دیدم داره بحث تخصصی میشه گفتم وچند تا مطلب تو این سایت و سایت های دیگه دیدم گفتم بزارم تا دوستان استفاده کنند در باری تلویزیون های 3d و HD و
تکنولوژِی جدید شارپ به نام کواترون
این مطلب رو از دوست عزیز iboy نقل قول میکنم:
اما در دسامبر سال پیش sony از ارائه سیستم جدیدی خبر داد با عنوان 3D blu-ray.
احتمالا همه دوستان با blu-ray آشنا هستند. ( اگر کسی آشنایی نداره بگه تا مفصلا توضیح بدم) اگر چه که بعد از گذشت نزدیک به ۳ سال از ارائه این فناوری جدید هنوز اون طور که باید و شاید در ایران جا نیفتاده ( البته جای تعجب هم نداره. وقتی شرکت سروش که یکی از بزرگترین شرکت های صوتی و تصویریه هنوز فیلمها و سریالهاش رو روی VCD منتشر میکنه نباید هم منتظر blu-ray باشیم(باز خدارو شکر که نسل VHS برچیده شد و الا هنوز...)) به هر حال.
اما این سیستم جدید چیه؟
این سیستم یعنی دیدن فیلم سه بعدی در منزل به همان شکلی که توی سینماهای سه بعدی وجود داره. البته این سیستم ها دیگه یا عینک طلق دار و فیلم های دو رنگ تولید نمیشند.
همه با شرکت nVidia آشنا هستیم. این شرکت یکی از همکاران موسسه تولید کننده blu-ray هست. nVidia اعلام کرده که تا انتهای تابستان ۲۰۱۰ فیلم های blu-ray سه بعدی به بازار خواهند آمد. این فیلم ها برای پخش نیازمند یکسری تجهیزات خاص هستند:
۱) blu-ray پلیری که پخش فیلم های 3d رو پشتیبانی کنه( در همین ابتدا به دارندگان ps3 امیدواری بدم که sony اعلام کرده که با دانلود firmwar ی که بعدا ارائه میکنه این دستگاه این قابلیت رو دارا خواهد بود چرا که گرافیک اون nVidia است که بر اساس geforce 7800 پایه ریزی شده) تا الان چند شرکت اعلام ساخت دستگاهی با این قابلیت رو کردند که خود sony در سایتش حتی این دستگاه رو برای پیش فروش هم گذاشته. (میتونین این دستگاه رو در
این آدرسببینید)
۲) نمایشگری که این نوع تصاویر رو پشتیبانی کنه. مهم نیست که این نمایشگر ها از چه نوعی باشند یعنی LED,LCD یا Plasma فرقی نمیکنه اما مهم اینه که باید پخش 3d رو ساپورت کنند(که قاعدتا این نمایشگر ها از نوع HDTV خواهند بود) و برای این کار نیازمند refresh rate ای به میزان ۱۲۰ هرتز هستند یعنی دوبرابر میزان نمایشگر های عادی که ۶۰ هرتز است.
۳) کابل مخصوص hdmi برای انتقال تصویر 3d. باز هم به لطف مطالعات دوستان انجمن احتمالا همه با این نوع کابل یعنی HDMI آشنا هستید ( باز هم اگر خواستین بگین تا مفصلا توضیح بدم)کابل hdmi مثل خیلی از چیزهای دیگه دارای یک ورژن هست. آخرین ورژن اون ۱.۳ بود که سال ۲۰۰۶ ارائه شد و در سال ۲۰۰۸ آخرین تغییرات روش انجام گرفت. مثلا با این کابل میشد به غیر از صدا و تصویر سیگنال های اینترنت رو هم به دستگاه منتقل کرد(یعنی نقش کابل Ethernet رو هم انجام میداد). به تازگی HDMI 1.4 ارائه شده که فلسفه اصلی اون انطباق با قابلیت های سه بعدی خواهد بود.( اطلاعات این کابل رو هم میتونین در
اینجاببینین)
۴) عینک مخصوص دیدن این فیلم ها در واقع عینکی هست که از کریستال مایع درست شده و هنگامی که ولتاژ به اون وارد میشه تاریک میشه اما همچنان شفافند. این عینک ها سه بعدی سازی رو از طریق تاریک و روشن کردن یک چشم پس از دیگری انجام میده و هنگامی که این کار با refresh rate نمایشگر هماهنگ بشه شما تصویر رو به صورت سه بعدی خواهید دید. این هماهنگی از طریق یک گیرنده و فرستنده infrared یا bluetooth انجام میگیره.از مشخصات بارز این عینک ها اینه که حالت سایه دار بودن رو که سیستم های قدیمی تر سه بعدی سازی مثل همان عینک های دورنگ ایجاد میکردند از بین میبره.قابلیت های دیگه هم داره که اگر کسی علاقمند بود باز برای توضیحات بیشتر به من بگه.
