دیوید کیج: Beyond : Two Souls یک سرگرمی نیست

Safety & Peace

ارباب مطلق سوزوران
کاربر سایت

آنهایی که فکر میکنند که Beyond در واقع حرکتی دیگر از عنوان قبلی Quantic Dream یعنی Heavy Rain است، باید دوباره فکر کنند.
شاید چیز هایی باشد که شما از بازی جدید دیوید کیج بخواهید، اما کیج آن چیزی را میخواهد، میسازد. و اگر تصمیم بگیرد که Beyond باید چیزی بیشتر از سرگرمی باشد، هیچ چیز نمیتواند کیج را از رسیدن به آن منصرف سازد.

در گفتگویی با Edge، کیج اذعان داشت:
هدف من سورپرایز کردن مردم است، اینکه چیزی را به آنها بدهم که میخواهند، بدون دانستن اینکه آن را میخواهند. من میخوام یک سفر احساسی را خلق کنم، یک تجربه منحصر به فرد.

من به این علاقه مند نیستم که به آنها "سرگرمی" بدهم، من میخواهم به آنها "معنا" بدهم.
من نمیخواهم که" انگشتان" آنها را به چالش بکشم، من میخواهم که "ذهن" آنها را به چالش بکشم.

شاید این بی ربط و تا حد زیادی بلند پروازانه به نظر برسد. شاید این چیزی نباشد که مردم واقعا بخواهند. اما این هدف من است و قصد دارم با Beyond : Two Souls چیزی متفاوت بسازم.

Beyond : Two Sould در انحصار PS3 بوده و داستان دختری 15 ساله به نام Jodie Holmes به هنر پیشگی Ellen Page را دنبال میکند.

منبع

آخرین ویرایش:
الان با این حرفی که زد فلسفه ی به وجود اومدن بازی های کامپیوتری رو زیر سوال بود. یک سری بازی ها هستن مثل Fallout، Max Payne، Alan Wake و ... که بدون تبدیل کردن بازی به یک "فیلم" باز هم داستان خودشون رو دارن، روی بازیکن تاثیر می ذارن و از صد تا فیلم نامه ای هم که برای Heavy Rain نوشته شده بهتر عمل می کنن. حتماّ نباید بازی رو تبدیل به فیلم کنه که تاثیر گذار تر بشه.

بیخیال دوستان عزیز.
من به عنوان کسی که کنسول ندارم و فن هیچکدوم نیستم، میخوام از روی بی طرفی حرف بزنم.

ببینین صنعت بازی داره واقعا درجا میزنه. همیشه عناوینی رو داریم که روی گرافیکشون مانور میدن. هر از چندگاهی برای ادامه هاشون، همون گیم پلی قبلی رو شاخه و برگ میدن. چرا نباید یه چیز متفاوت و جدید داشته باشیم؟
مشکل اینجاست که این سبک بازی که دیوید کیج ساخته، هنوز جای خودشو باز نکرده و طبیعی هست که نظرات پیرامونش نوسان داشته باشن. مشکل دوم اینه که بقیه شرکت های بازی سازی هم کمک چندانی به این سبک نمیکنن که این سرایط رو دشوار تر مینکنه برای اینکه این سبک جایگاه خودشو پیدا کنه. خلاقیت چیزیه که امروزه حرف اول رو توی این صنعت میزنه حالا به صورت های مختلف. یکی خلاقیت رو توی یه بازی دو بعدی معنی میکنه و دیگری توی خلق صحنه های حیرت انگیز.
در کل میخواستم بگم که همیشه سعی کنین متفاوت فکر کنین و متفاوت ببینین.

بیخیال دوستان عزیز.
من به عنوان کسی که کنسول ندارم و فن هیچکدوم نیستم، میخوام از روی بی طرفی حرف بزنم.

