Movie Center

فيلم ايرانى مريض من چيزى تو ذهنم نيست ولى شب بيست و نهم دلهره خوبى ايجاد ميكرد خدايي :D
دکتر چند ماه پیش یه پست توی اینستا دیدم
در مورد شب بیست و نهم.
اگه‌ حضور‌ ذهن داشته باشی،
در انتهای داستان متوجه میشیم که تمام این کارها زیر سر دختر همسایه بوده. اون بوده که این تازه عروس رو اذیت می‌کرده زمان‌هایی که کسی خونه نبوده و ...
آخرش هم خب خونواده دختره ازش انتقام می‌گیرن!

اما گویا پیش از اکران،
فیلم به کل تدوین مجدد میشه!
چرا؟ نمی‌دونم!
اما گویا در تدوین اول؛
این اتفاقات رو (این که دختر همسایه باعث و بانی دیوونه شدن تازه عروس میشه) نهی می‌کنه و داستان جوری تعریف میشده که این دیوونه شدن تازه عروس کار آل بوده!

حالا‌ ما از کجا بفهمیم این تئوری درسته؟!
۱. در‌ سکانس ابتدایی فیلم، وقتی تازه عروس‌ به دنیا میاد ما می‌بینیم که پدرش جفت اون رو توی باغچه‌ی حیاط داره خاک می‌کنه که در همون لحظه شاهد یک چیز عجیب و غریب (زن چادری) روی پشت بوم هستیم!!
(فیلم میگه آلی در کار نیست و کار دختر همسایه‌ست! اما انگار بعد از تدوین و دستکاری داستان یادشون رفته که تازه عروس و اون دختر همسایه تقریباً هم سن همدیگه هستن!!!، پس‌ اون زن چادری که پدر در ابتدای فیلم روی‌ پشت بوم دیده کی ‌بوده؟؟؟ چیزی به جز آل نبوده؟)
۲. در سکانس دیگه‌ای ما تازه عروس رو می‌بینیم که به همراه مادر خودش یا مادر شوهرش (اگه اشتباه نکنم) وسط روز، وسط حیاط داره لباس می‌شوره و رخت پهن می‌کنه که یهو اون زن چادری میاد سراغش و اذیتش می‌کنه! توی این سکانس؛ خب اگه‌ این زن چادری همون دختر همسایه باشه، مادر می‌تونست ببینش! اما مادر هیچ چیزی رو نمی‌بینه!
چیزی جز آل‌ می‌تونسته باشه؟
۳. حالا‌ که داریم میگیم این اتفاقات به خاطر یک آل بوده، پس چرا ما دختر همسایه رو همچنان بانی این حوادث می‌دونیم؟ یعنی کار‌ اون نبوده؟
نمی‌دونم!😁
اما اینو باید اضافه کرد که پیش از شروع فیلم،
می‌بینیم که نوشته بر‌اساس واقعیت و یکی از پرونده‌های یه روانپزشک بوده!
چرا آزار و اذیت یکی توسط یکی دیگه باید بره توی حیطه روانپزشکی؟

وقتی می‌گفتیم این مدل بولشت های اعصاب خرد کن رو نبینید، منظور همین بود. از معروف های جیم کری ببین.

اما معمولا آثار مخرب این مدل فیلم ها گاهی تا ماه ها بیخیالت نمیشن!
من اصلا نمیدونستم تا این حد چندش اوره
جواب دوستان هم در نوع خودش شیرین بود ٬ اومدن چندتا فیلم بدتر ازین معرفی کردن برای اینکه تجربه این و بشوره ببره!

دکتر چند ماه پیش یه پست توی اینستا دیدم
در مورد شب بیست و نهم.
اگه‌ حضور‌ ذهن داشته باشی،
در انتهای داستان متوجه میشیم که تمام این کارها زیر سر دختر همسایه بوده. اون بوده که این تازه عروس رو اذیت می‌کرده زمان‌هایی که کسی خونه نبوده و ...
آخرش هم خب خونواده دختره ازش انتقام می‌گیرن!

اما گویا پیش از اکران،
فیلم به کل تدوین مجدد میشه!
چرا؟ نمی‌دونم!
اما گویا در تدوین اول؛
این اتفاقات رو (این که دختر همسایه باعث و بانی دیوونه شدن تازه عروس میشه) نهی می‌کنه و داستان جوری تعریف میشده که این دیوونه شدن تازه عروس کار آل بوده!

