آخرین ویرایش:
حالا نکته جالب اینجاس چند سال پیش سر اون هک اینسومنیاک مشخص شد بودجه تخمینی بازی 300 میلیون دلار بوده اگر بیشتر نشده باشه این چند سال به خاطر تورماین کارو Insomniac مشخصا برای کاهش هزینه کرده.
منم ظرفیت 2 بازی رو پیش خرید کردم. پس موافقم باهاتبازى ميفروشه خوبم ميفروشه و سيلى (!) مدنظرو سونى نميخوره.
من نقد گيم اسپات و ign رو خوندم اصلا متن با نمره هم خونى نداشت.
متنشون در حد نمره ٧.٥ الى ٨ بود ولى ٦ دادن![]()
منم ظرفیت 2 بازی رو پیش خرید کردم. پس موافقم باهات![]()
حالا نکته جالب اینجاس چند سال پیش سر اون هک اینسومنیاک مشخص شد بودجه تخمینی بازی 300 میلیون دلار بوده اگر بیشتر نشده باشه این چند سال به خاطر تورماونوقت یه بازی مثل ووکانگ با 70 میلیون دلار ساخته شده. تازه انحصاریم نبوده و رو چندتا پلتفرم منتشر کردن که قاعدتا هزینه ساخت رو بالاتر میبره.
الان مشغول انیموشا هستم. رفت تا حداقل 2 هفته دیگه تا برم سراغ این.اميدوارم فقط يهو ٣٠ ساعت نباشه كه من خودم ٤ ميدم بهش![]()
الان مشغول انیموشا هستم. رفت تا حداقل 2 هفته دیگه تا برم سراغ این.
ولی بد شانسم خدایی. اصلا اهل پیش خرید بازی نبودم. شاید تو 20 سال اخیر 3 تا گیم رو فقط پیش خرید کردم. فکر نمیکردم اینجوری در بیاد.
گذشته از شوخی، قابل بازی کردنه به هرحال.
یعنی این منطق فکری برای همون Insomniac که 3 سال پیش Spider-Man 2 رو منتشر کرد!؟اما اینجا هنرمندان Insomniac چیکار کردن؟ چون حوصله درست کردن این همه حالت رو نداشتن، کلا ما یه انیمیشن سیکوعنس داریم که به هر حال داره اجرا میشه و یه QTE فرمالیته اون لا که در ترکیب با اسلوموشن ها بگن گیم پلی هست و تو داری کار انجام میدی... اما اگه نزنی هم به هر حال اون QTE Event به پایان رسیده و انیمیشن ادامه پیدا میکنه....
این بازی هیچ جوره جذبم نمیکنه. امیدوارم اشتباه کنم. ولی برا یه بازی که داره تلاش میکنه مثلا خشن باشه صحنه هاش شبیه اسپایدرمنه بیشتر. هیچ خشونتی نمیبینم. یه بازی مثل انچارتد که اصلا قرار نبود خشن باشه صحنه هاش از این خشن ترن.
بیشتر بازی هم گیم پلیش تا اونجایی که تو تریلرا نشون دادن فقط یه حالته دشمن میاد جلوت تو هی اتک میزنی.
KCD2 با اونهمه مکانیک و گیم پلی RPG عمیق حدود 45-40 تومن!حالا نکته جالب اینجاس چند سال پیش سر اون هک اینسومنیاک مشخص شد بودجه تخمینی بازی 300 میلیون دلار بوده اگر بیشتر نشده باشه این چند سال به خاطر تورماونوقت یه بازی مثل ووکانگ با 70 میلیون دلار ساخته شده. تازه انحصاریم نبوده و رو چندتا پلتفرم منتشر کردن که قاعدتا هزینه ساخت رو بالاتر میبره.

چرا احساس میکنم این رو نوشتی که به خودت کمی دلداری بدیالان مشغول انیموشا هستم. رفت تا حداقل 2 هفته دیگه تا برم سراغ این.
ولی بد شانسم خدایی. اصلا اهل پیش خرید بازی نبودم. شاید تو 20 سال اخیر 3 تا گیم رو فقط پیش خرید کردم. فکر نمیکردم اینجوری در بیاد.
گذشته از شوخی، قابل بازی کردنه به هرحال.
حالا نکته جالب اینجاس چند سال پیش سر اون هک اینسومنیاک مشخص شد بودجه تخمینی بازی 300 میلیون دلار بوده اگر بیشتر نشده باشه این چند سال به خاطر تورم![]()
اونوقت یه بازی مثل ووکانگ با 70 میلیون دلار ساخته شده. تازه انحصاریم نبوده و رو چندتا پلتفرم منتشر کردن که قاعدتا هزینه ساخت رو بالاتر میبره.
یعنی این منطق فکری برای همون Insomniac که 3 سال پیش Spider-Man 2 رو منتشر کرد!؟یا توطئه ها درکار است؟
تو ویدیوهای گیم پلی یوتیوبی که دیدم حدود 5 ثانیه زمان برای زدن دکمه میداد! یعنی رسما گیمرا رو بچه های 4~5 ساله فرض کردن.
خب بحث هم همینه دیگه.یه ذره این مقایسه درست نیست راستش، بخاطر اختلاف ارزش پولشون. یعنی 70 میلیون دلار برای یه استدیو لوکال چینی عدد خیلی بالایی هست و همون نفرات و زمان پروداکشن اگه تو آمریکا بود و به دلار حقوق میگرفتن عدد N برابر میشد. مثل این میمونه که مثلا ما همین 300 نفر رو تو ایران بیاریم استخدام کنیم. عین 300 نفر میانگین ماهی 100 میلیون حقوق بگیرن، سالی 360 میلیارد میشه، و 5 سال پروداکشن داشته باشه هم میشه کمتر از دو هزار میلیارد که الان چیزی نزدیک 7 8 میلیون دلاره! با نرخ تورم و هزینه های جاری و اینا، هزینه یه تیم 300 نفره با میانگین حقوقی 100 میلیون الان، در طول 5 سال کمتر از 15 میلیون دلار میشه! با تمام هزینه های نهان. در نتیجه اگه یکی تو ایران مثلا 30 میلیون دلار هزینه پروژه کنه یعنی خیلییی بیشتر از اونا پول داده. و این مزیت رقابتی هست که کشورهای با پول ضعیف تر دارن.
خب بحث هم همینه دیگه.
اگه قراره بودجه بازیها همینقدر بالا بمونه و یا به مرور بیشتر بشه ولی خروجیهاشون در همین حد افت فاحش داشته باشه بهتره که سونی/مایکرو و مابقی یه فکری برای بودجه هایی که به استودیوهای غربی میدن بکنن.
چون استودیوهای آسیای شرقی/اروپای شرقی کیفیتهای به مراتب بالاتری یا در همون حد غربیها رو میتونن داشته باشن ولی با بودجه های به مراتب پایینتر ، که خب مسلمه این از ارزش پول تو اون مناطق و حقوق/دستمزد پایینتر نسبت به دلار حاصل میشه.