test84
کاربر سایت
سلام
چنتا ايراد تو GameMaker داشتم، گفتم بپرسم شايد كسي اينجا كار كرده باشه:
1- از كجا بايد بفهميم كه "برخورد" يا Collision رو توي كداميك از 2طرف "برخورد"، قرار بديم؟ من اول فكر ميكردم مثلا وقي تير ميخوره به ديوار و فاعله اين event، تير هستش، بايد داخل "تير" اين رو پيش بيني كرد ولي تو كتاب رسمي اين برنامه، نمونه هاي متناقض با اين تفكر رو ديدم.
2- قرار دادن subimage رو برابر 1- به چه معني هستش؟
3- Check Grid دقيقا چه كاري انجام ميده و به چه كاري مياد، ميدونم كه align بودن رو ميفهمه ولي گنگه برام.
4- از آلارم ها چه استفاده هايي كردين.
(ميتونم اين سوالا رو تو فروم خارجيش بپرسم ولي اينجا ميپرسم كه يه سيخي به شماها زده باشم و يه بحثي خداي نكرده راه بيفته و گوش شيطون كر، يه چيزي باهم ياد بگيريم)
يه چيزايي فهميدم، براتون ميذارم:
1- اينو هنو نميدونم
2- اينطور كه فهميدم براي اينه كه subimage فعلي رو نگه ميداره، مطمئن نيستم ولي فك كنم براي وقتاييه كه Change Spirit ميكنيم ولي ميخوايم spiritاي كه بازيكن ميبينه عوض نشه، فعلا.
3-جالبه، كتابه رسمي Game Maker تو بازي اي كه تو فصل 4ياد ميداد (Lazarus) با اينكه بازي بر اساس Grid ها بود از اين Check Grid استفاده نكرد ولي الان تو فصل 8 استفاده كرد.
در كل به اين درد ميخوره كه تو بازيهاي Grid Based مثله Turn Based ها بشه به راحتي خالي بودن يه خونه رو فهميد.
4- آلارم ها، يه چيزي مثله Delegate ها تو برنامه نويسي هستن (اگه آشنا باشين، حرفه اي تر بگم، function pointer هستن، البته اونطور كه من فهميدم) و باهاشون ميشه يه سري تابع يا بهتر بگم مجموعه اعمال رو سر يه زمان هاي خاصّي صدا زد، مثلا هر 2ثانيه دشمن يه تير ول بده.
-------------
خوب، هفته سوم هم تموم شد و من 2بازي اي كه با كمك كتاب Game Maker ساختم رو همرا با فايل هاي سورسش براتون ميذارم.
بازي اول كه پازلي هستش و بايد يه سري كوالا رو باهم كنترل كنين و از مهلكه نجات بدين، بد نيست.
بازي دوم كه يه Shoot 'em Up دو نفره هستش! آره، 2نفره و با يه كيبرد 2نفره به صورت Co-op ميشه بازي كردش، مشكل Buffer هم اونطور كه من چار چنگولي تست كردم (اونم از نوع 84) ، نداشت.
توصيه ميكنم يه نيگا بندازين، با dial up براتون آپلود كردم! بازي دوميه حتي غول آخر هم داره!!
تو يكي دو روز آينده، يكي يا 2تا مرحله حسابي واسه اين بازي دومي درست ميكنم.
----------------------
میگم اموزش های سایت طراحان ایرانی که برای گیم میکر گذاشتن خیلی عالیه ها.
البته برای دسترسی بهش اول باید ثبت نام کنید.
بسيار عالي هستن، اول 50صفحه توضيحات خودش و سايز دور شيكمش رو نوشته، بعد كد هاش رو كپي و paste كرده و به شما هم ميگه همينطوري كپي كنين تو برنامه تا به صورت جادويي كار كنه. "نه خسته".
آخرین ویرایش: