بله.این متن رو خیلی وقت پیش نوشتم.ولی یک مسئله برام خیلی جالب بود.اینکه شما توی بحث اصلی که باهم داشتیم کم آوردی (اینکه مثل بچه ها بیای صندوق پیامهات رو ببندی،معنیش چیزی جز کم آوردن در بحث نیست) بعد رفتی گشتی یک چیزی رو از مدتها پیش پیدا کردی که مثلا منو خراب کنی.
بله.مگه نسخه ی 3 و 4 جایزه ی بهترین بازی سال رو نگرفتن؟شاید تازه نسخه های دیگه ای هم گرفتن و من در خاطرم نیست.ولی من هیچوقت منظورم این نبوده که همه ی نسخه های رزیدنت اویل بهترین بازی سال شدن.شاید نوع بیانم یا جمله بندیم طوری بوده که اینطوری به نظر اومده.اگه قصدت اینه که ثابت کنی من اشتباه کردم و به همین راضی میشی،آره من اونجا اشتباه نوشتم.الآن آروم شدی؟داری کیف میکنی؟واقعا دلم برات میسوزه!
بعدش هم بحث ما سر مقایسه ی داستان 4 و 5 بود.من از این کار الآنت واقعا خندم گرفت.اینکه آدم هیچ دلیل و استدلالی نداشته باشه و بره برگرده مطلبی که چند سال پیش نوشتم رو بکشه بیرون و از توش یک چیزی پیدا کنه که مثلا خودش رو ارضاء کنه واقعا تاسف باره.شما با اینکار فقط خودت رو کوچیک کردی.بذار بچه ها خودشون قضاوت کنن.واقعا راست میگن که بزرگ شدن،ربطی به سن و سال نداره!
در ضمن،من حداقل اینقدر وجود دارم که خودم مطلب بنویسم.هر چند اشتباه،ولی حداقل خودم فکر میکنم.نه اینکه فقط برم مطالب یکی دیگه (مثل طاها رسولی) رو کپی کنم و فقط از IGN و....مایه بذارم و خودم هیچ نظر و فکری نداشته باشم.شما توی این مدت،حتی یک دلیل منطقی برای مهمتر و بهتر بودن داستان 5 نسبت به 4 نیاوردی.فقط میگی IGN نمرات بهتری بهش داده یا بازی قشنگتر بوده یا ترسناکتر بوده یا طراحی مراحل بهتری داشته.دلایلی که همشون مربوط به گیم پلی میشن و هیچ ربطی به داستان ندارن.IGN میاد داستان و صداگذاری و کارگردانی و گرافیک و گیم پلی و چیزای دیگه رو در کنار هم میذاره و نمره میده.منم اگه بودم به 4 نمره ی بهتری میدادم.چون به عنوان یک بازی،مسلما از 45 قشنگتر بوده.ولی بحث من سر داستانه.IGN که نمیاد به عقب برگرده و حساب کنه که کدوم داستان بیشتر به نسخه های قبلی ربط داره یا مسائل مهمتری در اون مطرح شده.فقط میاد بازی رو با بازی های دیگر همون سال مقایسه میکنه.
همین که شما فکر میکنی داستان 5 سر انگل لاس پلاگا بوده و به همین دلیل هم اون رو مدیون 4 میدونی،خودش ثابت میکنه که فقط به گیم پلی و ظاهر بازی نگاه میکنی.به هر حال از کسی که هدف نهایی وسکر (نابودی جهان توسط اوروبوروس) رو با یکی از اهداف فرعی اون (بدست آوردن لاس پلاگا) مقایسه کنه،ماجرای دزدیده شدن اشلی رو با ماجرای 10 ساله ی کریس و وسکر مقایسه کنه،ماجرای سدلر رو با نشون دادن سرنوشت وسکر و اسپنسر مقایسه کنه،فرقه ی مسخره ی لوس آیلومینادوس رو با مسائل مهمی که در 5 از گذشته ی آمبرلا و چگونگی کشف ویروس پروجنیتور فهمیدیم مقایسه کنه و درک نکنه که داستان 5 دنباله ی قدیمی ترین و مهمترین خط داستانی سریه،ولی 4 فقط یک ماجرای جدید و فرعی بود،انتظاری جز این نیست!
البته این تقصیر شما نیست.تمام کسانی که با نسخه ی 4 وارد این سری شدن یا اطلاعات کاملی از داستان ندارن،مسلما ارتباط بین داستان 5 و نسخه های قبلی رو درک نمیکنن و 5 رو هم مثل 4 یک داستان جدید میدونن که صرفا در بردارنده ی بخشی از اقدامات وسکر بوده.طبیعی هم هست که داستان 4 رو بهتر بدونن.چون هیچ وابستگی به نسخه های قبلی ندار و کسی که اصلا از گذشته ی داستان هم خبر نداره،داستانش رو میفهمه.در حالی که درک داستان کد ورونیکا و 5،مشروط به داشتن آگاهی کامل از گذشته ی داستانه.داستان 5 کاملا مرتبط با ریشه های داستان بو و تماما مربوط میشد به اقدامات اسپنسر،آشفورد و مارکوس و کشف ویروس پروجنیتور در آفریقا و ادامه ی داستانی که کریس،جیل و وسکر از واقعه ی عمارت شروع کردن.در حالی که داستان 4 کاملا جدید و بی ریشه بود و هیچ ربطی به این مسائل نداشت.فقط یک مشت مسائل جدید مثل لوس آیلومینادوس،لاس پلاگا،سدلر و....که هیچ ریشه و بنیانی نداشتن و حتی اگه کل مسائل مربوط به گذشته ی داستان و ویروس های دیگه و حتی خود آمبرلا و اسپنسر رو هم حذف کنیم،لطمه ای به این داستان وارد نمیشه.تنها نکته ی مهمی که میتونست توی 4 مطرح بشه،این بود که وسکر به نمونه ی لاس پلاگا دست پیدا کنه که تازه همون هم عملی نشد.چون اید یک نمونه ی تقلبی رو برای وسکر میفرسته و ما توی 5 می فهمیم که وسکر نمونه ی اصلی رو از بازار سیاه خریده.یعنی حتی تنها نکته ی مهمی که توی 4 میتونست مطرح بشه هم توی 5 عملی شد!
متاسفانه از اونجایی که اکثر مردم فقط به ظاهر بازیها نگاه میکنن،افکر میکنن که داستان 5 هم مثل 4 سر انگل لاس پلاگا بوده.در حالیکه این افراد نمیدونن داستان 5 در اصل به خاطر ادامه دادن و پایان دادن به خط اصلی داستان و ماجرای کریس،جیل و وسکر و همچنین سرنوشت اسپنسر ساخته شد.هدف وسکر و اکسلا هم ساخت و بهره برداری از اوروبوروس بوده و حتی هیچ اسمی از انگل لاس پلاگا نمیارن.انگار که اصلا چنین چیزی در داستان نیست.اما چون ماهیت و قدرت اوروبوروس طوری بوده که کپکام نمیتونسته برای طراحی دشمنان معمولی بازی ازش استفاده کنه و همچنین برگ برنده داستان بوده و نباید از اول رو میشده،اومدن در کنارش از انگل لاس پلاگا استفاده کردن.در واقع لاس پلاگا در 5 جنبه ی گیم پلی داشته نه داستان.یعنی اصلا مثل 4 نبوده که داستان روی این انگل بچرخه.بنابراین مهم فرض کردن 4 صرفا به خاطر لاس پلاگا غیر منطقیه.
بحث تمام....!