ببینین صنعت بازی داره واقعا درجا میزنه. همیشه عناوینی رو داریم که روی گرافیکشون مانور میدن. هر از چندگاهی برای ادامه هاشون، همون گیم پلی قبلی رو شاخه و برگ میدن. چرا نباید یه چیز متفاوت و جدید داشته باشیم؟
مشکل اینجاست که این سبک بازی که دیوید کیج ساخته، هنوز جای خودشو باز نکرده و طبیعی هست که نظرات پیرامونش نوسان داشته باشن. مشکل دوم اینه که بقیه شرکت های بازی سازی هم کمک چندانی به این سبک نمیکنن که این سرایط رو دشوار تر مینکنه برای اینکه این سبک جایگاه خودشو پیدا کنه. خلاقیت چیزیه که امروزه حرف اول رو توی این صنعت میزنه حالا به صورت های مختلف. یکی خلاقیت رو توی یه بازی دو بعدی معنی میکنه و دیگری توی خلق صحنه های حیرت انگیز.
در کل میخواستم بگم که همیشه سعی کنین متفاوت فکر کنین و متفاوت ببینین.

ایحاد نوآوری حتماّ دلیل بر خوب بودن یک بازی نیست. بله متفاوت بودن خوبه ولی دیوید کیج (بعد از فارنهایت) پیشرفت نکرده، بلکه پسرفت هم کرده. ایشون زیادی داره متفاوت جلوه می کنه و اون هم از نوع بدش و نه خوبش. اگه متفاوت بودن به اینه که بازی رو به فیلم تبدیل کنی خیلی از بازیساز ها الان می تونن همین کار رو بکنن و یا اصلاّ گیم پلی بازیشون رو تماماّ بر پایه ی QTE بسازن. نوآوری زمانی جواب می ده که بتونه با بخش های مختلف بازی هماهنگ باشه.ایشون فقط داره ادای متفاوت بودن رو در میاره. من دوست دارم دوباره به همون اندازه تغییر ببینم که در فارنهایت دیدم.

مشکل اینجاست که این سبک بازی که دیوید کیج ساخته، هنوز جای خودشو باز نکرده و طبیعی هست که نظرات پیرامونش نوسان داشته باشن.
من فکر نکنم محروم کردن یه بازی باز، از گیم پلی بازی ای که قراره بهش 60$ پول بده، بشه اسمشو گذاشت سبک. گیم یعنی گیم پلی، گیم یعنی اینکه زحمت بکشی و حرفه ای بشی و بازی کنی و لذت ببری. سینما هم بری بشینی تو سینما یه پاپ کرن بخری بشینی نگاه کنی و لذت ببری. این دو تامعقوله متفاوته. من اصلا دوست ندارم بشینم پای کنسول و به جای پاپ کرن گیم پد رو بگیرم دستم و به فیلم نگاه کنم چون گیم پد رو نمیشه خورد :دی

این هم یه شاهکار دیگست مثل heavy rain واقعا عالیه!!!!!!!!!!!:x

---------- نوشته در 12:06 PM اضافه شد ---------- نوشته قبلی در 12:03 PM ارسال شده بود ----------

ایحاد نوآوری حتماّ دلیل بر خوب بودن یک بازی نیست. بله متفاوت بودن خوبه ولی دیوید کیج (بعد از فارنهایت) پیشرفت نکرده، بلکه پسرفت هم کرده. ایشون زیادی داره متفاوت جلوه می کنه و اون هم از نوع بدش و نه خوبش. اگه متفاوت بودن به اینه که بازی رو به فیلم تبدیل کنی خیلی از بازیساز ها الان می تونن همین کار رو بکنن و یا اصلاّ گیم پلی بازیشون رو تماماّ بر پایه ی QTE بسازن. نوآوری زمانی جواب می ده که بتونه با بخش های مختلف بازی هماهنگ باشه.ایشون فقط داره ادای متفاوت بودن رو در میاره. من دوست دارم دوباره به همون اندازه تغییر ببینم که در فارنهایت دیدم.