خلاصه به نظر میرسه که تحول عظیمی در زمینه دیدن فیلم در نمایشگر های خانگی در حال رخ دادنه.
اما چند تا نکته در انتها:
۱) این مطالب رو حدودا از ۱۵ تا سایت خوندم و گردآوری کردم اگه کسی فکر میکنه جاییش رو اشتباه نقل کردم خوشحال میشم که بگه!
۲)اگر کسی سوالی داره با کمال میل پاسخ میدم
اما در انتها:
یه نکته ای رو خوندم که فقط میخوام لینکش رو بزارم. یک شرکت تایوانی ادعا کرده که تا چند سال دیگه تلوزیون هایی رو ارائه میکنه که بدون داشتن هرگونه عینکی میتونن تصاویری سه بعدی به ما نشون بدن. این خبر رو خودتون از
اینجا بخونین!
HD
حتما شما براتون پیش اومده که برای خرید یه تلویزیون برای خودتون یا یکی از دوستان و آشنایانتون به مغازه های صوتی و تصویری برین , مسلما برای آدمهایی در سطح معلومات متوسط و کمی بی حوصله اولین چیزی که مورد توجه قرار میگیره اندازه و قیمت محصول هست و بعد از اون برند محصول.
ولی یه زمانی هست که شما بدون توجه به برند محصول و خیلی به ندرت قیمت محصول دنبال یه خرید خوب هستید , متاسفانه یا خشبختانه وجود تکنولوژیهای متفاوت تصویری این روزا انتخاب رو برای کسایی که به کیفیت خریدشون اهمیت میدن از همیشه مشکلتر کرده به خصوص وقتی پشت ویترین مغازه ها قرار میگیرین و انواع و اقسام تلویزیونها با برندهای مختلف رو میبینید اونوقت هست که انتخاب براتون سخت تر و سخت تر میشه.
رزولوشن و اندازه تصویر
یکی از اولین چیزایی که این روزا خیلی مد شده اصطلاحایی مثل HD Ready یا Full HD و ... هست که مربوط میشه به رزولوشن یا تعداد پیکسلهای یه نمایشگر مسلما هر چی تعداد پیکسلهای یه نمایشگر بیشتر باشه تصاویر پخش شده از اون نمایشگر وضوح و جزئیات بیشتری دارن مثلا شما فرض کنید که یه معمار هستید و میخاین با آجر یه مجسمه به اندازه 2 متر درست کنید حالا هر چی تعداد آجرهایی که شما در اختیار دارید برای ساختن مجسمه مورد نظرتون کمتر باشه مجبور هستین که از آجر های بزرگتری استفاده کنید ولی در عوض اگر بخواین از تعداد آجرهای بیشتری استفاده کنید تا مجسمه دقیق تری بسازید باید اندازه آجرهارو کوچکتر کنید.
حالا اگر پیکسلهای یه نمایشگر رو که واحدهای سازنده تصویر هستن به آجر تشبیه کنیم برای داشتن تصویری دقیقتر به تعداد پیکسلهای بیشتری نیاز پیدا میکنید.
مثل خیلی چیزای دیگه که بدست بشر ساخته شده کمپانیهای سازنده تلویزیون یکسری استانداردهارو برای تعداد پیکسلهای تلویزیون تعریف کردن مثل 720p و 1080p و 1080i و 480p و ...
که به نوعی نمایش دهنده تعداد پیکسلهای نمایشگر هستن.البته p و i نوع اسکن تصویر رو مشخص میکنن که بعدا توضیح میدم.
