مشاوره در امر خرید و ارتقاء قطعات

فرشید جان پیام من رو با دوستمون در مورد مانیتور اشتباه گرفتی من نظر شما رو‌ در مورد اون ۱۴۷۰۰k نیازمندم 😁الان ۱۲۷۰۰k روی این سیستم هست و میخوام براش ۴۰۷۰ سوپر بزارم به نظرتون اصلا عوض کنم cpu رو ؟

عذرخواهی بابت این که اشتباه گرفتم! :)
تعقیب محاوره های هر فرد بصورت مجزا گاهی اوقات سخت میشه، ببخشید.
در مورد پردازنده بله، در برخی بازیها که بیشتر CPU-Bound باشن افزایش راندمان محسوسی خواهید گرفت، اما اینکه ارزش خرید داشته باشه یا نه بسته به اینه که چقدر این وسط براش تفاوت قیمت پرداخت کنید و چه بازیهایی اولویت شما باشه.
مورد مهم دیگه اینه که مطمئن بشید پردازنده کارکرده نیست، مدلهای کارکرده نسل سیزده و چهارده اینتل ریسک خرابی قابل توجهی دارن، آپدیت بایوس فقط برای مدلهای سالم موثر خواهد بود، نه پردازنده های خراب.

مزیتش برای شما اینه که نیاز به ارتقای مادربرد نخواهید داشت.

اقا فرشید اون b760 plus که گفتم گارانتی ارتا داره فروشنده راضی به تعویض نشد، گفت معتبره و مشکلی نداره یه استعلام هم گرفتم این بود. دیگه بیخیال شدم.
IMG_20241109_214619.jpg
چندتا سوال داشتم.
الان بهترین پردازنده برا این مادربرد چیه که چند سال راحت جواب بده؟
اینو برا خواهر زاده ام میخوام خودم یه 12700kدارم ولی میخوام تا عید کیس جدید با نسل 15بگیرم.
الان12700kرو b760 بندازم مشکلی نداره؟
هاردssdتا6تومن.پاورتا8تومن.کیس تا5تومن چی پیشنهاد میدین؟
ممنون

این مطلب طولانی شما همگی درست و معتبر بود، اما سوالش دقیقا چی بود؟

Gsync pulsar برای پنلهای کندی مثل IPS در نظر گرفته شده، پنل OLED اصولا نیازی به پولسار نداره چون پاسخ پیکسلی خیلی بالایی داره. همونطور که به Over Drive متغیر هم نیاز نداره.

اما در مجموع پنل OLED فعلا فقط اولویت گیمینگ داره و برای Productivity به دلیل احتمال Burn-in و همینطور Text Clarity نامناسب نسبت به IPS ها انتخاب اول نیست.

این دو راهی انتخاب بین پنل 2K و 4K و قدرت مورد نیاز از طرف کارت گرافیک رو هنوز خودم و خیلی کاربرای دیگه هم داریم. انتخاب فعلی خودم مانیتور 1440P ایسوس مدل WOLED 480هرتزی یا QD-OLED 240 هرتزی هستن که دومی قطعا ارتقای کارت گرافیک رو هم میطلبه.
سلام آقا فرشید و ممنون از پاسخ شما!
والا خواستم یک جمع بندی هم حول هر مانیتور داشته باشم، که نشون بدم منم تحقیق کردم، ولی بازم انتخاب بین گزینه ها برام سخته.
دقیق با توجه به مشکل هایی که ممکنه وجود داشته باشه با توجه به کار همسرم سر Burn-in من با اینکه ایسوس مانیتور های خوبی داره نسبت بهش بد دل هستم چون به خصوص این روزا از نظر گارانتی خوب ساپورت نکرده. از طرف دیگه مثلا Alienware ساپورت خوب و شناخته شده‌ای داره تو امریکای شمالی و اگر هم مثلا بعد از دو سال و خورده‌ای Burn-in اتفاق بیفته میشه مانیتور رو با یک مدل جدید جایگزین کرد که به نظر این استرس رو برای من حل میکنه. در مورد MSI خیلی نظری ندارم، که چقدر خوب محصولشون رو ساپورت میکنن ولی در کل از نظر پورت و کانکتیوتی و ساپورت فریم ویر به نظر این ها بهترین گزینه هستن. مدل جدید 480Hz هم گزینه خیلی جذابی هست که تازگی هم اومده بازار. در کل گزینه های خوب زیاده و بازم ممنون میشم اگر تو انتخاب کمک کنید.