بعضی اظهار نظر های دوستان واقعا عجیبه
کدوم پسرفت دوست عزیز؟
این همه گیمر دارن حال میکنن با این بازی

من فکر نکنم محروم کردن یه بازی باز، از گیم پلی بازی ای که قراره بهش 60$ پول بده، بشه اسمشو گذاشت سبک. گیم یعنی گیم پلی، گیم یعنی اینکه زحمت بکشی و حرفه ای بشی و بازی کنی و لذت ببری. سینما هم بری بشینی تو سینما یه پاپ کرن بخری بشینی نگاه کنی و لذت ببری. این دو تامعقوله متفاوته. من اصلا دوست ندارم بشینم پای کنسول و به جای پاپ کرن گیم پد رو بگیرم دستم و به فیلم نگاه کنم چون گیم پد رو نمیشه خورد :دی
خب من منظورمو بد رسوندم. اتفاقا همه سبک ها باید با هم پیشرفت کنن و همه شون باید وجود داشته باشن. هیچوقت نمیشه یه سبک رو مدام بازی کرد. حتما باید کنارش اکشن اول شخص و فکری و ماجرایی و استراتزی باشن وگرنه همون سبک هم اصلا معنی نمیده که وجود داشته باشه.
کلی میگم، یه چیز جدید خوبه که به وجود بیاد گسترده بشه و در کنار بقیه باشه.

جالبه بعضي از دوستان ميگن اثار كيج بازي نيست و مثلاً فيلم سينما ست !!

بدترین نوع مثال رو میارم تا با عمق فاجعه رو به رو بشید. ایشون تو مصاحبه ـشون از MacGuffin صحبت کرده بود و مک گافین بازی ـش رو اوریگامی قاتل خونده بود. در صورتی که کیج نمی دونه مک گافین در اول عامل اصلی پیشبرد داستان هست، ولی تو HR ما به دنبال قاتل هستیم و نه اوریگامی! خود سازنده بازی بر روی فیلم بودن بازی تاکید داره، بعد شما انکارش می کنی؟ بیخیال. :d

من برام سؤال پيش مياد پس چرا منتقدين گيم ميان نمرات بالا به اثار اين بنده خدا ميدن.

سینمایی شدن بازی باعث شده تا نمره "خوب" بگیره. داستان بازی هر چقدر هم پیش پا افتاده باشه در این صنعت چیز جدیدی هستش و این برای منتقد قابل احترام ـه. اون بحثش جداست، الان بحث ضعف های بازی هستش.

بعضی اظهار نظر های دوستان واقعا عجیبه
کدوم پسرفت دوست عزیز؟
این همه گیمر دارن حال میکنن با این بازی​

داستان بازی خودش پسرفت بزرگی بود. سبک روایت بازی که همون طور مونده، تغییری نداشته. گیم پلی هم تا حدودی بهتر شده و همچنان ضعف داره. "حال" کردن گیمر بحثش جداست. الان هم خیلی ها دارن با MW3 حال می کنن؛ بازی که 3-4 ساله هیچ تغییری نداشته. خیلی ها هم با Justin Bieber حال می کنن. :d در ضمن فروشش بیشتر از 1-2 میلیون بوده مگه؟

خب من منظورمو بد رسوندم. اتفاقا همه سبک ها باید با هم پیشرفت کنن و همه شون باید وجود داشته باشن. هیچوقت نمیشه یه سبک رو مدام بازی کرد. حتما باید کنارش اکشن اول شخص و فکری و ماجرایی و استراتزی باشن وگرنه همون سبک هم اصلا معنی نمیده که وجود داشته باشه.
کلی میگم، یه چیز جدید خوبه که به وجود بیاد گسترده بشه و در کنار بقیه باشه.

اتفاقا اگه اين سبك(كه البته بهش سبك نميشه گفت) گسترده بشه خيلي هم بده وخدا كنه تو همون يكي درجا بزنه.

كي گفته براي به چالش كشيدن مغز گيمر يا درگير كردن احساسات گيمر بايد فيلم بسازي كه هر 20 دقيقه يك بار بگه فلان دكمه رو فشار بده تا بين يكي از دو فيلم بعدي يكيش رو به انتخاب تماشا كني.اين شد گيم؟

الان مگه بازيهاي مثل Silent Hil و Resident Evil (اون قديمي هاش:d) نميتونستن با روح گيمر بازي كنن؟ يا Rockstar بدون اينكه فيلم بسازه نتونست با Red Dead Redamtion اشك گيمر رو در بياره؟

جالبه كه داستان و نحوه ي بيان داستان اون بازيها از اين به اصطلاح بازيهاي انقلابي كيج كه هدف اصلي شون هم روايت سينمايي داستان بود هم بهتر بود بدون اينه كه اصلي ترين عنصر اين صنعت رو از بين ببرن يعني گيم پلي.

