درود و ارادت
دوستان درمورد ROM چین گوشی های Xiaomi پرسیدند
راجب تجربه شخصی خودم بگم، قدیم Mi Mix 3 خریداری کردم که الان متاسفانه یه گوشه خوابیده و تعمیرکار گردنش نمیگیره. درحال حاضر از Xiaomi 13 Ultra استفاده میکنم
هر دو گوشی نسخه چین, بخاطر اینکه به منوی انگلیسی عادت دارم مشکلی از این بابت نداشتم. رام چین امکانات بیشتری داره به خصوص داخل زمینه هوش مصنوعی که این چند وقت اخیر هم زیاد رواج پیدا کرده, نکته قابل توجه قابلیت ضبط مکالمه بود که از زمان Mi Mix 3 تا الان توی نسخه های چین هنوز هم وجود داره. منتها مدلهای دیگه رو تست نکردم اطلاع ندارم غیر از پرچمدار این قابلیت رو دارن یا خیر
اما چیزی که بنده بعد از تجربه رام چین Xiaomi متوجه شدم این بود, استفاده ازش برای کاربر عادی زیاد راحت نیست
نیاز به شخصی سازی زیادی داره, برنامه های زیادی باید پاک بشن چون داخل ایران قابل استفاده نیستن, بعضی از قسمت های رابط کاربری هنوز به انگلیسی برگردان نشدن مثل بخش Widget یا Theme و برخی برنامه های دیگه. اکثر قابلیت های هوش مصنوعی که توی مدلهای جدید قرار دادن زبان چینی هستند, و گاهی اوقات موقع کپی شماره یا کد داخل پیامک و SMS, اعداد صحیح کپی نمیشن یا یکی دو رقم اشتباه ذخیره میشه که احتمال میدم بخاطر نبود پشتیبانی 100درصد از زبان انگلیسی توی رام چین Xiaomi باشه.
نصب استور گوگل از طریق استور خود Xiaomi امکان پذیره اما یه مقدار دردسر داره و نصب سایر برنامه های گوگل هم مثل یوتیوب, ترنسلیت, گوگل لنز و ... بخاطر ت.ح.ر.ی.م دردسرهای خودش رو داره. منتها برای برخی افراد همین آزادی عمل موقع نصب Google Apps خودش امتیازه
تجربه استفاده رام چین برندهای دیگه رو ندارم منتها با توجه به صحبتهای دوستان احتمال میدم داخل این زمینه بهتر از Xiaomi عمل کنن.