانی های که بیشتر از 10 درصد درامد کپکام تامین کردن اعلام شدن ( فقط ولو و Sony Interactive Entertainment America LLC به 10 درصد رسیدن )

براساس این گزارش فقط 10 درصد درامد کپکام وابسته به PS بوده ؟ نه

( بر خلاف ولو و سایر کمپانی های غربی که ساختار یکپارچه دارن ) سونی از همون ابتدا PS به بخش های مختلف منطقه ای تقسیم کرده / شرکت های ژاپنی هم درامد هر بخش / منطقه PS جداگانه گزارش میدن
Sony Interactive Entertainment Inc. (JP)
Kabushiki Kaisha Sony Interactive Entertainment
Sony Interactive Entertainment America LLC
Sony Interactive Entertainment Europe Ltd
Sony Interactive Entertainment Hong Kong Limited
Sony Interactive Entertainment KOREA INC
Sony Interactive Entertainment Taiwan Limited
متن درست خبر چیه ؟
فقط یکی از زیرمجموعه های پلی استیشن ( Sony Interactive Entertainment America LLC ) 10.6 درصد درامد کپکام تامین کرده :-bd
اگه تمام زیر مجموعه های ps جمع کنیم چه اتفاقی می افته ؟
احتمالا درامد این شکلی می شه
بین 35 تا بالای 40 درصد ps
26 درصد Arcade + pachislo + لایسنس + esports + موسیقی و فیلم
20 درصد استیم
بقیه هم نینتندو / موبایل

مخاطب عادی گزارش مالی دنبال نمی کنه / وظیفه نویسنده است که این جزییات تشریح کنه :-?? نه اینکه برای چند تا کیلک خزعبلات کپی پیست کنه :-??

------

یه توهمی وجود داره که هر سال سهم pc در حال افزایش و کنسول در حال سقوط :))
نکته مهم صفحه 35 چیه ؟
سهم استیم از 31.1 درصد سال مالی 2024 به 20.7 سال مالی 2025 سقوط کرده :D

View attachment 411978
چرا ؟
در 8 سال اخیر monster hunter به یه برند محبوب / ترند بین pc گیمر ها تبدیل شده / همین یه فرانچایز درامد pc کپکام چند برابر کرده
سال مالی 2024 monster hunter wilds منتشر شد
سال مالی 2025 به دلایل مختلف monster hunter wilds روی pc کمتر از انتظارات ظاهر شد و درامد بخش pc سقوط کرد

نتیجه ؟ افزایش درامد بخش pc یه خط صعودی نیست ( درامد بخش pc سونی هم سال 2023 به لطف هل دایورز 2 چند برابر شد و بعد از اون در مسیر سقوط بوده )
هر سالی که یه ناشر بازی که بین pc محبوب / ترند شده رو عرضه کنه سهم درامد بخش pc افزایش می کنه
هر سالی که یه ناشر بازی که بین pc محبوب / ترند عرضه نکنه سهم درامد بخش pc سقوط می کنه
به همین سادگی :-bd

دوستی که باهاش بحث می کردم رفت از هوش مصنوعی پرسید و هوش مصنوعی هم حرف های من تایید کرد :-bd بعد زبان شما قاصره :))
https://www.capcom.co.jp/ir/english/data/pdf/explanation/2025/full/explanation_2025_full_01.pdf
اینم گزارش سه ماه اول 2026 هست از کپکام.
از نظر تعداد بازی های فروخته شده در سه ماه اول 5 سال گذشته. PC نشون دهنده یک رشد کاملا صعودی هست.

View attachment 412083

در سه ماه اول سال 2026 نسبت به سال قبل در مجموع تعداد نسخه های فیزیکی و کل فروش نسخه های دیجیتال کنسول رشد بیشتر داشته تا رشدی که تعداد نسخه های فروش رفته دیجیتال رو PC داشته ولی هنوز هم PC همون فروش 54.5 درصد ثابت بوده و افزایش فروش دیجیتال در سال 2026 موازی بوده با کاهش فروش فیزیکی نه کاهش فروش دیجیتال PC.
این عدد ولی میزان درآمد رو نشون نمیده، تعداد فروش بیشتر مساوی با درآمد بیشتر نیست. (یک تفاوت PC با کنسول هم همینه که شما با کل کاتالوگ شرکت دسترسی داری، آرشیو میشه داشته باشی، نه صرفا بازی های همین نسل).
برای تاکید این عدد ها هم مال فقط سه ماه اول سال 2026 و 4 سال قبلش هستن.

زمانی که درآمد رو مبنا قرار بدیم، استیم نسبت به سال قبل که 52.723 میلیون ین بوده به 40.383 میلیون ین کاهش یافته. ولی با این همه هنوز هم پلتفرمی هست که بخش بزرگی از درآمد سالانه رو بدون برداشت شخصی از عدد ها داشته.
سال قبل استیم 31.1 درصد درآمد رو داشته و تنها پلتفرمی بوده که بالای 10 درصد خروجی داشته.
امسال RE9 رو داشتیم که میشه برداشت کرد یکی از دلیل های رشد دوباره کنسول ها و بالای 10 درصدی شدن سونی باشه، ولی بازم با توجه به گزارش هایی که تو اون تاپیک کرده بودیم فروش سونی و PC عملا برابر بوده برای اون بازی.

به هر شکل اینا عددها هستن، ولی اغراق های شما نسبت به اون منابع خبری هم دسته کمی نداره به هر شکل.

من یک خبر رو به اشتراک گذاشتم بدون تحریف.
خبر جهت دار بوده و قابل انتقاد.

در اون پست اشاره کردم که کوروش درست میگه سونی آمریکا بخشی از پلی ‎استیش هست نه کلش.
بقیه داستان هم من انتقاد کردم به صحبت های کوروش.

چرا در مقابل خواندن مقاومت می کنی ؟

55 صفحه پیش همین ادعا رو تکرار کردی :))
1788515286522.png
گفتم
اگه فک می کنید 200 فریم جن dlss 4 مساوی با 200 فریم معمولی پس دیگه نیازی به خرید کارت میان رده / بالارده نیست :-?? خروجی 5060ti + dlss 4 بهتر از 5080 + dlss معمولیه :-bd
1788515451265.png
چرا بازار بزرگ چین که کنسول سازا نتونستن بهش نفوذ کنن ولی بازار PC تونسته اون جا پا بگیره رو نباید لحاظ کنیم تو مقایسه؟ :-? :-?

اگه این جوریه فروش سوییچ تو ژاپن هم نباید حساب کنیم دیگه، بالاخره یه بخش عمده ای از بازار نینتندو تو ژاپنه. این جوری منصفانه تره برای بقیه :دی
ایضا فروش پلی استیشن تو اروپا
ایضا فروش بازی های F2P روی پلتفرم های موبایل
ایضا...
...
..
.
عجب .....
واقعا خبر نداری 15 سال اوج کنسول گیمینگ ( 2000 تا 2015 ) چین ورود کنسول ها رو ممنوع کرده بود ؟
جبران این ممنوعیت عملا غیر ممکن
Why the impact of China’s 15-year console ban still lingers today
بله اگه ممنوعیت وجود نداشت / دو نسل کامل توانایی خرید کنسول داشتن امکان رشد وجود داشت اما به خاطر اون 15 سال عملا بازار کنسول چین اینده خاصی نداره ( در حد همین 5 تا 6 میلیارد دلار )

اروپا / امریکا pc گیمینگ ممنوع کردن ؟ محدودیت ایجاد کردن ؟
هدف از این مقایسه مسخره چیه ؟

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or