جدید ترین اخبار سخت افزار و نرم افزار بازار PC

قیمتها به پایینترین قیمت تو 15 ماه اخیر رسیده ولی هنوز 25 درصد از msrp بالاتره
از ژانویه تاکنون 25 درصد کاهش قیمت داشته و موجودی تو بالاترین حالت خود تو 15 ماه اخیره.
با وجود رشد دوباره قیمت رمز ارزها که تو عکس هم مشخصه روند کاهشی ادامه داره و موجودی هم در حال افزایشه

2022-03-28_18-13-22.jpg

رییس بخش لوازم pc تو فروشگاه معروف box معتقده تو می احتمالا شاهد قیمت های جذاب و رسیدن به msrp خواهیم بود

I do expect GPU pricing to realign with where the market used to be, given the boom in the market is now coming to an end. By the end of April, beginning of May, we should start to see things return to a more attractive price.”

— Tyler Davies at Box.co.uk

فارغ از تفکر طرفداری و مثالهایی مثل اینکه "من خودم خونه دوستم رفتم دیدم اونجا بهتر بود یا تست های از این قبیل که من خودم دیدم بهتر بود ..."

بهتره برای هزار مین بار بازم تکرار کنم تا زمانی که AMD راه حل سخت افزاری ارایه نکنه و البته در کنار نرم افزار بهینه شده تمام مقایسات اشتباه هستش.
حتی اگر در یک یا چند مورد خاص یا در چند مورد اسکرین شات ها مساوی ای حتی بهتر از DLSS در بیاد !

اینکه ما مخصوصا بعد از اینهمه بررسی کانالهای معتبر مثل DF یا حتی خود GN که از نظر بعضی ها طرفدار AMD هم هست ...
اصرار کنیم که یک مقایسه اشتباه انجام بشه و چه بسا نتیجه گیری اشتباه هم داشته باشیم بعد از اینهمه مدت ... دیگه نباید صحبت از طرفداری و تعصب کنیم.

بحث سر مقایسه دو سخت افزار متفاوت نیست ! بحث مثل این هست که کسی یک پلاگین بنویسه که کار کارت گرافیک را انجام بده ! و بعد بیاییم هردو را مقایسه کنیم !

من نمیدونم کاربران این سایت از شبکه ی یادگیری هوش مصنوعی و یا تفاوتش با هوش مصنوعی سنتی اطلاع دارند یا نه
من برنامه نویس DL نیستم ولی اینهمه مقاله هست برای مطالعه که وقتی صحبت از تنسور کور یا سخت افزاری مشابه میاد نیازی نباشه هربار کسی اشاره کنه و سه ساعت تفاوت سخت افزار و نرم افزار را یاداور بشه !

Dlss مشکلاتی هم داشته و هنوز هم داره یه جورایی. مثال بام بیشتر و برف بیشتر ... ولی الان که هنوز ابتدای کار هستش منافعش خیلی بیشتر هست در مقابل مشکلاتش مخصوصا مخصوصا در بحث شیدینگ پیچیده و افکت های نسل جدید.
در نهایت باید اشاره کنم دیگه نمیشه مثل قبل استناد به اسکرین شات های استاتیک کنیم و باید در حالت Run Time مقایسه بشه چه برسه به اینکه بگیم تو خونه پسر خاله کیفیتش بهتر بود !

______________________________________________________________________________________________
و یک مورد دیگه اینکه برای داشتن کیفیت واقعی Lumen نیاز به سخت افزار اختصاصی DXR هست.

Lumen حداقل در سه حالت هستش .

حالت Full software Ray tracing چیزی شبیه به تکنیک های SSR+SSGI+SSAO سنتی هستش در کنار مقداری پردازش Off-Screen و Global distance fields (یه جورایی آش شله قلمکاره ).
حالت Hybrid ( Semi Software + Hardware) از mesh distance fields سنتی استفاده میکنه (ارتقا یافته تر از UE4) در کنار مقداری پردازش Off-Screen به صورت Overlay Blending (نیاز به حداقل سخت افزار RT داره ).
حالت Full hardware ray tracing بر اساس Surface Cache هستش (نیاز به حداکثر سخت افزار RT داره ) که در سنگین ترین تنظیمات حتی ممکنه 3090 را به چالش بکشه اما کیفیتی واقعا بالا را ارایه میده و خیلی بهینه تر از Raw DXR !

پس با وجود Lumen بازهم تفاوت گرافیکی بین نسخه های مختلف وجود خواهد داشت .

