ممنون از دو دوست عزیز BSB_ 787 و bayern_vahid .
حقیقتش بازم جوابمو نگرفتم :d البته با این کامیونیتیه عظیمی که این بازی داره من هیچ وقت منکر زیبایی هاش نبودم و نخواهم بود و عقل جمعی و امتیازات و فروشش گواه از بزرگ بودن بازی هست ولی خیلی دوست دارم دلیلش رو بدونم و اینکه منظور از وارد کردن عناصر و استاندارد های جدید به سبک fps دقیقا چه چیزهایی هست؟ به فرض وقتی من میگم سری HALF LIFE مخصوصا HALF LIFE 2 سبک اول شخص رو دگرگون کرد دلایلم ایناست: این بازی به طور قطع اولین بازی ای بود که فیزیک رو در بازی های ویدئویی تعریف کرد طوری که هنوز به زیبایی و واقعیت پذیریه فیزیک این بازی بازی ای ساخته نشده یعنی اجسام دقیقا با توجه به قوانین نیوتن بارگذاری شدن توی محیط یا از لحاظ گرافیک تکنیکال و بصری استانداردهای جدیدی و شاخصه های نویی رو ابداع کرده که اونو هنوزم ممتاز نگه داشته و از همه مهمتر انقلاب در مکانیک گیم پلی رو توی هر دو نسخش شاهد بودیم که با توجه به یک روایت داستانیه قوی و کلکسیون اسلحه های منحصر به فرد و وجود ادوات و وسایل نقلیه تنوع زیبای محیطی و هوش مصنوعیه چالش برانگیز نسبت به زمان خودش و reaction زبیای کرکترها نسبت به اتفاقات و همخوانیه دقیق لب و دهان با گفتار و نشون دادن احساسات کرکترها در صورتشون (منظورم حرکات لب و دهان و کلا عضلات چهره ی کرکترهاست که به خوبی میشه احساسات رو در چهرشون مشاهده کرد) تجربه ای رو خلق کرده که اگه مثلا هنوز کسی این بازی رو بازی نکرده باشه و همین امروزم اونو بازی کنه بر زیبایی اون بعد این همه سال صحه میذاره. یا بازیه QUAKE 1 به گفته بسیاری از کارشناسان و سایت ها اولین بازی سه بعدیه حقیقی در صنعت گیم هستش. البته با بازی کردن یک بازی دقیقا میشه نقاط ضعف و قوت اونو فهمید ولی متاسفانه برای من فعلا امکان انجام ان بازی نیست و واسه ی همینه که مزاحم دوستان توی این تاپیک شدم و میخوام بدونم اون استانداردها دقیقا چی هست؟ به هر حال بازم از دو دوستم برای پاسخگوییشون تشکر میکنم

.
انقدر زیاده که باید واسش مقاله نوشت، واسه همین کسی درست توضیح نمیده

حالا من تا جایی که یادم میاد نام میبرم.
1. اولین اول شخص کنسولی با دو آنالوگ (کلا امکان پذیر شدن و به شدت محبوب شدن FPS روی کنسول). به قول IGN اگه شما یه FPS میخرید و بدون اینکه برید تو Controll Settingـش، راحت بازی میکنید به خاطر هیلوئه

هنوزم اکثر FPS ها از روی استانداردی که هیلو گذاشت تبعیت می کنند.
2. هیلو اولین FPSـی بود که Health یا خون شما به طور اتوماتیک پر می شد. تا قبل از آن یکی از کارهای اصلی در بازی های این سبک، گشتن دنبال مرغ و Med Kit و این صحبت ها بود. حالا شاید یه سری از این موضوع خوششون بیاد، ولی کسانی که دنبال یک اکشن نفس گیر بودند، هیلو این سبک را وارد مرحله جدیدی کرد. این تازه فراتر از سبک FPSـه و الان تو همه نوع سبکی (از TPS تا RPG) هم دیده میشه و تاثیرش خیلی خیلی فراگیر بوده.
3. هیلو اولین FPSـی بود که در آن شما فقط می توانستید دو اسلحه در هر زمان حمل کنید. تا قبل از اون در بازیهایی مثل Doom یا Half-Life به تعداد Number های روی کیبورد، کاراکتر اصلی اسلحه حمل می کرد، اما در هیلو شما یک اسلحه در دست و یک اسلحه هم در پشت خود قرار می دادید. این خودش یکی از واقع گرایانه ترین المان هایی بود که به بازیهای FPS تزریق شده و تقریبا 90% شوترها (مثل سری CoD و BF) الان ازش استفاده می کنند.
4. پرتاب نارنجک با یک دکمه (دیگه نیازی نبود اول Equip کنی)
5. Melee زدن با اسلحه
6. وسایل نقلیه در یک بازی اول شخص (حتی در بخش مالتی پلیر)
7. بهترین داستانی که تا اون زمان در یک بازی FPS دیده شده بود.
8. تنوع و منحصر به فرد بودن اسلحه های بازی که هنوزم نمونه اش تو هیچ بازی دیده نمیشه. وجود بیش از یک نوع نارنجک (نارنجک پلاسمایی هم هنوز نمونه اش دیده نشده).
9. فیزیک و خصوصا هوش مصنوعی بی نظیر و شاهکار، طوری که هنوزم بعد از 10 سال Halo 1 رو بازی کنید، هوش مصنوعیش از 50-60 درصد بازیهای الان بهتره. همینطور گرافیک فوق العاده در زمان خودش + محیط عظیم و Sandbox گونه که تا اون زمان هیچ بازی FPSـی مراحلش انقدر بزرگ نبود.
10. سیستم Matchmaking اولین بار در هیلو 2 استفاده شد و الان استاندارد تمام بازیهای آنلاین کنسولیه.
11. Forge و Theatre که در هیلو 3 معرفی شد و هنوزم رو کنسول نمونشون نیست (فقط فکر میکنم U2 و یکی دو تا بازی دیگه از Theatre استفاده کردن).
12. یه چیزی که شاید خیلی هم مهم نباشه، ولی جالبه

الان دیدید تو خیلی از بازیها یه زن تو بی سیم باهاتون حرف میزنه و میگه چیکار کنید؟ یه مقدار هم خز شده البته

این موضوع رو هم اولین بار بین FPS ها تو هیلو دیدیم که کورتانا بهمون میگفت الان چیکار کنیم یا چه اتفاقی افتاده و اینها. خیلی مهم نیست ولی خُب جالبه

13. Halo بزرگترین و بهترین لانچ تایتل تاریخ است، روی هر پلتفرمی. و بازی که یه تنه مایکروسافت رو از شکست مطلق نجات داد.
14. مسترچیف محبوب ترین کاراکتر بین تمام بازی های اول شخص، و جزو 5 کاراکتر محبوب و Iconic تاریخ است.
بازم هست که من الان یادم نمیاد. تاثیرات هیلو یه موضوعیه که همه میدونن و فقط تو ایرانه که هنوز تو سال 2011 هم باید توضیحش بدیم. Halo آغاز کننده نسل جدیدی از شوترها بود که اسمشون رو Modern Shooter گذاشتن (مثل CoD و امثالهم).