یک عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اینترنت در ایران تصویب فیل ترینگ "واتساپ" (WhatsApp) را تائید کرده اما گفته است که "تلاش می کنیم تا با طراحی نرم افزاری هوشمند، تنها صفحات با محتوای مجرمانه را مسدود کنیم" و با استفاده از این طرح، فیسبوک هم رفع فیل تر خواهد شد.
محمد علی اسفنانی، نماینده فریدن در مجلس ایران که عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است، در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس، از تصمیم این گروه در فیل ترینگ واتساپ دفاع کرده و گفته که "کارگروه به دنبال آن است که محتوای مجرمانه در فضای مجازی تا حد ممکن کمتر شده و دسترسی به فضاهای دارای محتوای مجرمانه به راحتی امکان پذیر نباشد."
واتساپ یک نرم افزار ارتباطی است و در بین کسانی که میخواهند مجانی پیامک بفرستند پرطرفدار است. این اپلیکیشن پیامک کاربران را از اینترنت ارسال میکند. فیسبوک اخیرا این شرکت اطلاع رسانی را به قیمت ۱۹میلیارد دلار خریده است.
خبرگزاری مهر نیز به نقل از یک عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه که نامش را ذکر نکرده، نوشته که فیل ترینگ واتساپ تصویب شده اما هنوز ابلاغ نشده است.
به گفته این عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، علت تصمیم به فیل ترینگ این بوده که "کارگروه پیش بینی می کرد که در آینده ممکن است این برنامه ارتباط نزدیکی با فیسبوک ایجاد کند و در نسخه جدیدی که از آن ارائه می شود، مشکلاتی برای ما ایجاد شود."
کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مسئولیت فیل ترینگ سایت ها را بر عهده دارد که بر اساس قانون جرایم رایانه ای مصوب سال ١٣٨٨ به ریاست دادستان کل کشور تشکیل شده و وزیر یا نمایندهٔ وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی از جمله اعضای این کمیته هستند.
آقای اسفنانی گفته که "در تلاشیم تا نرمافزار فیل تر صفحات با محتوای مجرمانه را به صورت هوشمند طراحی و بومیسازی کنیم، زیرا برای کارگروه بسیار طاقتفرسا و غیرممکن است که صدها هزار صفحه را رصد کرده و تصمیم به فیل تر صفحه خاصی بگیرد."
به گفته این نماینده مجلس عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، "با طراحی نرمافزار فیل تر صفحات با محتوای مجرمانه به طور طبیعی از فیسبوک هم رفع فیل تر شده و تنها صفحات مجرمانه در این شبکه مسدود خواهد شد."