اقا فرشید اون b760 plus که گفتم گارانتی ارتا داره فروشنده راضی به تعویض نشد، گفت معتبره و مشکلی نداره یه استعلام هم گرفتم این بود. دیگه بیخیال شدم.

چندتا سوال داشتم.
الان بهترین پردازنده برا این مادربرد چیه که چند سال راحت جواب بده؟
اینو برا خواهر زاده ام میخوام خودم یه 12700kدارم ولی میخوام تا عید کیس جدید با نسل 15بگیرم.
الان12700kرو b760 بندازم مشکلی نداره؟
هاردssdتا6تومن.پاورتا8تومن.کیس تا5تومن چی پیشنهاد میدین؟
ممنون

از مادربردتون با خیال راحت استفاده کنید، این بردها بعیده که به این راحتی خراب بشن و مرجوعی هاشون بیشتر به خاطر اشتباه مشتری هست تا کیفیت ساخت.
میتونید از همون 12700k استفاده کنید مشکلی نیست.
کیس جدید رو ولی کسی برای بازی نسل 15 نباید بگیره، نسل 15 اینتل قویترین مدلش که 285K باشه گاهی اوقات راندمانش در بازیها در همین حد 12700K هم نیست. پس برای بازی نسل 15 کلا خط میخوره فعلا، تا زمانی که ایرادات اساسیش برطرف بشه، اگر نشد هم که هیچ. سلطان پردازنده گیمینگ فعلا 9800X3D و جایگزین 7800X3D هست که بعضا تا 50 درصد هم از 285K بهتر عمل میکنه در بازیها.
برای SSD هم SAMSUNG 990EVO
پاور هم 750 وات گرین اگر نبود Deepcool
کیس هم GREEN Z5

سلام آقا فرشید و ممنون از پاسخ شما!
والا خواستم یک جمع بندی هم حول هر مانیتور داشته باشم، که نشون بدم منم تحقیق کردم، ولی بازم انتخاب بین گزینه ها برام سخته.
دقیق با توجه به مشکل هایی که ممکنه وجود داشته باشه با توجه به کار همسرم سر Burn-in من با اینکه ایسوس مانیتور های خوبی داره نسبت بهش بد دل هستم چون به خصوص این روزا از نظر گارانتی خوب ساپورت نکرده. از طرف دیگه مثلا Alienware ساپورت خوب و شناخته شده‌ای داره تو امریکای شمالی و اگر هم مثلا بعد از دو سال و خورده‌ای Burn-in اتفاق بیفته میشه مانیتور رو با یک مدل جدید جایگزین کرد که به نظر این استرس رو برای من حل میکنه. در مورد MSI خیلی نظری ندارم، که چقدر خوب محصولشون رو ساپورت میکنن ولی در کل از نظر پورت و کانکتیوتی و ساپورت فریم ویر به نظر این ها بهترین گزینه هستن. مدل جدید 480Hz هم گزینه خیلی جذابی هست که تازگی هم اومده بازار. در کل گزینه های خوب زیاده و بازم ممنون میشم اگر تو انتخاب کمک کنید.

