راهنمایی در مورد cpu

در حال حاضر در بین سی پی یو های تراز اول شرکت intel و amd کدوم بهتره؟(از همه لحاظ)
خب بدون شک در حال حاضر AMD جلوتره...

اگه کارت گرافیک رو اورکلاک کنیم چه عواقب خوب و بدی داره؟
عواقب خوب که همون افزایش سرعت کارت گرافیکیته..اما عواقب بد کوتاه شدن عمر کارت گرافیک و حتی امکان گرم شدن بیش از اندازه ی کارت گرافیک و سوختنش هست...البته اینهایی که میگم بستگی به شدت میزان اورکلاک کردن کارت گرافیک هم داره..;) ..
اما در کل اورکلاک کردن یک ریسکه جوابش میتونه مثبت باشه و گاهی هم منفی...

اما در کل اورکلاک کردن یک ریسکه جوابش میتونه مثبت باشه و گاهی هم منفی...
مث اینکه کلا باید از خیر اورکلاک کردن بگذرم
ولی قصد من فقط استفاده بهتر در بازی ها بود نه خود برنامه ها چون سیستمم فقط با یه برنامه مشکل داره که اون هم قابل تحمل هست
ولی بازی ها رو واقعا حیفم می یاد

سلام
من 9 واحد اورکلاک کردم مشکلی نداشتم اما نمی دونم چرا بیش از 9 واحد می کنم خیلی عجیب هست دیگه ویندوز کارت صدام رو نمی شناسه×!!!!
می گه no audio devide ×!!!
البته زیاد هم که بازی می کنم صدام قطع می شه
Soundcard onboard
Mainboard : Msi مدلش رو خواستید می گم;)

من 9 واحد اورکلاک کردم مشکلی نداشتم اما نمی دونم چرا بیش از 9 واحد می کنم خیلی عجیب هست دیگه ویندوز کارت صدام رو نمی شناسه×!!!!می گه no audio devide ×!!!البته زیاد هم که بازی می کنم صدام قطع می شه
ببینم دایرکت رو تست کردی؟
برو تو خود دایرکت و این تست رو انجام بده ببین مشکلی نداشته باشه

نوشته شده توسط pandora tomorrow:
در حال حاضر در بین سی پی یو های تراز اول شرکت intel و amd کدوم بهتره؟(از همه لحاظ)
به طور قطع AMD برتر هست .
کارایی عالی و قیمت مناسب از مشخصات سری های جدید سی پی یو AMD هست .
البته تا قبل از عرضه Athlon 64 , Athlon FX و بقیه سی پی یو های جدید این قضیه دقیقا برعکس بود ! یعنی اینتل بهتر بود . ;)

