سینا و تونی،واقعا خدا صبرتون بده!
آقا بهزاد،آقا ایمان،میشا خانم و....من خودم این بحث رو شروع کردم.پس منطقی و مودبانه هم جوابتون رو میدم!
1-اصلا برای من مهم نیست که اینکه گفتم لیون نقش دومه براتون خنده داره.چون در این مورد هیچ شکی ندارم.درسته.لیون توی نسخه های خودش نقش اول بوده.ولی در کل سری،کریس و جیل قهرمانان نقش اول و کلیر و لیون قهرمانان نقش دوم داستان هستند.کریس و جیل داستان رو شروع کردن.کریس و جیل به هویت واقعی آمبرلا و وسکر پی بردن.کریس و جیل سالها با آمبرلا و وسکر مبارزه کردن.کریس و جیل به همراه 9 نفر دیگه بزرگترین سازمان ضد بیوتروریسمی جهان یعنی B.S.A.A رو تاسیس کردن.کریس و جیل آمبرلا و وسکر (مهمترین شخصیت کل داستان) رو نابود کردن.اصلا خط اصلی داستان مربوط میشه به مبارزه ی کریس و وسکر که از واقعه ی عمارت شروع شد،با کد ورونیکا ادامه پیدا کرد و با RE5 هم تموم شد.حالا واقعا لیون در برابر اینا چه حرفی برای گفتن داره؟تازه از لحاظ حضور هم که حساب کنیم،کریس در 4 نسخه ی اصلی و لیون در 3 نسخه ی اصلی حضور داشته.(تازه رولیشنز رو هم حساب نمی کنم!) مگه اینکه بخواین بگین RE6 با اون داستان مزخرفش جزو سری اصلیه،ولی کد ورونیکا که جزو مهمترین داستانها بوده اصلی نیست،فقط به این دلیل که شماره نداشته که این واقعا خنده داره!
2-خود کپکام رسما توی بازیهاش تایید کرده که کلیر A/لیونB خط اصلی داستان RE2 هست.در اثبات این موضوع همین بس که توی RE6 شری به ویروس G مبتلا شده و اثراتش هم هنوز باهشه که این موضوع فقط در سناریوی ذکر شده وجود داره.توی دارک ساید هم که کلا داستان همین سناریو لحاظ شده.مرگ آنت توسط همسرش،آلوده شدن شری،تهیه ی واکسن توسط کلیر،مرگ ایدا توسط تایرنت 103 و....بحث کردن در مورد این یکی دیگه واقعا مسخره است!
3-در اینکه کلیر از لیون مهمتره هیچ شکی نیست.حتی اگه خودم هم طرفدار لیون بودم بازم هیمنو میگفتم.توی RE2 این کلیر بود که داستان رو به نسخه ی اول ربط میداد و هدف خاصی داشت.وگرنه لیون فقط یک پلیس ساده بود که هدفش فقط فرار از شهر بود و آشنایی با کلیر باعث میشه که وارد داستان سری اصلی بشه.وگرنه با بازماندگان اوتبریک هیچ فرقی نداشت.مثل کوین که اون هم یک پلیس بود و فقط میخواست از شهر فرار کنه.علاوه بر اینکه کلیر از طریق آنت میفهمه که چی به چی بوده و ویروس چطور توی شهر منتشر شده.ولی لیون تا آخر بازی هیچی نمیفهمه.(توی سناریوی لیون،آنت به ایدا این چیزا رو میگه نه به لیون!)بعد از RE2 هم داستان لیون با فرارش از شهر می تونست تموم بشه.ولی داستان کلیر هنوز تموم نشده بود.حتی در پایان بازی هم میگه:کریس،من باید تو رو پیدا کنم!برای همین هم بود که داستان کلیر قبل از لیون ادامه پیدا کرد.یعنی همونطور که کلیر داستان رو به نسخه ی قبلی ربط میداد،بعد از اتمام بازی هم باز داستان خودش ادامه پیدا کرد.
توی کد ورونیکا هم باعث شد که پای کریس به جزیره ی راکفورت باز بشه و بفهمه که وسکر زنده است و بقیه ی ماجرا....در واقع در پیش بردن داستان،نقش بسیار مهمی رو ایفا کرد.داستان RE4 در مقایسه با کد ورونیکا واقعا فرعی بود.تازه توی همون RE4 هم این وسکر بود که داستان رو شکل داد و ایدا و کراوزر رو برای بدست آوردن نمونه فرستاد و کراوزر هم برای جلب اعتماد سدلر مجبور شد که اشلی رو بدزده.تازه اونجا بود که لیون وارد ماجرا شد.یعنی لیون فقط بخشی از نقشه های وسکر و ایدا و بازیچه ی دست اونا بود.حتی در آخر که لیون میزنه سدلر رو میکشه هم ایدا خیلی راحت نمونه رو ازش میگیره و خداحافظی میکنه.همین صحنه نشون میده که لیون تمام مدت بازیچه ی دست ایدا بوده.اینکه لیون زد سدلر رو کشت هم جزو برنامه ریزی های وسکر بود و فقط راه رو برای ایدا هموار کرد.(خود وسکر به ایدا میگه که ما میتونیم از لیون برای کشتن سدلر و رسیدن به اهدافمون استفاده کنیم!)