بله مشخصا DELL در امریکای شمالی بهترین پشتیبانی رو داره، اما از طرف دیگه فرم وری که روی مانیتورهای گیمینگ OLED داره همیشه بهترین نیستن، ضمن این که خودم از وجود اکتیو کولینگ در برخی مدلهای OLED ش از دو سال پیش بشدت بیزار هستم و مانیتور فن دار رو سمتش نمیرم.
درسته که پشتیبانی ایسوس عالی نبوده، اما کیفیت ساختش و انتشار و بروزرسانی فرمورش که برای من مهم هست حتی از MSI هم بهتره. گارانتی Burn-in رو ایسوس هم تا سه سال ارائه میکنه. بنظرم در مورد خرید مدل ایسوس از این نظر نباید نگران بود. این نظر من بود، بقیش با خودتون.

اقا فرشید سلام
اقا من میخوام با 40 تومن cpu ram main ssd case power و کولر cpu بگیرم
اینا مد نظرم هستن
main:asus b760 plus ddr5
cpu :i5 12600kf or i5 12400f
Ram :corsair 16 single 5200 ddr5 cl40
ssd lexar nm620
power 750wat green gold
واسه گیم میخوام خودم رو cpu تردید دارم 12400f کافی نیست ؟(کارت گرافیک اینده 6800xt )

اقا فرشید سلام
اقا من میخوام با 40 تومن cpu ram main ssd case power و کولر cpu بگیرم
اینا مد نظرم هستن
main:asus b760 plus ddr5
cpu :i5 12600kf or i5 12400f
Ram :corsair 16 single 5200 ddr5 cl40
ssd lexar nm620
power 750wat green gold
واسه گیم میخوام خودم رو cpu تردید دارم 12400f کافی نیست ؟(کارت گرافیک اینده 6800xt )
با اجازه از فرشید جان و بقیه دوستان
cpu رو حتما 12600k بردار که گلوگاهش با اون کارت کمتر باشه
با این بودجه به نظرم قید رم ddr5 رو بزن و همون ddr4 بردار
رم هم یک ماژول 2 تایی بردار مثلا 2 تا 8 گیگ 3200 که عملکردش بهتر از تکی هستش

این میشه با حدود بودجه شما :

intel 12600k
asus prime b760 plus D4
ram corsair lpx 2*8 3200 ddr4
cpu cooler deepcool LE520
ssd western digital sn570 1tb
power asus prime 750w gold
case green z5 surena

آخرین ویرایش:

cpu رو حتما 12600k بردار که گلوگاهش با اون کارت کمتر باشه
با این بودجه به نظرم قید رم ddr5 رو بزن و همون ddr4 بردار
رم هم یک ماژول 2 تایی بردار مثلا 2 تا 8 گیگ 3200 که عملکردش بهتر از تکی هستش

این میشه با حدود بودجه شما :

intel 12600k
asus prime b760 plus D4
ram corsair lpx 2*8 3200 ddr4
cpu cooler deepcool LE520
ssd western digital sn570 1tb
power asus prime 750w gold
case green z5 surena
چرا DDR5 نگیرم
این مادربرد pci e4 هست بعدا جای ارتقاع نداره

سلام به همه دوستان به مشکلی برخوردم خواستم از شما کمک بگیرم
من از همون ابتدا همیشه از لپتاپ استفاده میکردم و الان اولین باره که سیستم دکستاپ دارم مشکلم اینه که ویندوزه بیشتر از یک دقیقه طول میکشه تا بالا بیاد با اینکه روی m2 نسل 4 نصب شده و بعد روشن کردن کیس صفحه مانیتور چندباری روشن و خاموش میشه و حتی بیشتر اوقات لوگوی مادربرد که msi pro باشه رو نشون نمیده و یا حتی یک بار پیش اومده در حین بالا آمدن ویندوز انگار سیستم خود به خود ریستارت شده یعنی این عادیه؟
بعد روی مادربرد 4 تا چراغ سفید رنگ وجود داره که اگه اشتباه نکنم هم زمان با روشن کردن کیس به ترتیب از چراغ رم ، گرافیک و بوت یک بار روشن و خاموش میشن، یعنی همیشه روشن نیستن این الان یعنی اون قطعات مشکل دارن یا روی همه ی سیستم ها این مورد وجود داره و عادیه؟
من میگم شاید مادربرد مشکل داشته باشه، اینم بگم سیستم توی بازی یا کارهای سنگین تا حالا مشکلی نداشته و فقط بد روشن میشه
خیلی ممنون میشم راهنمایی و کمک کنید ذهنم درگیر کرده

