از دیروز تا حالا دارم این بحث Killzone 3 VS Crysis 2 رو دنبال می کنم و چند بار هم خواسم پست بدم اما منصرف شدم؛ اما فک کنم به اندازه ی کافی وقت و انرزی از دوستان گرفته این بحث.
نکته ی اول اینکه این طرز فکر که سایت های طرفدار PS بیان به کرایسیس کم بدن واقعا مضحکه! منم قبول دارم که سایت هایی که توی اسمشون PlayStation هستش به انحصاری های سونی زیاد امتیاز میدن، اما اینکه بگیم فلان سایت به کرایسیس 2 امتیاز کم داد چون جلوی کیلزون کم بیاره اصلا معنی نمیده، چون اگه اون سایت طرفدار سونی باشه، از خداشه که کرایسیس 2 خوب بفروشه رو PS3 و چه از لحاظ امتیاز و چه از لحاظ موفقیت تجاری جلوی نسخه ی PC و X360 کم نیاره! گیریم OPM بیاد به کرایسیس 2 بده 5، خب میانگین نسخه ی PS3 میاد پایین و ملت میرن نسخه ای که میانگینش بالاتر هستش رو می خرن!
نکته ی دوم اینکه توی مقایسه دو تا چیز مهمه، اولی هدف مقایسه و بعدی ملاک های مقایسه. با این پیش زمینه میریم ببینیم این مقایسه چرا اینقدر مسخره جلوه می کنه.
هدف مقایسه : جدی جدی الان هدفتون از مقایسه ی Crysis 2 و Killzone 3 چیه؟ دو تاشون انحصاری هستن؟ یا مخاطب ها و پلتفرم هاشون کاملا مشابه هم هستن که روی فروش هم تاثیر بزارن؟ تنها المانی که وجود داره برای مقایسه ی این دو تا بازی FPS بودنشون هستش که خب موقعی باید اینجوری تو سر و کله ی هم بزنید سر اینکه کدومشون بهترینه که مثلا شانس اول GOTY یا مثلا بهترین بازی سال تو اون سبک باشن که با امتیازاتی که ازشون بیرون اومده نباید انتظار داشت دو تا بازی با میانگین تقریبا 8.5 GOTY با بهترین شوتر سال بشن(اونم تو سالی که پدر سبک FPS برمی گرده با Rage و همین الانشم بتلفیلد 3 همرو مات و مبهوت کرده!) پس کلا مقایسه ی این دو تا بازی تو این مقطع زمانی کار خیلی بیهوده ای هستش.
ملاک مقایسه : حالا ما میگیم دوستان آف تایم زیاد دارن و می خوان سرگرم کنن خودشون رو با این مقایسه، واقعا اینکه فلان سایت درباره ی دو تا بازی چی گفته میشه ملاک؟ چند بار دیگه هم همینجا گفتم این حرف رو که واسه مقایسه هامون باید ملاک های ثابت با قابلیت خط کش گذاری داشته باشیم تا هم اعصابمون رو داغون نکنیم سر ثابت کردن برتری یه بازی نسبت به دیگری، و هم تکلیفمون با خودمون معلوم باشه. ملاک شخصی من تو مقایسه اینه که دو تا عامل "میانگین امتیاز" و "فروش و موفقیت تجاری" رو ملاک قرار بدم، اینجوری بر اساس منطق خودم خیلی راحت میتونم بگم Halo 3 بازی خیلی بهتری نسبت به Killzone 2 هستش، چون هم میانگینش بالاتره هم فروشش، با این منطق دیگه نیازی نیست برم خط به خط نقد Game Spot یا IGN رو دنبال یدونه "Best" یا "Ever Made" بگردم! نهایتش اینه که طرف مقابلم قبول نمی کنه حرف منو؛ اونجاست که ازش می خوام ملاک های خودش رو واسم بگه، حالا نوبت منه که قبول کنم یا نه! این میشه نمونه ی کامل یه مقایسه بدون اعصاب خوردی!
در نهایت حرف من اینه که یا این دو تا بازی رو مقایسه نکنید، یا اگه می خواید مقایسه کنید این کار رو بزارین برای 1-2 ماه بعد که هر دو بازی فروششون رو کرده باشن و میانگینشون هم ثابت شده باشه، بعد بیاین بگین بازی X از بازی Y بهتره چون میانگینش بالاتر، و فروشش بیشتر هستش.