اول از همه یک چیز کوچیکی در باری اسم شرکت Square Enix بگم.اسم شرکت Square Soft به Square Enix تغییر پیدا نکرده! و به قول دوست خوبم علی بعد از ترکیب شدن با EA !!!!! هم اینجوری نشده (شرکت SS در چند سال گزشته که محبوبیت حال حاظرش در بازار های خارج از ژاپن رو نداشت , وظیفه انتشار FF ها رو به شرکت EA که شناخته تر بود محول کرده بود.مثلا اگه شما ریجن UC بازی FFVII رو ببینید Publisher بازی EA هست.) بلکه بعد از ترکیب شدن با شرکت بزرگ ژاپنی و صاحب عنوان های چون DQ و VP یعنی Enix به این نام تغییر پیدا کرد.
من یک سوال از دوستان داشتم:تغییرات اعمال شده در کل SE چه ربطی به MP شدن FF داره؟الان دیگه همه فن های 360 که تیرشون بعد از MGS4 به سنگ خورد!!, منتظر هستند که یک سوژه از FF بگیرن دستشون و ان رو برای 360 هم منتشر کنند!!
یعنی MP شدن FF انقدر مهم هست که در کل سیاست های SE تغییر بوجود میاره؟
تغییراتی که در SE بوجود خواهد آمد مربوط به کلیات شرکت هستش.(من خودم دارم اطلاعات مربوط به این تحولات رو جمع می کنم تا بعدا براتون در یک تاپیک جدا بزارم.)
از این تغییرات میتوان به ساختن بازی در ژانر های مختلف و از انحصار یک سبک بیرون امدن هست که حالا زیاد جای بحث داره و از حوصله این تاپیک خارجه.
در مورد انحصاری موندن یا نموندن FF نومورا و کیتاسه و تورییاما و هاشیموتو و .... بارها و بارها اعلام کرده اند که کل پروژه FFXIII , یعنی خودش با 4 بازی دیگه (در اصل 6 تا هست که یکیش برای موبایل هستش) در انحصار PS3 هست و اما....
وقتی از همه این افراد پرسیده شده که:اگه FF بر روی PS3 خوب فروش نکنه و هزینه های طرح برنگرده چه تصمیمی خواهند گرفت؟ جواب های داده شده که معنیش اینه:
اگه FFXIII بر روی PS3 فروش خوبی نکنه, خداحافظ سونی و انحصار......
و اما بحث فروش FFXIII :
اگر همین الان اعلام بشه که FF از انحصار سونی خارج شده و به انحصار کنسول مایکروسافت یعنی 360 درامده و بازی برای 360 منتشر بشه شک نکنید که این بازی فقط در ژاپن بالای 2 ملیون فروش خواهد کرد!! ممکنه بگید مگه ژاپنی ها دیوونه هستند که بخاطر یک بازی برن سمت یک کنسولی که به هیچ وجه محبوب نیست؟در جواب شما ها باید بگم که بله!! ژاپنی ها دیوونه هستند!!
برگردید به زمانی که PS تازه متولد شده بود.نینتندو حاکم مطلق صنعت Game بود.کسی اصلا کنسول سونی رو نمیشناخت...FFVII اولین بازی از این سری بود که داشت روی یه کنسول جدید و تازه وارد منتشر میشد.دقت کنید در ان زمان محبوبیت سونی در مقابل نینتندو یه چیزی تو مایه های هیچ و صفر بود , ولی این بازی 9 ملیون فروش کرد و دومین بازی پر فروش PS شد.(اولی GT و اگه اشتباه نکنم با 10 ملیون نسخه بود.)
FFX هم اولین بازی از این سری بود که برای PS2 منتشر میشد و زمانی منتاشر شد که سونی در وضعیت خوبی نبود , ولی بازم فروش خوب خودش رو داشت.
حالا FFXIII میخواد بر روی کنسولی منتشر بشه که محبوبیت زیادی رو در ژاپن داره و وضعش خیلی بهتر از برادران بزرگتر خودش هست.بنظرتون FFXIII فروش عالی نمیکنه؟؟؟
من میخوام از حرف هایی که بالاتر زدم یک نتیجه رو بگیرم که FF بر روی هر کنسولی فروش خودش رو میکنه.