سلام به همه دوستان به مشکلی برخوردم خواستم از شما کمک بگیرم
من از همون ابتدا همیشه از لپتاپ استفاده میکردم و الان اولین باره که سیستم دکستاپ دارم مشکلم اینه که ویندوزه بیشتر از یک دقیقه طول میکشه تا بالا بیاد با اینکه روی m2 نسل 4 نصب شده و بعد روشن کردن کیس صفحه مانیتور چندباری روشن و خاموش میشه و حتی بیشتر اوقات لوگوی مادربرد که msi pro باشه رو نشون نمیده و یا حتی یک بار پیش اومده در حین بالا آمدن ویندوز انگار سیستم خود به خود ریستارت شده یعنی این عادیه؟
بعد روی مادربرد 4 تا چراغ سفید رنگ وجود داره که اگه اشتباه نکنم هم زمان با روشن کردن کیس به ترتیب از چراغ رم ، گرافیک و بوت یک بار روشن و خاموش میشن، یعنی همیشه روشن نیستن این الان یعنی اون قطعات مشکل دارن یا روی همه ی سیستم ها این مورد وجود داره و عادیه؟
من میگم شاید مادربرد مشکل داشته باشه، اینم بگم سیستم توی بازی یا کارهای سنگین تا حالا مشکلی نداشته و فقط بد روشن میشه
خیلی ممنون میشم راهنمایی و کمک کنید ذهنم درگیر کرده

مشکل شما احتمالا نرم افزاری هست و ربطی به M.2 نداره. یا از درایورها هست، یا از خراب شدن خود ویندوز .
اون LEDها هم لزوما فقط برای عیب یابی هنگام عملیات بوت مادربرد به ترتیب روشن میشن و بعد از اون مرحله و سپردن بوت به ویندوز خاموش خواهند شد.

عیب یابی رو به تکنسین بسپرید. این موارد نباید رخ بده.

• Like
Reactions: pedram_sad
مشکل شما احتمالا نرم افزاری هست و ربطی به M.2 نداره. یا از درایورها هست، یا از خراب شدن خود ویندوز .
اون LEDها هم لزوما فقط برای عیب یابی هنگام عملیات بوت مادربرد به ترتیب روشن میشن و بعد از اون مرحله و سپردن بوت به ویندوز خاموش خواهند شد.

عیب یابی رو به تکنسین بسپرید. این موارد نباید رخ بده.
تشکر آقا فرشید عزیز من متاسفانه مجبور شدم به علت محدودیت بودجه مادربرد و گرافیک رو استوک تهیه کنم و الان زیاد از انتخابم خاطر جمع نیستم شما در کل چه برند مادربردی رو پیشنهاد میکنید که طول عمر خوبی داشته باشه شاید بتونم مادربردی با سوکت AM5 تهیه کنم که تا سالها خیالم راحت باشه. و نظرتون در مورد پردازنده ryzen 8500g چیه؟ چون معماری هایبریدی داره دیگه اون مشکلات اینتل در مورد هسته های بزرگ و کوچیک براش پیش نمیاد؟
در اخر هم به نظرتون کارت گرافیک palit کیفیت قابل قبولی در بلند مدت داره؟

تشکر آقا فرشید عزیز من متاسفانه مجبور شدم به علت محدودیت بودجه مادربرد و گرافیک رو استوک تهیه کنم و الان زیاد از انتخابم خاطر جمع نیستم شما در کل چه برند مادربردی رو پیشنهاد میکنید که طول عمر خوبی داشته باشه شاید بتونم مادربردی با سوکت AM5 تهیه کنم که تا سالها خیالم راحت باشه. و نظرتون در مورد پردازنده ryzen 8500g چیه؟ چون معماری هایبریدی داره دیگه اون مشکلات اینتل در مورد هسته های بزرگ و کوچیک براش پیش نمیاد؟
در اخر هم به نظرتون کارت گرافیک palit کیفیت قابل قبولی در بلند مدت داره؟

