امتیازات عنوان Doom: The Dark Ages

پیش‌بینی شما از میانگین امتیازات؟

• مجموع رای دهنده‌ها
    216
  • نظرسنجی بسته شده است .

last of amir

کاربر سایت
Release Date: May 13, 2025

Developer: ID Software
Publisher: Bethesda Softworks
Platforms: PlayStation 5, Xbox Series X and S, PC
Genre: first-person shooter

thumb-1920-1365615.jpeg
https___forum.bazicenter.com_attachments_1000024908-jpg.379278_.jpeg
GameSpot 8
IGN 9
GameSpew 10
Player2 10
Screen Rant 10
IGN Portugal 9
Juexvideo.com 8.5
TheSixthAxis 8
PC Gamer 8
Guardian 8
IGN France 8
IGN Italia 8
Multiplayer.it 8
Push Square 8
VGC 8
DualShockers 8
VG247 8
TheGamer 7
PlayStation LifeStyle 9​

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    18.8 KB · مشاهده: 982
آخرین ویرایش:
چه ربطی داره واقعا؟ :D
یعنی اگر کارمک پیش بینی می کرد که halflife 2 سال 2004 میاد doom3 بهتری می ساخت؟ :Dپس خودتم قبول داری در حدی نبوده که جلوی رقیب قد علم کنه.
doom3 مسیری بود که به doom نمیخورد و سازنده هاشم اونطوری که باید نتونستن پیادش کنن(این به معنی این نیس که بازی خوبی نبود خیلی هم خوب بود ولی با تاپ شدن فاصله داشت)

این تاثیراتی هم که شما گفتی بازم ربط خاصی نداره - علاوه بر اینکه خود سازنده های مثلا دد اسپیس میگن ما از re4 الهام گرفتیم هر بازی که شلیک و سفینه و تاریکی داره که نمیشه ربطش داد به تاثیر از doom3:D

.​

آیا من تو متنم نوشته‌ام «منبع الهام DS 1، بازی DOOM 3 بوده است؟» آیا من از عبارت «منبع الهام» برای این بازی استفاده کردم؟ من با ذره‌بین متنم رو چک کردم؛ اما اینی که تو ازش درک کردی رو پیدا نکردم. :D 🦢 کسی که DOOM 3 رو زودتر از DS 1 بازی کرده، چنین احساسی دارم که فضای خفه، شیطانی و حتی آبجکت‌ها، شبیه به جو DOOM 3 است؛ اونی که «منبع الهام از سوی توسعه‌دهندگان برای ساخت بازی/فیلم/سریال می‌شود»، قطعاً با چیزی که «گیمر/بیننده» می‌بیند و تجربه می‌کند، متفاوت است. (همین مورد توی تاپیکِ Unpopular Opinion نوشته بودم!)

بله؛ راکستدی می‌گه که برای بازی Batman: Arkham Asylum (احتمالاً از بٌعد اتمسفر)، از بازی Bioshock الهام گرفتم؛ درحالی‌که بیش از N این اثر را تجربه کردم؛ اصلاً ردپایی از تأثیرپذیری از «بایوشاک» را ازش دریافت نکردم؛ حال آنکه Nightmare Sequences بیشتر برای من شبیه به Silent Hill بودند تا Bioshock.

بعد چرا فکر می‌کنی که پُستِ من دیس‌بک به بازی Half-Life 2 است؟🦢:D من خودم Half-Life 2 را دوست دارم (اما نه در حدِ DOOM 3)؛ کلاً سال 2004 یکی از بهترین سال‌های شوتر صنعت گیم هست؛ حال آنکه از آن فهرست بلندبالا، من با Far Cry کلاً حال نکردم (هم از یکش و هم از شماره دومش).

من هیچ حسِ سمپاتیکی با DOOM 2016 پیدا نکردم؛ به‌جز موسیقی متن و اسلحه‌ها؛ با لولینگ Open-World/Sand-Box حال کردم؛ باسِ فایت پایانی بازی هم تٌ*م چپِ Cyberdemon نمی‌شود؛ به‌شدت آسان و عدم چالش. به همین علت بود که برای خریدن DOOM Eternal هم یقه پاره نکردم. :D 🦢 ترنزیشن Marine از ایستگاه فضایی به قلبِ جهنم یک حسِ فوق‌العاده‌ای دارد که نگو! از بین DOOM‌های قدیمی (نسخه یک، دو و 64) هیچ‌یک برام جذاب نبودند؛ از بین شوترهای دهه 90 قطعاً انتخاب من Duke Nukem 3D است (با احترامی که برای کارمک دارم!)

