برادر ما هنوز توی موتور بازیمون موندیم و دنبال موتور های کرک شده و مجانی و ... و داستان های 100000 سال پیش موندیم بعد میخوای گیم بسازیم با دنیا دقابت کنیم؟
میدونی چرا ؟ چون برنامه نویس های ما یا اونقدر خودشون رو تو ابر ها تصور میکنن که اصلا سمت ساخت انجین و بازی و ... نمیرن. یا اینکه ترجیح میدن تو یه زمان خیلی کم رو یه پروژه بخش خصوصی کار کنن یا حتی Freelancer باشن و نرن سمت پروژه ای مثل ساخت انجین یا بازی سازی که توش حداقل 1 سال کار کنن و بعد 1 سال شاید به سود دهی برسه پروژه !
برنامه نویس با استعداد تو ایران کم نداریم.
مدل ساز و طراح 3 بعدی خیلی خیلی بزرگ تو ایران کم نداریم.
گرافیست خوب تو ایران کم نداریم
ایده پرداز ، داستان نویس ، طراح گیم پلی و ... خوب هم تو ایران کم نداریم ( من میشناسم از دوستان خودم که بالای 20 سال هست Gamer HardCore هست. تو شبانه روز بیش از 10 ساعت رو بازی میکنه. یه زمانی Mod فروم گیم اسپات بوده و خیلی های دیگه ...
منتهی مساله مهم اینه که داشتن همه این افراد در کنار هم ، پیش نیاز هایی میخواد. من جمله این که یه شرکت/بخش خصوصی بیاد یه سرمایه گذاری خوب رو انجام بده. بازی سفارشی نخواد. دست من نوعی به عنوان طراح رو باز بزاره. خط قرمز ها رو جلو نکشه .
وقتی میگم سرمایه گذاری ، یعنی اینکه من نوعی رو باید مجاب کنه کنه ، به نحوی که من فرضا برنامه نویس ، بی خیال یه پروژه ای بشم که حداقل ماهانه 4.000.000 تومان برام درآمد داره و سوئیچ کنم رو این پروژه بازی سازی.
باید من طراح رو مجاب کنه که درآمد ماهانه 3.000.000 تومن که از 3 تا پروژه freelance تو ماه در میاد رو ول کنم بیام رو پروژه.
ولی این همه قضیه نیست.
ما ایرانی ها ( به کسی بر نخوره ) ، " اقیانوسی هستیم ، به عمق 1 متر " ...
واقعیته. ولی استثنا هم وجود داره. هستن کسانی که تو دانشگاه 2 ترم ++C پاس میکنن ، فکر میکنن خدای Win App هستن ... در عوض هستن کسانی که حتی تحصیلات آکادمیک مرتبط هم ندارن ولی انقدر درک بالایی از برنامه نویسی و عملکرد سیستم و بهینه سازی های موجود دارن که خیلی از برنامه های معروف رو چند روز بعد از عرضه کرک میکنن . از IDS هایی مثل Juniper Exploit میگیرن و ...
تو بالا همه ی افرادی که گفتم از این دست هستن. واقعا دانش و بینش انجام پروژه رو دارن.
وقتی میخوان ( فرضا ) یه انجین بنویسن ، این طوری نیست که شب با هم صحبت کنن ، فردا تو پارک همدیگر رو ببینن بعد رای گیری کنن که اکثریت چه زبونی رو بلدن. نهایتا هم با رای اکثریت بنویسن !! یعنی حتی اگه اکثریت vb بلد باشن ، با Vb میخوان انجین بنویسن !!!
جالب اینه که ، پای بحث که میشه ، همه میگن اول Plan بریزید و امکان سنجی کنید و در کنار تیم ساخت بخش R&D رو گسترش بدید و ... بعد پای عمل که میشه ، خودشون مدل " شب بخواب ، صبح بلند شو بازی بساز" رو پیاده میکنن ...
کل ایران رو وجب به وجب بگرد اگه یه نفر متخصص پیدا کردی به من هر چی میگی بگو
دید شما خیلی خیلی محدوده. نمیگم متخصص ریخته از در و دیوار یا هر آموزشگاهی متخصص داره یا ... ! ولی خیلی ها هستن تو همین ایران آنالیز تکنیکی انجام میدن ... تو Beyond3D و Gaf و ... کاملا یوزر شناخته شده ای هستن و ...فردی مثل آقای بهروز روزبه تو ND از افغانستان شروع نکرده ! تو ایران بوده بعد رفته. اطلاعاتش رو هم به محض اینکه از گیت فرودگاه اومده بیرون "یهو" بهش الهام نشده !!
یا خیلی ایرانی های دیگه که تو خیلی شرکت ها مشغول به کارن ...
رتبه ایران رو تو مسابقات ACM ببین. تو خیلی Tournament های دیگه ببین ...
راه دور میریم چرا ؟
WCG Official Website - Referees
آقای رضا بابایی Chief Referee مسابقات WCG هست. تو ایران زندگی میکنن. فروشگاه اینترنتی فروش محصولاتی مثل اکانت و ... دارن !!!!
بنیاد یه بار اومده سراغشون ؟ یا ... ؟
متخصص هست. نیروی کار هست...
1) جایی نیست که سرمایه گذاری خوب انجام بده و دست تیم رو باز بزاره و بازی سفارشی نخواد !
2 ) مدیریت ی نیست که خودش گیمر باشه و نخواد با تجربه صرفا آکادمیک تیم رو هدایت کنه
فقط و فقط همین ...