بر اساس مدل باید انتخاب کرد تا برند، ممکنه یه برندی مدل بد هم داشته باشه. ولی در کل از ایسوس یا MSI.
پردازنده 8500G هم برای سیستمهای رده پایین با قابلیت گیمینگ سبک و کژوال مناسب هست، نه بیشتر. معماری هایبرید اینتل هم مشکلی نداشته، متوجه نشدم منظورتون رو.
گرافیک Palit هم خیر، بی کیفیتترین برند هست که فعلا صاحبی هم نداره و دست به دست میشه.

• Like
Reactions: pedram_sad
دوستان پاور سیستم من یه کولرمستر G700 Gold هست. در حال حاضر هم یه 3070 و i5 12600K دارم. کارت گرافیک رو می‌تونم با همین پاور و سی پی یو به مثلا یه 4070Ti Super ارتقا بدم بدون این که مشکلی ایجاد شه؟
و اینکه در کل GPU و CPU رو توی رنج همین 700 وات پاوری که دارم تا کجا میتونم ارتقا بدم؟

ادیت: مادربردم هم ایسوس پرایم B660M-A هست. فکر میکنم تا سی‌پی‌یوهای نسل 14 اینتل رو ساپورت میکنه نه؟

آخرین ویرایش:
بر اساس مدل باید انتخاب کرد تا برند، ممکنه یه برندی مدل بد هم داشته باشه. ولی در کل از ایسوس یا MSI.
پردازنده 8500G هم برای سیستمهای رده پایین با قابلیت گیمینگ سبک و کژوال مناسب هست، نه بیشتر. معماری هایبرید اینتل هم مشکلی نداشته، متوجه نشدم منظورتون رو.
گرافیک Palit هم خیر، بی کیفیتترین برند هست که فعلا صاحبی هم نداره و دست به دست میشه.
مهندس من الان رو سیستمم رم 16 دارم ارزش داره به 32 ارتقا بدم؟
باقی مشخصات
Rx 6800 xt
I5 12400

مهندس من الان رو سیستمم رم 16 دارم ارزش داره به 32 ارتقا بدم؟
باقی مشخصات
Rx 6800 xt
I5 12400

باتوجه به قدرت و قدمت قطعاتتون و این که هنوز 32 گیگی نیازی فراگیر برای بازیهای جدید نیست خیر، ضرورتی نداره برای سیستم شما.
اما اگر ماجولهای رم DDR5 با سرعت بالاتر از 6400 مگاهرتز بخواید بخرید که 32 و 64 گیگی توصیه میشه و در پلتفرمهای نسل جدید از AMD و اینتل هم استفاده خواهد شد.

دوستان پاور سیستم من یه کولرمستر G700 Gold هست. در حال حاضر هم یه 3070 و i5 12600K دارم. کارت گرافیک رو می‌تونم با همین پاور و سی پی یو به مثلا یه 4070Ti Super ارتقا بدم بدون این که مشکلی ایجاد شه؟
و اینکه در کل GPU و CPU رو توی رنج همین 700 وات پاوری که دارم تا کجا میتونم ارتقا بدم؟

ادیت: مادربردم هم ایسوس پرایم B660M-A هست. فکر میکنم تا سی‌پی‌یوهای نسل 14 اینتل رو ساپورت میکنه نه؟

مادربردتون نسل 14 رو فقط با آپدیت بایوس ساپورت میکنه. قبل از این که پردازنده رو عوض کنید، حتما بایوس رو ارتقا بدید.
پردازنده رو میتونید به 14600K و گرافیک رو به همون 4070Ti Super ارتقا بدید و از همین پاور استفاده کنید.

اما در نظر داشته باشید که پاور توصیه شده برای 4070 Ti Super مدل 750 وات یا 800 وات به بالا هست.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or