رئیس اپیک: UWP مایکروسافت نابود خواهد شد

Daemonis

Run Baby Run
کاربر سایت
leko_tim.jpg

آقای «Tim Sweeney» رئیس «Epic Games» حمله‌ای غیر منتظره به «Universal Windows Platform» یا همان «UWP» «مایکروسافت» انجام داد. در ادامه با بازی‌سنتر همراه شوید.

تیم سوینی رئیس استودیوی سازنده «Gears of War» طی بیانیه‌ای به «Guardian» موضع خود را در مقابل UWP مایکروسافت اعلام کرد.

ایشان صنعت بازی‌ را به مبارزه با این پلتفورم و اجازه ندادن به کنترل شدن توسط این اکوسیستم قفل شده دعوت کرد.

سوینی ادامه داد:
« آن‌ها کاربران را محدود به نصب یک نرم‌افزار کامل PC می‌کنند و رابطه‌ی مستقیم بازی‌سازان و ناشران با مشتریان را خراب می‌کنند. »

سوینی همچنین گفت که مخالف وجود یک فروشگاه مخصوص مایکروسافت در «ویندوز 10» نیست. ایشان فقط صنعت گیم را به قرار گرفتن در مقابل سیستم UWP فرا می‌خواند. سوینی بر این باور است که مایکروسافت این سیستم عامل را می‌سازد که به فروشگاه خود رونق دهد و نکته‌ی مثبتی بر آن باشد اما به طرز ناعادلانه‌ای مابقی فروشگاه‌های دیجیتالی رقیب را محروم می‌کند.

سوینی می‌گوید:
« مشکل اصلی آنجا است که این سیستم به ظاهر پر ذرق و برق مایکروسافت یعنی UWP قفل شده است. به طور معمول نرم‌افزار UWP از وبسایت‌های بازی‌سازان و ناشران قابل دانلود برای نصب و بروز رسانی و انجام تجارت روی آن خارج از فروشگاه مایکروسافت نیست. »

طبق گفته‌ی سوینی ساختن یک پلتفورم روباز و علنی چیزی شبیه به «Win32 API» که بصورت همگانی مورد استفاده قرار گرفت، تنها راه پیش رو است و برای انجام آن مایکروسافت باید اجازه‌ی دانلود و استفاده از نرم‌افزارهای UWP را از هر جا بر روی اینترنت به کاربران بدهد.

ادامه داد:
« مایکروسافت همچنین باید به Vlave, GOG و بقیه اجازه دهد که فروشگاه‌هایی بر پایه‌ی UWP داشته باشند بدون اینکه آن‌ها را مسدود و حتی محدود کند و شبیه شهرواندان درجه دو با آن‌ها برخورد کند و همچنین مشتریان با بازیسازان به طور مستقیم از نظر تبلیغات و تجارت در ازتباط باشند بدون اینکه مایکروسافت 30 درصد سهم از آن بگیرد. »
« از نظر من اگر مایکروسافت این سیستم PC UWP را به این شکل راه اندازی نکند این سیستم می‌تواند نابود شود و باید نابود شود و نابود خواهد شد. »

سوینی در آخر گفت:

« تا زمانی که مایکروسافت جواب‌های گریزان و مبهم به سوالات در مورد آینده‌ی UWP می‌دهد و این کارش را به مشکلات ناشی از روابط عمومی ربط می‌دهد، بازیسازان و بازیبازان به او اعتماد نخواهند کرد. »

++++
بروز رسانی خبر

آقای «Kevin Gallo» معاون رئیس بخش ویندوز در مایکروسافت طی بیانیه‌ای به گاردین گفت که UWP یک اکوسیستم روباز بوده و برای تمامی بازیسازان در دسترس است و از هر فروشگاهی نیز پشتیبانی می‌کند.

=====
منبع

آخرین ویرایش:
من از کار مایکروسافت حمایت نمیکنم اما شما چطور دارید سنگ استیم رو به سینه میزنید در حالی که خودش هم در حال انجام دقیقا همین کاره!

The Universal Windows Platform is a fully open ecosystem, available to every developer, that can be supported by any store.
وقتی از چیزی مطمئن نیستی بهتر نیست کلا در موردش حرف نزنی؟!