رزولوشنهای 720p و 1080p هر دو جزو دسته رزولوشنهای HD هستن و 480i یا 480p و... کمتر جزو رزولوشنهای استاندارد.
حالا مثل هر مسئله دیگه ای که وقتی از جنبه های مختلف بررسی بشه زوایای بیشتری رو آشکار میکنه بالا بودن تعداد پیکسلهای یه نمایشگر هم همیشه و همه جا موضوع مطرح و مهمی نیست به خصوص وقتی پای پول وسط باشه چون سازندهای تلویزیونها همیشه برای بالاتر بودن تعداد این پیکسلها از شما پول بیشتری طلب میکنن!
به همین دلیل شما اول از همه باید تواناییهای چشمتون رو هم در نظر بگیرید مثلا اینکه سایز نمایشگری گه میخاین بخرید چقدر هست یا به طور معمول چه مقدار از تلویزیون خونتون فاصله میگیرید و ...
به عنوان مثال اگر تلویزیونی که برای خرید در نظر گرفتید 32 اینچ و یا کمتر هست این رو بدونید که ممکنه چشمتون تفاوت مقدار تراکم پیکسل رو بین 720p و 1080p زمانی که شما حدودا 1.5متر از تلویزیون فاصله دارین تشخیص نده.
در این شکل یه نمایشگر 50 اینچی در نظر گرفته شده که حداقل فاصله ای که برای تشخیص تفاوت در اون میبینید 6.5 فوت یا حدودا 2 متر هست.یعنی اگر شما بیشتر از 2 متر از TV فاصله بگیرین سطح جزئیاتی که در رزولوشن 1080p ایجاد میشه براتون قابل تشخیص نیست.
2. کیفیت تصویر
به نظر من اساس و پایه قضاوت در مورد یک HDTV کیفیت تصویر اون هست که شامل مشخصاتی مثل میزان جزئیات , کنتراست یا تباین و میزان دقت رنگها و ... میشه که به اونها
عوامل تشکیل دهنده کیفیت تصویر هم میگن
به طور کلی کیفیت تصویر رو ترکیبی از عوامل فوق به علاوه نکات ظریف و مهم دیگه ای میسازن.
زمانی که شما یک تصویر با کیفیت رو تجربه میکنید به طور نا خودآگاه مجموعه ای از عوامل دست به دست هم میدن تا مغز شما برداشت بهتری از اون چیزی که میبینید داشته باشه.
به همین دلیل میشه کیفیت تصویر رو تا حدود زیادی وابسته به طرز تفکر شخصی افراد هم دونست مثلا ممکنه من از نماهای پررنگ با رنگهای اغراق شده خوشم بیاد ولی به نظر کسه دیگه جالب نیاد.
اما در مورد HDTV ها راه ساده تر اینه که زمانی که بحث کیفیت تصویر مطرح میشه مجموعه ای از عواملی که میتونن در کیفیت تصویر نقش داشته باشن رو مورد سنجش قرار بدین و حد نهایی قدرت پنل مورد نظر رو در مورد اون عامل یا عوامل خاص بسنجید .
تجربه ثابت کرده که وقتی یک پنل در مجموعه ای از عوامل تشکیل دهنده کیفیت تصویر نسبت به سایر پنلها برتری داشته باشه در مجموع کیفیت تصویر دلپذیر تر و بهتری نسبت به سایر پنلها ایجاد میکنه.
کنتراست
یکی از برجسته ترین نکاتی که امروز روی پنلهای HD دیده میشه میزان کنتراست یا تباین رنگها در اونهاست میزان کنتراست تصویر معمولا به شکل یک عدد نسبت دار نوشته میشه مثل :
10,000/1
که نشوندهنده میزان مشکی ترین مشکی به سفید ترین سفیدی هست که پنل نمایش میده هر چی این میزان بیشتر باشه میشه نتیجه گرفت که پنل مشکی عمیقتر و بهتری نشون میده.
این روزها سازنده ها این میزان رو با روشهای متفاوتی محاسبه میکنن ولی اگر بخوان این میزان رو با روشهای استاندارد اعلام کنن معمولا باید اعداد فوق العاده کمتری رو اعلام کنن.
معمولا برندهای کره ای و چینی علاقه شدیدی به اغراق در اعداد اعلام شده دارن ولی با این وجود تستها نشون داده که در این ضمینه پیشرفتهای خوبی هم داشتن.
