خبر رسمی XBOX Backward Compatibility به PC خواهد آمد

K I 1 1 E R

ناظم انجمن
Screenshot_22-7-2026_19132_x.com.jpeg

امروز مایکروسافت از ویژگی جدید XBOX Backward Compatibility برای رایانه‌های شخصی و کنسول‌های دستی (مانند ROG XBOX Ally و XBOX Ally X) رونمایی کرد. این قابلیت به بازیکنان اجازه می‌دهد تا عناوین کلاسیک و قدیمی ایکس‌باکس را روی کامپیوتر اجرا کرده و تاریخچه بازی‌های خود را به بسترهای مدرن منتقل کنند.

این برنامه در فاز انتشار اولیه با 4 بازی کلاسیک از اولین نسل ایکس‌باکس آغاز می‌شود که برای نخستین بار روی PC قابل بازی هستند:

• BLiNX: The Time Sweeper
  • Conker: Live and Reloaded
  • Crimson Skies®: High Road to Revenge
  • Fuzion Frenzy®

جزئیات و ویژگی‌های کلیدی

• نحوه دسترسی: این عناوین از طریق برنامه XBOX on PC قابل خریداری بوده و در تمامی طرح‌های XBOX Game Pass نیز موجود هستند.
  • مالکیت پیشین: اگر قبلا نسخه دیجیتالی این بازی‌ها را روی کنسول خریداری کرده‌اید، مجوز آن به PC و دستگاه‌های دستی منتقل می‌شود. همچنین از قابلیت‌های XBOX Play Anywhere و ابری پشتیبانی می‌شود.
  • ارتقای فنی: امکاناتی نظیر افزایش رزولوشن تا 4 برابر، پشتیبانی از VSync، حالت‌های تصویر Fullscreen و Windowed، فیلتر Anisotropic و Anti-aliasing بهبودیافته به همراه تنظیمات زبان و صدا اضافه شده است.
  • سیستم Achievements: اواخر امسال Achievements به این 4 بازی و عناوین بعدی اضافه خواهد شد.

حداقل سیستم مورد نیاز و سیستم پیشنهادی

حداقل سیستم مورد نیاز:

• پردازنده: Intel Core i3-8100 یا AMD Ryzen 3 1200 یا AMD Ryzen Z2 A (حداقل 4 هسته)
  • کارت گرافیک: Nvidia GTX 950 یا AMD Radeon RX 550 یا Intel UHD 770 یا Intel Arc A310
  • حافظه رم: 8 گیگابایت
  • سیستم عامل: Windows 11 (با آخرین درایورهای ژانویه 2026)
سیستم پیشنهادی:

• پردازنده: Intel Core i5-10400 یا AMD Ryzen 5 3600 یا AMD Ryzen AI Z2 Extreme (6 هسته و 12 رشته)
  • کارت گرافیک: Nvidia GTX 1070 Ti یا Radeon RX 6800 یا Intel Arc A770 (حافظه گرافیکی 8 گیگابایت)
  • حافظه رم: 8 گیگابایت
  • سیستم عامل: Windows 11 و پشتیبانی از DirectX12
Play More of the Games You Love, Wherever You Play with XBOX Backward Compatibility on PC - XBOX Wire

آخرین ویرایش:
اقا یه بازی xbox 360 بود کسی نمیدونم اینجا یادشه اسمشو یا نه ولی خیلی دنبالشم.
یه خرس بودی توی جنگل بودی و حالت کارتونی داشت . بچه بودم بازیش میکردم.
امیدوارم اونم بیاد رو PC که اسمشو پییدا کنم

• Like
Reactions: Albert Camus
شاید هنوز برنامه تبدیل XBOX از یک پلتفرم سخت افزاری به یک پلتفرم نرم‌افزاری داره به روال سابق پیش میره
و فقط استراتژی تبلیغاتی This Is an XBOX رو کنسل کردن اما برنامه عملی هنوز همونه.

به هر صورت، آوردن این بازی‌ها به خارج از زندان کنسول‌های قدیمی کار خوبیه و قابل قدردانی.

اقا یه بازی xbox 360 بود کسی نمیدونم اینجا یادشه اسمشو یا نه ولی خیلی دنبالشم.
یه خرس بودی توی جنگل بودی و حالت کارتونی داشت . بچه بودم بازیش میکردم.
امیدوارم اونم بیاد رو PC که اسمشو پییدا کنم
فکر کنم منظورت Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts باشه :D محصولِ استودیو بی‌نهایت دوست‌داشتنیِ Rare در دورانی که هنوز واسه خودش، اُبهت و عظمتی داشت. البته اگه درست یادم باشه، اصلِ این فرنچایز در زمان N64 خلق شد ولی بعدها که مایکروسافت Rare رو خرید، یه نسخه ازش تو سال ۲۰۰۸ واسه X360 اومد که اولش قرار بود ریمیکِ همین نسخه سال ۱۹۹۸ باشه ولی در طول دوران توسعه، کم‌کم تبدیل به یه عنوان مستقل با الهام از نسخه اوریجینال شد. فکر کنم عناوین فرعی هم ازش ساخته شده.

