خوب بزار یه نکته ای ر همین اول بگم ایونم این که من خودم خونه تلویزیونم 55lx9500 هست با یه panasonic 50vt20 و پسر عموم هم به تازگی به توصیه ی خودم lw9800 گرفته . پس خودم تست شده دارم بهت می گم و فکر نکن از رو هوا دارم صحبت می کنم و فقط صحبتم تئوری هست ! در ضمن من با panasonic vt50 هم تو گچین بدرعباس ور رفتم همین چند روز پیش و اونم تست کردم . در واقع من led passive , led acive و plasma active رو تست کردم و کاملا عملی این صحبت ها رو می کنم .
اگر شما می گی vt30 عیب داره (که قطعا داره ! هی چیزی بی عیب نیست) مطمعن باش led ها چندین برابر پلاسما ها تصویشون عیب و ایراد داره . حالا دلایل اصلیش رو بهت می گم در ادامه .
خوب بزار آروم آروم بریم جلو :
چون دیدن تصاویر سه بعدی اکتیو تو مدت زمان طولانی باعث سر درد و سر گیجه و چشم درد و تهوع میشه در کل شاید نیم ساعت هم نشه تحملش کرد
این مسئله ای که شما می گی به این دلیل هست که در فناوری active shutter تصاویر به دلیل کندی زمان پاسخ دهی نمایشگر و اینکه تصویر باید بین چشم چپ و راست جابجا بشه به طور متناوب درر خیلی از موارد دچار تاری و دوتایی شدن میشه که این چشم رو خسته می کنه . اما در پلاسما ها به دلیل زمان پاسخ دهی خیره کنندشون (میکرو ثانیه در مقابل میلی ثانیه) اصلا پدیده ی تاری مشاهده نمیشه و به هیچ عنوان برای چشم خسته کننده نیست . همین vt20 که ما تا چند وقت پیش داشتیم به هیچ عنوان تاری نداشت دیگه چه برسه به مدل های جدید تر مثل vt50 که باید خودت باشی و تجربه کنی تا بفهمی تصویر و سه بعدی یعنی چی !!
من ال جی مدل lw98000 دارم
منم lx9500 خونه دارم ، پسر عموم هم به تازگی lw9800 گرفته . مبارکتون باشه پنل بسیار خوبیه .
اولا که ال جی خیلی وقته مشکل فول اچ دی نبودن سه بعدی پسیو رو حل
گول تبلیغات رو نخور ، تو تکنولوژی passive رزولیشن تصویر هرگز به active نمی رسه . این مشکل چیزی نیست که بشه حلش کرد !! یعنی برای حل شدنش پنل باید 2 برابر پیکسل داشته باشه ! حالا هر چقدر هم که سعی کنند باز هم نمیشه اون وضوحی که تو active بدست میاد رو کسب کرد ...
ثانیا نمیدونم خودت از نزدیک تا الان تست کردی یا فقط تئوری داری
بله من پنلهای زیر رو خودم تست کردم :
lg lx9500
lg lw9800
samsung c7770
samsung c8000
panasonic g20
panasonic vt20
panasonic vt50
البته بعضی هاشون در حد چند دقیقه بوده ولی مطمعن باش دیگه چشمم عادت کرده و به قول معروف با یه نگاه دستم میاد .
در ضمن home cinema نیست cinema 3D ال جی هست
آره
خوب میرسیم به اینکه چرا پلاسما ها به طور کلی از lcd ها بهتر هستند .