سلام .
خوب بهزاد جان شرمنده که دیر شد .
قبل از هر چیز بگم که تو راهنمای زیر ممکنه بعضی از کلماتی که من به کار میبرم با چیزی که تو مادربورد خودت میبینی کمی فرق بکنه . البته نه زیاد اما بالاخره سیستم های جدید تر امکانات متفاوت و بیشتری دارن نسبت به یه سیستم قدیمی مثل . مثلا ممکنه من بگم تو فلان قسمت تنظیمات بایوس مادربوردت 3 گزینه وجود داره ( تو مادربورد خودم منظورمه ) اما تو مادربورد شما علاوه بر اون 3 گزینه چند تای دیگه هم باشه و مواردی از این قبیل .
خوب . برای Overclock کردن اول از همه مطمئن شو که فن سی پی یو سالمه و کارشو به خوبی انجام میده . مورد بعد اینکه خیلی بهتره که در سمت چپ کیس خودتو باز بزاری تا به خنک تر شدن سی پی یو کمک کنه . این کار خیلی موثره . و برای احتیاط ( مخصوصا که تابستون و هوای گرم هم نزدیکه ) بهتره یه فن اضافی همون طور که قبلا گفتم روبروی سی پی یو قرار بدی تا از نظر گرما مشکلی نداشته باشی .
چون Overclock مساوی است با گرمای بیشتر .
خوب این از توصیه های ایمنی . توصیه های ایمنی را جدی بگیرید !! ;)
اولین کاری که باید انجام داد اینه که پس از روشن کردن کامپیوتر با زدن دکمه Delete وارد تنظیمات بایوس مادربورد بشیم . پس از ورود به این قسمت با همان صفحه آبی رنگ معروف روبرو میشیم .
برای انجام عمل Overclock باید به دنبال گزینه ای به نام Frequency & Voltage Control بگردیم و وارد این قسمت بشیم . لازم به توضیحه که ممکنه این گزینه کمی تو بعضی مادربورد ها فرق بکنه اما تا حد زیادی شبیه به همین کلمه هست . تو مادربورد من این گزینه در ردیف سمت چپ تنظیمات بایوس و از بالا گزینه یکی مونده به آخر هست . تو مادربورد های دیگه هم معمولا همین جا قرار داره .
پس از اینکه وارد این بخش بشیم با چند گزینه روبرو میشیم .
CPU Clock
DRam Clock
AGP Clock
PCI Clock
البته ممکنه تو مادربوردهای جدیدی تر گزینه های دیگه ای هم باشه که مهم نیست .
ما با دوگزینه آخر یعنی AGP Clock و PCI Clock کاری نداریم . به طور پیش فرض تنظیمات این قسمت بر روی Auto قرار دارن .
نکته ای که در این قسمت وجود داره اینه که انجام تغییرات در این گزینه ها در حالت عادی غیر فعال یا همان Disable هست . برای انجام تغییرات باید گزینه ای که اجازه میده این 4 قسمت رو تغییر بدیم رو فعال یا همون Enable کنیم .
و اما دو گزینه اول .
: CPU Clock
به طور پیش فرض یک عدد در مقابل این گزینه نوشته شده و آن عدد معادل 100 میباشد .
همون طور که از اسمش معلومه برای تغییر کلاک سی پی یو هست . اما قبل از اینکه این قسمت رو برای شما توضیح بدم باید با نحوه محاسبه سرعت سی پی یو آشنا بشیم .
اگر سی پی یو شما به عنوان مثال 2000 مگاهرتز هست سرعت سی پی یو شما به صورت زیر محاسبه میشه :
فرکانس کاری سی پی یو = عددی که در مقابل CPU Clock نوشته شده × دو رقم اول سرعت سی پی یو
به عنوان مثال برای سی پی یو 2000 مگاهرتزی میشه :
2000 = 100 × 20
و یا برای یک سی پی یو 2400 مگاهرتزی میشه :
2400 = 100 × 24
چیزی که کاملا مشخصه اینه که هر گونه افزایش در دو عدد ضرب شده در هم باعث افزایش نتیجه یعنی همون سرعت کلاک میشه .
مثلا اگر شما عددی رو که در مقابل گزینه CPU Clock قرار داره از 100 به 110 افزایش بدین , برای یک سی پی یو 2000 مگاهرتزی محاسبه کلاک سی پی یو بصورت زیر میشه :
2200 = 110 × 20
با این حساب شما سی پی یو 2000 مگاهرتزی خودتونو تا 2200 مگاهرتز Overclock کردین .
یعنی به ازای افزایش هر 1 واحد در گزینه CPU Clock شما 20 مگاهرتز سی پی رو رو Overclock میکنین .
خوب تقریبا این قسمت تمومه ! تنها کاری که باید شما بکنین اینه که عددی رو که در مقابل CPU Clock نوشته و همون طور که گفتم به صورت استاندارد معادل 100 قرار داره رو افزایش بدین .
اما بهزاد جان برای سی پی یو شما که 2800 هست در حالت عادی نحوه محاسبه کلاک به صورت زیر هست :
2800 = 100 × 28
با این حساب به ازای هر واحد افزایش در CPU Clock سی پی یو ات 28 مگاهرتز Overclock میشه .
اگه مثلا عدد رو از 100 به 105 افزایش بدی میشه :
2940 = 105 × 28
کم یا زیاد کردن این عدد در بایوس ها با کلید های Page Up و Page Down انجام میشه .
پس از اینکه تغییرات رو انجام دادین باید تغییرات رو ذخیره کنین و از بایوس خارج بشین .
اما این پایان کار نیست !