در عوض برندهای ژاپنی و اروپایی و امریکایی زیاد علاقه ای برای عنوان کردن اعداد عجیب از خودشون نشون نمیدن.
در حال حاضر عمیق ترین و طبیعی ترین رنگ مشکی رو در بین پنلهای HD پایونیر تولید میکنه ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که تولید مشکی عمیق به تنهایی کافی نیست چون ایجاد رنگ مشکی رو با پائین آوردن میزان Brighness یا شدت روشنای تصویر هم میشه ایجاد کرد همون چیزی که بهش کنتراست داینامیک میگن.
نکته اساسی این هست که پنل در عین اینکه یک مشکی عمیق و خالص تولید میکنه باید بتونه سطح جزئیات رو هم در نماهای تاریک حفظ کنه به این معنی که اینطور نباشه که عمیقتر کردن رنگ مشکی باعث از بین رفتن رنگهای طیف خاکستری تیره تا مشکی بشه چون در اون صورت تو نماهای تاریک به خصوص در فیلمهای سینمایی یا بازیها ممکنه مقدار زیادی از جزئیات محیط از دست بره.
امروزه پایونیر , پاناسونیک و سونی در این ضمینه جزو پیشروها هستن و توازن چشمگیری بین ایجاد رنگ مشکی عمیق و سطح جزئیات برقرار کردن در ضمن باید به این نکته هم توجه داشته باشید که معمولا LCD ها در ایجاد رنگ مشکی با مشکلات بیشتری نسبت به پنلهای پلاسما روبرو هستن به همین دلیل پلاسما تی وی ها سطح جزئیاتی بیشتری رو در نماهای تاریک نمایش میدن.
به بیا ساده تر
تعريف كنتراست:
تفاوت نور ( لومینانس ) میان سیاه و سفید در یک تصویر، در اصطلاح کنتراست تصویر نامیده می شود.
این که کنتراست تصویر را بالا می بریم، یعنی تفاوت سیاه/سفید را برای آن تصویر افزایش می دهیم.
روش اندازه گیری ( به بیان ساده) :
تصویر مانیتور را در حالت سیاه کامل Full Black قرار می دهند و با دستگاههای خاص روشنایی صفحه را بر حسب Cd/m2 اندازه می گیرند.
سپس روشنایی مربوط به صفحه سفید کامل را نیز اندازه می گیرند:
کنتراست = روشنایی سفید کامل تقسیم بر سیاه کامل
به همین دلیل کنتراست واحد سنجش ندارد ( تقسیم دو واحد یکسان بر هم )
کنتراست یکی از مزیتهای ذاتی تکنولوژی پلاسما به حساب میاد، به دو دلیل :
1- روشنایی بالا برای Full White ( واحد سنجش Cd/m2 - کاندلا بر متر مربع)
2- روشنای کم برای Full Black ( واحد سنجش Cd/m2 - کاندلا بر متر مربع )
در تکنولوژی پلاسما، نور عملا درون هر پیکسل تولید میشه، در نتیجه ذاتا نور بیشتری در مقایسه با LCD داریم
و در نتیجه کنتراست پلاسما معمولا بیشتر از LCD هم رده خودشه.
در تلویزیونهای LCD ، نور BackLight با استفاده از 2 تا 16 عدد لامپ CCFL ( لامپ فلوئورسنت کاتد سرد ) تامین میشه
ولی در تلوزیون/مانیتور های LED ، تصویر با LCD ایجاد میشه فقط فرقش اینه که نور زمینه با استفاده از White LED تامین میشه
نتیجه :
1- کنتراست نسبت مستقیم با نور زمینه داره ==> کنتراست LED TV خیلی بیشتر از LCD TV هست
مثال:کنتراست معمول LCD ها بین 10هزار تا 100هزاره ولی برای WLED ها مقادیر 1 تا 3 میلیون کاملا طبیعی است.
البته کنتراست بالاتر همیشه به معنی تصویر بهتر نیست و اغلب هیاهوی تبلیغاتی تعیین کننده ذائقه مشتری محسوب میشه.