ببینید در یک پنل lcd پیکسل ها ممکنه به ظاهر 1920 در 1080 تا باشند اما این پیکسل ها هیچ روشنایی و نوری از خودشون ساطع نمی کنند و فقط رنگی هستند و در واقه باید نوری از پشت به اونها تابونده بشه تا بشه اونها رو به اون رنگی که میخوایم ببنیم ! اما از ونجایی که به تعداد اون پیکسلها منبع نورانی نداریم دقیقا نمیشه مشخص کرد کودوم پیکسل ها خاموش بشند یا کودوم ها روشن باشند ! مثلا فرض کن در یک صحنه پیش زمینه سیاه باشه و لکه های سفید زیادی توی این پیش زمینه ی سیاه وجود داشته باشه خوب حالا برای اینکه تصویر خوبی به دست بیاد باید جاهایی که تصویر قراره سیاه باشه پیکسل ها خاموش (یا کم نور) بشند و جاهایی که سفیده پور نور ! اما از اونجایی که نور پیکسلهای lcd/led ها از خودشون نیست و در lcd ها از صفحه ی فلورسنس و در led ها از led تامین میشه کنترل دقیقی روی میزان نور هر پیکسل نمیشه داشت چون به تعداد پیکسل ها نقاط نورانی قابل تنظیم نداریم (که پشت پیکسل ها قرار گرفتند و اونها رو روشن می کنند) . اون چیزی که میخوام بگم اینه که در یک lcd/led ما شاید 1920 در 1080 پیکسل داشته باشیم اما کنترل درستی روشون نداریم ! در اکثر led ها یک صفحه ی یک نواخت نورانی پشت پنل قرار داره (یا در گوشه های پنل) که خیلی خیلی کنترل ابتدایی ای روی پیکسل ها میشه انجام داد در این روش . اما در بعضی از led های گرون تر و به قول معروف high end مثل پنل من و پنل شما که به قول معروف full led هستند چندین منطقه ی نور دهی قابل تعریف در پشت پنل وجود داره و کنترل بهتری روی نور دهی پیکسل ها انجام میشه اما با این حال در بهترین وضع شاید هر 100 پیکسل رو بشه مجزا کنترل کرد نوردهیشون رو و هرگز تنظیم نور دهی در حد پیکسل نیست ! همه ی اینهایی که گفتم باعث می شه که led/lcd ها کنتراست دقیقی نداشته باشند و هر چقدر هم عدد کنتراستشون بالا باشه به دلیل عدم دقت کنتراستشون - که دلیلش همین مطلبی هست که گفتم - فاقد اعتبار هست .
اما در پلاسما ها نور هر پیکسل از خودشه ! یعنی شما در پلاسما دیگه چیزی به نام نور پس زمینه ندارید که حالا بخواید با کم و زیاد کردنش نور پیکسلتون رو تنظیم کنید . در نتیجه در حد پیکسل میشه کنتراست پلاسما رو تنظیم کرد . یعنی وقتی وضوح پلاسمای شما 1920 در 1080 هست در واقع شما روی تمام این پیکسل ها 100 درصد کنترل دارید و میتونید دونه دنشون رو به دلخواه به هر میزان روشنایی ای که خواستید برسونید . ایین باعث می شه که کنتراست یه پلاسما کاملا دقیق باشه و در حد پیکسل .
این قضیه حتی باعث می شه که در پلاسما تولید رنگ طبیعی به مراتب ساده تر از lcd/led باشه . چون در lcd/led ها به دلیل اینکه یک نور اضافه ای هم از پشت به پیکسل تابونده میشه برای اینکه رنگ خاصی رو تولید کنند باید محاسبه کنند که اون نور پس زمینه چه تاثیری توی رنگ نهایی میزاره و با توجه به اون پیکسل رو مشخص کنند اما در پلاسما پیکسل خودش نورانیه و لازم نیست محاسبه ی اضافه ای روش انجام بشه .
مساله ی بعدی زمان پاسخ دهیه که در پلاسما ها 100 ها برابر سریع تر هست (میکرو در برابر میلی)
در آخر هزینه ی تولید پلاسما ها هم کمتره البته دانش ساختشون پیچیده تر هست ...
اما بزارید مزایای lcd/led ها در برابر پلاسما ها رو هم بگم که یک طرفه نباشه صحبتم : 1- led/lcd ها عموما از پلاسما ها روشن تر هستند (در مقابل پلاسما ها مشکی عمیق تری تولید می کنند) 2-led/lcd ها عموما عمر بیشتری دارند البته نه از neo plasma های جدید 3-در led/lcd ها پدیده burn in کمتر دیده میشه یا اصلا دیده نمیشه گرچه در پلاسما هم این مشکل تا حد زیادی برطرف شده . 4-مصرف برق lcd/led ها کمتر از پلاسما ها هست .
موفق باشید.