برای اینکه این پستم حاشیه کمتری داشته باشد ابتدا همانطوری که پیش تر هم گفتم :
کاش میتونستم همین را بخرم جدا خیلی خفنه من عاشق بازی های هک اند اسلش هستم چون نخستین گیمی که بازی کردم DMC بود مرا دقیقا یاد اون بازی میاندازد جدا از بازی وایب بسیار خوبی میگیرم و این طرح PS5 هم بسیار باحال هست
و دلیل حضورم در اینجا این است که بحث بحث کوئیر ها ست خب مستقیم مربوط به شخص مثل من میشود همانطوری که در مورد بازی هورایزون فوربیدن وست نظرم را دادم
وقتی یک بازی را خارج از محتوای فنی نقد میکنید این امکان را هم به دیگرانی می دهید که بازی های هری پاتر را بخواهد نقد خارج از متحوای کیفی نقد کنند در ضمن مالکیت این ای پی با سونی هست فارغ از نظر از ما این صرفا سونی است که می تواند در خصوص کاراکترهای این ای پی تصمیم بگیرد انتقاد خارج از متحوای فنی بازی، دخالت در مالکیت سونی است
من نگفتم بازی را نقد نکنید گفتم خارج از انچه به بازی مربوط میشه دیگر اسمش نقد نیست همجنسگرا بودن کارکتر اصلی ابدا نه در داستان نه در روایت نه در طراحی مراحل نه گیم پلی ابدا تاثیری نداره این نقد به همجنسگرا بودن کاراکتر اصلی دقیقا مانند غر زدنای مخالفان رولینگ است به جای در اینجا نقد کننده به ایراد از بازی و المان هایش بپردازد به اجندای سیاسی مسائل فرهنگی می پردازند که دیگر نقد بازی نیست
و همین طور در دفاع از بازی fable
بازی خوب زیادی نمایش داشتند واقعا تحسین برانگیر فیبل و هلبیلد و....
ولی ایرادی دیدم که واقعا ناراحت کننده بود
دوستانی ایراد میگرفتند چرا این کراکتر سیاه پوست چرا این کراکتر کک مکی هست .....
ببخشید مگر قرار است همه ی افراد ابوژه ی جنسی برای ما قلمداد شوند یک کاراکتر باید حتما در راستای زیبایی شناسی ما قرار گیرد تا او را بپسندیم و باهاش ارتباط برقرار کنیم این ایده کاملا غلط است در جهان جدید شما باید تفاوت ها بپذیرید تا بتوانید از ان بهره بروید
فیبل جدا حتی از از هلبیلد گرافیک خفن تر ی داشت حتی گیم پلی هم داشت این نشان از اینجین فوق العاده ی بازی میدهد بعد برخی دوستان کج سلیقه نخستین ایراداشان کک های صورت فیبل بود
امیدوارم این بازی عرضه شود و متای بالای 90 بگیرد و همه ی مان از این بازی لذت ببریم
ابدا هیچ ربطی به فن بودن نداره من هم از aloy حمایت کردم هم از الی در تلو هم از این این کاراکتر در بازی فیبل، هم با ووک مشکل دارم خواهش میکنم ماست ها را داخل قیمه ها نریزید
شما دنیا را یک طرفه می ببیند دلتون میخواد همه در راستای زیباشناسی شما باشند این یک خودخواهی و حذف دیگران هست.