2- هردوی LED/LCD رو میشه LCD فرض کرد. البته با تفاوت در کنتراست
حالا يك كنتراست dynamic هم داريم:
Dynamic Contrast Ratio
چند سال قبل سازنده های مانیتور متوجه شدند که علاوه بر کنتراست واقعی که در عمل توسط ماژول محدود شده،
می توانند با کاهش نور زمینه حین نمایش تصاویر تاریک تر ، در عمل روشنایی Full Black را کاهش بدهند که در نهایت
باعث افزایش چشم گیر کنتراست خواهد شد.
برای انجام این کار باید تغییراتی در سخت افزار مانیتور/تلویزیون و تغییراتی در نرم افزار کنترلی داده بشود و
به همین دلیل یه اون کنتراست دینامیکی گفته می شود و اكثر اعداد فضايي كه شما ميبينيد منظور همين كنتراست هست
یعنی، برای یک ماژول مشخص LCD ، کنتراستی که با این روش بدست می آید فرق می کند
اين قضيه رايان عزيز دقيق مشابه مسئله اندازه گيري صدا در لوازم صوتي هست همونطور كه خودتون ميدونيد
RMS اندازه ميانه و واقعي صدا و P.M.P.O واحد تجاري يا همون اندازه قله واوج صدا هست
میزان درخشندگی
کنتراست بالا در کنار یک عامل موثر دیگه به اسم Brightness که در دنیای تلویزیونها بهتره به اون شدت روشنایی بگیم از عوامل اصلی تعیین میزان درخشندگی یک پنل هستن البته عوامل دیگه ای مثل مقدار گاما و غیره هم تاثیر گذار هستن ولی اصلی ترین عوامل رو میشه همین دو عامل در نظر گرفت وقتی شما برای یک تلویزیون به مغازه ها مراجعه میکنید حتما متوجه این موضوع شدید که بعضی از پنلها به خصوص ال سی دی پنلها درخشش بیشتری نسبت به سایر پنلها دارن علت این مسئله این هست که ال سی دی ها نور مورد نیاز خودشون رو از یک لامپ فلورسنتی مانند میگیرن که اصطلاحا به اون Backlight یا نور پس زمینه هم میگن ولی در عوض پلاسماها باید خودشون میزان نور مورد نیازشون رو تولید کنن به همین دلیل ال سی دی ها از درخشندگی خاصی بر خوردارن حالا دقیقا مثل نماهای تاریک باید در نظر داشته باشید که این میزان روشنایی که در برخی از موارد غیر طبیعی هم جلوه میکنه (Over Bright) تا چه حد میتونه میزان جزئیات رو در نماهای روشن که رنگهای سفید و رنگهای نزدیک به سفید در اونها زیاد هست از بین ببره مثلا مثل زمانی که شما توی یه صحنه دارین نمایی از یه کوه برفی رو نگاه میکنید روشنایی بیش از حد میتونه باعث از بین رفتن خطهه و ردهایی که برف روی کوه ایجاد کرده بشه.
نکته مهم بعدی این هست که این میزان روشنایی میتونه برای چشم شما خستگی بیش از حد ایجاد کنه بنابر این وقتی دارید یک پنل رو انتخاب میکنید حتما به میزان نور محیطی که توش تلویزیون نگاه میکنید توجه داشته باشید.
حالا سوال این هست که پس چه مقدار روشنایی برای تماشای یک تلویزیون توی یه اتاق معمولی مورد نیاز هست؟[/B]
معمولا برای تماشای تلویزیون توی یک اتاق با نور نسبتا زیاد میزان ft .lambert 31 کافی هست در حالی که بیشتر ال سی دی ها میزان درخشندگی خیلی بالاتر از این مقدار دارن که مسلما بعد از چند دقیقه چشم شمارو خسته میکنن مگر این که در اتاقی باشید که نور مستقیم خورشید توی اون بتابه یا اینکه بخواین از پنلتون در جاهایی به غیر از اتاق حال یا خواب خونتون استفاده کنید.
در ضمن این موضوع رو هم در نظر داشته باشید که معمولا پلاسما تی وی ها در تنظیمات کارخانه روی کمترین مقدار روشنایی ممکن تنظیم میشن تا مصرف برق کمتری داشته باشن به همین دلیل اگر میخواین یه پلاسما تی وی رو توی یه اتاق با نور مستقیم خورشید به کار بگیرید میتونید با تنظیمات دستی به حد مطلوب برسید چون در حال حاضر پلاسماهایی با میزانت روشنایی 92.2 ft .lamberts وجود دارن که میزان درخشندگی اونها از تعداد زیادی از ال سی دیها هم بیشتره.
