من که یکم گیج شدم که الان واقعا سر چی دارم بحث میکنم؟
اگه بحث سر First Party های سونی و مایکروسافت هستش، ما دو تا عامل مقایسه داریم همین الان : 1-کیفیت 2-کمیت
میانگین امتیازات داره میگه مایکروسافت در مجموع First Party هاش کیفیتش بیشتره، و تعداد بیشتر First Party های سونی هم داره نشون میده که در زمینه ی کمیت برتره. هیچ بحثی اینجا باقی نمیمونه، 5 تا در نظر بگیر و 7 تا در نظر بگیر و 6 تا در نظر بگیر یعنی چی؟ همیشه و توی همه ی صنایع کمیت میتونه تا حدودی به کیفیت لطمه بزنه و این در مورد همه ی شرکت ها صدق میکنه. مسلما اگه Lionhead به جای اینکه تیو یه نسل 3 تا فیبل بسازه، این تایم رو به ساخت یک فیبل و طبیعتا بیشتر کار کردن روش اختصاص میدادف نتیجه ی کار بهتر میشد.
در ثانی واقعا بحث بی نتیجش. همین نسل پیش هم خیلی از انحصاری های مایکروسافت First Party نبودن. هر شرکتی سیاست خودش رو داره. سونی استودیو های First Party زیادی داره که براش انحصاری های با کیفیت و بعضا بی کیفیت میسازن، مایکرو هم چون استودیو های کمتری داره سیاستش اینه که بخش اعظمی از نیاز انحصاری های خودش رو به صورت Second Party برطرف کنه، مثل گیرز توی این نسل و یا امثال Jade Empire و Kotor توی نسل پیش.
- آیا من میگم استودیو های First Party مایکرو از سونی بهترن؟ خیر.
- آیا برای گیمر فرق میکنه که بازی انحصاری کنسولش First Party باشه یا Second Party؟ خیر.
- آیا مایکروسافتی که با یک اشاره هیولایی مثل Skype رو میخره در توانش نیست که 4-5 تا از بهترین استودیو های دنیا رو First Party خودش کنه؟
انحصاری یه بحث هستش First Party یه بحث. استودیو های First Party مایکرو کلا کم تعداد هستش. اما وقتی میام سراغ انحصاری ها، مشکل اصلی اینه که فن های سونی مثلا عنوان Kinect Sport 2 یا Dance Central 2 رو انحصاری به حساب نمیارن! اانحصاری های مایکرو از نظرشون یعنی هیلو گیرز و Forza و فیبل! یعنی مثلا هیچکس هیچ اسمی از Ms. Splosion Man که انحصاری مایکرو هستش و میانگینش هم از اکثر انحصاری های امسال سونی بیشتر شده نمیبره اما شونصد ماه قبل از عرضه ی Flower برای PSN خبر از انقلاب توی بازی ها و ... میدادن.
همین الان لیست انحصاری هایی که میانگین بالای 90 رو که بزاری میبینی که برابر هستن تقریبا دو تا شرکت. حتی انحصاری هایی که میانگین بالای 85 گرفتن هم زیاد تفاوتی با هم نداره از نظر تعداد. اما وقتی میایم تو بازه ی زیر 85 میبینیم بعله سونی بازی های بشیتری توی این رنج داره. بنده شخصا امیدوارم مایکرو از بی انحصاری بودن نابود بشه، اما یه بازی مثل Crackdown 2 رو فقط برای اینکه فلان سایت بگه تعداد انحصاری های مارکو زیاده منتشر نکنه.