خوندم اون استدلال هات دیدم. اینکه تجاری اینها ، احد اول برو 50 ساعت هیلو بازی کن ، آنلاینشو بزن ، چهار تا رمانشو بخون ، انیمه شو ببین اونوقت شاید ( شاید ) تونستیم در مورد هیلو بحث کنیم وگرنه اون گوشه نشستن و نظر دادن راجع حماسی بودن و نبودن یا تجاری بودن اینها هیچ کاری نداره. حالا چه طوری هیلو سه 15 میلیون فروخته ، WoW بیشتر از 12 میلیون ، اونوقت هیلو میشه تجاری و وارکرفت میشه حماسی فقط از اون دسته نتیجه گیری هایی که خودت می تونی بگیری.
الان درست مثل کسی بهم جواب دادی که میره اول سوال رو میخونه و بعدش میبینه بقیه ی سوال یه چیزای دیگه بود. آخر سر هم جوابش غلط میشه.
حرفام رو اشتباهی برداشت کردی. من نگفتم تجاری. گفتم هیلو عامه پسنده. هدفش سرکیسه کردن نیست. از دید من این یک حسن محسوب میشه. اما این عامه پسند بودن هم دلیلی بر برتری بازی نسبت به یکی دیگه نیست. گفتم هر بازی رسالتی داره. زبان به انتقاد نگشودم.آخر سر هم گفتم یه چیزی رو در حد خودش قبول کنیم. بالا یا پاینش نبریم. اصلا دیدی من از هیلو انتقاد کنم؟ بگم فلا چیزش بده؟ یه مورد پیدا کن بی زحمت.
اما در مورد مباحثی که گفتی ...
اول اینکه بحث سر داستان و اینا شد. توی WoW یه نفری که بهت ساید کوئست میده واسه خودش یه صفحه بیوگرافی داره. الان از هیلو چند نفر رو میتونی به من بگی که شخصیتپردازی عالی دارن؟ اصلا وقتی از هیلو اسم میاد اسم چند نفر به زبون میاد؟ من حداقل 50 تا کاراکتر با شخصیتپردازی عالی میتونم از Warcraft واست بگم که همین طوری بر سر زبونها هستن. مشکل اینجاست که با داستان وارکرفت آشنا نیستی. داستان داخل بازی جوری واست روایت میشه که فکر میکنی شخصیت اصلی X یا Y هست. ولی بعدش میفهمی اصل کاری یه نفر دیگست. کسری جان داستان وارکرفت به قدری پیچیده و بزرگ هست که
تا الان چندین نفر مثل مستر چیف توش مردن. به نظرت اینا کافی نیستن؟ در ضمن من رمان نخوندم ولی بیوگرافی تعدادی از شخصیتها رو خوندم. یه بار سر موضوعی با هم بحث کردیم. یادمه بهت گفتم من یه چیزی رو همین طوری نمیگم. حداقل از اون بیوگرافهایی که خوندم و میتونم در مورد شخصیتپردازی و مقایسهی شخصیتها باهات حرف بزنم. تازه ... برو از تعداد پیجهایی که توی ویکی شخصیشون دارن ببین. WoW در حدود 95000 تاست ولی هیلو در حدود 7500 تا. به نظرت این نمیتونه بیانگر عظمت بازی باشه؟ به نطرت 95,000 با 7,500 برابری میکنه؟ اینجا اعلام آمادگی میکنم تا با تک تک کاراکترهاش باهات بحث کنم. از اینکه چرا فلان کار رو کردن و چی باعث شد تا شخصیتشون اون مدلی بشه.
از طرفی یادمون نره WoW کاملا MMO هست. یعنی کلا مالتی پلیر هست. تمرکز اصلیش توی این بخشه. سرورهای بلیزارد معروفه. حجم بالایی از پلیرها توی یک جا میتونن باشن. اگه سیستمت بکشه شاید بتونی 500-600 نفر رو داخل Orgrimmar و Duratar توی درگیری ببینی. به نظرت اینا کافی نیستن؟ 12 میلیون نفر فقط به خاطر آر پی جی بودن و آنلاین بودنش بازی میکنن. قبلا هم توضیح دادم که فروش بالا علتش عامه پسند بودن هست.
اصلا یه چیزی ... WoW اول کار داستانش از طریق سری Warcraft روایت میشد. Warcraft استراتزژی بود یا بعضیها میگن استراتژی آمیخته به RPG ... به نظرت چرا این همه WoW بزرگ شد؟ چون بازی به یک MMO تبدیل شد. , واسه مقایسهی یک
MMO مثل WoW با یک
FPS از نظر بزرگی و عظمت لازم نیست 50 ساعت گیمپلی داشته باشی.