اتفاقا اگه اين سبك(كه البته بهش سبك نميشه گفت) گسترده بشه خيلي هم بده وخدا كنه تو همون يكي درجا بزنه.

كي گفته براي به چالش كشيدن مغز گيمر يا درگير كردن احساسات گيمر بايد فليم بسازي كه هر 20 دقيقه يك بار بگه فلان دكمه رو فشار بده تا بين يكي از دو فيلم بعدي يكيش رو به انتخاب تماشا كني.اين شد گيم؟

الان مگه بازيهاي مثل Silent Hil و Resident Evil (اون قديمي هاش:d) نميتونستن با روح گيمر بازي كنن؟ يا Rokestar بدون اينكه فيلم بسازه نتونست با Red Dead Redamtion اشك گيمر رو در بياره؟

جالبه كه داستان و نحوه ي بيان داستان اون بازيها از اين به اصطلاح بازيهاي انقلابي كيج كه هدف اصلي شون هم روايت سينمايي داستان بود هم بهتر بود بدون اينه كه اصلي ترين عنصر اين صنعت رو از بين ببرن يعني گيم پلي.
من سعی میکنم نظری راجع به داستان و گیم پلی ندم چون بازی نکردم و در صورت اظهار نظر اولین نفری هستم که ترور میشم. ببینین هر چیزی در بدو تولدش همیشه مخالف داره. اینم مستثنا نیست از این قاعده. ولی چه کیج و چه خیلیای دیگه، بهتره با یه دید متفاوت نگاه کنیم بهشون. ما با تجربه قبلیمون از بازی هایی که بازیشون کردیم، به این عنوان نگاه میکنیم و این بازی رو با اونا میسنجیم. درسته. میدونم شما میگین باید کارگردان فیلم میشد تا بازی چون داره بازی رو فیلم میکنه ولی تا یه حدی میتونه پیش بره و مجبوره گیم پلی رو به طور کامل نابود نکنه. این بحث سلیقه ای هست. منم نمیتونم سلایق بقیه رو ببرم زیر سوال. در کل نظرات همه محترمه و هر کسی دلایل خودشو برای دوست داشتن یا نداشتن این بازی داره و منم بهش احترام میذارم.

هر جور بازی تو بازار هست . دیگه انتقاد لازم نیس که . یکی خوشش میاد بازی میکنه یکی خوشش نمیاد کالاف بازی میکنه . مگه کسی زور کرده که بیاین beyond بازی کنین . کیج عقیدش اینه و استعدادش هم اینجوریه و هیچکس نگفته تو گیم فقط باید دکمه فشار بدی و همچین قانونی وجود نداره همه گیما گیمپلی داشته باشه . سبک interactive drama فعلا فقط با گیم امکان پذیر هست شاید در آینده تکنولوژی بیاد که بشه فیلما هم interactive بشن اونوقت دیگه کیج از صنعت گیم میره بیرون و شما هم راحت میتونین کالاف و بتل3 بازی کنین :دی

اصل گیم برای سرگرمی بوده
دیوید کیج هم یه چیزی گفته دیگه
Laughing.png

بازیهای زیادی هستن که در عین fun بودن، مفاهیم عمیق (!) و داستان عالی هم دارن. بهترین و بارزترین نمونش تو این نسل بایوشاک ـه. هم گیم پلی فوق العاده داشت، هم داستان فوق العاده با مفاهیم عرفانی و عواطف انسانی و نگاه عمیق به زندگی و اینا (!). اینکه این میگه من به fun اهمیت نمیدم، نشون دهنده ی عدم توانایی خودشه که نمیتونه همزمان هر دو جنبه رو نگه داره، کاری که خیلی ها تونستن قبلا انجام بدن.