همه در این دنیا طبق معیارهای زیباشناسانه شما خوشگل نیستن
راستی کاراکتر بازی های پیشین فیبل چطوری بودند؟
از اینا بگذریم برویم سر اصل مطلب
ممکن است این بازی به علت تصمیم گلد کردن بازی سه پیش از عرضه، بابت پرفومرنس اسیب دیده باشد و کوییست های فرعی خوبی نداشته باشد اینا شاید از نظر من زیاد جدی نباشد چون نهایتا با یک ماه فرصت مشکل پرفورنس بازی حل میشود و کویست های فرعی ها هم برای تایم خالی ام میزارم که توقع ام زیاد بالا نرود که به ذوقم نخوره این نظر من هست ممکنه یک منتقد نظرش خلاف من باشد و به این بازی نمره ی 2 بدهد اونم به خاطر همین علت ها؛ پس عملا اینجا میشود گقت ان منتقد براساس عرف نقد نکرده پس منتقد جدی ای نیست مانند منتقدی که به بازی TOTK نمره ی 6 داد جدا من اصلا دیگر نقد های ان سایت یا منتقد برایم ارزشی نخوهد داشت اما ممکن است برای یکی ارزشمند باشد اینجا بحث نهایتا اختلاف سلیقه هست
اما اما اما اگر یک نفر چیزی که مطرح کند که ابدا جزو بازی نبود مثلا بگویید چون رولینگ ( من مخالف حرف رولینگ هستم) فلان حرف را زده باید به بازی نمره ی کم داد. این غلط است باید جلوی این ایستاد این کل صنعت را نابود میکند در حالت نخست ممکن است بازی ها به سمتی بروند که پروفمنس و ماموریت فرعی ارزش بیشتری داشته باشند این باز به رشد بخشی از این صنعت کمک میکند اما وقتی بگوییم چون کارکتر alloy نهایت Bi هست پس این بازی اشغاله این هم در همان امتداد ان حرکت منتقدین هست اینها برای این صنعت سم هست حتی اگر یک هزارم نمره تاثیر داشته باشد نباید این موضع برای ما عادی شود
موضع من در این خصوص اینه اگر یک بازی سراسر تمامی کارکتر هایش همجنسگرا بودند ابدا به کسی ربطی ندارد ناراحته بازی نکنه
یا اینکه در یک بازی سراسر تمامی کاراکتر هایش استریت بودند ابدا به منتقد ربطی ندارد ناراحته نقد نکنه و تحریم کنه اما اجازه نداره ممنوع کنه صرفا تحریم مدنی
بریم سر موضوع دیگر
الان مستند در مورد جورج فلوید بسازن جای جورج فلوید بازیگر سفید پوست بزارن فکر کردی ملت سیاه پوست به نشانه تشویق سوت بلبلی می زنن؟
شما یه بازی ای که کاملا بر مبنای تخیل ساخته شده رو با بازی ای که اسمش "شاهزاده پارس" اه مقایسه می کنی؟ الان فکر کردی مثلا Ubisoft بیاد "Prince of Japan" بسازه بعد شخصیت اولش از اسکاتلند باشه ملت تشویق می کنن؟
ببیند دوستان هدف این مدیوم های مختلفی که ما هر روز دنبال میکنیم سرگرمی هست من ادعا میکنم که مدیوم بازی سرگرمی بیشتر دارد. اگر سازندگان اثری بتوانند ما را سرگرم کنند به اهداف رسیده فرقی نمیکند که سریال حلقه های قدرت امازون الف سیاه داشته باشد یا خیر مهم این است ایا این سریال توانسته برای من ارزشمند باشد قطعا خیر فارغ از الف سیاه بودن یک کارکتر کل سریال یک بولشت تمام عیار بود پس از نظر من این فیم سرگرم کننده نبود
بازی شاهزاده پارس هم همینه اشاره به با اسم پارس شرط لازم و کافی برای مستند بودن بازی نیست این بازی مستند نیست که بخواهد دقیقا به حوادث ان دوران ما را بگردانند همانطور که یک فیلم از لینکن ساخته شد و رئیس جمهور امریکا ومپایر شد چون اسم لینکن داره پس باید دقیقا منطق بر واقعیت باشد خیر؟ حتی اگر یک فیلم ساخته شود که پدران بنیان گذار امریکا سیاه پوست باشند هم جالب خواهد بود چون سرگرمیه در سرگرمیه واقعیت ذبح میشود تا برای ما فان باشد اصل مطلب فان بودنش است نه مستند بودنش