در مورد سولوشن TSR هم دیدم کسی اشاره نکرد ...
میشه گفت یکی از بهترین تکنیک های AA هستش و به این دلیل که به صورت Built in و سطح پایین در هسته ی جدید خود انجین ساخته شده و دسترسی به تمام لایه ها یک مزیت حساب میشه در کنار ...
ولی باز هم نمیشه با DLSS مقایسش کرد به دلایل بالا کیفیت خیلی پایین تر مخصوصا در حرکت دوربین و کانالهای Alpha یا Mask یا Opacity .... یا هر اسمی که دوست دارید روش بگذارید .
من این ها رو اتفاقا نوشتم پاک کردم چون کلا زمانی که ادم یک کالایی رو اونم گرون می خره می خواد به هر نحوی خودش راضی کنه که مشکلی نیست و نیازی به بهترش نیست یا نیازی به هزینه بیشتر نیست

بر فرض انکار تکنیک RAY TRACING دیگه خیلی دور از واقعیته چون واقعا گرافیک بازی ها رو زیر و رو می کنه سایبرپانک با اپدیت های جدیدش بازم این گزینه ها رو بهبود بخشیده و واقعا کیفیت بالایی رو در نورپردازی شاهدش هستیم که خیلیم به واقعیت نزدیکه جالبته گزینه های جدید چندان هم بازی رو سنگین تر نمی کنن

در کل تمامی این افکت ها تصاویر رو تیز و نویزی می کنن که در خیلی از موارد باعث غیر واقعی شدن تصاویر می شن برای همینم خیلی ها TAA با اینکه تصاویر به شدت مات می کنه ترجیح می دن

ضمن اینکه طبق بررسی ها دیدم TSR ULTRA Q که با DLSS Q تقریبا کیفیتش از لحاظ شفافیت برابره حدود 30 درصد کمترم فریم می ده پس بازم DLSS جدای از کیفیت بهترش بازم حدود 30 درصد بهتر فریم می ده

ماکروسافت ادعا می کنه که دایرکت استوریج بین 20 تا 40 درصد از بار پردازنده کمتر می کنه
همچنین گفته برای گرفتن بهترین نتیجه نیاز به ویندوز 11 دارید
از طرفی مشخص نیست NVIDIA RTX IO قراره چه موقعی وارد صحنه بشه اما هر زمان که مایکروسافت از فشرده سازی GPU در API پشتیبانی کنه احتمالا همون زمان باشه

من این ها رو اتفاقا نوشتم پاک کردم چون کلا زمانی که ادم یک کالایی رو اونم گرون می خره می خواد به هر نحوی خودش راضی کنه که مشکلی نیست و نیازی به بهترش نیست یا نیازی به هزینه بیشتر نیست

بر فرض انکار تکنیک RAY TRACING دیگه خیلی دور از واقعیته چون واقعا گرافیک بازی ها رو زیر و رو می کنه سایبرپانک با اپدیت های جدیدش بازم این گزینه ها رو بهبود بخشیده و واقعا کیفیت بالایی رو در نورپردازی شاهدش هستیم که خیلیم به واقعیت نزدیکه جالبته گزینه های جدید چندان هم بازی رو سنگین تر نمی کنن

در کل تمامی این افکت ها تصاویر رو تیز و نویزی می کنن که در خیلی از موارد باعث غیر واقعی شدن تصاویر می شن برای همینم خیلی ها TAA با اینکه تصاویر به شدت مات می کنه ترجیح می دن

ضمن اینکه طبق بررسی ها دیدم TSR ULTRA Q که با DLSS Q تقریبا کیفیتش از لحاظ شفافیت برابره حدود 30 درصد کمترم فریم می ده پس بازم DLSS جدای از کیفیت بهترش بازم حدود 30 درصد بهتر فریم می ده
در کنار این بحث باید به جدول پایین اشاره کرد

نتیجه فاجعه محصول ناقص با قیمت کامل (والبته نمایش ها تبلیغات عجیب ...)
حتی یکی از کارت های نسل جدید AMD را نمیشه به راحتی پیدا کرد مگر در انتهای صفحه !
حتی کارت گران قیمتی مثل 3090 و 3080TI را میشه خیلی بالاتر از 6700 دید !
همه اینها در صورتی هست که کارت های 3080 و 3070 و 3060TI محدودیت VRAM دارند !

به فرض اگر این حالت برای Nvidia و اینتل پیش بیاد مطمین هستم رسانه ها هر روز یاداوری میکنند که AMD ... همه را پاره کرده !
مخصوصا همین رسانه های وطنی .

AN.jpg

آخرین ویرایش:

حتی یکی از کارت های نسل جدید AMD را نمیشه به راحتی پیدا کرد مگر در انتهای صفحه !

به فرض اگر این حالت برای Nvidia و اینتل پیش بیاد مطمین هستم رسانه ها هر روز یاداوری میکنند که AMD ... همه را پاره کرده !