Dram Clock :

از این گزینه برای تغییر سرعت رم استفاده میشه . یعنی در حقیقت Overclock کردن رم .
اما من شخصا این کار رو به هیچ وجه توصیه نمیکنم .
چون رم قابلیت Overclock پذیری کمی داره و تاثیری هم در کارایی نداره پس بی خیال !
اما نکته ای که وجود داره اینه که وقتی شما دارین عدد جلوی CPU Clock رو برای Overclock کردن سی پی یو زیاد یا کم میکنین , میبینین که بصورت خودکار عدد جلوی Dram Clock هم کم یا زیاد میشه !
اما وقتی که عدد مربوط به Dram Clock رو تغییر میدین عدد جلوی CPU Clock تغییری نمیکنه !
نکته مهمی که اینجا وجود داره اینه که شما باید طوری این اعداد رو تنظیم کنین که علاوه بر اینکه سرعت سی پی یو رو افزایش میدین , سرعت رم تغییری نکنه .
یعنی اگر شما رم DDR 333 دارین عدد مقابل Dram Clock باید همون 333 باشه . نه کمتر نه بیشتر .
یعنی وقتی شما CPU Clock رو 5 واحد زیاد میکنین عدد مقابل Dram Clock هم به صورت خودکار 5 واحد افزایش پیدا میکنه و در رم DDR 333 به عدد 338 میرسه که شما باید اونو کم کنین و به همون 333 برسونین .

خوب پس از اینکه تمام کارها رو انجام دادین باید تغییرات رو ذخیره کنین و از بایوس خارج بشین .
و اما ذکر چند نکته و پایان حرف :
1 – شما باید عدد مقابل CPU Clock رو کم کم یعنی مثلا 3 واحد به 3 واحد اضافه کنین و پس از هر بار افزایش تغییرات رو ذخیره کنین و ببینین آیا سیستموتون مشکلی نداره و وارد ویندوز بشین و یه مقدار کار کنین ببینی هنگ نمیکنه ؟ ریست نمیشه ؟ Error هایی که تا حالا وجود نداشته نمیده و ...
اگه مشکلی نبود دوباره 3 واحد افزایش بدین و دوباره تست کنین و ببینین مشکلی نیست و اگه نبود دوباره افزایش و الی آخر .
2 – هر وقت دیدین که پس از Overclock و وارد ویندوز شدن مشکل پیش اومد یعنی سیستم هنگ کرد یا ریست کرد و مواردی از این قبیل . وارد تنظیات بایوس بشین و عدد مربوطه رو به آخرین حالتی برگردونین که سیستم مشکل نداشته . و با این حساب سیستم شما دیگه بیشتر از این Overclock نمیشه .
اینم بگم که میزان Overclock بسته به نوع سی پی یو و نوع مادربورد فرق میکنه .
مثلا ممکنه یکی سی پی یو اش رو 500 مگاهرتز Overclock کنه و سیستمش مشکلی نداشته باشه اما یکی دیگه سی پی یو اش رو فقط 100 مگاهرتز Overclock کنه اما سیستمش مدام هنگ کنه یا ریست بشه .
3 – در Overclock کردن نباید زیاده روی کرد . یعنی سعی کنین حداکثر میزان Overclock معادل 500 مگاهرتز باشه و بیشتر نشه چون در اون صورت ممکنه فشار زیادی به سی پی یو بیاد و آسیب ببینه .
4 – اگه با افزایش کلاک دیدین که سیستمتون ریست شد و دیگه بالا نیومد و مدام سیستم ریست میشد و اصلا تصویر نمیده نترسین !
سیستم رو خاموش کنین . کابل برق پشت پاور رو در بیارین . باتری روی مادربورد رو در بیارین . چند دقیقه صبر کنین تا تنظیمات مربوط به بایوس به حالت اولیه برگرده . بعد باتری رو جا بزنین و سیستم رو روشن کنین . همه تنظیمات یه حالت اولیه برمیگرده .

و در آخر ذکر این نکته که این مقاله صرفا جنبه آموزشی داره و عواقب مربوط به این کار بر عهده خود مصرف کننده میباشد ! :)
خوب امیدوارم مفید بوده باشه . اگه سوال یا مشکلی بود ما در خدمتیم !

سلام
بسیار عالی و آموزنده بود مصطفی جان
سیستم من به جز فن کیس و فن سی پی یو و فن گرافیک 6 فن دیگه داره که این فن ها تماما نه تنها سیستم من بلکه خود من هم یخ می کنند:)
پس مشکلی از بابت خنکی کیس ندارم
اما مورد دیگه
من مادربوردی دارم که دارای 2 بایوس هست (این یه مزیت در این اورکلاک محسوب میشه)
2 گیگ رم دارم(تازگی زیاد شده 1 گیگ) این حالت چطور تاثیری داره
همون طوری هم که گفتم مادر بردی حرفه ای دارم
سوکت 865 اینتل
یه جاییش خوندم تا سوکت 478 سی پی یو هم ساپورت می کنه
تا 800 مگاهرز هم فرکانس باس رو ساپورت می کنه
66 مگاهرز اسلت agp رو ساپورت می کنه
تا 4 گیگ رم ساپورت می کنه

