در مورد خط اول خب در نظر بگیر بخش زیادی هستند که درک میکنند مثل من مثل خیلی های دیگه که این رو بار ها عنوان کردند، شما با دیدگاه خودت اما داری از سمت یک ایراد داستان رو مدنظر قرار میدی، اشاره کردم شما هم درست میگی،
در مورد کوجیما هم به صورت کلی گفتم، من کوجیما رو دوست دارم

بدیهیه که نسل جدید بازی های کوجیما دیدگاه های گوناگونی در موردش وجود داره، یکیش هم دیدگاه شما، من قبلا گفتم؛ از نظر من کوجیما هنوزم شاهکار میسازه و کلا من از اون تیپ هایی هستم که میتونم از سمتی بازی هارو ببینم که اون بازی عالی هست؛ حالا بعدا نظرم رو در مورد دف استرندینگ هم میگم وقتی 1 و 2 رو دقیق و کامل بازی کردم، در مورد دلست اف اس و فال اوت و گرند دفت اتو و کسلوینیا و غیره و همین هستم.... میتونم بازی رو از سمتی که بهتر به نظر میرسه ببینم مخصوصا اگر خوشم بیاد ازش....
در مورد اون بخش ریاضی منظورم رو درست نرسوندم، به نظر من این بخش ریاضی طور نیست چون منظورم تحول روانشناختی الی بود که خب ریاضی طور نیست دیگه، نکته مهم دقیقا همینه، شما با "روایت" این تحول مشکل داری و ایرادات جدی و منطقی درش میبینی و باور کن منم میفهمم حرفت رو، من اما طور دیگه این تحول رو میبینم و برای همین مشکلی در "روایت" اش نمیبینم، برای همین میگم ریاضی طور نیست... تفاوت اصلی در دیدگاه نسبت به روایت ماجراست دیگه نهایتا،
مسئله دیگر اینکه ما داریم راجع به ویدئوگیم حرف میزنیم، نه کتاب داستان، فیلم، سریال،
ویدئوگیم اول از همه باید گیم پلی و محیط و طراحی خوب برای اجرای این گیم پلی داشته باشه؛ اون بخش اخر هم که الان مورد بحث هست، به نظرم کاملا گنجایش گیم پلی رو داشت، کاملا یک تنوع نسبت به قبل بود از لحاظ لوکیشن مثلا، گیم پلی هنوز گنجایشش رو حفظ کرده بود، یعنی اینطوری که اگر این بخش نمیومد میتونست در قالب یک داستان دیگر به صورت دی ال سی بیاد، من واقعا اون بخش با دینا حس میکردم بازی هنوز ادامه داره چه از نظر داستان چه گیم پلی، شبیه انچارتد ها و خود تلو که قبل تموم شدن یک ماجرای اخر همیشه داشتیم...
میخوام بگم اینم مهمه، همه میدونیم مجموع این مولفه ها یک بازی رو میسازه، وقتی اون بخش پایانی حتی از نظر گیم پلی هم کاملا در حد گنجایش بازی بوده، اضافی نبوده، پس میشه یک مقدار هم نسبت بهش اسون تر گرفت چون مهم "بازی" هست نهایتا نه داستان، حالا یک سری در نقد هاشون به داستان به شکل جداگانه و حرفه ای میپردازند مثل شما، خیلی هم خوب، مطمئنم نیل دراکمن و هر بازیسازی و حتی گیمری که علاقه داره ساختار بازی هارو بیشتر درک کنه، از این نقد ها نهایتا استفاده رو میبره، قطعا نقد حرفه ای دقیق و به جا مهمه، این 2+2=4 هست و بدیهی،
اما در مقابل، اگر کسی به عنوان یک ویدئوگیم، مجموع مولفه های اصلی رو مدنظر بگیره و بیگ پیکچر به عنوان مسئول نهایی بهش بگه شاهکار بی ایراد، هم حرف عجیب غریبی نزده، به نظرم مطلقا لازم نیست 2 طرف هم دیگر رو قانع کنند، بحث ایده الی در حد شناخت و درک بیشتر مثل سخن خودتون باشه خیلی خوبه....
تفاوت دیدگاه وجود داره و این بدیهیه، به نظرم یکی از بزرگی های کار دلست اف اس و ناتی داگ همینه، که اثری ساخته که میشه به عناوین گوناگون بررسی اش کرد، میشه به اشکال گوناگون درکش کرد مورد نقد و تحلیل قرار داد، هم از دیدگاه یک داستان حرفه ای، هم از دیدگاه یک بازی درجه یک...
این کاری هست که کسی که کسی مثل کوجیما و خیلی های دیگه هم انجام میدن... این ادما مثل دراکمن و کوجیما میازاکی و خیلی های دیگه، الکی معروف نیستند، برای همین معروف و جنجالی هستند...