این میشه کردیت بیش از حد دادن به دووم۳. ددسپیس که خود سازنده گفته اویل ۴ منبع الهام اصلیشون بوده و اصلا ربطی به دووم نداره. باز پری هم ربط خاصی به دووم ۳ نداره. اوورالی بازی خوبی بود دووم ۳ ولی اصلا در حد این چیزایی که میگی تاثیر نداشت تو صنعت و بازیای دیگه.

بله؛ بیش از حد بهش کردیت می‌دم. بازی DOOM 3 حتماً و باید در دو فهرست حضور داشته باشد: بهترین شوترهای تاریخ و بهترین بازی‌های Horror تاریخ. اگر DOOM 3 در آن‌ها نباشد؛ هر دو فهرست فاقد اعتبار هستند. :D🦢:Gunner:

پ.ن: فکر کنم PREY 2017 با PREY 2006 اشتباه گرفتی؛ منظورم PREY 2006 هست که با موتور Id tech 4 ساخته شد؛ ایده اولیه هم از سمت یکی از اعضای استودیو Id Software بوده است؛ کاملاً هویداست که سیستم شوتینگ، لنداسکیپ و طراحی مراحل بسته‌اش (البته 80 درصد بازی کلاً بسته‌است) از DOOM 3 اسکی رفته؛ PREY 2006 یک کلون از DOOM 3 هست.

• Wow
Reactions: Mreza_Dex
آیا من تو متنم نوشته‌ام «منبع الهام DS 1، بازی DOOM 3 بوده است؟» آیا من از عبارت «منبع الهام» برای این بازی استفاده کردم؟ من با ذره‌بین متنم رو چک کردم؛ اما اینی که تو ازش درک کردی رو پیدا نکردم. :D 🦢 کسی که DOOM 3 رو زودتر از DS 1 بازی کرده، چنین احساسی دارم که فضای خفه، شیطانی و حتی آبجکت‌ها، شبیه به جو DOOM 3 است؛ اونی که «منبع الهام از سوی توسعه‌دهندگان برای ساخت بازی/فیلم/سریال می‌شود»، قطعاً با چیزی که «گیمر/بیننده» می‌بیند و تجربه می‌کند، متفاوت است. (همین مورد توی تاپیکِ Unpopular Opinion نوشته بودم!)

بله؛ راکستدی می‌گه که برای بازی Batman: Arkham Asylum (احتمالاً از بٌعد اتمسفر)، از بازی Bioshock الهام گرفتم؛ درحالی‌که بیش از N این اثر را تجربه کردم؛ اصلاً ردپایی از تأثیرپذیری از «بایوشاک» را ازش دریافت نکردم؛ حال آنکه Nightmare Sequences بیشتر برای من شبیه به Silent Hill بودند تا Bioshock.

بعد چرا فکر می‌کنی که پُستِ من دیس‌بک به بازی Half-Life 2 است؟🦢:D من خودم Half-Life 2 را دوست دارم (اما نه در حدِ DOOM 3)؛ کلاً سال 2004 یکی از بهترین سال‌های شوتر صنعت گیم هست؛ حال آنکه از آن فهرست بلندبالا، من با Far Cry کلاً حال نکردم (هم از یکش و هم از شماره دومش).

من هیچ حسِ سمپاتیکی با DOOM 2016 پیدا نکردم؛ به‌جز موسیقی متن و اسلحه‌ها؛ با لولینگ Open-World/Sand-Box حال کردم؛ باسِ فایت پایانی بازی هم تٌ*م چپِ Cyberdemon نمی‌شود؛ به‌شدت آسان و عدم چالش. به همین علت بود که برای خریدن DOOM Eternal هم یقه پاره نکردم. :D 🦢 ترنزیشن Marine از ایستگاه فضایی به قلبِ جهنم یک حسِ فوق‌العاده‌ای دارد که نگو! از بین DOOM‌های قدیمی (نسخه یک، دو و 64) هیچ‌یک برام جذاب نبودند؛ از بین شوترهای دهه 90 قطعاً انتخاب من Duke Nukem 3D است (با احترامی که برای کارمک دارم!)