حالا‌ ما از کجا بفهمیم این تئوری درسته؟!
۱. در‌ سکانس ابتدایی فیلم، وقتی تازه عروس‌ به دنیا میاد ما می‌بینیم که پدرش جفت اون رو توی باغچه‌ی حیاط داره خاک می‌کنه که در همون لحظه شاهد یک چیز عجیب و غریب (زن چادری) روی پشت بوم هستیم!!
(فیلم میگه آلی در کار نیست و کار دختر همسایه‌ست! اما انگار بعد از تدوین و دستکاری داستان یادشون رفته که تازه عروس و اون دختر همسایه تقریباً هم سن همدیگه هستن!!!، پس‌ اون زن چادری که پدر در ابتدای فیلم روی‌ پشت بوم دیده کی ‌بوده؟؟؟ چیزی به جز آل نبوده؟)
۲. در سکانس دیگه‌ای ما تازه عروس رو می‌بینیم که به همراه مادر خودش یا مادر شوهرش (اگه اشتباه نکنم) وسط روز، وسط حیاط داره لباس می‌شوره و رخت پهن می‌کنه که یهو اون زن چادری میاد سراغش و اذیتش می‌کنه! توی این سکانس؛ خب اگه‌ این زن چادری همون دختر همسایه باشه، مادر می‌تونست ببینش! اما مادر هیچ چیزی رو نمی‌بینه!
چیزی جز آل‌ می‌تونسته باشه؟
۳. حالا‌ که داریم میگیم این اتفاقات به خاطر یک آل بوده، پس چرا ما دختر همسایه رو همچنان بانی این حوادث می‌دونیم؟ یعنی کار‌ اون نبوده؟
نمی‌دونم!😁
اما اینو باید اضافه کرد که پیش از شروع فیلم،
می‌بینیم که نوشته بر‌اساس واقعیت و یکی از پرونده‌های یه روانپزشک بوده!
چرا آزار و اذیت یکی توسط یکی دیگه باید بره توی حیطه روانپزشکی؟

اتفاقا منم هميشه اين سوالا تو ذهنم بوده ولى تهش به خودم ميگفتم خب شايد مامان دختر همسايه با قدرت تلقين اين توهمات رو ميداده به اون زن.
ولى اون صحنه خوف آور خاك كردن جفت واقعا توجيهى نداره مگه اينكه بگيم دختر همسايه تو تاريكى رفته بالاى پشت بوم.
اما اينا هيچى از حس تعليق و دلهره خوبى كه فيلم ايجاد ميكنه كم نميكنه.
به نظرم واسه سينماى ايران خيلى فيلم يونيكى محسوب ميشه.

توی فیلم های ایرانی؛ بیست دقیقه آخر لانتوری، من عصبانی نیستم (نسخه جشنواره که هیچوقت اکران نشد) و مقداری عنکبوت مقدس.

از دهه ٦٠ برى عقب فيلماى خوبى ميتونى پيدا كنى.
فيلماى موسوم به موج نوى سينماى قبل انقلاب خيلى فيلماى خوبى توشون هست.

ولى اون صحنه خوف آور خاك كردن جفت واقعا توجيهى نداره مگه اينكه بگيم دختر همسايه تو تاريكى رفته بالاى پشت بوم.
در اون زمان دختر همسایه به دنیا نیومده اصلاً،
دختر همسایه تقریباً هم سن همین تازه عروس(مرجانه گلچین) بود!

• Like
Reactions: bayern_vahid
من "شب بیست و نهم" رو دوبار دیدمش ولی هنوز هم وقتی بهش فکر میکنم حس اضطراب و ترس عجیبی میاد سراغم. هم از نظر طراحی سکانس ها و هم موسیقی فوق العاده بود.
داستان فیلم رو بخاطر شرایط اجتماعی و شاید محدودیت هایی که داشتن تغییر دادن و از اون حالت ماوراطبیعی خارجش کردن ولی همانطور که دوستان گفتن مشخص هست هدفشون نشون دادن همون موجود شیطانی بوده.

چه خوب بود اگر میتونستن یه ریمیک درست و حسابی با داستان اصلی ازش بسازن

آخرین ویرایش:
از دهه ٦٠ برى عقب فيلماى خوبى ميتونى پيدا كنى.
فيلماى موسوم به موج نوى سينماى قبل انقلاب خيلى فيلماى خوبى توشون هست.

بحث سر بهترین فیلم‌های ایرانی نبود؛ بحث سر کریپی‌بودن و اعصاب خردکنی بود.