در ضمن با توجه به خصوصیت ذاتی و درونی پلاسما تی وی ها جزئیات بیشتری رو در نماهای روشن نشون میدن ولی مصرف برق در اونها در نماهای روشن در حدود سه برابر بیشتر از براقترین ال سی دی ها هست.
با توجه به نکات بالا در نظر داشته باشید که گول درخشش بسیاری از پنلهارو نخورید و در عوض به نکات ظریفتری مثل میزان جزئیات در نماهای روشن و فوق روشن توجه بیشتری نشون بدید چون بعدا بیشتر به دردتون میخوره مگر اینکه واقعا در یک محیط روشن بخواین تلویزیون نگاه کنید
جنگ هرتزها
اگر به نوشته روی پنلها توجه کرده باشید شاید این مسئله به چشم شما اومده باشه که روی بعضی از پنلها نوشته شده 100hz یا 240hz و یا احیانا 600hz همونطور که بعضی از دوستان میدونن این عدد مشخص کننده Refresh Rate یا به زبون ساده تر تعداد دفعاتی هست که نمایشگر تصویر رو بر روی صفحه میتابونه بر حسب ثانیه به طور مثال اگر نمایشگری 120hz باشه در ثانیه 120 بار
کل تصویر رو بر روی صفحه نمایش به روز یا آپدیت میکنه البته این درصورتی هست که از Progressive Scan یا اسکن پیشرفته استفاده کنید در غیر این صورت 120 دفعه فیلدها رو به روز میکنه اگر یک نمایشگر رزولوشنهای 720p و 1080p رو به
طور واقعی روی 60hz نمایش بده چشم شما قادر به تشخیص رفرش ریتهای بالاتر از اون نخواهد بود ولی از اونجایی که در هر کاری احتمال خطا وجود خواهد داشت سازنده ها برای بالا بردن ضریب اطمینان و نمایش بهتر تصاویر متحرک در حرکات فوق العاده سریع اقدام به تولید پنلهای 120hz کردن اما امروزه شما پنلهایی رو در بازار میبینید که روی اونها نوشته شده 240hz در آخرین بازبینی هایی که از این پنلها شده نتیجه گیری به این شکل بوده که تفاوت بین پنلهای 120hz و 240hz در اون چیزی که چشم انسان میبینه صفر بوده یا به قولی اصلا تفاوتی حس نشده در مورد پلاسما پنلها هم به نظر میرسه که اعداد 480hz و 600hz ساب فیلد درایو بیشتر یک روش محاسباتی جدید و جنگ لفظی با سازنده های خوشحال باشه چون بیشتر کارشناسها معتقدند که موشن بلورهایی که در نماهایی سریع در فیلمها و یا مسابقات ورزشی به وجود میاد در ال سی دی ها بیشتر از پلاسماها هست واین به مسائلی ماوراء رفرش ریت مربوط میشه و جدا از اون مسائلی مثل تعداد فریمهای موضوع مورد نمایش هم در این مسئله دخیل هستن که با بالا بردن نرخ باز چینی تصویر نمیشه از بلوری شدن اونا جلوگیری کرد.
تفاوت تلویزیونهای 60 هرتزی و 120 هرتزی برای 40 تا 50 در صد افراد در نماهایی با حرکات سریع قابل تشخیص هست البته این تفاوت
بین دو برند و یا
دو تکنولوژی مختلف بیشتر نمود پیدا میکنه مثلا پنلهای پاناسونیک و پایونیر در حال حاضر 76 هرتزی یا 60 هرتزی هستن اما از تمام ال سی دی های 240 هرتزی موجود همچنان بهتر عمل میکنن ولی به طور کلی تفاوت بین 120 هرتز و 240 هرتز چیزی هست که فقط با دستگاه قابل تشخیص هست.
