اخبار مرتبط به PC (سخت افزار و نرم افزار) اینجا قرار گرفته میشه . مباحث متفرقه از جمله vs ، سیاسی و .... ممنوع ـه در صورت تخطی برخورد میشه.
با تشکر
با تشکر
I do expect GPU pricing to realign with where the market used to be, given the boom in the market is now coming to an end. By the end of April, beginning of May, we should start to see things return to a more attractive price.”
— Tyler Davies at Box.co.uk
من این ها رو اتفاقا نوشتم پاک کردم چون کلا زمانی که ادم یک کالایی رو اونم گرون می خره می خواد به هر نحوی خودش راضی کنه که مشکلی نیست و نیازی به بهترش نیست یا نیازی به هزینه بیشتر نیستفارغ از تفکر طرفداری و مثالهایی مثل اینکه "من خودم خونه دوستم رفتم دیدم اونجا بهتر بود یا تست های از این قبیل که من خودم دیدم بهتر بود ..."
بهتره برای هزار مین بار بازم تکرار کنم تا زمانی که AMD راه حل سخت افزاری ارایه نکنه و البته در کنار نرم افزار بهینه شده تمام مقایسات اشتباه هستش.
حتی اگر در یک یا چند مورد خاص یا در چند مورد اسکرین شات ها مساوی ای حتی بهتر از DLSS در بیاد !
اینکه ما مخصوصا بعد از اینهمه بررسی کانالهای معتبر مثل DF یا حتی خود GN که از نظر بعضی ها طرفدار AMD هم هست ...
اصرار کنیم که یک مقایسه اشتباه انجام بشه و چه بسا نتیجه گیری اشتباه هم داشته باشیم بعد از اینهمه مدت ... دیگه نباید صحبت از طرفداری و تعصب کنیم.
بحث سر مقایسه دو سخت افزار متفاوت نیست ! بحث مثل این هست که کسی یک پلاگین بنویسه که کار کارت گرافیک را انجام بده ! و بعد بیاییم هردو را مقایسه کنیم !
من نمیدونم کاربران این سایت از شبکه ی یادگیری هوش مصنوعی و یا تفاوتش با هوش مصنوعی سنتی اطلاع دارند یا نه
من برنامه نویس DL نیستم ولی اینهمه مقاله هست برای مطالعه که وقتی صحبت از تنسور کور یا سخت افزاری مشابه میاد نیازی نباشه هربار کسی اشاره کنه و سه ساعت تفاوت سخت افزار و نرم افزار را یاداور بشه !
Dlss مشکلاتی هم داشته و هنوز هم داره یه جورایی. مثال بام بیشتر و برف بیشتر ... ولی الان که هنوز ابتدای کار هستش منافعش خیلی بیشتر هست در مقابل مشکلاتش مخصوصا مخصوصا در بحث شیدینگ پیچیده و افکت های نسل جدید.
در نهایت باید اشاره کنم دیگه نمیشه مثل قبل استناد به اسکرین شات های استاتیک کنیم و باید در حالت Run Time مقایسه بشه چه برسه به اینکه بگیم تو خونه پسر خاله کیفیتش بهتر بود !
______________________________________________________________________________________________
و یک مورد دیگه اینکه برای داشتن کیفیت واقعی Lumen نیاز به سخت افزار اختصاصی DXR هست.
Lumen حداقل در سه حالت هستش .
حالت Full software Ray tracing چیزی شبیه به تکنیک های SSR+SSGI+SSAO سنتی هستش در کنار مقداری پردازش Off-Screen و Global distance fields (یه جورایی آش شله قلمکاره ).
حالت Hybrid ( Semi Software + Hardware) از mesh distance fields سنتی استفاده میکنه (ارتقا یافته تر از UE4) در کنار مقداری پردازش Off-Screen به صورت Overlay Blending (نیاز به حداقل سخت افزار RT داره ).
حالت Full hardware ray tracing بر اساس Surface Cache هستش (نیاز به حداکثر سخت افزار RT داره ) که در سنگین ترین تنظیمات حتی ممکنه 3090 را به چالش بکشه اما کیفیتی واقعا بالا را ارایه میده و خیلی بهینه تر از Raw DXR !
پس با وجود Lumen بازهم تفاوت گرافیکی بین نسخه های مختلف وجود خواهد داشت .
در مورد سولوشن TSR هم دیدم کسی اشاره نکرد ...
میشه گفت یکی از بهترین تکنیک های AA هستش و به این دلیل که به صورت Built in و سطح پایین در هسته ی جدید خود انجین ساخته شده و دسترسی به تمام لایه ها یک مزیت حساب میشه در کنار ...