آخرین ویرایش:
این خنده‌داره که شما نمی‌خونی دقیقاً تیم سویینی چی گفته, صرفاً‌ میای از ماکروسافت جایی که باید نگرانی خودتو ابراز کنی به عنوان یک فرد مستقل کورکورانه دفاع می‌کنی.

بله ماکروسافت پلتفرم رو ساخته, بله ماکروسافت API قبلی رو ساخته, ولی با API جدیدش و چیزهایی که از این API تابحال دیده‌شده و گفته‌شده همه چیز منتهی میشه به Windows Store, نکته‌ای که جز Functionalityها و کاربردهای اصلی ویندوز نیست و اگر کسی هم نخواست باید بتونه ازش استفاده نکنه‌(درست مثل IE) نه این که کاری کنن که تمام اپلیکشن‌ها از روی اون اجرا شن, کاری کنن که به خاطر ندادن دسترسی کافی به باقی Devها به جای رقابت محدود کنن اون‌ها رو.
تیم سویینی داره از این‌ها می‌گه, داره از UWP API بد می‌گه , میگه که می‌شد رقابت رو از بین نبرد و هم‌چنین Storeـه ماکروسافت بتونه از نظر Content خوب باشه نه از نظر انحصار و مجبور کردن Dev ها به عرضه زورکی محتواشون روی استور ویندوز.
UWP به شدت Encrypted هست و دقیقاً شبیه یک DRMـه توی عصری که ملت دارن از DRMها فرار می‌کنن کمپانی به این بزرگی تصمیم گرفته که انحصارطلبی خودش رو با DRM به رخ بکشه. ماکروسافت داره با این کار تشکیل یک Monopoly می‌ده و اگر این رو کسی ببره دادگاه, دادگاه عالی آمریکا می‌تونه ماکروسافت رو حتی سرش توبیخ کنه. این کار جای دفاع نداره به این سبک.

اتفاقاً من کاملاً حرفهای ایشون رو خوندم و تمامی اخبار مربوط به W10 رو هم دنبال کردم و زودتر از هر کس دیگه‌ای توی این سایت میدونستم UWP چی هست و چه هدفی داره و ... . این حرفهایی که شما زدید به هیچ وجه صحت ندارن. هیچ اجباری در استفاده از APIـه UWP نیست و هر کس دلش بخواد میتونه راحت روی Win32 بمونه و کارهای خودش رو مثل سابق انجام بده. تمام برنامه‌ها و سرویسها و ... هم مثل سابق هستن همونطور که الان هستن. W10 کاملاً از دسکتاپ ساپورت میکنه.

چیزی که ایشون میخواد دسترسی آزاد و بدون محدودیت به تمام امکانات جدیدی هست که UWP با خودش به همراه داره بدون اینکه به استور مایکروسافت محدود بشه. یعنی تنها چیزی که از این پلتفرم نمیخواد استورش هست که مشخصاً میشه گفت نمیخواد 30% از پول بازیش رو به مایکروسافت بده. چیزی که هر استوری از هر بازیساز و پابلیشری میگیره. اون قضیه DRM هم جالبه. تمام کلاینتها و اتصال ها به استورهایی مثل Steam و Origin و ... یک نوع محدود کننده هستن برای اینکه مطمعن باشن کاربر به سرورها متصل هست. استور ویندوز هم هیچ فرقی با اینها نداره. مثل همه استورها هست. اگر بقیه استورها رفتن دادگاه مایکروسافت هم میره. اگر ویندوز 8 رفت دادگاه ویندوز 10 هم میره. اینها همش حرفه و حرف هم باد هواست.

پس قبل از اینکه چشماتون رو ببندید و به من و حرفهام بخندید دونسته های خودتون رو چک کنید. کورکورانه و ... هم قدیمی شده. هر جایی که احساس میکنید حرفی ندارید برای زدن از این اصطلاحها استفاده نکنید. من هیچ نگرانی‌ای از این کار مایکروسافت ندارم چون میدونم UWP چی هست. شمایی که نمیدونی چیه نگرانی. هر چند نگرانی تیم سوینی هم بابت جیب مبارک هست تا من و شما و سایر گیمرها و بازیسازها. بجز چند بازیساز که خودشون استور دارن بقیه باید صرفاً بازیهاشون رو روی استورهای دیگه بفروشن که در نهایت 30% از سودش میره توی جیب صاحبان همین استورها. پس از کاه کوه نسازید.

