آیا من تو متنم نوشتهام «منبع الهام DS 1، بازی DOOM 3 بوده است؟» آیا من از عبارت «منبع الهام» برای این بازی استفاده کردم؟ من با ذرهبین متنم رو چک کردم؛ اما اینی که تو ازش درک کردی رو پیدا نکردم.

کسی که DOOM 3 رو زودتر از DS 1 بازی کرده، چنین احساسی دارم که فضای خفه، شیطانی و حتی آبجکتها، شبیه به جو DOOM 3 است؛ اونی که «منبع الهام از سوی توسعهدهندگان برای ساخت بازی/فیلم/سریال میشود»، قطعاً با چیزی که «گیمر/بیننده» میبیند و تجربه میکند، متفاوت است. (همین مورد توی تاپیکِ Unpopular Opinion نوشته بودم!)
بله؛ راکستدی میگه که برای بازی Batman: Arkham Asylum (احتمالاً از بٌعد اتمسفر)، از بازی Bioshock الهام گرفتم؛ درحالیکه بیش از N این اثر را تجربه کردم؛ اصلاً ردپایی از تأثیرپذیری از «بایوشاک» را ازش دریافت نکردم؛ حال آنکه Nightmare Sequences بیشتر برای من شبیه به Silent Hill بودند تا Bioshock.
بعد چرا فکر میکنی که پُستِ من دیسبک به بازی Half-Life 2 است؟

من خودم Half-Life 2 را دوست دارم (اما نه در حدِ DOOM 3)؛ کلاً سال 2004 یکی از بهترین سالهای شوتر صنعت گیم هست؛ حال آنکه از آن فهرست بلندبالا، من با Far Cry کلاً حال نکردم (هم از یکش و هم از شماره دومش).
من هیچ حسِ سمپاتیکی با DOOM 2016 پیدا نکردم؛ بهجز موسیقی متن و اسلحهها؛ با لولینگ Open-World/Sand-Box حال کردم؛ باسِ فایت پایانی بازی هم تٌ*م چپِ Cyberdemon نمیشود؛ بهشدت آسان و عدم چالش. به همین علت بود که برای خریدن DOOM Eternal هم یقه پاره نکردم.

ترنزیشن Marine از ایستگاه فضایی به قلبِ جهنم یک حسِ فوقالعادهای دارد که نگو! از بین DOOMهای قدیمی (نسخه یک، دو و 64) هیچیک برام جذاب نبودند؛ از بین شوترهای دهه 90 قطعاً انتخاب من Duke Nukem 3D است (با احترامی که برای کارمک دارم!)
بله؛ بیش از حد بهش کردیت میدم. بازی DOOM 3 حتماً و باید در دو فهرست حضور داشته باشد: بهترین شوترهای تاریخ و بهترین بازیهای Horror تاریخ. اگر DOOM 3 در آنها نباشد؛ هر دو فهرست فاقد اعتبار هستند.

پ.ن: فکر کنم PREY 2017 با PREY 2006 اشتباه گرفتی؛ منظورم PREY 2006 هست که با موتور Id tech 4 ساخته شد؛ ایده اولیه هم از سمت یکی از اعضای استودیو Id Software بوده است؛ کاملاً هویداست که سیستم شوتینگ، لنداسکیپ و طراحی مراحل بستهاش (البته 80 درصد بازی کلاً بستهاست) از DOOM 3 اسکی رفته؛ PREY 2006 یک کلون از DOOM 3 هست.