به نظر من.
قبل از هر چیز. سخت افزار کنسول هنوز به طور رسمی مشخص نشده و در واقع نمیشه قضاوت کرد. ولی خب . میشه حدس زد
تا جایی که من خوندم تقریبا تمام شایعات مبنی بر این هستند که کنسول قدرتی معادل x1 داره. کاری به عددش و 2 صدم کمتر یا بیشتر احتمالی ندارم. وقتی کنسول در این حد قدرت داره پس میتونه 90 درصد ترد پارتی هایی که برای ps4/x1 ساخته میشند را ساپرت کنه. این موضوع واضحه.
راک استاری که به دلیل تمرکز زیاد رو 2 پلتفرم اصلی pc را اسکیپ میکنه طبیعیه سویچ را ساپرت نکنه. این نمیتونه معیار ساپرت باشه. وقتی کنسول قدرت در حد شروع نسل 8 داره پس از نظر تئوری میتونه به اندازه x1 و ps4 عمر مفید داشته باشه. شاید بیشتر. چون مثل اون 2 تا متکی به سخت افزار نیست.
دیدگاهی که من به سوییچ دارم : کنسولی که حدودا میتونه طیف بازی های ps را ساپرت کنه البته نه 720p!! اگر معیارمون شایعات پس باید بدونیم که همین شایعات میگند بازی ها رو tv اپ اسکیل به1080 میشند. مثل خیلی از بازی های ps4/x1 که رزولوشن کمتر دارند و اپ اسکیل به 1080 میشند. فکر کنم این موضوع برای بازار کنسول عادی باشه. حتی 4k در راهمون هم اپ اسکیله.. در مورد پورتیبل هم دوستان پرفورمنس سوییچ میتونه مکمل 720p باشه. بحث کنسول گیمینگ. نه موبایلی که برای باریک بودن مجبوره سخت افزارضعیف استفاده کنه و تنها راه مانورش صفحه نمایش. قرار نیست رو سوییچ فقط بازی های اندروید ای او اس بازی کنیم که رزولوشن همراهش زیادی بره بالا تا دلمون را نزنه. قرار باهاش بازی های کنسولی هم انجام بدیم. تمرکز اصلی اینه.
در عین حال. مهم ترین نکته. این کنسول پورتیبل هم هست. تمام بازی هاش همه جا قابل استفادند اتفاقی که اولین بار در تاریخ کنسول ها میفته. و بازی های این کنسول با شکستی مثل ویتا اصلا قابل قیاس نیستند. محتوایی که ارائه میده تو بدترین حالت 5 برابر از ویتا بهتره. این محتوا میتونه ضامن موفقیت کنسول هم باشه.
به نظر من. سوییچ تمرکزش فقط این نیست که دنبال گیمر گرافیک پسند. یا کژال موبایل دوست باشه.(البته تمام این ها جز هدف هاش هستند منظورم متکی بودنه). بلکه داره یک بازار جدید درست میکنه. بازاری که متشکل از گیمر هاردکور کژال و در واقع همه نوع گیمره.. خیلی ها جذب بازی های هاردکور xbox ps نشدند/نمیشند ولی جذب بازی های نینتندو میشند. اینقدر نینتندو را دست کم نگیریم. ما هنوز نمیدونیم ماریو جدید زلدا جدید و دیگر بازی های نینتندو چی میخواد بشه.
کنسولی که بازی های نینتندو را تو بهترین حالت ساپرت میکنه اگر در کنارش یک سری از مولتی های مهم هم ساپرت کنه (tecmo/namco/acti/ea/t2/ubi/beth) میتونه قشر عظیمی را به خودش جذب کنه. قشری که ممکنه ps4/x1 داشته باشه و واسه قابلیت پورتیبل و انحصاری های نینتندو جذبش بشه(خودم) . و مهم تر قشری که حوصله و علاقه ای به بازی های هاردکور نداره و در واقع ارکید پسنده(با کژال موبایل دوست فرق داره خیلیم فرق داره بازی موبایل اصلا یک بحث دیگند ربطی به کنسول ها دستی/خونگی ندارند). جالب اینجاست. اگر نینتندو بتونه این افراد(قشر دوم) را به خودش جذب کنه در طول زمان سلیقه هاشونم میسازه و به سوی ترد پارتی های سوییچ هم سوق میده. اینجاست که به نفع ترد پارتی ها میشه و در واقع با سوییچ به بازاری میرسند که با ps4/x1 نرسیدند.
---
حرف اخر اینکه به نظرم مشکل سوییچ سخت افزار نیست. به هیچ وجه. سخت افزار سوییچ اگر شایعات درست باشند میشه گفت میتونه پا به پای x1 پیش بره nvidia را دست کم نگیریم فقط میمونه بحث پورت و راحتی ساخت بازی که هنوز مشخص نیست فکر کنم .
سوییچ ماهیت پورتیبل داره پس باید به روز باشه. این یعنی عمرش تو بهترین حالت حتی اگر . 100 میلیون هم بفروشه بیشتر از 4 سال نیست و بعدش باید نسل جدیدش بیاد این موضوع بدی نیست و عادیه برای این کنسول . همانظور که از عمر x1 هم +4 سال باقی مونده. پس مشکلی از این نظر نیست. مشکل سیاست های نینتندو. این مسئله بسیار مهم تره. که با توجه به ضعف و اعتماد به نفس پایینی که تو این مصاحبه از رییسش دیدیم. به نظرم باید نگران این موضوع باشیم. نینتندو باید ترد پارتی ها را قانع کنه براش بازی بسازند. قیمت پایین و تبلیغات کنه که کنسول فروش بره و بازی های ساخته شده هم فروش برند. در این صورت. موفق میشه.
در نهایت اینکه خیلی ها با ps4 x1 حال نمی کنند در واقع گیمر حرفه ای نیستند که روتین جلو tv بازی کنند. این ها جذب بازی های اسمارت فون ها شدند چون راحت در دسترس قرار میگیرند. مثل سوییچ. به نظر من. سوییچ اگر محتوای خفن (اینجا مهم ترد پارتی ها نیستند بلکه فرست پارتی های نینتندو هستند) ارائه بده(که مشخصه میده) بازی های ارکید با کیفیت میتونه این قشر موبایل دوست هم جذب کنه. حتی میتونه خطری برای اسمارت فون گیمینگ و شروعی برای "anywhere console gaming" باشه. نینتندو منظورش از کوپی سونی و مایکرو این بوده فکر کنم. کاری که نه ویتا کرده. نه هیچ کنسول دیگه. ولی سوییچ پتانسیل انجام دادنش را داره.
با اینکه عاشق ویتام ولی با توجه به محتوایی که رو ویتا موجوده متاسفانه در حدی نیست که با 3ds مقایسه بشه سوییچ بماند. ویتا ادعای کراس بای کرد کراس پلی کرد ولی در عمل جز معدود بازی به این ادعا نزدیک هم نشد. سوییچ تمام بازی هاش همه جا قابل استفادند. با خودش . داستانش با vita/ps3 فرق داره.