در مورد این بیانیه چون من اطلاعات کاملی از UWP ندارم نمیتونم نظر بدم ولی از اونجایی که سویینی تو این بیانیه از اکوسیستم بسته شکایت داره و به گوگل هم اشاره کرده خیلی منو متعجب کرد! چطور اسمی از Apple نبرد!! شرکت Epic و خود همین جناب سویینی هر سال توی کنفرانسهای Apple حضور داره و داره با همکاری اپل توی اکوسیستم کاملا بسته اپل کار میکنه و حرف از API متال که API بسته ای هست حرف میزنه و تبلیغشو میکنه!!!
حالا اکوسیستم بسته از نوع شدیترش اونجا خوبه ولی اینجا بده؟
کاملا مشخص هست که این موضع گیری ها دلیلش دلسوزی برای PC نیست

آخرین ویرایش:
سلام .

چند وقت پیش یسری اخبار خوندم که مایکروسافت داره روی یک پروژه ای کار میکنه که win32 رو اپ هاش رو بشه ساده تبدیل کرد به apx .
اولش فکر کردم این منظور میتونه کمک کنه اپلیکیشن های وین 32 بیان روی همه پلتفرم ها ، حتی موبایل ولی بعدش که مشخص شد اون apx فقط با معماری cisc کار میکنه ، نتیجش همین خبری شد که الان میبینیم .
مایکروسافت میخواد ویندوز رو به انحصار خودش در بیاره بقولی ...

اون قضیه DRM هم جالبه. تمام کلاینتها و اتصال ها به استورهایی مثل Steam و Origin و ... یک نوع محدود کننده هستن برای اینکه مطمعن باشن کاربر به سرورها متصل هست. استور ویندوز هم هیچ فرقی با اینها نداره. مثل همه استورها هست.
اولا هیچ کدوم از استور ها حتی استور ویندوز Always Online نیستن و لارم نیست همیشه مطمئن باشه کاربر به سرور ها وصله، کافیه موقع خرید بازی وصل باشی.
دوما اوریجین و استیم:
1- اجازه دسترسی به فایل های بازی رو بهت می دن.
2- قابلیت ماد پذیری رو دارن.
3- V-Syncـه همیشه روشن ندارن.
4- بازی هاشون واقعا فول اسکرین ـه نه یه صفحه بدون حاشیه بزرگ(دلیل V-Sync اجباری همینه).
5- قابلیت استفاده از Fraps و Overlay های مختلف رو دارن.
6- استورشون مخصوص بازی های کامپیوتری ـه و وقتی رفتی توش از همه طرف Candy Crush و بازی های مسخره موبایلی نمی ریزه سرت.
7- کالکشن بسیار بزرگتری دارن(استیم فقط البته)
8- شکل UIـشون بسیار زیبا تره.
9- Big Picture Mode
10- قابلیت استفاده از کنترلر استیم.
11- قابلیت بازگشت پول اگه با بازی حال نکردی.
12- حراج های معروف استیم.
و کلی قابلیت دیگه دارن و مقایسشون با آشغالی مثل استور وین 10 مثل مقایسه پراید با لامبورگینیه وقتی که قیمت دو تاشون یکی باشه!

Last edited by a moderator:
اتفاقاً من کاملاً حرفهای ایشون رو خوندم و تمامی اخبار مربوط به W10 رو هم دنبال کردم و زودتر از هر کس دیگه‌ای توی این سایت میدونستم UWP چی هست و چه هدفی داره و ... . این حرفهایی که شما زدید به هیچ وجه صحت ندارن. هیچ اجباری در استفاده از APIـه UWP نیست و هر کس دلش بخواد میتونه راحت روی Win32 بمونه و کارهای خودش رو مثل سابق انجام بده. تمام برنامه‌ها و سرویسها و ... هم مثل سابق هستن همونطور که الان هستن. W10 کاملاً از دسکتاپ ساپورت میکنه.