یکی از بازی های تحت عنوان FFVII که منتشر شد FFVIICC بود.فروش این بازی در هفته اولش در آمریکا برابر کل فروش Lost Odyssey بود!!!(حالا ژاپن هیچی!!) LO همون بازی بود که ساکاگوچی افسانه ای , مرد اول بازی سازی ژاپن (این ها رو از خودم نمی سازم.ساکاگوچی چند سال هست که با اقتدار محبوب ترین بازی ساز ژاپن میشه که البته به خاطر FF هست.) ان رو ساخت و برای کنسولی ساخته شد که گفته میشد تو فروش بازی خیلی غوله و ... .(البته یکی از دلایل این امر این هست که ساکاگوچی اصرار زیادی داره که بازی هاش به بازی های 10,20 سال پیش وفادار بمونه و اصلا به این نکته توجه نمی کنه که دیگه الان طرفداران سبک J-RPG هم دوست دارن در این سبک تغییراتی بوجود بیاد,حالا اگه من بیام بگم LO یک بازی بود خوب برای 10 سال پیش بود و قابل مقایسه با FF نیست , هزار تا انگ فن بوی بودن و ... بهم چسبونده میشه.)
اگه الان از هر کی بپرسیم PSP در ژاپن محبوب تره یا DS ؟ یه نگاه عاقل اندر صفیه بهت میکنه و میگه خوب معلومه DS که البته کاملا هم درسته.اختلاف فروش DS با PSP انقدر فاحش هست که احتیاجی به گفتن نداره ولی با این وجود در روز اول انتشار این بازی چندین هزار تا از PSP های بادکرده!!! به فروش رسید و FFVIICC باعث شد در چند هفته فروش PSP از DS بالاتر بزنه!
پس شک نکنید!ژاپنی ها دیوونه هستند.منم دیوونه هستم!! دیوونه یک چیز یعنی FF .
به نظر خود من SE هم نمیاد محبوبیت خودش رو با MP کردن FF خراب کنه.ژاپنی ها کلا آدم هایی هستند که با خودشون حال می کنند و شرکت های غیر ژاپنی مثل مایکروسافت و نوکیا و ... در ژاپن محبوبیتی ندارند.گیمر های ژاپنی یا طرفدار PS هستند یا نینتندو و wii.
360 که از لحاظ فروش بازی های J-RPG خیلی ضعیف هستش.SE هم دیوونه نیست که برای فروش چند هزار تا بیشتر FF محبوبیت خودش رو به خطر بندازه.یعنی شاید اگه مثل DMC4 مطمئن بود که بر روی 360 هم فروش خوبی میکنه شاید تا حالا 100 بار FF رو MP کرده بود ولی مسئله این هست که MP شدن FF باعث تغییر محسوسی در فروش کل بازی نمی کنه.
در یک جمع بندی کلی میخوام بگم که اگه FF فروش خوبی نداشته باشه 100% از انحصار در میاد ولی طبق دلایلی که قبلا گفتم, به شخصه به فروش چند ملیونی بازی هیچ شکی ندارم.اخه FFXIII دارای وضعیتی هست که باعث میشه حتمن ما بازی کنیمش.اول از همه اینکه برای کنسول های نسل جدید میخواد منتشر بشه و همه میخوان این بازی رو با گرافیک نسل جدید تجربه کنند.
دومن در این سری از بازی گیم پلی بازی تغییرات بی نهایت جذابی داره که به کلی نسل بعدی هستش.
سومن این بازی از لحاظ داستان و کارکترها وکلن جو بازی خیلی کلفته.متاسفانه در این سایت این بازی طرفداران زیادی نداره و اکثر تاپیکاش داره خاک میخوره! ولی اگه شما یک سر به تاپیک های رسمی بازی بزنید , متوجه میشید که چند نفر تشنه این بازی هستند و با صحبت هایی که سازنده های بازی کردند همه دارن تلف میشن!!(باور ندارید منو ببینید! الان تلف شدم!)
چهارمن تمامی افراد کلف SE پشت این پروژ] هستند که حظور هر کدوم از انها موفقیت یک بازی رو تضمین میکنه.
با توجه به صحبت های بالا نتیجه گرفتن انحصاری موندن یا نموندش رو هم به خودتون واگزار می کنم.
پ.ن:فریدون FF در نسل جدید فکر شماها رو هم کرده.FFVsXIII بازی هست که مثل هلو از گلوت پایین بره و باعث شه کلن به این سری علاقه مند شی.