من تقریبا همه ی بازی های بازی های نامزد گوتی به جز KC2 رو نصفه و نیمه بازی کردم. حالا من زیاد تو بحث های expedition نبودم تو این انجمن. ولی الان همه متفق القولید که گوتی حق این بازی بود؟
سپهر من حدود بیست ساعت از بازی رو رفتم و به نظرم همونجوری که خودت گفتی JRPG به روز شده و خوبی هست. یعنی مثلا الان بخوام نمره بدم ۸ میدم تو این بیست ساعت. ولی اصلا حس بازی کردن مثلا یه شاهکار رو نداشتم. یعنی تو همین ۲۰ ساعت مثلا ni no kuni یا persona5 خیلی لذت بیشتری بهم داده. البته این نظرات من زیاد اعتبار نداره چون تقریبا هیچکدوم از بازی ها رو تموم نکردم شاید نظرم عوض شد بعدش.
روند انتخاب بهترین بازی سال یه فرایند منطقی نیست که بشه اثبات کرد این بازی حق اش بود بهترین بازی سال بشه و فلان بازی حق اش نبود

یه فرایند کاملا احساسیه

گیمر / منتقد با یه بازی حال می کنه و فارغ از هر بحث فنی / منطقی اون بازی به عنوان بازی سال معرفی می کنه
از نظر عمق گیم پلی
گستردگی گیم پلی
فیزیک
ازادی عمل
هوش و عملکرد NPC ها
تعامل با NPC ها
ماموریت های فرعی
داستان های فرعی
جهان بازی
تاثیر پلیر بر جهان بازی
برتری مطلق با Kingdom Come: Deliverance II
اما اون طرف ملت با گیم پلی واقع گرایانه بازی حال نمی کنن

همین کافیه تا شانسی برای بهترین بازی سال شدن نداشته باشه
+
50 درصد فرایند گوتی به کیفیت بازی وابسته است (تمام بازی ها که نامزی گوتی بودن 50 درصد راه رفته بودن ) 50 درصد باقی مانده به جو اطراف بازی وابسته است
استودیو Sandfall با بودجه / اعضای محدود + سابقه کاری در یوبی سافت ( بدون اینکه خودشون خبر داشته باشن ) یه جو عجیب و غریب مثبت پیرامون Expedition 33 ایجاد کردن
همه دور Expedition 33 به عنوان قهرمانی که بر ضد نظام امپریالیستی ناشر ها / بازی های AAA قیام کرده جمع شدن
البته Kingdom Come: Deliverance II تا یکماه قبل از عرضه حمایت راستگرایان داشت و که اون هم با اضافه کردن اپشن HENRY HANS نابود کردن

قطعا الان به خودشون فحش میدن که چرا برای جذب منتقدا این مورد اضافه کردیم و در اخر حتی یه جایزه هم نگرفتیم
اور ریت بودن به نظر من احمقانه ترین چیزی هست که میشه در مورد E33 گفت! هرکی این حرف رو بزنه مغزش معیوبه.
E33 با بودجه زیر 10 میلیون دلار و تیم 33 نفری امده یه ژانر مرده رو احیا کرده. تونسته تو چیزی نوآوری بوجود بیاره که خود ژاپنی ها و هفت جد و آبادشون هم نمیتونن. به نظر منم میتونست بهترین RPG به KC2 برسه، اما نه اینکه الان حق E33 نبوده و جو گیر شدن و توش کاری شده و این خزعبلات. در نظر بگیریم یه تیم ایندی امده این بازی رو ساخته، بیشتر به عظمت کارشون میشه پی برد. و یادمون نره SE با یه تیم 330 نفره و +100 میلیون بودجه هم نتونسته یه RPG نوآورانه بسازه و اوج هنرش کپی کردن فرمول OW بازی های اوبی سافته! یا اینکه بره کامبت دیزاینر DMC رو بیاره براش یه اکشن بسازه به اسم FF بده بیرون که یجورایی گرفتن کاسه گدایی جلوی گیمرهای غربی هست که اونا هم تو این قبیل کپی ها و زیره به کرمون بردن ها تفم نمیندازن و نتیجه اش فروش پایین و بعد تعجب از اینه که چرا ملت نمیان آشغال های مارو بخرن؟
من بخوام یه مقدار مثل خود سابقم اگرسیو و بی رحمانه نظر بدم، به نظرم E33 رو بنا به اعتباری میشه اصلا تنها بازی اصیلی نام برد که خواسته بازی بسازه! در خصوص بهترین RPG که خوب بالا گفتم، نوآوری داشت. شاید از حیث مقیاس و اسکیل KC2 نقش آفرینی بهتر و بزرگ تری بود، اما خلاقیت E33 بیشتره. بهترین کارگردانی رو در رقابت با کوجیما و DS2 برد، اما آیا حقش نبود؟ من خودم DS2 رو خیلی دوست داشتم، اما واقعیت اینه که کوجیما این سال ها همه تلاشش فقط تو چشم بودنه نه بازی ساختن. میره هرچی در و داف تو سینما هست جمع میکنه دور خودش، کارگردان هارو میریزه تو بازی، تا خبر سازی کنه و تو یه دنیای دیگه، یعنی سینما مطرح بشه، انگار که اصلا بازی ساختن یادش رفته و فراموش کرده رسالت اصلیش چیه. بهترین آرت دیرکشن رو E33 میبره، در شرایطی که باقی رقیب ها مدام دارن خودشون رو تکرار میکنن، مثل GoY، در صورتی که این E33 هست که به معنای واقعی کلمه فانتزی میسازه. من بهترین بخش E33 رو همین فانتزی محضش میدونم. اینکه همه چیز بازی یونیک و بدیعه. از دیزاین انمی ها بگیر تا لول دیزاین. مثل کنترول 2 نیست که بیاد با افتخار یه سری ویرد شت رو صرفا با گرافیک بهتر نشون ده که ما ده پونزده سال پیش بهترشو دیدیم! خسته نشدن از بس یه شهر برعکس یا کج و کوله رو به اسم خلاقیت به خورد مخاطب دادن؟ بهترین داستان رو میبره، در شرایطی که واقعا باز داره صادقانه قصه میگه و شخصیت و دنیا میسازه، نه اینکه تلاش کنه تا جای ممکن هرچی ایده عجیب غریب و غیر قابل فهم هست بزاره تو بازی یا ترند روزو کپی کنه با یه مشت شخصیت عجق وجق تا رسانه رو ببره.
باز میگم بهترین ایندی رو میتونست BP ببره، چون ایندی تره. انصافا اونجا یه شخصی با امکانات و بودجه کمتر تونسته یه بازی خیلی خفن بسازه و از این حیث جا داشت جایزه رو ببره، اونم وقتی E33 به حقش رسیده و درو کرده همه چیزو، ولی نه اینکه باز بگیم حق E33 نبوده. شاید به کارگردان بازی هم میگفتی راضی بود اینو بدن به BP
اگه قراره بر اساس تعداد تیم سازنده/ بودجه به یه بازی اوانس بدیم که Blue Prince ( شاهکاری که بدون تکیه بر گرافیک / داستان سینمایی پر زرق و برق , صرفا با خلاقیت به اینجا رسیده ) چند لول بالاتر از همه است و لایق گوتی بود
Kingdom Come: Deliverance II یه بازی که بر خلاف جریان صنعت گیم حرکت کرده و با تاکید روی واقع گرایی / شبیه سازی واقعیت / مکانیزم ها عمیق گیم پلی ساخته شده
سایر استودیو از سیستم NPC / شبیه سازی / فیزیک بازی الهام میگیرن
CDPR says the Kingdom Come style of systems-heavy RPG is 'super great' and an inspiration for Witcher 4
اون طرف هیچ استودیوی نمی تونه از کامبت / گیم پلی E33 الگو بگیره