چیزی که ایشون میخواد دسترسی آزاد و بدون محدودیت به تمام امکانات جدیدی هست که UWP با خودش به همراه داره بدون اینکه به استور مایکروسافت محدود بشه. یعنی تنها چیزی که از این پلتفرم نمیخواد استورش هست که مشخصاً میشه گفت نمیخواد 30% از پول بازیش رو به مایکروسافت بده. چیزی که هر استوری از هر بازیساز و پابلیشری میگیره. اون قضیه DRM هم جالبه. تمام کلاینتها و اتصال ها به استورهایی مثل Steam و Origin و ... یک نوع محدود کننده هستن برای اینکه مطمعن باشن کاربر به سرورها متصل هست. استور ویندوز هم هیچ فرقی با اینها نداره. مثل همه استورها هست. اگر بقیه استورها رفتن دادگاه مایکروسافت هم میره. اگر ویندوز 8 رفت دادگاه ویندوز 10 هم میره. اینها همش حرفه و حرف هم باد هواست.

پس قبل از اینکه چشماتون رو ببندید و به من و حرفهام بخندید دونسته های خودتون رو چک کنید. کورکورانه و ... هم قدیمی شده. هر جایی که احساس میکنید حرفی ندارید برای زدن از این اصطلاحها استفاده نکنید. من هیچ نگرانی‌ای از این کار مایکروسافت ندارم چون میدونم UWP چی هست. شمایی که نمیدونی چیه نگرانی. هر چند نگرانی تیم سوینی هم بابت جیب مبارک هست تا من و شما و سایر گیمرها و بازیسازها. بجز چند بازیساز که خودشون استور دارن بقیه باید صرفاً بازیهاشون رو روی استورهای دیگه بفروشن که در نهایت 30% از سودش میره توی جیب صاحبان همین استورها. پس از کاه کوه نسازید.

:d....

:d....

(:دی) چی؟ حرفی دارید میشنویم.

من متوجه نشدم دقیقا چی شد! ابتدا مایکروسافت گفته بود بازیهایی مثل QB فقط روی استور خودش در دسترسن اما حالا تو آپدیت خبری اشاره کرده از فروشگاههای دیجیتالی دیگه هم پشتیبانی میکنه! این آپدیت خبری به موضع قبلیشون ربط داره؟

یعنی الان عنوان QB و مانندش که رو استور مایکرو قرار داده میشن میتونن رو جاهای دیگه ای مانند (Valveو....) هم عرضه بشن؟

منظورش این هست که همه میتونن برنامه‌هایی بر اساس UWP بسازن و توی استور خودشون بفروشن. یعنی نیازی نیست حتماً توی استور ویندوز بفروشنش. خود مایکروسافت هم حتی گفته بود که مشکلی با فروش بازیهاش توی Steam نداره به شرطی که استیم هم اجازه بده Xbox Live و ... همچنان توی بازیها بکارگیری شده باشن.

پس چرا قبلا گفته بودن QB روی استیم نمیاد؟اما الان تغییر موضع دادن؟چیز بسیار خوبیه اما چرا سیاست مشخصی ندارن!:d

الان هم نگفتن که میاد. تغییر موضع هم ندادن. گفتن بقیه هم میتونن UWP بسازن و روی استور خودشون بفروشن. یعنی مثلاً Steam و Origin هم میتونن تبدیل بشن به چیزی مثل W10 Store و همه قادر خواهند بود بازیهای UWAـشون رو روی این استورها هم بفروشن بدون اینکه به استور مایکروسافت نیازی باشه. یه چیزی مثل استورهایی غیر از استور Google روی اندروید رو تصور کن مثل استورهای ایرانی اندروید و ... .

آخرین ویرایش:
من متوجه نشدم دقیقا چی شد! ابتدا مایکروسافت گفته بود بازیهایی مثل QB فقط روی استور خودش در دسترسن اما حالا تو آپدیت خبری اشاره کرده از فروشگاههای دیجیتالی دیگه هم پشتیبانی میکنه! این آپدیت خبری به موضع قبلیشون ربط داره؟

یعنی الان عنوان QB و مانندش که رو استور مایکرو قرار داده میشن میتونن رو جاهای دیگه ای مانند (Valveو....) هم عرضه بشن؟
منظورش این هست که همه میتونن برنامه‌هایی بر اساس UWP بسازن و توی استور خودشون بفروشن. یعنی نیازی نیست حتماً توی استور ویندوز بفروشنش. خود مایکروسافت هم حتی گفته بود که مشکلی با فروش بازیهاش توی Steam نداره به شرطی که استیم هم اجازه بده Xbox Live و ... همچنان توی بازیها بکارگیری شده باشن.
پس چرا قبلا گفته بودن QB روی استیم نمیاد؟اما الان تغییر موضع دادن؟چیز بسیار خوبیه اما چرا سیاست مشخصی ندارن!:d

