9 صبح حدودا شروع کردم، مین کوئست اول رو الان تموم کردم، فکر کنم حدود 5-7 ساعت بازی کردم(اسپیدرانش رو لو دیفیکالتی میشه زیر یک ساعت رفت)، چقدر دلم برای بازی های BGS تنگ شده بود، طبق معمول قبل از حرکت به سمت ماموریت، تا تونستم محیط رو شخم زدم، اینقدر لوت میکردم که Vasco هی نصیحت میکنه که اقا این همه لوت رو برای چی با خودت حمل میکنی ؟
(بنده خدا حواسش نیست زندگی خرج داره و دونه دونه اینا فروشی هستن)
چه قدر حس بازی اپیک و خفنه، فرود و پرواز سفینه ها، صداگذاری، لندسکیپ خفن فضایی، اتمسفر های خفن (تا این جای کار بیشتر خاکستری که طبیعی هم هست بر اساس تابش نور و انعکاسش در محیط زیست سیاره های اول) طبیعتا سیاره ها "بیابان" مانند هستند، این بازی رو تا حد زیادی شبیه فال اوت هم میکنه، و اوت پست ها و فیسیلیتی ها در گوشه کنار پراکنده هستند،
میشه خییییییلییییی بیشتر از ظرفیت لوت و حمل کرد (وسکو هم اخرا دیگه عصبانی میشه و تیکه میندازه که "حمل این همه اتچمنت احمقانه است"
البته طبق معمول اگه از ظرفیت بیشتر بشه "فست ترول" غیر ممکن میشه، همچنین "دویدن" هم حدود میشه مشابه فال اوت ها (اینجا دلایل و علت منطقی و میشه گفت علمی خودش رو داره که جالبم هست، لزوما تنفس خالی نیست، این چیزا تو گیم پلی هم البته مشخصه و میشه دید حتما)
بازی تا حد زیادی ساده پیش رفت، ساده تر از حد انتظارم، Very Hard بازی میکنم (ظاهرا بالاترینه) و کوپک ترین مشکلی نداشتم، خیلی روون پیش رفت، وسکو کومپنین خوبیه، تیکه کلام هاش خیلی باحاله و خیلی زود باهاش مچ شدم، اسمش و صداش و حتی فرم بدنش ادم رو یاد ویکتور (نیو وگاس) میندازه، فقط گاهی تو نبرد ها میاد تو دست و پا، حالا باید برم جلوتر ببینم چالش باز به چه صورته، تا همینجاشم 30% (بر اساس اچیومنت) هنوز رسیدن، یعنی خیلیا از همین بخش اولیه بازی ممکنه به راحتی رد نشند (تو همین بخش هم نبرد داریم، هم سفر بین سیاره ای) و شاید دلیل اسونی بازی در ابتدا این باشه که دیگه از این سخت تر نشه، شاید در ادامه به شدت چالش بر انگیز شه، با این حال در مقایسه فال اوت 4 یا حتی اسکایریم و ف 3، از همون ابتدا رو بالاتریبن دیفیکالتی به شدت سخت و چالش بر انگیز هستند، یادم نمیره شروع F4 بیرون کلیسا و حمله ریدر ها + دفکلاو چقدر از همون اول به پلیر فشار میاره..
گرافیک کلی بازی خوب و قابل قبوله، چشم نواز طوری که بگید واو نیست، میشه گفت تا حدی از اسکایریم و F3 در زمان عرضه، به نسبت کیفیت بیشتری داریم، استاندارد به نسبت روز حتی بیشتر از اسکایریمه، فیشال انیمیشن و افکت ها تا حد زیادی چشم نواز هستند، انیمیشن اما در کل میشه گفت حس F4 رو داره، به نظر میرسه صرفا ارتقا در حد گرفتن اسیب و رسیدن به استاندارد های روز داشته، و میشه گفت با بنچمارکی طرف نیستیم، این شاید بزرگترین ضعف بازی در نگاه اول، نسبت به Grand Theft Auto VI و امثالهم در اینده باشه، حالا برای استوری، روایت، سیستم نقش افرینی، و طراحی مرحله باید خیلی بیشتر بازی کنم،
تا اینجا ولی بازی همون چیزیه که میدونستم هست، یک شاهکار ارتقا یافته از بتزدا، کاملا مشخص یک سیر تحول از گذشته رو در این بازی میبینید، (اون چیزی که ارزو داشتم حتما بهتر میبود) و حقیقتا، فارغ از کل کل هایی که اینجا میکنید (میدونم 99 درصد دارید پاسخ مثلا فن بوی های مایکرو در گذشته رو میدید و برای همین کل کل میکنید، میفهمم خودمم تک تک داستان ها سر بازی های سونی یادمه، و این 2 طرفه است) اما فارغ از این بحث ها، اگر یک بازی حماسی، با موسیقی و اتمسفر خفن، با گیم پلی و ساختار درگیر کننده، و البته عظیم و سند باکس و فضایی، علاقه دارید، این شاهکار رو از دست ندید..
این بازی باید 3-4 سال پیش منتشر میشد... یا اگرم نسل قبل قدرت کافی نداشت، باید نزدیک به لانچ کنسول ها میومد، به نظرم اون موقع خیلی بیشتر wow بود تا الان که پتانسیل اولیه کنسول ها تا حد زیادی تو عناوین پر زرق و برق، دیده شده... بازی تا حدی از این نظر حالتی شبیه Gran Turismo داره، اونم اگه GT7 چند سال زودتر میومد خیلی بیشتر با انتظارات همخونی و حتی فراتر ظاهر میشد، در واقع یه جا F76 روند BGS رو عقب انداخت و کهنه کرد، یه جا هم GTS، جفتشون متمرکز بر انلاین مولتی پلیر، هرجند GTS در سبک خودش باز هم شاهکار بود، از یگانگی مسابقات المپیک تا کیفیت کلی بازی و مولتی پلیرش...
چقدر حرف زدم، به هر حال، اگه بگم اپسیلون نسبت به 10 روز پیش ناامید نشدم، دروغ نگفتم، بازی دقیقا همون چیزی هست که یک عاشق بازی های وسیع و نقش افرینی دنبالشه، خوشحالم که شانسش رو دارم و این شاهکار رو به موقع پلی میکنم... تا اینجای کار نمره من به بازی 10 از 10 ( ماموریت اول و عملا ابتدای بازی یعنی 99 درصد رو شاید ندیدم)
البته با ارفاق نسبت به یک سری ظرافت ها که شاید میتونست بهتر باشه، از لودینگ که بسیار کوتاهه ولی میتونست طراحی بهتری داشته باشه (شاید در اینده تغییر کنه) تا مثلا ترنسفر بین داخل و خارج از جو که شاید میشد باحال تر در اورد، نمیدونم اما فکر کنم خیلی از اینا میتونه به مرور زمان تغییر کنه...