بازیهای زیادی هستن که در عین fun بودن، مفاهیم عمیق (!) و داستان عالی هم دارن. بهترین و بارزترین نمونش تو این نسل بایوشاک ـه. هم گیم پلی فوق العاده داشت، هم داستان فوق العاده با مفاهیم عرفانی و عواطف انسانی و نگاه عمیق به زندگی و اینا (!). اینکه این میگه من به fun اهمیت نمیدم، نشون دهنده ی عدم توانایی خودشه که نمیتونه همزمان هر دو جنبه رو نگه داره، کاری که خیلی ها تونستن قبلا انجام بدن.
چیزی به اسم سبک و طرز فکر وجود داره که تو همه یکی نیس . تو بایوشاک طوری که اون مفاهیم رو میرسوند کلا با روحیات کیج فرق میکنه . سبک کیج بیشتر urban و realistic هست . اگه مثل بایوشاک از واقعیت خارج بشی خیلی راحت میتونی مفاهیمی که مد نظرته بگی ولی اگه بازی واقعی باشه (یا حداقل نزدیک به واقعیت باشه) بدون کات سین های فراوان و فقط با بازی کردن و گلوله پرت کردن نمیشه حرفتو بزنی .

خوندن دیالوگهای زیبا و عمیق بین شخصیتا که به انتخاب خودت اون دیالوگا ردو بدل میشه و رو سرنوشت کارکتری که تمام افکار و طرز فکرش دست توئه اثر میزاره ; هم میتونه به اندازه کشتن یه big daddy با سلاح شفتالو پرت کن لذت بخش باشه .
اگه یکم طرز فکر رو به این سمت سوق بدیم که ضرورتی نداره تو بازی کامپیوتری همیشه سلاح وجود داشته باشه و left stick رو بزنی بری جلو (مهمه ولی الزامی نیس) اونوقت خیلی راحت میشه از beyond و HR و ... لذت برد .

آخرین ویرایش:
نمی‌دونم واقعاً درک جمله کیج خیلی سخته؟

ایشون فرمودند که بازی من مثل هزاران بازی سرگرم کننده دیگه که الآن تو بازار هستند نیست، بلکه فراتر از اونه. بازی‌هایی که حتی اگر تأثیر گذار هم باشند، تأثیرات کوتاه مدت و آنی دارند.

منظورشون اینه که قصد دارم با Beyond بازی‌ها رو از این حالت خارج کنم، بازی‌ای بسازم که مخاطب رو حتی خارج از صفحه نمایش هم تحت تأثیر قرار بده، دقیقاً مثل یک فیلم خوش ساخت. این کار رو با استفاده از یک داستان تأثیرگذار و روایت قوی انجام می‌ده.

صد در صد نحوه تأثیر گذاری عناوینی مثل سایلنت هیل و رزیدنت اویل که سهیل عزیز بهش اشاره کردند با این عنوان متفاوته. به عنوان مثال سایلنت هیل با استفاده از داستان، موسیقی و طراحی محیط، تأثیری بر مخاطب میگذاره که سالیان سال از ذهنش پاک نمیشه.

نحوه کار کیج تفاوت داره، بگذارید یک مثال بزنم، اگر شما عنوان walking dead شرکت Telltaleرو بازی کرده باشید، دیدید که این بازی گیم پلی بسیار ساده‌ای داره، ولی داستان بازی و نحوه روایتش هست که مخاطب رو به خودش جذب میکنه. همین حق انتخاب‌هایی که در طول بازی به شما داده میشه میتونه بسیار تأثیر گذار باشه، انتخابی که شما رو به فکر وادار می‌کنه، هر چند پایان داستان از پیش تعیین شدست ولی دادن حق انتخاب مسیر، باعث میشه مخاطب با دید دیگه‌ای به بازی نگاه کنه.

بازی‌های کیج شاید از لحاظ گیم پلی زیاد درگیر کننده نباشه ولی با مخاطبش ارتباط برقرار می‌کنه، یک ارتباط طولانی مدت، پس برای همینه بازی‌هاش صرفاً سرگرم کننده نیست.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or