کامبت بازی سکیرو + jrpg +QTE+ Rhythm

هیچ نکته ای نداره که استودیو دیگه الگو بگیرن / اگر هم کپی کنن رسوای دو عالم میشن
پارسال
Metaphor: ReFantazio با قابلیت کشتن real time دشمنان ضعیف تر ( بدون وارد شدن به گیم پلی نوبتی ) مشکل random encounter سبک jrpg حل کرد
با ازادی عمل در انتخاب archetypes اضافه کردن Merchant + ایتم Hero's Leaves of Light کندی گیم پلی / گرایند و ارتقا شخصیت ها که مهم ترین مشکلات سبک jrpg بودن رو حل کرد
همین 3 ماه پیش Trails in the Sky 1st Chapter با الهام از
Metaphor ( اضافه کردن قابلیت کشتن real time دشمنان ضعیف تر ) به موفقیت بزرگی رسید
باید دید استودیوی جرات می کنه گیم پلی E33 کپی کنه

بعد از اینکه کپی کرد با واکنش ملت چیکار می کنه
شایدم تونستن اونم بارها، اما منتقدین عزیز غربی حتی نگفتن خرتون به چند؟؟؟ اتفاقا کلی Gem هست تحویل نگرفتن در این حد، نمیدونم چرا برای اینکه ثابت کنید به درستی بازی سال شده (که اصلا شکی توش نیس) باید اینهمه این بازیو ببرید بالا بالاها؟!
بعد مگه JRPG فقط بازیهای SE ه، اتلوس هست اینهمه عناوینی که خونه شون پلتفرمهای سونی و نینتندوئه هستن همه هم تو لیگ ۹۰ به بالاس نمراتشون
Expedition 33 گوتی امسال میتونست شه و شد، اما واقعا رکورد دلست رو زده منطقیه؟! اینهمه نقش آفرینی ژاپنی که نمره هم گرفتن GotY نشدن یا منتقد غربی درک نکرد اندریت شدن منطقیه؟ (البته امیدوارم من بعد اینطور نباشه)
امیدوارم از این به بعد فقط JRPG ها رو تحویل بگیرن وگرنه حق و ناحق بزرگی رخ داده... اونم در حق این عناوین... من که به شخصه یادم میمونه و منتظرم باز موردی پیش بیاد اینا بخوان با چند تا ۶-۷ حق یه بازیو بخورن...
پ.ن: انقدرم همه چیزو هیت و تو سر زدن نبینید بحث سرچیزای دیگه ایه کمپلت.
دو گروه هستن که E33 در حد بهترین بازی تاریخ بالا می برن
گیمر / منتقد های که کلا با سبک JRPG مشکل داشتن و سالها منتظر یه بازی بودن تا پشت اش پنهان بشن و راحت به استودیو ها ژاپنی فحش بدن
دوستانی که یه زمانی عاشق سبک JRPG بودن در گذر زمان به دلایل مختلف عملا این عشق به نفرت تبدیل شده ( همیشه یه مرز باریک بین عشق و نفرت وجود داره

) حالا E33 به عنوان بهانه ای می بینن تا نفرت خودشون توجیه کنن