View attachment 250425
تولید یکسال amd به اندازه یه quarter انویدیا نیست
1648537200682.png
amd از اول 2019 تا q3 2021 حدود 25 میلیون gpu عرضه کرده
انویدیا در مدت مشابه 95 میلیون , قطعا تا الان به 115 تا 120 میلیون رسیده
حداقل 80 تا 90 میلیون از این کارت ها سری rtx 2000/300

از این 80 تا 90 میلیون چند درصد به کاربر های استیم رسیده ؟
انتظار داری از حداکثر 10 12 میلیون rdna 2 تولید شده , چند درصد به کاربر های استیم برسه ؟

تولید و عرضه 3070 و 3080 قطعا 10 برابر 6700xt بوده

ASUS announces price cuts of up to 25% in April for GeForce RTX 30 GPUs - VideoCardz.com
از اول آپریل 2022 و به خاطر کاهش نرخ تعرفه واردات از چین، سری 3000 ایسوس تا 25 درصد کاهش قیمت خواهند داشت
با توجه به کاهش نرخ تعرفه، احتمالا بزودی سایر برندها هم کاهش قیمت خواهند داشت
و بازاری که amd داشته تو بخش pc در حالی کوچک و کوچکتر شدنه و احتمالا با ورود اینتل، قسمتی از سهم amd رو هم میگیره. amd سالهاست بازار میان رده روو تقدیم کرده و امسال با عرضه کارتی مثل 6500xt که یک فاجعه بود بدتر از قبل شد و پایین رده رو هم تقدیم کرد

آخرین ویرایش:

View attachment 250425
اگه انویدیا LHR نمی زد الان فروش AMD همونم نمی موند چون اکثر AMD بخرها ماینرها هستن
یکی از دلایل کنترل بازار هم همین LHR هست
البته این 25 درصد این ها دروغ محضه الان کمترین قیمت 3060 تی ای امازون 700 دلاره که 300 دلار از 400 دلار قیمت پایه ش گرونه تره این از 70 درصد هم بیشتر می شه

عجب کارت بیخودی! 480 وات مصرف!! انویدیا زده به سیم آخر. یکم خواسته جماعت رو آماده کنه واسه سری 4000 و مصرف بالای این کارتا.

توی بنچمارک ها فقط 10 درصد از 3090 معمولی قوی تره که عملا ارزش اینکه کارت 3090 کسی با ضرر بالا بفروشه بعد بخواد اینو بخره فقط به درد بچه مایه دارهای پز بده عقده ای می خوره که می خوان بگن همیشه بهترین رو دارن :D

• Like
Reactions: {ehsan}
نقد سلطان
ASUS GeForce RTX 3090 Ti STRIX LC Liquid Cooled Review

فرکانس از 1860 به 1950 رسیده که در مقایسه با 3090 معمولی که از 1695 به 1860 بوده چندان هیجان انگیز نیست

cyberpunk-2077-3840-2160.png

dying-light-2-3840-2160.png

metro-exodus-3840-2160.png

average-fps_3840-2160.png

relative-performance_3840-2160.png

آخرین ویرایش:
تولید یکسال amd به اندازه یه quarter انویدیا نیست
View attachment 250437
amd از اول 2019 تا q3 2021 حدود 25 میلیون gpu عرضه کرده
انویدیا در مدت مشابه 95 میلیون , قطعا تا الان به 115 تا 120 میلیون رسیده
حداقل 80 تا 90 میلیون از این کارت ها سری rtx 2000/300

از این 80 تا 90 میلیون چند درصد به کاربر های استیم رسیده ؟
انتظار داری از حداکثر 10 12 میلیون rdna 2 تولید شده , چند درصد به کاربر های استیم برسه ؟

تولید و عرضه 3070 و 3080 قطعا 10 برابر 6700xt بوده
جواب درست را دوستان دادن چون من توی بحث بازار و فروش اطلاعاتی ندارم و مهم نیست برام خیلی
و بیشتر به تحلیل های فنی توجه می کنم و برام خیلی مهم نیست چون سهامی ندارم و مقایسات بین هر نسل را بدون طرفداری از برند خاصی بررسی میکنم به صورت دوره ای .... چون فقط مصرف کننده محصولات این هستم .
فقط زمانی اهمیت داره برام که متعجب میشم از فلسفه ی بعضی سهامداران هر دو طرف !

عذر خواهی میکنم ولی باید اینو بگم به شخص شما ...(چون چندین بار منو نقل قول کردید سر یک موضوع که برای همه مشخص بوده)
اکثر کسایی که توی این انجمن فعال هستند هم از عیوب و هم از خوبی های هر محصول صحبت میکنند ولی من شخصا شاهد نبودم شما از چیزی که دوست دارید حتی یک بار هم ایراد بگیرید !
حداقل تا جایی که منو نقل قول کردید .
در نهایت یک جواب پیدا میکنید که یک بحث کاملا مشخص تا ابد کش داده بشه .
این توهین نیست فقط تجربه من از سبک مباحثه شما هستش .
اینهم اضافه کنم در ادامه کش دادن های بحث.... شخصه بنده را به اما و اگر ها و آینده ارجاع دادید که مثلا AMD در چند نسل دیگه موفق خواهد شد (با اطمینان ) در صورتی که کسی موفقیت AMD در آینده را به چالش نکشیده بوده قبل از نقل قول شما )
این سبک صحیح تحلیل علمی و فنی نیست هیچ کجای دنیا مگر با در نظر گرفتن مستندات و پیشینه ی یک کمپانی در کنار خروجی فعلی اون کمپانی .
و اگر قرار به پیش بینی آینده باشه باید در قالب نظر شخصی و نه قطعیت و فکت گفته بشه .

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or