فکر کنم همین اطلاعات برای یه اورکلاک کردن سالم کافی باشه

اولا میخواستم ببینم overclock کردن cpu 2.4 celeron اصلا تاثیری بر عملکرد دستگاه به صورت مشهود داره یا نه

ثانیا اینکه من وقتی عدد مربوط به cpu clock رو افزایش میدم دیگه نمیتونم عدد مربوط به dram clock رو به مقدار اولیه برگردونم البته تغییر میکنه ولی هیچ وقت مقدار اولیه نمیشه (یا بیشتر میشه یا کمتر)

اولا میخواستم ببینم overclock کردن cpu 2.4 celeron اصلا تاثیری بر عملکرد دستگاه به صورت مشهود داره یا نه
تا اونجایی که من فهمیدم تغییر محسوسی برای بازی ها اصلا نداره
ولی برای اجرا و رندر نرم افزارهای گرافیکی تغییراتی خواهد داشت

نوشته شده توسط behzadr:
سلام
بسیار عالی و آموزنده بود مصطفی جان
سیستم من به جز فن کیس و فن سی پی یو و فن گرافیک 6 فن دیگه داره که این فن ها تماما نه تنها سیستم من بلکه خود من هم یخ می کنند:)
پس مشکلی از بابت خنکی کیس ندارم
اما مورد دیگه
من مادربوردی دارم که دارای 2 بایوس هست (این یه مزیت در این اورکلاک محسوب میشه)
2 گیگ رم دارم(تازگی زیاد شده 1 گیگ) این حالت چطور تاثیری داره
همون طوری هم که گفتم مادر بردی حرفه ای دارم
سوکت 865 اینتل
یه جاییش خوندم تا سوکت 478 سی پی یو هم ساپورت می کنه
تا 800 مگاهرز هم فرکانس باس رو ساپورت می کنه
66 مگاهرز اسلت agp رو ساپورت می کنه
تا 4 گیگ رم ساپورت می کنه

فکر کنم همین اطلاعات برای یه اورکلاک کردن سالم کافی باشه
خواهش میکنم بهزاد جان . قابلی نداشت .
میگم پس این کیس ات کولری واسه خودش . با این حساب تابستونا خونتون هم کولر نمیخواد ! :D
راستش در مورد مادربورد داری کمی اشتباه میکنی ! ;)
اون عدد 865 سوکت نیست بلکه چیپست مادربوردت هست . چیپست مادربورد شما Intel 865 PE هست که یکی از بهترین چیپست ها برای سوکت 478 هست .
البته بهترین چیپست واسه سی پی یو های سوکت 478 , چیپست Intel 875 P هست .
به طور کلی سی پی یو های اینتل سری پنتیوم 4 به دو دسته تقسیم میشن .
یکی همون Socket 478 که مادربورد شما جزو این دسته هست و فقط همین یه سوکت رو پشتیبانی میکنه و این نسل قبلی خانواده پنتیوم 4 هستند .
و سری جدید سی پی یو های اینتل یعنی Socket 775 که علاوه بر پین های بیشتر یه فرقی که این سری با سوکت 478 داره اینه که روی خود سی پی یو پین نداره !
پین ها روی خود مادربورد قراردارن .
فرکانس 66 مگاهرتز برای اسلات AGP یه چیز استاندارد هست و برای همه مادربورد ها یکی هست .

بازم مرسی که منو روشن کردی...نمی دونی که خود مادر بورد جدا از سی پی یو خودش یه فن داره
ولی یه نکته عجیب
من خواستم تو سایت مادر بورد خودم برم ولی اصلا مادر بورد من حتی وجود خارجی هم نداره:confused:
خواستم بایوس رو که تا حالا آپدیت نکردم بگیرم
نکته مبهم دیگه برای من این هست که کجا برم دنبال آپدیت مادر بوردم
دفترچه این لینک رو به من داده
http://www.intel.com/products/ht/hyperthreading_more.htm

و با این مشخصاتی که من بهت دادم مادر بورد من چه شرایطی برای اور کلاک داره؟

نوشته شده توسط vahid1400:

ثانیا اینکه من وقتی عدد مربوط به cpu clock رو افزایش میدم دیگه نمیتونم عدد مربوط به dram clock رو به مقدار اولیه برگردونم البته تغییر میکنه ولی هیچ وقت مقدار اولیه نمیشه (یا بیشتر میشه یا کمتر)
تاثیر زیادی نداره .
----
حق با شماست دوست عزیز .
متاسفانه این مشکل وجود داره که CPU Clock رو میشه یکی یکی کم یا زیاد کرد اما Dram Clock بصورت چند تا چند تا کم یا زیاد میشه .
این دیگه برمیگرده به روش آزمون و خطا . شما باید CPU Clock رو طوری زیاد کنین که مثلا اگر اونو 115 کردین و باس رمتون هم شد 451 مگاهرتز . برین رم رو کم کنین . مثلا دیدین شد 402 مگاهرتز .
شما اونوقت اگه 2 تا از CPU Clock کم کنین اونوقت CPU Clock میشه همون 400 مگاهرتز .
( البته این مثال برای رمهای DDR 400 بود )
خلاصه شما باید خودتون یه جوری جفت و جورش کنین . ;)
مور دبعد اینکه 4 - 5 مگاهرتز افزایش یا کاهش کلاک رم زیاد مهم نیست و صدمه ای به رم نمیزنه .
پس اگه دیدین مثلا باس رمتون از 400 شد 404 مگاهرتز بازم راحت بدون اینکه مشکلی براش پیش بیاد کار میکنه . در ضمن افزایش یا کاهش چند مگاهرتزی سرعت رم تاثیری بر سرعت کلی اش نداره . :)

---------------

راستی بهزاد جان جواب دو تا سوالت رو یادم رفت بگم .
مادربورد هایی که دو تا بایوس دارن یا همون Dual Bios فقط یه بایوس کار میکنه و بایوس دوم در حقیقت یک پشتیبان هست .
یعنی اگه برای بایوس اولی مشکلی پیش بیاد بایوس دوم شروع به کار میکنه و تا زمانی که بایوس اول سالم باشه بایوس دوم هیچ کاری انجام نمیده .
البته بدی این دو بایوس این هست که اگه بایوس دوم هم براش مشکل پیش بیاد دیگه سیستم روشن نمیشه چون هر دو تا بایوس مشکل دارن .
مادربورد های جدید گیگابایت یه خاصیتی دارن به نام BIOS Express . این قابلیت به اینصورت هست که این مادربوردها 2 تا بایوس دارن .
وقتی بایوس اول خراب بشه , بایوس دوم به صورت اتوماتیک اطلاعاتش رو روی بایوس اول میریزه و دوباره بایوس درست میشه . بایوس دوم خودش هیچ وقت وارد کار نمیشه .
با این حساب بایوس دوم همیشه دست نخورده باقی میمونه و دیگه هیچ وقت سیستم بایوسش مشکل پیدا نمیکنه .
در ضمن حجم رم و سرعت رم تاثیری بر میزان Overclock سی پی یو نداره . ;)

آخرین ویرایش:
نوشته شده توسط behzadr:
بازم مرسی که منو روشن کردی...نمی دونی که خود مادر بورد جدا از سی پی یو خودش یه فن داره
ولی یه نکته عجیب
من خواستم تو سایت مادر بورد خودم برم ولی اصلا مادر بورد من حتی وجود خارجی هم نداره:confused:
خواستم بایوس رو که تا حالا آپدیت نکردم بگیرم
نکته مبهم دیگه برای من این هست که کجا برم دنبال آپدیت مادر بوردم
دفترچه این لینک رو به من داده
http://www.intel.com/products/ht/hyperthreading_more.htm

و با این مشخصاتی که من بهت دادم مادر بورد من چه شرایطی برای اور کلاک داره؟
ببین بهزاد جان مگه نگفتی که مادربوردت Albatron هست ؟
اگه اینطوره شما باید بری تو سایت خود آلباترون دنبال بایوس و درایور و ... بگردی .
اگه مادربوردت مدل PX865 PEC Pro 2 هست برو به لینک زیر :

http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=197

و اگه مدلش PX865 PEC Pro هست برو به لینک زیر :

http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/specification.asp?pro_id=193

تو این لینک ها میتونی اطلاعات کامل مادربورد + جدیدترین بایوس و درایور ها + عکس از مادربوردت رو پیدا کن .
برو به این لینک ها و عکس ها رو ببین . ببین مادربوردت اینه ؟ ;)

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or