منم جای تو اول 3 و بلدبورن رو رفته بودم همین حس رو نسبت به 1 میداشتم. اما مسئله اینجاس که 1 رو زمان خودش بازی نکردی. و خیلی با اختلاف چند سال سراغش رفتی. وگرنه توام میرفتی جزء همه اونایی که 1 رو خفن ترین و بهترین نسخه سری میدونن.
همینکه اسم میازاکی رو کنار کوجیما آوردی پستت از هرگونه ارزش ساقط میشه. یکی انقلاب در گیمپلی ایجاد کرده اون یکی با کاتسین های 3 ساعته مدیوم گیم رو با سینما اشتباه گرفته. یکی روایت داستان رو تو دل گیمپلی گنجونده اون یکی ترکیبی از فیلم هندی و انیمه ژاپنی واست تعریف میکنه.
یکی با کمترین امکانات و در قعر یه استودیوی ضعیف ژاپنی نبوغ خودشو به رُخ همه کشید، اون یکی از اول توی یه استودیوی بزرگ با همه امکانات رفاهی بازی میساخت. یکی بازیش رو open-world کرد و ترکوند(الدن رینگ) اون یکی اومد open-world کنه طوری خراب کرد از استودیو انداختنش بیرون.(MGS V)

بعدش اومد جبران کنه رفت شبیه ساز کولبری ساخت کلا به دو زار اعتباری هم که داشت گند زد و همه چیز رو بدتر شد.

(البته ناگفته نماند کوجیما خدمات زیادی در زمینه گیمپلی سبک مخفی کاری و stealth انجام داده و این به هیچ وجه قابل نادیده گرفتن نیست ولی من کلا از اول هیتمن و اسپلینترسل رو بدلیل واقعگرایی بیشتر، بیشتر می پسندیدم)
من فقط این تیکه رو باهاش مشکل دارم.
انصافا فرام سافتور رو قبل میازاکی یه استودیوی ضعیف به حساب میاری؟
به خدا اینها قبل میازاکی هم بازیهای خیلی خوبی میساختن.
برو سیر تکامل بازیهاشون از Kingsfield تا دارک سولز رو ببین.
خب بس که بازی زیاد میساختن خب بازیهای سطح پایین هم بینشون دیده میشه.
خیلی از ایده های دیمن سولز کاملا از همون بازیها میاد.
Shoadow Tower / Kingsfield و...
وجود آدمهایی مثل ناتوشی زین و... سالها قبل از میازاکی داشتن تو همین مسیر اونجا بازی میساختن.
غیر از این چرا ملت فکر میکنن میازاکی به تنهایی دیمن سولز رو ساخته؟
این همه دیزاینر ، آهنگساز و کارمندهایی که سالها امضای خودشون رو پای بازیهای قبلی گذاشتن ... همون مضامین ، طراحی ها ، شکل روایت و... رو تو دیمن سولز و باقی آثار فرامسافتور هم میبینیم.
دیمن سولز قبل میازاکی هم در دست ساخت بود ، کاری که ایشون کرد اومد پروژه رو تو مسیر جدیدی پیش برد و کامل کرد اونهم با کمک افراد خوش ذوق استودیو .
میازاکی واقعا کارش درسته ولی بخش زیادی از موفقیت الانش رو کاملا مدیون تیم درست حسابی و با استعداد فرام سافتوره.
این موارد در مورد کوجیما هم صادقه.
همونطور که خود کوجیما خیلی از موفقیتش رو مدیون تیم درست و حسابیه اطرافشه که هرجا میره با خودش اونها رو میبره.
مثل شینکاوا ، ایمایزومی ...
اینهایی که گفتم به هیچ عنوان اینکه این دوتا آدم واقعا با استعداد هستن و تو کارشون درجه یکن رو نفی نمیکنه ولی باید واقع بین بود و بیش از حد به اینها اعتبار نداد و درجه خدایی براشون قائل نشد.
و خب نظرت در مورد شبیه ساز کولبری بودن DS کاملا صلاحیتت رو برای نقد اون بازی به صفر میرسونه

من با اینکه یکی از DS خوشش نیاد مشکلی ندارم ولی واقعا نمیتونم باور کنم یکی خودش رو "گیمر" بدونه و به DS بگه شبیه ساز کولبری!؟
این هم نظر منه.