شب 29 به نظرم ممکنه کار مادر دختر همسایه بوده باشه و اون شیطنت رو به دخترش داده
در کل فیلم خیلی ضعف روایتی داشت ولی بخش ترسناکش برای اون زمان
1- باورهای اون زمان
2- تلویزیون های قدیمی و بی کیفیت ترسو چند برابر میکرد
3- خونه های قدیمی و دالون و راه روهای طولانی
خصوصا یه جا نشون میداد محترم میخواد وارد در اصلی خونه شه که یه مسیر طولانی مثله دخمه وارد میشد که نفس آدم بند میومد و خونه های اینقدر بزرگ و حالت کشیده داشت آدم خف میکرد
4- موزیک فیلم
در کل یلم وحشتناکی بود ، حتی منم 3-4 سال پیش دیدم با اینکه به اینچیزا اعتقاد ندارم یکم وحشت کردم

مادردختر همسايه منظورم بود.
چون مشخصا يه پس زمينه ايي اين خونواده دارن با توجه به شرايطشون ولى تو فيلم بهش پرداخته نميشه.
به نظرم جا داره فيلم ريميك بشه :D

ما که ریمیک نداریم ولی بسازن هم خیلی بعیده مثل اون بتونن در بیارن (حتی خارجی ها)

@TheGodfather
یادم نیست کجا ولی منم شنیدم که اون آل بوده چون اصلا آل راجب بچه هاست.
احتمالا سازنده ها دیدن خیلی کار کریپی شده اون زمان هم این چیزا باب بود سر همین تغییر دادن.
هرچی بود به نحو احسنت کارش رو کرد.

اتفاقا اون هفته تو اینستا کلیپش اومد جرئت نکردم ببینم پشت کامنت ها قایم شدم.
------
من بچه بودم ترسو بودم :دی (الان یکم شجاع تر شدم :-") سعی میکردم دوری کنم ولی گاهی از سر کنجکاوی یا اتفاقی چشمم میوفتاد به این چیزا.

حالا با این وضع شب بیست و نهم رو دیدم ... شبکه 2 ساعت 11 شب گذاشته بود. هنوز اون صحنه پشت بوم و چادر سفیده تو کوچه رو یادمه.
فکر میکنم ول کردم.

سال ها بعد فهمیدم اون ترسناک ترین فیلم بوده :|

بعداً بعضی فیلم های ترسناک رو تیکه تیکه دیدم ولی هیچ موقع اینطور نبوده اصلا سمتشون نرم.
دیگه چیزی به این صورت یادم نمیاد منو ترسونده باشه. تا همین 2-3 سال پیش که اینجا بچه ها از یه کار کره ای خیلی تعریف کردن. اشتباه کردم رفتم یوتیوب زدم...
اول اسمش فکر میکنم w داشت یه اسپین اف هم همون موقع اومده بود.

ایران نمی‌تونه ریمیک هارر بسازه؛ چون نه وزارت ارشاد به فیلم‌نامه‌های ژانر وحشت مجوز می‌دن و نه کارگردان آزادی و اختیار کامل برای اجرای ایده‌هایشان را دارند. زالاوا تنها گزینه ایده‌آل سینمای ایران پس از سال‌ها محسوب بشه (خیلی‌ها ممکنه بگن خوابگاه دختران).

قبلاً زمانی که بحث «نظرسنجی بهترین فیلم‌های ترسناک» مطرح شد؛ گقته بودم که «صدا» عامل مهم‌تری از تصویر برای فضاسازی فیلم ترسناک است؛ آخرین بار همون اپیزود 22 فصل دوم Twin Peaks بود که وسط ظهر داشتم می‌دیدم و توی اون تابش شدید نور خورشید به اتاقم، منو باز خیلی ترسوند. (البته هدفون با صدای 100 روی گوشم بود)

ایران نمی‌تونه ریمیک هارر بسازه؛ چون نه وزارت ارشاد به فیلم‌نامه‌های ژانر وحشت مجوز می‌دن و نه کارگردان آزادی و اختیار کامل برای اجرای ایده‌هایشان را دارند. زالاوا تنها گزینه ایده‌آل سینمای ایران پس از سال‌ها محسوب بشه (خیلی‌ها ممکنه بگن خوابگاه دختران).

قبلاً زمانی که بحث «نظرسنجی بهترین فیلم‌های ترسناک» مطرح شد؛ گقته بودم که «صدا» عامل مهم‌تری از تصویر برای فضاسازی فیلم ترسناک است؛ آخرین بار همون اپیزود 22 فصل دوم Twin Peaks بود که وسط ظهر داشتم می‌دیدم و توی اون تابش شدید نور خورشید به اتاقم، منو باز خیلی ترسوند. (البته هدفون با صدای 100 روی گوشم بود)
مجوز نمیدن واقعا ؟ آخه یه سریال دیدم جدید اومده به اسم ازازیل فکر کنم ژانر وحشت داره!

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or