واقعا درک نمیکنم این فن بازیو یعنی چی تو همه چی فن بازی راه انداختن ملت
به عنوان کسی که قبلا pes میزد و تو نسل قبل کلا نا امید شد از بازی رفت سمت فیفا میگم فیفا داره عقب میفته نه از نظر فروش یا لایسنس و شبیه ساز و ... نه از نظر گیم پلی داره درجا میزنه نیاز به یه نمیچه انقلاب داره از اونور pes داره حرکتای بزرگی میزنه
در مورد فروش سری بازیای فیفا بالای صد میلیون فروختن و سری بازیهای pes حدودا 87-88 میلیون که فروش فیفا از فیفا 2010 سیر صعودی پیدا کرد و یجورایی جهش داشت
دقیق نیست حدودی فیفا 2015 13-15 میلیون نسخه فروخته و pes2015 حدود 7-8 میلیون نسخه اختلاف زیاده اما دلیلش افت رقیب بوده رقیبی که الان دوباره داره قدماشو درست برمیداره
ولی فروش بیشتر به معنی بهتر بودن نیست دلایل خاص خودشو داره که از حوصله خارجه اگه فیفا همینجوری شل ادامه بده pes با یه سری تغییرات میتونه وضعیت فروشو برعکس کنه
هربازیو باید جوری که هست قبول کرد ، pes هیچوقت خودشو شبیه ساز فوتبال معرفی نکرده و همیشه چیزی بین شبیه ساز و آرکید بوده و بیشتر به دنبال ارائه یه گیم پلی جذابه پس توقع شبیه ساز داشتن از پایه اشتباهه از اونور فیفا ادعای شبیه ساز بودن داره پس باید اینو ثابت کنه ولی متاسفانه سال قبل فیفا15 پیشرفت خیلی خوبی نداشت حتی تو بعضی فاکتورای گیم پلی پسرفتم بود امسالو نمیدونم تا بازی نکنم نظری نمیدم از اونور pes تغییرات خیلی خوبی تو گیم پلی ایجاد کرده و این ده بیست دستی که خودم بازی کردم واقعا گیم پلی یه سر و گردن بالاتر از pes 2015 هستش
بدون بازی کردن فیفا 16 میگم برتریه فیفا تو لایسنس ، کریر مود ، سیستم ریتینگ بهتر و منطقی ترش ، وجود اکثر تیما و پوشش گسترده تر بازیکناس و گزارشگر و ... ولی گیم پلی حداقل چیزی که من تجربه کردم تو pes2016 خیلی خیلی نزدیک شده به فیفا و حتی تو چند قسمت خیلی بهتر از فیفاس اینم بگم که تا قبل pes2016 اخرین نسخه ای که از این سری بازی کردم نسخه سال 2006 بود و تو این مدت سرگرم فیفا بودم خلاصه اینکه اگه ساکر تو بخش لایسنس و ... این پیشرفتی که تو گیم پلی داشترو سال دیگه تو این قسمتا پیاده کنه موقعیت فیفا خیلی به خطر میفته
شخصا هنوز فیفارو ترجیح میدم نه بخاطر گیم پلی چون زیاد تفاوتی ندارن گیم پلی پس جذابتره و فیفا مخصوصا بخش پاس و واکنش دروازه بانها واقعیتر هرکدوم خوبیای خودشونو دارن تنها دلیلی که وقت بیشتری پای فیفا خواهم گذاشت پکیج کاملتریه که ارائه میده
توصیمم اینکه بجای فن بازی بیهوده چیزیو که ترجیح میدید انتخاب کنید اگه شبیه ساز دوس دارید و یه پکیج بزرگ برید سراغ فیفا اگه یه گیم پلی آرکیدتر که جذابیت بیشتریم داره میخواید با یه گرافیک خوب و بعضی فاکتورای خوب دیگه برید سراغ پس اگرم هردو رو میخواید مثل من جفتشونو بزارید تو برنامه خرید حالشو ببرید :d
دعوا نداره که اصلا مقایسه این دوتا همچینم درست نیست مثل مقایسه فورزا و فورزا هوریزون میمونه یکی شبیه ساز صرف و اونیکی آرکید کمیم تو بخش ماشینا شبیه ساز