یادش بخیر؛ یه زمانی تا همین اواسطِ نسل هفتم، حالِ Rare خوب بود و بازی‌های درجه یک و بعضاً عجیب و غریبی مثل همین Banjo- Kazooie و Viva Piñata می‌ساخت. اون دورانِ اوجش هم که برای Nintendo بازی می‌ساخت رو دیگه نگم؛ کلا تو یه لیگ جدایی فعالیت می‌کرد و عملا دست‌نیافتنی بود!

بهترین خبر ممکن که از مایکروسافت میشد شنید. اگه کنسول بعدی اکس‌باکس بیشتر یه PC به حساب بیاد تا کنسول، بازی‌های قدیمیش رو باید بیاره رو PC. همه که قطعا منتظر Gears of Warها هستیم، اما علاوه بر بازی‌های شاخصی مثل سری Project Gotham Racing، یه تعداد بازی مثل Top Spin 4 هم بودند که در نسل ۷ فقط روی PS360 عرضه شدند و روی PC تنها با شبیه‌ساز میشه بازی‌شون کرد. از پورت خوب‌شون به‌شدت استقبال میشه.

Digital Foundry این ۴ بازی رو تست کرده و همه‌شون روی کامپیوتر برخلاف کنسول مشکل frame pacing دارند که بعیده این مشکل در آینده نزدیک حل نشه. فقط اگه بشه قفل فریم‌ریت رو برداشت، ارزش این حرکت خوب مایکرو چندبرابر میشه چون کمی سخته آدم بخواد بازی ۲۰ سال پیش رو ۳۰ فریم بازی کنه. البته لانچر اکس‌باکس چند وقتیه با modding رابطه بهتری داره و این مسئله رو شاید بشه از اون طریق هم حل کرد.

بهترین خبر ممکن که از مایکروسافت میشد شنید. اگه کنسول بعدی اکس‌باکس بیشتر یه PC به حساب بیاد تا کنسول، بازی‌های قدیمیش رو باید بیاره رو PC. همه که قطعا منتظر Gears of Warها هستیم، اما علاوه بر بازی‌های شاخصی مثل سری Project Gotham Racing، یه تعداد بازی مثل Top Spin 4 هم بودند که در نسل ۷ فقط روی PS360 عرضه شدند و روی PC تنها با شبیه‌ساز میشه بازی‌شون کرد. از پورت خوب‌شون به‌شدت استقبال میشه.
متأسفانه اکثر بازی‌های ریسینگ به خاطر مسائل مربوط به لایسنس (از ماشین‌ها و موسیقی‌ها تا پیست‌ها توی بازی‌های شبیه‌ساز) بعد از چند سال مفقودالاثر می‌شن و دیگه توی دنیای دیجیتالی خبری ازشون نیست.
مثلاً الآن بیشتر بازی‌های مایکروسافت در دوران X360 رو می‌شه توی گیم‌پس پیدا کرد، ولی خبری از سری PGR و نسخه‌های قدیمی Forza Motorsport و Forza Horizon نیست.
-------
یکی از موارد منفی حذف دیسک همینه. بعضی از بازی‌ها باید حتماً توی سال‌های اول خریداری بشن وگرنه چند سال بعد ممکنه به خاطر بند و بساط لایسنس، از روی فروشگاه‌های دیجیتالی حذف بشن و خبری از دیسک هم نیست و ملت دیگه به شکل طبیعی بهشون دسترسی ندارن. حالا توی ایران به خاطر بحث ظرفیتی و اینا می‌شه یه کاریش کرد، ولی توی فرنگ بعید می‌دونم ۹۹٪ مردم اصلاً بدونن اکانت ظرفیتی چیه! :دی

آخرین ویرایش:
امیدوارم سریع گسترش پیدا کنه و شامل بازی‌های 360 هم بشه.
من منتظر Perfect Dark Zero هستم :دی

حیف که بعیده دیگه این ip رو ببینیم.
میاد
واسه این پورت ها رو امولاتور ۳۶۰ که واسه کنسول استفاده میکنن اومدن امولاتور کنسول رو انداختن با اون بازی رو روی ویندوز لانچ میکنن :))

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or