بله؛ بیش از حد بهش کردیت می‌دم. بازی DOOM 3 حتماً و باید در دو فهرست حضور داشته باشد: بهترین شوترهای تاریخ و بهترین بازی‌های Horror تاریخ. اگر DOOM 3 در آن‌ها نباشد؛ هر دو فهرست فاقد اعتبار هستند. :D🦢:Gunner:

پ.ن: فکر کنم PREY 2017 با PREY 2006 اشتباه گرفتی؛ منظورم PREY 2006 هست که با موتور Id tech 4 ساخته شد؛ ایده اولیه هم از سمت یکی از اعضای استودیو Id Software بوده است؛ کاملاً هویداست که سیستم شوتینگ، لنداسکیپ و طراحی مراحل بسته‌اش (البته 80 درصد بازی کلاً بسته‌است) از DOOM 3 اسکی رفته؛ PREY 2006 یک کلون از DOOM 3 هست.
آقا دم شما گرم بعد سال ها که توی این فروم هستم اولین نفری هستی که میبینم از منم بیشتر فن doom 3 هستی😂. با اون قسمت صحبتاتون راجب دووم ۳ و ژانر شوتر و وحشت کاملا موافقم، ولی یه توصیه میکنم، یه شانس دیگه به نسخه های جدید بده، حالا نسخه ۲۰۱۶ با وجود فوق العادگیش شاید کمپلکسش چندان با نگاه من به دووم همگون نبود و انتقاداتی بهش داشتم ولی doom eternal شاهکاره قشنگ، شاهکار. میتونم بگم بهترین شوتر این ۱۵ سالی بود که بازی کردم و حتی نوع روند بازی و شکل پرزنتش بعنوانی چیزی که قرار بوده هم الداسکول باشه و هم ارائه سبکی مدرن برای دووم، حقیقتا محشره و بینظیر.
راجب دهه ۹۰ هم البته صحبت زیاده، بهترین بازی fps دهه ۹۰ half life هست بدون شک، ولی quake بعد از نسخه ۲ میتونیم بگیم این تاج پادشاهی رو به هاف لایف تقدیم کرد. هرچند نسخه ۳ هم شاهکار بود ولی half life استاندارهای جدیدی رو کاملا به این ژانر تزریق کرد و در واقع تکمیل کرد پروسه تکامل شاهکارهای id software رو و از اون به بعد بازار این ژانر رو از حالت مونوپولی خارج کرد و جدی ترین رقیب id شد تا همین امروز

جزو اقلیت 10 درصد هستی.:D دووم 3 انقدر بد بود که سری برای بیش از یک دهه بُرد تو کُما. با 2016 هم برگشتن به ریشه ها و استقبال شد. اگه دووم 3 خوب بود که راهشو ادامه میدادن.

دووم در کل بنظر من بعد از Half-Life از سلطنت ژانر FPS به پایین کشیده شد و حتی نسخه های جدید و مُدرن هم نتونستن از زیر سایه درش بیارن و همینطور یه شوتر درجه دو و جانبی مونده.
doom3 زمان خودش انقلاب بود و به موفقیت عظیمی هم دست پیدا کرد و اگر id نمیرفت زیر مجموعه بتسدا سبک بازی هاش از اون حال دارک خارج نمیشد .

• Like
Reactions: uriel
دووم ۳ ریمیک کنن من چیزی نمی خواهم
هیچی ازش درنمیاد. راهی که اینا تازه بخوان برن توسط سری dead space خیلی وقته رفته شده و هیچ چیز جدیدی نمیتونن از خودشون ارائه بدن.:D

Doom 3 یه موتور گرافیکی سنگین اما خشک و بی روح بود که من حتی اسم بازی روش نمیزارم. اگه به پیشگامان ترس و وحشت باشه S.T.A.L.K.E.R. با گرافیک فنی پایین تر اما اثر خیلی جون دارتر و باروح تر و آتمسفریک تر بود.

عجیبه این همه طرفدار شوتر run 'n' gun اینجا داریم ولی کسی از serious sam (نسخه اورجینال اهرام مصر). اونم با وجود گرافیک فنی نه چندان بالا اما واقعا به لحاظ گیمپلی و آتمسفر شاهکاری بود. یه استودیوی کوچیک شرق اروپایی با الهام گرفتن از دووم های اورجینال و ارتقا دادنشون کاری کرد که id software ازش عاجز موند. حتی درست نفهمید داره چکار میکنه. و گندی که سالها پیش زده بودن الان تا حدودی داره توسط bethesda جبران میشه.