حالا من خودم ترجیحم این است که شاهزاده ی پارس در اینده به ایران نزدیک تر باشد تا به اردن راهکار چیه؟
من بروم سهام یوبیسافت را بخرم و خودم مالک ای پی اش شوم اونجوری من شاهزاده پارس را بر منبای رضایت خودم می سازم که فلان اشارات تاریخی هم باشد و کارکتر اصلی اش هم همجنسگرا باشد این نظر من به عنوان مالک اینده ی یوبیسافت است
ابدا بابت این دو موضوع که الان نیست من به بازی هیت نمیدم و صرفا از تجربه اش لذت خواهم برد حالا شاید یک زمانی پولی رسید علاوه بر ارتقای سیستمم توانستم یوبیسافت هم بخرم
اون موقع شاید کاراکتر های AC هم یک تغییراتی دادم
با این وجود من این مسئله را میپذیرم که اگر المان های ای پی و فضا سازی همبستگی بیشتری داشته باشند برای مخاطب دل چسب تر خواهد بود
موضوع اخر هم موضوع woke هست
بلایی که این جریان سر سیاه پوستان مهاجران و کوئیر ها اورده واقعا جالب هست شاید چون شما این را خودتان درگیرش نیستند به این جزییاتی که من میگم دقت نکردید اینجا از نگاه یک کوئیر به این مسئله نگاه کنید شاید توانستید درک بهتری داشته باشید
همیشه برای من و بسیاری دیگر این موضع وجود داشته که اصولا تفاوتی میان یک کوئیر و دیگر انسان ها نیست خب بگذریم از اینکه عده ای مریض هستند که همواره از دگر سیتزی و دگر ازاری لدت می بردند این دسته را من تا اخر کنار میگذارم چون اصلا روی صحبتم با این افراد نیست
کاری که wokeها و چپ ها انجام میدهند که نشان دهند پیشرفت سیاه پوست ها، مهاجران و کوئیر ارگانیگ نیست انگلی هست و وابسته به فضایی است که اینها در اختیار این افراد گذاشتند و تمام دستاوردهای این افراد نتیجه ی تبعیض مثبت است درحالی که چنین نیست. از این رو یک لمپنیسم هم رواج دادند که اگر فلان فیلم سریال و... از این کاراکترها استفاده کرده اگر منتقدی ان فیلم سریال و ... را نقد کند بهش برجسب نژآدپرست مهاجرستیز کوئیرفوب میزدند از این رو سازندگان هم از این تریک استفاده می کنند و برای در امان ماندن از نقد ها از کاراکتر هایشان را براساس سیلقه ی انان انتخاب میکنند شما اگر نگاه کنید چندتا فیلم اورجنیال خوب در مورد کوئیر ها ساخته شده؟ بسیار کم ولی این فضا چطوری شده انگار تمام صنعت سینما و بازی شده کوئیر درحالی که چنین نیست من یادم نمیاد در سال های دهه ی نخست این هزاره این بحث ها داغ باشد با این وجود یکی از کارکترهای دوست داشتنی بازی مس افکت سیاه پوست بود
شوربختانه چپ ها چون ایده ای روشن برای سیاست ورزی ندارند با ویترین قرار دادن کوئیر ها و .... سعی در دوقطبی سازی مصنوعی دارند و از این طریق بتوانند رای جمع کنند
به بیان خلاصه مشکل من با wokeها این است که جلوی رشد ارکانیگ جامعه ی کوئیر/سیاه پوست/مهاجر را گرفتند و دستاوردهای انان را بی ارزش و از انان استفاده ی ابزاری میکنند
ایده من برای خنثی سازی این تریک کثیف اینه:
1. از "حقوق فردی" همه ی اعضای جامعه حمایت کنید
2. نسبت به کسانی بیان بسیار بدی دارند واکشن نشان دهید طرف در تایپک فیبل امده گفته این کارکتر عنتر هست در تایپک PS5 هم توهین بدتری کرد ولی خب کسی واکنش خاصی نشان نداد نمیگم بن بشه میگم دستکم واکنش مثبت ندید
3. به مالکیت صاحب اثر احترام بگذارید
در نهایت برای ارزش برابری در فرصت هست نه در نتیجه با این فرمول اگر کوئیری به موقعیت رسید دستاورد خودش هست هم باخت تقصیرخودش هست مدیون به هیچ جریانی هم نیست