ولی باز هم نمیشه با DLSS مقایسش کرد به دلایل بالا کیفیت خیلی پایین تر مخصوصا در حرکت دوربین و کانالهای Alpha یا Mask یا Opacity .... یا هر اسمی که دوست دارید روش بگذارید .
در کنار این بحث باید به جدول پایین اشاره کردمن این ها رو اتفاقا نوشتم پاک کردم چون کلا زمانی که ادم یک کالایی رو اونم گرون می خره می خواد به هر نحوی خودش راضی کنه که مشکلی نیست و نیازی به بهترش نیست یا نیازی به هزینه بیشتر نیست
بر فرض انکار تکنیک RAY TRACING دیگه خیلی دور از واقعیته چون واقعا گرافیک بازی ها رو زیر و رو می کنه سایبرپانک با اپدیت های جدیدش بازم این گزینه ها رو بهبود بخشیده و واقعا کیفیت بالایی رو در نورپردازی شاهدش هستیم که خیلیم به واقعیت نزدیکه جالبته گزینه های جدید چندان هم بازی رو سنگین تر نمی کنن
در کل تمامی این افکت ها تصاویر رو تیز و نویزی می کنن که در خیلی از موارد باعث غیر واقعی شدن تصاویر می شن برای همینم خیلی ها TAA با اینکه تصاویر به شدت مات می کنه ترجیح می دن
ضمن اینکه طبق بررسی ها دیدم TSR ULTRA Q که با DLSS Q تقریبا کیفیتش از لحاظ شفافیت برابره حدود 30 درصد کمترم فریم می ده پس بازم DLSS جدای از کیفیت بهترش بازم حدود 30 درصد بهتر فریم می ده
تولید یکسال amd به اندازه یه quarter انویدیا نیستدر کنار این بحث باید به جدول پایین اشاره کرد
نتیجه فاجعه محصول ناقص با قیمت کامل (والبته نمایش ها تبلیغات عجیب ...)
حتی یکی از کارت های نسل جدید AMD را نمیشه به راحتی پیدا کرد مگر در انتهای صفحه !
حتی کارت گران قیمتی مثل 3090 و 3080TI را میشه خیلی بالاتر از 6700 دید !
همه اینها در صورتی هست که کارت های 3080 و 3070 و 3060TI محدودیت VRAM دارند !
به فرض اگر این حالت برای Nvidia و اینتل پیش بیاد مطمین هستم رسانه ها هر روز یاداوری میکنند که AMD ... همه را پاره کرده !
مخصوصا همین رسانه های وطنی .
View attachment 250425
اگه انویدیا LHR نمی زد الان فروش AMD همونم نمی موند چون اکثر AMD بخرها ماینرها هستندر کنار این بحث باید به جدول پایین اشاره کرد
نتیجه فاجعه محصول ناقص با قیمت کامل (والبته نمایش ها تبلیغات عجیب ...)
حتی یکی از کارت های نسل جدید AMD را نمیشه به راحتی پیدا کرد مگر در انتهای صفحه !
حتی کارت گران قیمتی مثل 3090 و 3080TI را میشه خیلی بالاتر از 6700 دید !
همه اینها در صورتی هست که کارت های 3080 و 3070 و 3060TI محدودیت VRAM دارند !
به فرض اگر این حالت برای Nvidia و اینتل پیش بیاد مطمین هستم رسانه ها هر روز یاداوری میکنند که AMD ... همه را پاره کرده !
مخصوصا همین رسانه های وطنی .
View attachment 250425
عجب کارت بیخودی! 480 وات مصرف!! انویدیا زده به سیم آخر. یکم خواسته جماعت رو آماده کنه واسه سری 4000 و مصرف بالای این کارتا.
جواب درست را دوستان دادن چون من توی بحث بازار و فروش اطلاعاتی ندارم و مهم نیست برام خیلیتولید یکسال amd به اندازه یه quarter انویدیا نیست
View attachment 250437
amd از اول 2019 تا q3 2021 حدود 25 میلیون gpu عرضه کرده
انویدیا در مدت مشابه 95 میلیون , قطعا تا الان به 115 تا 120 میلیون رسیده
حداقل 80 تا 90 میلیون از این کارت ها سری rtx 2000/300
از این 80 تا 90 میلیون چند درصد به کاربر های استیم رسیده ؟
انتظار داری از حداکثر 10 12 میلیون rdna 2 تولید شده , چند درصد به کاربر های استیم برسه ؟
تولید و عرضه 3070 و 3080 قطعا 10 برابر 6700xt بوده
خوبیش اینه که دیگه مارکتینگ لازم نداره مثل 2 سال پیش day one sold out میشه3090 Ti Suprim X مصرفش 702 وات اه.
خدایا توبه
بعد جالبیش اینه که این کارت 2000 دلاری / 2249 یورو ای 6 ماه دیگه با لودر از روش رد شدن