Irishman
بعد اینکه دیدمش یه نوشته گذاشتم ولی روزای بعد بهش فک کردم و دیدم متن زیادی سلیقه ای بود و تجدید نظر کردم،
فیلم وقایع تاریخی رو به بهترین شکل سینمایی نشون میده، بدون اینکه مستند گونه یا بالعکس غیر واقعی بشه،
قبلا گفتم این فقط مثل یه فیلم مافیایی دهه ۸۰-۹۰ هست بدون اینکه هیچ کار تازه ای انجام بده، اما درواقع اینطور نیست و فیلم یک خاصیت ویژه داره که از مشابهین قدیمیش متمایزش میکنه،
اونم ریتم آروم و meditative گونه اون هست، میشه Goodfellas رو به رفتار های یه خلافکار جوون که مواد زده تشبیه کرد اما Irishman یه آدم میانسال آروم ولی سنگدله.
برجسته ترین کاراکتر و نقش نمایی برای من جو پشی بود که یه کاراکتر چندلایه رو به بهترین شکل نمایش میداد،
واقعا میزان هنرنمایی و ظرافت کار جو پشی تو این فیلم قابل توصیف نیست و فقط باید ببینید و بهش توجه کنید...
9.5/10
Joker 2019
فیلم جوکر در سینمای امسال کیس جالبی بود، چون بین مخاطبین Overrate و بین منتقدین Underrate هست
با اوورریت شدنش بین مردم مشکلی ندارم، بالاخره یه فیلم خیلی خوب اونم تو فضای گاتهام و با محبوب ترین نقش منفیش، طبیعیه تو بخش فروش به شدت تحویل گرفته بشه.
اما کوبیده شدنش بین منتقدین، بنظر من جای تاسف داره چون نشون دهنده عدم بلوغ فکری و روانی این قشر هست،
انگار درصد زیادی از منتقدین هنوز نفهمیدن منطقی نیست بخاطر مخالفت با محتوای یک فیلم ازش نمره کم کرد و کوبید،
اکثر نمرات پایین از سوی کسانی میومد که مستقیم و غیر مستقیم در متنشون گفته بودن که فیلم بدآموزی داره و یا یک آنارشیسم غیر منطقی رو نمایش میده،
این حرف ها با وجود درست بودن واضحه که نمیتونه دلیل کم کردن نمره از یک فیلم باشه!
در غیر اینصورت تمام فیلم های تاریخ سینما که فرم عالی دارن و خشونت و جنون رو بشکل منطقی و باورپذیر نمایش میدن باید کوبیده بشن!
بگذریم،
درباره خود فیلم بنظر من فیلمنامه ایراداتی داشت،
بعضی نقاط مهم داستان با تاکید و استرس کافی روایت نمیشدن،
طوری که اتفاقی که از لحاظ منطقی مهم بود در فیلم بشکل سرد و کم اهمیت احساس میشد.
کاراکتر اصلی یه بیمار روانی شدیده و طبیعتا حضورش بار احساسی سنگینی داره،
اما فیلم هیچ جای تنفسی نداره و از اول تا آخر بدون ایجاد حداقل چند وقفه شاهد حضور جوکر هستیم
که بار ادراکی/احساسی غیر منطقی و بی دلیلی روی مخاطب میذاره.
اینطور احساس میشد که نویسندگان تمام زمانشون روی آرک شخصیت جوکر گذاشتن و بعد با عجله گاتهام و اتفاقاتش رو دورش ساختن،
در نتیجه فقط جوکر با هنرنمایی بینظیر واکین فینیکس بار کل فیلم رو به دوش میکشه.
مشکل پایان فیلم هم فک کنم برای همه واضح بود،
چرا یک پایان باشکوه و عالی رو با یک صحنه کاملا اضافی خراب کردند؟
اما درکل بازیگری واکین فینیکس و اتمسفر جذاب فیلم به همراه موسیقی خیلی خوبش (که البته در مقایسه با موسیقی دارک نایت کاملا جا میمونه)
باعث شد ایرادات اسکریپت لذت فیلم رو خراب نکنن و درکل تحربه خیلی خوبی باشه.
8/10
پ.ن: اگه تاد فلیپس بخواد دنباله ای بسازه با توجه به سابقش خیلی باید نگران بود
پ.ن 2 : ایشالله که همه خواب بوده باشن ده بار ویرایش زدم