یکی از بهترین فیلم های سال 2019 بی شک فیلم زنان کوچک گرتا گرویگه. خوش ساخت در کارگردانی، جذاب در روایت، بازیگوش در اجرا و عالی در بازیگری. فیلمی در ستایش خوهران و مادران، شیطنت ها و خواهرانگی های 4 دختر، حسادت ها و دعواها، قهرها و آشتی ها. آرزوهایی در دست و حسرت هایی بزرگ. فیلمی با حداقل 5 قهرمان و فاقد حتی یک شخصیت منفی.
زنان کوچک نشون داد که کارگردانی گرتا گرویگ در اولین فیلمش لیدی برد (اونهم با بازی سیرشا رونان) کاملن آگاهانه بود نه شانسی و اتفاقی (اولش سعی کرده بودم کمتر از اسم گرتا استفاده کنم از بس که به اسم و تبلیغات کودک/دلقک/مسخره گرتا تونبرگ، شوگرل اروپایی حساسیت و چندش پیدا کردم اما دیدم نمیشه و گرتا گرویگ، گرتا گرویگه).
بزرگترین علت جذابیت فیلم به کلیشه شکنی گرتا گرویگ در انتخاب روایت غیر خطی به جای شیوه معمول خطی کتاب های بزرگ برمیگرده و همین انتخاب، بزرگترین برگ برنده فیلم و نشون دهنده جسارت و نبوغ گرتا گرویگ شده.
علاوه بر روایت، بازیگوشی های گرتا گرویگ هم حسابی تاثیرگذار هستن مثل سکانس خروج از سالن تیاتر و امتداد نگاه جو از روی راه پله به فردی با شروع از انعکاس تصویر در آینه از سمت راست کادر به مسیر خروج فردی در سمت چپ کادر. یا روایت/خواب جو از بهبودی و سلامت بث و رفتنش به آشپزخانه، دیدن مادرش و بث و پایان همون روایت در ادامه به ابتدای خواب جو، بیدار شدنش و رفتن مجدد به آشپزخانه و مجددن دیدن مادر (به نوعی یاد آور نمای ابتدایی شاهکار دیوید لینچ، جاده مالهالند).
و اما بازی ها...
همه عالی از لورا درن باشکوه و بازیگر همیشه محبوب دیوید لینچ به نقش مارمی تا خانواده لارنس و بخصوص خود آقای لارنس دوست داشتنی. از باب اودنکرک با نقش کوتاه آقای مارچ تا مریل استریپ با اجرایی هنرمندانه در نقش عمه لجوج و آتشین زبان.
و دختران.........
اما واتسن به نقش مگ، مهربان و همچون مادر ولی شیفته ترین دختر به تجملات و مادیات (به خاطر ازدواجش به همسرش حسادت کردم???).
سیرشا رونان به نقش جو و در اصل نسخه خود نویسنده لوییز می الکات، با اراده ای در مشت.
فلورنس پو، به نقش امی خواهر هنرمند ولی کینه ای، مهربان ولی زبانی تیز، رک و بی پروا.
و بث، عاشق موسیقی که رابطه زیباش با آقای لارنس یکی از بهترین لحظات فیلم بود و البته بیماریش، شبیه ترین دختر به مادر.
البته اینم بگم که احتمالن تعداد کمی برای بار دوم تمایل زیادی به دیدن فیلم زنان کوچک داشته باشن. و اشکلاتی که سری قبلی بهش گرفتم وارد هست
7/10