• Sad
Reactions: Thundersky
عجیبه این همه طرفدار شوتر run 'n' gun اینجا داریم ولی کسی از serious sam (نسخه اورجینال اهرام مصر). اونم با وجود گرافیک فنی نه چندان بالا اما واقعا به لحاظ گیمپلی و آتمسفر شاهکاری بود. یه استودیوی کوچیک شرق اروپایی با الهام گرفتن از دووم های اورجینال و ارتقا دادنشون کاری کرد که id software ازش عاجز موند. حتی درست نفهمید داره چکار میکنه. و گندی که سالها پیش زده بودن الان تا حدودی داره توسط bethesda جبران میشه.
سریس سم که یکی از کلاسیک ترین بازی های تاریخه، حتی کلونش Will Rock هم خیلی خوب بود و دوسش داشتم، البته کلون زیاد داره فکر کنم، اتفاقا کالکشن سریس سم رو دارم و در مسیر پلته، به شدت حال میده و سخت هم هست، اون موقع ها هم بازی اسونی نبود... یادش بخیر نسخه کلاسیکش دوبله فارسی جالبی هم داشت... پاره میکردم اینارو...

حتما که نباید همه بین بازی ها رقابت و بهترین بدترین راه بندازند :D

خیلی ها مثل من از سریس سم و دووم و استاکر و فارکرای ارجینال و هف لایف و بازی های اریجینال پی سی رو دوست دارند تا شوتر های کنسولی مثل هیلو کیلزون رزیستنس بایوشاک مترو و چه و چه... الان حضور ذهن ندارم همه رو اسم ببرم،

من کلا عاشق بخش مهمی از بازی ها هستم، فرق هم بینشون تا مجبور نشم نمیگذارم... انواع و اقسام سبک ها (منهای نقش افرینی جاپونی که فرصت نشده، البته ترن بیسد زیاد زدم و دوست دارم)

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: uriel
سریس سم که یکی از کلاسیک ترین بازی های تاریخه، حتی کلونش Will Rock هم خیلی خوب بود، البته کلون زیاد داره فکر کنم، اتفاقا کالکشن سریس سم رو دارم و در مسیر پلته، به شدت حال میده و سخت هم هست، اون موقع ها هم بازی اسونی نبود...

حتما که نباید همه بین بازی ها رقابت و بهترین بدترین راه بندازند :D

خیلی ها مثل من از سریس سم و دووم و استاکر و فارکرای ارجینال و هف لایف و بازی های اریجینال پی سی رو دوست دارند تا شوتر های کنسولی مثل هیلو کیلزون رزیستنس بایوشاک و چه و چه... الان حضور ذهن ندارم همه رو اسم ببرم،

من کلا عاشق بخش مهمی از بازی ها هستم، فرق هم بینشون تا مجبور نشم نمیگذارم... انواع و اقسام سبک ها (منهای نقش افرینی جاپونی که فرصت نشده، البته ترن بیسد زیاد زدم و دوست دارم)
اونی که دوست همه باشه در واقع دوست هیچ کس نیست!... :D

یعنی چی که همه رو توی یه سطح فرض کنیم. این از بیخ اشتباهه. doom3 شخصیت نداشت. crysis 1 بی شخصیت بود. کیلزون بی هویت بود. (فقط برای رقابت با هیلو)

در عوض سریس سم، هف لایف، بایوشاک 1، استاکر، دوک نوکم دهه 90، دووم های دهه 90 (حتی دارک سولز 1 که شوتر نیست ولی اینجا اسمشو میارم) رو با گرافیک های تاریخ مصرف گذشته هنوزم بازی کنی تحت تاثیر هنر و شخصیت بازیها قرار میگیری.

یعنی چی که همه رو توی یه سطح فرض کنیم. این از بیخ اشتباهه. doom3 شخصیت نداشت. crysis 1 بی شخصیت بود. کیلزون بی هویت بود. (فقط برای رقابت با هیلو)

در عوض سریس سم، هف لایف، بایوشاک 1، استاکر، دوک نوکم دهه 90، دووم های دهه 90 (حتی دارک سولز 1 که شوتر نیست ولی اینجا اسمشو میارم) رو با گرافیک های تاریخ مصرف گذشته هنوزم بازی کنی تحت تاثیر هنر و شخصیت بازیها قرار میگیری.
مغلطه و موضوعات رو ترکیب نکن :D وقتی گفتم "اگه مجبور نشم" یعنی همین که اگر از نظر فنی نخوام جدا کنم، بینشون فرقی نمیگذارم :D

دیگه خودم رو که میشناسم، گیمرتگ هم هست و نشون میده حرف بی اساس نمیزنم وقتی میگم عاشق بخش بزرگی از بازی ها هستم :D

اره خیلی هارو دوست ندارم و سمتشونم نمیرم، بخش بزرگی رو کلا اصلا سمتشونم نمیرم :D ترول هم نمیکنم البته چون نیاز ندارم و برام موضوعیت نداره وقتی سلیقه ام نباشه،