آخرین ویرایش:
:))
بعد ایشون با iOS و اندروید و استورهاشون مشکلی ندارن؟ با ساختن بازیهاشون برای iOS بصورت انحصاری مشکلی نداشتن؟ آدم باید به حالت استیصال و بدبختی بیافته که بخواد ثمره کار و سرمایه گذاری یک شرکت دیگه رو اینطوری و با این ادبیات مورد حمله قرار بده تا بلکه بتونه ازشون استفاده کنه. طلبکارن ملت.

بروز رسانی خبر
آقای «Kevin Gallo» معاون رئیس بخش ویندوز در مایکروسافت طی بیانیه‌ای به گاردین گفت که UWP یک اکوسیستم روباز بوده و برای تمامی بازیسازان در دسترس است و از هر فروشگاهی نیز پشتیبانی می‌کند.

الان خود مایکروسافت هم نمیفهمه دیگه؟
اتفاقاً من کاملاً حرفهای ایشون رو خوندم و تمامی اخبار مربوط به W10 رو هم دنبال کردم و زودتر از هر کس دیگه‌ای توی این سایت میدونستم UWP چی هست

بنده حرف شما رو تکمیل میکنم! شما اکوسیستم رو حتی قبل از مایکروسافت میشناختی!

الان خود مایکروسافت هم نمیفهمه دیگه؟

دبیر تحریریه پست رو دستکاری کنه و به عنوان نقل قول بفرسته روی سایت دیگه خیلی زشته. یعنی شرم آوره برای شما و کل تیم زیر دستتون و همکارانتون. این پست منه، صفحه اول هم هست:

:))

بلخره باید نابود بشه یا باز بشه (هر چند که باز هست) تا آقایان بیان بازیهاشون رو روی این پلتفرم و روی استور خودشون بفروشن؟ بعد ایشون با iOS و اندروید و استورهاشون مشکلی ندارن؟ با ساختن بازیهاشون برای iOS بصورت انحصاری مشکلی نداشتن؟ آدم باید به حالت استیصال و بدبختی بیافته که بخواد ثمره کار و سرمایه گذاری یک شرکت دیگه رو اینطوری و با این ادبیات مورد حمله قرار بده تا بلکه بتونه ازشون استفاده کنه. طلبکارن ملت.

جمله من رو پاک کردید که مثلاً چی بشه؟ با تحریف پست من میخواید به چی برسید؟ لایک بگیری؟ نمک بریزی؟ الان لابد میخواید بگید همینجوری یچیزی پروندم. این رو چی میخوای بگی؟
http://forum.bazicenter.com/thread99435/page4/#post3972855

به جای تکمیل کردن حرفهای من، خودت رو اصلاح کن دوست عزیز.

آقا الان هم اسپنسر هم نایت رئیس مایکروسافت بیانیه داده که UWP یه اکوسیستم کاملا باز هست و حتی گفتند که توسط تمامی فروشگاه پشتیبانی میشه، الان منظور این هست که مثلا میشه بازی های مایکروسافت تو استیم یا GOG قرار بگیره؟ منظورش از اینکه توسط همه فروشگاه پشتیبانی میشه همینه دیگه؟

اگه واقعا هدف مایکروسافت قرار گرفتن مقابل GOG و Steam هست، خیلی پسته :دی امیدوارم با کله بخوره زمین این ایدشون. قرار گرفتن مایکروسافت مقابل استیم قطعا به ضرر بازیبازها خواهد بود!
در این صورت امیدوارم والو رو لینوکس کار کنه و عملکردشو برای اجرای بازیها بهتر کنه تا از شر ویندوز خلاص شیم!

