معمولا وقتی از کسی بپرسین بهترین فیلمی که تاحالا دیدی چی بوده احتمالا در جواب میگه "تو چه سبکی" یا "یکی که نمیشه" یا اینکه یه لیست 10 تایی بهت میده! اما اگه از من بپرسین بهترین فیلمی که تا حالا دیدی چی بوده بدون درنگ جواب میدم TAXI DRIVER
( البته بعدش با یکم مکث احتمالا بگم " Clockwork Orange هم هست"
)
.
اینکه کسی از فیلم خوشش نیاد برام قابل درکه. من دورانی این فیلم رو دیدم که تازه وارد وادیه جوانی شده بودم کلم گرم بود و یک دستم کتاب های فلسفه بودند و دست دیگم کتاب نویسنده های چپ گرا! کتاب های سارتر ، کامو و رفقا برام کتاب مقدس بودند، الاخصوص بیگانه و تهوع سارتر که شریدر فیلنامه نویس هم فیلم رو با اقتباسی از رو همین رمان نوشته. درنتیجه این فیلم برام دقیقا همون فیلمی بود که باید باشه هیچی کم نداشت دقیقا خود خودش بود. بنظرم برای درک رفتار و دنیای تراویس باید یک انسان طاغی بود.
همیشه گفتم چیزی به نام بهترین وجود نداره، در واقع انتخاب بهترینِ فلان چیز فقط یک دستاورد داره اونم نادیده گرفتن چندین کاندید دیگس که انتخاب نمیشن ( همین خود شما هم نمیتونی از Clockwork Orange چشم برداری و در واقع لیستت شد ۲ از ۲
)
در نتیجه اون «یکی که نمیشه» و «بیا این لیست تاپ ۱۰» خب درسته.یا حداقل وقتی تو مدیومی مثل سینما میخوای بگی بهترینا کدومن ، به نظرم باید تفکیک شده لیستت رو بدی یا مثلا ژانر ب ژانر. ی چی مثل جوایز آخر سال بازی ها که ادونچر از پازل جداس، شوتر و ریسینگ و ... که البته بازم تو شاخه درام من دلم نمیاد تاپ فلان اعلام کنم
حالا جهت آف تاپیک نشدن ، همینجوری یه سری فیلم فوق العاده که یادمه و کمتر تو دیدن و واقعا حیفه ندیدنشون
Gett: The Trial of Viviane Amsalem
ی فیلم اسرائیلی فوق العاده راجب طلاق.کل زمان فیلم تو دادگاهه با ۶-۷ تا بازیگر، باب میل طرفداران کارای اصغر فرهادی
9/10
Wadjda
من وقتی این فیلمو دیدم نگاهم نسبت به عربستان عوض شد ی مقدار، تا اون موقع فکر میکردم اینا فقط بلدن نفت بفروشن و زن بگیرن، ولی خب این شاهکار سینمایی رو هم ساختنش به هر حال
9/10
The Hunt
طرفدارای مدس میکلسن احتمالا اینو دیده باشن ، برای اونایی که ندیدن یه فیلم فوق العاده از سینمای دانمارک با محوریت معلمی که جامعه تصمیم میگیره نابودش کنه
9/10
In This Corner of the World
ی انیمه فوق العاده، ی فیلم جمع و جور و کم سر و صدا و در عین حال ی درام کوبنده راجب جنگ جهانی دوم.خیلی سخته که موقع دیدن این فیلم گریه نکنی
9/10
Graduation
یه درام تاثیرگذار از زندگی و مشکلات اجتماعی ی پزشک، ساخت کشور رومانی
9/10
Memories of Murder
خب این یکی خیلی معروفه و احتمالا همه دیدن
ولی خب بازم ببینید
هرچی اینو ببینید بازم کمه
10/10