اما بخش مهم و بزرگی هم عاشقانه دوست دارم :D

این صرفا نظرات شخصی شما هست البته که اگرچه که محترمه ولی کاملا فاقد اهیمت هست چون در واقعیت ۱۸۰ درجه دنیای متفاوتی رو میبینیم راجب دووم ۳ و کرایسیس و ...
راجب ریمیک دووم ۳ هم اابته پر واضحه که دووم ۳ قدیمی تر از دد اسپیس هست و نیازی نیست یادآودی بشه که کدوم منبع الهام کدوم بوده یا کدوم تداعی کننده کدوم هست.
اون قسمت نوستراداموسی و عدم توفیقش هم که جواب ندیم بهتره.
تاپیک امتیازات دووم دارک ایجز هست و این بحث واقعا جاش نیست که ادامه پیدا کنه.

اینقدر بحث از دووم ۳ شد که هی به خودم میگم برم دووم ۳ رو دانلود کنم😁 .فقط این وسط اول شخص زیر ۳۰ فریم رو نمیتونم تحمل کنم .این دووم ۳ الان چند فریمه روی کنسول ؟فریم بوست داره آیا؟

• Like
Reactions: Thundersky
این صرفا نظرات شخصی شما هست البته که اگرچه که محترمه ولی کاملا فاقد اهیمت هست چون در واقعیت ۱۸۰ درجه دنیای متفاوتی رو میبینیم راجب دووم ۳ و کرایسیس و ...
راجب ریمیک دووم ۳ هم اابته پر واضحه که دووم ۳ قدیمی تر از دد اسپیس هست و نیازی نیست یادآودی بشه که کدوم منبع الهام کدوم بوده یا کدوم تداعی کننده کدوم هست.
اون قسمت نوستراداموسی و عدم توفیقش هم که جواب ندیم بهتره.
تاپیک امتیازات دووم دارک ایجز هست و این بحث واقعا جاش نیست که ادامه پیدا کنه.
داریم میگیم همین دووم دارک ایجز از صدقه سر دوتا دووم اورجینال ساخته شده. و هنوز روح شوترهای سینگل-پلیر رو زنده نگه داشته. و این وسط دووم 3 هیچ نقشی نداره و حتی نقش نخودی هم نمیتونیم بهش بدیم. این ربطی به تاپیک نداره؟!:D

داریم میگیم همین دووم دارک ایجز از صدقه سر دوتا دووم اورجینال ساخته شده. و هنوز روح شوترهای سینگل-پلیر رو زنده نگه داشته. و این وسط دووم 3 هیچ نقشی نداره و حتی نقش نخودی هم نمیتونیم بهش بدیم. این ربطی به تاپیک نداره؟!:D
موضوع که خیلی روشنه، شما هم حرفاتون اصلا چیز جدیدی نیست. سال ها دارید همینارو میگید، حتی خداشاهده یه بخش هایی اصلا جمله بندیات هم عوض نشده😂. اصلا مهم نیستا، سلیقه گمیریتون هست، بالاخره همه بازی ها برای همه نیستن، منتها ادبیات شما و نوع نقدتون جایگاه منطقی رو از بحث میگیره چون اصلا مبنای واقعیت نداره. بازی هایی مثل دووم ۳، کرایسیس و کیلزون اگر الان ساخته نشدن و ادامه مستقیمی ازشون ندیدیم مدت ها ، دلیل بر ضعفشون نبوده. این آثار شاخص ژانر شوتر هستن که با هیچ متری زیر بازی های دیگه قرار نمیگیرن که هیچ، خودشون استانداردهای جذابی رو پرزنت کردن زمان عرضشون.
بحث دارک ایج و اترنال و ۲۰۱۶ نیست. دووم همیشه دایکرشن کلیش نسبت به نسخه قبل تغییرات کوچک یا بزرگ داشته که اوج این تغییرات در نسخه ۳ بوده، ولی چه criticly و چه comercially همیشه ستایش شده.
اینکه نقش نخودی داشته یا لوبیایی و... کاملا نظر شماس، منتها موضوعیتی نداره با کمال احترام. اینجا هم تاپیک نمرات بازی دارک ایجز هست، پس این بحث تاپیک رو به حاشیه میبره، ۴ صفحه اگر بحثی هم شکل گرف کاملا بحث متطقی و جذابی بود ولی با صحبت های شما فضای تاپیک داره به حاشیه میره کامل. اینجا بحث کرایسیس و کیلزون و... نیست چون جو تاپیک رو تاکسیک میکنه. دیگه واضح تر و منطقی تر نمیتونم توضیح بدم.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or