همه دنبال رقابت هستن اون ور دنیا ولی اینجا کسی دوست نداره رقابت ایجاد بشه!:|
به همین خیال باش که لینوکس عملکرد بهتری داشته باشه به نسبت ویندوز!:-*
اونم چی لینوکس...=))

دبیر تحریریه پست رو دستکاری کنه و به عنوان نقل قول بفرسته روی سایت دیگه خیلی زشته. یعنی شرم آوره برای شما و کل تیم زیر دستتون و همکارانتون. این پست منه، صفحه اول هم هست:

جمله من رو پاک کردید که مثلاً چی بشه؟ با تحریف پست من میخواید به چی برسید؟ لایک بگیری؟ نمک بریزی؟ الان لابد میخواید بگید همینجوری یچیزی پروندم. این رو چی میخوای بگی؟
http://forum.bazicenter.com/thread99435/page4/#post3972855

به جای تکمیل کردن حرفهای من، خودت رو اصلاح کن دوست عزیز.

تحریف؟ =)) یه جوری میگی تحریف انگار سخنگوی دولتی!
قبل اینکه اصطلاحا به هم بریزیین تامل بکنین دوست عزیز ... جایی که سند موجوده هیچ آدمی نمیاد همچین کاری که شما گفتی انجام بده. یک ذره از اون ذهنی که اکوسیستم رو حتی بهتر از مایکروسافت تحلیل میکنه استفاده میکردی منظور منو متوجه میشدی! ا شما قصد ترول کردن سوینی رو داشتی. این در حالی بود که نقل قول دوم به وضوح واکنش مایکروسافت رو نشون میداد که نشان از اهمیت این انتقاد بود (چیزی که شما میخواستی کم‌اهمیت جلوه بدی) اون که گفتم "مایکروسافت هم نمیفهمه" برگردان به نقل قول بود نه تحریف کردن پست شما :)) تحریف :))

همه دنبال رقابت هستن اون ور دنیا ولی اینجا کسی دوست نداره رقابت ایجاد بشه!:|
به همین خیال باش که لینوکس عملکرد بهتری داشته باشه به نسبت ویندوز!:-*
اونم چی لینوکس...=))
ما هم میفهمیم رقابت چیه داداش. اما این خبر این رو القا می کنه که مایکروسافت به فکر محدود کردن بقیست! حالا اینکه چقدر حقیقت داره اون یه بحث دیگست. این بحث اینور دنیا و اونور دنیا هم دیگه کم کم داره مسخره میشه! در ضمن لینوکس اگه اینقدر خنده دار بود!!! شرکت بزرگی مثل والو اینهمه روش سرمایه گذاری نمی کرد!

تحریف؟ =)) یه جوری میگی تحریف انگار سخنگوی دولتی!
قبل اینکه اصطلاحا به هم بریزیین تامل بکنین دسو عزیز ... جایی که سند موجوده هیچ آدمی نمیاد همچین کاری که شما گفتی انجام بده. یک ذره از اون ذهنی که اکوسیستم رو حتی بهتر از مایکروسافت تحلیل میکنه استفاده میکردی منظور منو متوجه میشدی! ا شما قصد ترول کردن سوینی رو داشتی. این در حالی بود که نقل قول دوم به وضوح واکنش مایکروسافت رو نشون میداد که نشان از اهمیت این انتقاد بود (چیزی که شما میخواستی کم‌اهمیت جلوه بدی) اون که گفتم "مایکروسافت هم نمیفهمه" برگردان به نقل قول بود نه تحریف کردن پست شما :)) تحریف :))

همین شما یک نفر هستی به عنوان مغز متفکر سایت کافیه، چراغ سایت با نوابغی مثل شما روشنه. اینجاست که نقش ماست مالی و مهارت در اون اهمیت پیدا میکنه که خب البته مطمعناً شما ناچار به یاد گرفتنش شدید (چون یادم باشه گفتید بدم میاد از ماستمالی). قصد ترول کردن هم نبوده و نیست. مقاله امروز ایشون هم اصلاً ربطی به بیانه‌ای مایکروسافت نداشته و نداره و توی بیلد 2016 بیشتر در اینباره صحبت میکنن ضمن اینکه هیچ وقت هم نگفتن UWP بسته است. چیزی تغییر نکرده. انتقاد من هم به این نوع مقاله نوشتن و حق به جانب سخن گفتن و سنگ یه عده دیگه رو به سینه زدن ایشون بود. 99% بازیسازها در نهایت بازیشون رو روی یک استور میفروشن.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or