از این صحبتها میشه اینطور نتیجه گرفت که پولتون رو برای چیزهایی که چشمتون قابلیت تشخیصشو نداره دور نریزین مگر اینکه به جای تلویزیون بخواین یک هرتز بخرین!!!(البته این رو هم بگم با اومدن تلویزیون های 3D هرتز بالاتری نیاز هست تا تصویر حالت 2 تایی نباشه
.کیفیت صدا
یکی از نکته هایی که خریدارهای تلویزیونهای HD بعد از به خونه آوردن اونا متجهش میشن کیفیت صدای پنل هست متاسفانه یا خشبختانه امروزه با نازک شدن پنلها نصب اسپیکرهای قدرتمند بر روی این پنلها با مشکل جدی مواجه شده به همین دلیل در موقع خرید تلویزیون مورد نظرتون به کیفیت صدا و قدرت اون توجه نشون بدین چون ممکنه بعدا مجبور بشین خرج اضافه بکنید.
برای تست کیفیت صدا بیشتر از کیفیت موسیقی به کیفیت صدای افراد توجه کنید و دقت کنید که صدای کاراکترهای فیلم یا گوینده به وضوح قابل تشخیص هست یا نه چون این نکته خیلی مهم هست و کمتر پیش میاد که کسی از اسپیکرهای تلویزیون خونشون توقع پخش موسیقی با کیفیت بالا داشته باشه.البته پنلهایی هم هستن که صدای گفتگو و موسیقی رو به خوبی پخش میکنن.
یکی از نکته های دیگه که باید مورد نظر باشه حوضه وسعت صدا هست یعنی اینکه صدا تا چه فاصله ای از پنل مورد نظرتون کیفیت و وضوح خودش رو حفظ میکنه.
معمولا برندهای سونی و پاناسونیک و پایونیر در بین سازنده های تلویزیون به کیفیت صدا اهمیت بیشتری میدن.
تکنولوژِ جدید شارپ به نام کواترون
طی این چند ساله در بازار تلویزیون ها رقابت فقط بر سر کیفیت اچ دی و تصویر سه بعدی بوده است و همچنین در کنار آن ساخت تلویزیون های بزرگتر و نازک تر هم مورد توجه صنایع و مشتریان بوده است. اما شارپ با هوشمندی، به جای همراه شدن با بازار و تلاش برای رقابت جهت ساخت چرخی دیگر، ترجیح داده است ابزار بهتر و کارآمدتری اختراع کند.
مهمترین چیزی که در هنگام انتخاب یک تلویزیون در مرکز توجه قرار دارد، کیفیت، شفافیت و واقعیت رنگ است. همانطور که می دانید تلویزیون ها و سیستم های نمایش خانگی با استفاده از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی، همه رنگ هایی را که در انها می بینیم تولید می کنند. البته با همین سه رنگ هم تلویزیون های امروزی به راحتی از پس تولید میلیون ها رنگ مختلف بر می آیند. حتما اسم ورودی RGB یا کابل RGB هم زیاد به گوشتان خورده باشد که به نام رنگهای اصلی صفحه نمایش اشاره دارند.
حالا تیم تحقیقاتی شارپ پس از مدتها کار و تلاش، با اضافه کردن رنگ زرد به این مجموعه سه تایی، گام جدیدی برای پیشرفت تکنولوژی صفحه های نمایش برداشته است. شارپ این تکنولوژی جدیداش را کواترون (Quattron) نامیده است، که به همراه تغییرات مهم دیگری، تلویزیون های جدید شارپ را جذاب و جالب توجه کرده است.
کواترون: شاید بتوان این ابداع را یکی از انقلاب های تکنولوژی رنگ در تلویزیون ها و صفحه های نمایش دانست. هر چه رنگ های بیشتری در جعبه رنگ تان داشته باشید، می توانید رنگ های بیشتر و واقعی گرایانه و زنده تری تولید کنید. شارپ هم با اضافه کردن زرد به جعبه مداد رنگی اش، با موفقیت از پس این مهم بر آمده است. تنها همین تغییر به ظاهر کوچک و افزایش یک رنگ، به شارپ این امکان را داده تا رنگ های قابل نمایش در تلویزیون اش را از چندمیلیارد رنگ به چند تریلیون افزایش دهد. این تغییر به معنی تولید رنگهای صحیح تر و درجه بندی (گرادیان) رنگی لطیف تر و ملایم تر و همچنین تجربه بی همتای تصاویر تقریبا واقعی در تلویزیون های HD است. استفاده از تکنولوژی کواترون نه تنها نمایش رنگ زرد در تلویزیون ها را بهبود می بخشد، بلکه رنگهای طلایی، آبی تیره دریا و سبز اقیانوسی بسیار بهتری را به شما نشان خواهد داد. این تکنولوژی یک گام رو به جلو در نحوه نمایش رنگهای تلویزیون های ال سی دی است و تغییر ایجاد شده کاملا قابل مشاهده است.