RE6 هم در مهم کردن نقش لیون هیچ نقشی نداشت.چون هم داستانش مهم نبود و هم اینکه لیون اونجا فقط نقش روایتگر رو داشت.حتی از آخر نمیفهمه که چی به چی بوده و دو تا ایدا توی داستان داشتیم!در واقع شخصیت اصلی اون سناریو هلنا بود.این هلنا بود که میدونست جریان از چه قراره و سیمونز پشت همه چیزه.این هلنا بود که میدونست باید به کلیسا برن و اونجاست که میتونن بر علیه سیمونز مدرک پیدا کنند.وگرنه اگه هلنا نبود،لیون اصلا همون اول نمیدونست که باید به کلیسا بره،چه برسه به اینکه بفهمه چه کسی پشت ماجراست و....در واقع هلنا بدون لیون برای داستان کافی بود،ولی لیون بدون هلنا هیچکار نمیتونست بکنه.(منظورم از لحاظ داستانیه.باز نگید اگه لیون نبود،هلنا نمیتونست از پس خودش بربیاد!)
در ضمن،اینکه لیون چند بار جون کی رو نجات داده رو جزو اهمیتنقش یک شخصیت حساب نمی کنند.چون در این صورت،بری و کارلوس از جیل و استیو هم از کلیر مهمتره!
4-مقایسه ی داستان RE5 با RE4 واقعا مسخره است.درسته که 4 جوایز بیشتری آورده و کارگردانی بهتر و ترس بیشتری داشته،ولی اینا چه ربطی به داستان دارن؟نسخه ی 5 اومد خط اصلی داستان که از اولین نسخه ی سری شروع شده بود و در کد ورونیکا ادامه پیدا کرده بود رو تموم کرد.قبول دارم که میتونست بهتر تموم بشه،ولی اهمیتش که سر جاشه.مگه اینکه بخواین بگین داستان لیون و ایدا از داستان کریس و وسکر مهمتره که دیگه کرکر خنده است!
من با 3 قسمت اول حرفات کاری ندارم. در هر صورت رزیدنت اویل شخصیت پردازی محکم داره. فقط کافی هست که یک نگاه به لیست برترین شخصیت ها بندازیم. اینکه کی اول و کی دوم هم خیلی برام مهم نیست.
در اینکه رزیدنت اویل همواره به داشتن داستان محکم و درگیر کننده شهرت داره هم شکی نیست( به خصوص شماره داراش)
در رابطه با اهمیت داستان اتفاقا قسمت 4 داستان سری را بعد از قسمت سوم از حالت کلیشه ای خارج کرد. همه نظر. از ویروس تا منطقه وشخصیت های منفی و البته شکل روایت داستان. در هر صورت بازی که متای 96 را کسب میکنه و به عنوان مثال وبسایت edge که نمره 10 میده یعنی بازی ایرادی نداره. برای نقد یک بازی مگه این 4 تا مولفه وجود نداره
گرافیک
گیم پلی
موزیک و صدا
جذابیت که شامل داستان و...میشه
بازی که 10 گرفته و خیلی راحت 2 بازی تاریخ در سال 2007 از نگاه edge میشه شما با 5 مقایسه میکنی؟!!
قسمت 5 به خاطر حضور وسکر و به قول شما پایان دادن به یکی از مسیرهای داستانی مهم هست. وگرنه کاملا قابل پیش بینی هست. هر چند داستانش خوب هست ولی البرت وسکر را حذف کنی حرفی برای گفتن ندارد
قسمت 5 زمان خودش یعنی سال 2009 داستانش از خیلی بازی ها جلوتر بود.منتهی در قیاس با 4 شماره قبل ضعیف ترین عنوان هست.همه نظر
در هر صورت با رزیدنت اویل 4 قابل مقایسه نیست.این بازی فقط چند بار بهترین بازی تاریخ شده است. خواستید بگید تا لیستشو بگذارم.تا چند روز اینده خواهم گذاشت:d
شما از نویسنده ها و منتقدان ایرانی هم بپرسی 4 را بی نقص میدونند
لئون محبوب ترین و یک از کلیدی ترین شخصیت هاست.من نمیدانم علت این بحث که راه انداختی چی بوده!نقطه ضعفش این هست که رویارویی مستقیم با البرت وسکر نداشته است. شاید به این علت هست که میگی کریس مهم تر هست! کلیر از لئون مهم تر هست دیگه....................