شاید در ظاهر و روی کاغذ این تغییر، امکان پیش پا افتاده و ساده ای به نظر برسد. اما جالب است که بدانید اضافه کردن همین رنگ زرد برای شارپ به معنی ۴ سال تحقیق و توسعه مستمر و هزینه بر بوده است و جالب تر اینکه تا حالا دیگر شرکت ها به سراغ آن نرفته اند. اولین مشکلی که شارپ با ان روبرو بود، افزایش اندازه مجموعه پیکسل تصویر به اندازه یک چهارم بود تا بتوان رنگ چهارم را هم در آن جا داد. برای حل این مشکل کادر فنی شارپ همراه با انجام برخی تغییرات در سلول های کریستال مایع ، از کیفیت نمایش فول اچ دی 1080p و حداقل قطر صفحه ۴۰ اینچ در این سری تولیداتشان استفاده کردند.
X-Gen و LED فوق روشن: نور در تلویزیون ها و صفحه های نمایش اهمیت خاصی دارد، حال چه برای نمایش تصاویر روشن و پر نور و چه برای نمایش صحنه های کم نور و تاریک. نور چیزی است که به رنگ ها زندگی می دهد و باعث دیده شدن آنها می شود. ( برای اطلاعات بیشتر اینجا را بخوانید ) خب، حالا شارپ در صفحه های نمایش Aquos از تکنولوژیی بهره برده است، که ۳۰ درصد نور بیشتری از صفحه نمایش عبور کرده و به شما می رسد. همچنین به طور همزمان نشت نور اضافی در این پنل ها به حد قابل ملاحظه ای کاهش یافته است . از فواید این بهبود ها که تحت نام تکنولوژی X - Gen معرفی شده اند، می توان به تصاویر روشن تر، تاریکی تیره تر و بازده انرژی بالاتر اشاره کرد.
سیستم نوری Ultra - bright LED شارپ این امکان را فراهم آورده است تا با استفاده از ال ای دی های کناری فوق روشن، علاوه بر بهبود چشمگیر تصویر، مصرف انرژی هم به میزان مناسبی (تا ۵۰ درصد) کاهش یابد. همین باعث شده است تا این پنل ها بتوانند استاندارد ENERGY STAR® 5.0 را کسب کنند.
این سری از صفحه های نمایش شارپ همچنین کنتراست تصویر تقریبی یک به چهار میلیون و فریم ریت ۱۲۰ هرتز دارند. اندازه آنها هم از ۴۰ تا ۶۰ اینچ متغیر است. البته برخی قابلیت ها همانند اتصال USB 2 . 0 و قابلیت پخش صدا، تصویر و ویدیو از روی هارد و همچنین ضبط برنامه ها بر روی حافظه های جانبی را نباید فراموش کرد. همچنین برخی مدل های ارائه شده با این تکنولوژی دارای ۸ گیگابایت حافظه داخلی هستند. البته امکان اتصال به اینترنت برای استفاده رایگان از خدمات پشتیبانی از راه دور شارپ را هم قابل تامل است.
اگه به این تلویزیون قابلیت 3D هم اضافه میشد عالی میشد. البته با پیشرفت تکنولوژِی فکر کنم شاهد چنین چیزی باشیم
این مطلب رو جمع اوری کردم که به کسایی که میخوان با دیدن تلویزیون بحث تخصصی کنن نشون بدم که با دیدن تلویزون تو یه مرکز خرید نمیشه بحث تخصصی
ا
مطالب روتو جای دیگه ای از این سایت ندیدم اگه تکراری هست ببخشید . البته به جز مطالب در باره ی 3D
امیدوارم از این مطالب تونسته باشین استفاده کنید
منبع. نارنجی و p30world