دی وی دی مگه مال 95 نبود؟
در 1995 سال اعلام شد که Super Density Disc با MMCD ادغام شدن و قراره specification براش تعین شه. پلیر ها قرار بود توی 1997 بیان توی مارکت که توی ژاپن این اتفاق افتاد ولی توی امریکا سال 1998 پلیر ها اومدن. تکو توک هم فیلم سال 1997 اومد و از سال 1998 بود که استدیو ها رو DVD خیلی جدی تر گرفتن.
منم تصورم همین بود که شاید بلوری اونقدری جا پاش محکم نشه که نشه از چیز دیگه ای استفاده کرد.چیز دیگه هم فعلا معلوم نیست چی باشه،شایدم اصلا نباشه
holographic disc هست که طرفیت خیلی بالاتری از این دیسک ها دارن ولی فعلا در حد همون prototype هستن و قیمت هاشون هم خیلی برای تولید بالاست. احتمالا کنسول بعدی همون بلوری رو استفاده میکنه.
پ.ن:آقا راستی میگن Apple تو کامپیوترای جدیدش میخواد بلوری درایو بذاره،کسی خبر تکمیلی داره در این مورد؟
من بیصبرانه منتظر این حرکتم.
من پي اس3 دارم ولي جي هست ميخوام يه بلوري پلير با يه ريجن ديگه داشته باشم
بهترین ریجن به نظر من همون ریجنی هست که برای امریکا و ژاپن هست. اما بسیاری از فیلم هایی هم که روی بلوری میان بدون ریجن هستن. بستگی به استدیو داره.
عکس های زیر رو ببین (اگه نمیبنی بگو یه جا اپلودش کنم)
بالایی برای 5.1 هست و پایینی هم برای 7.1
فرق بین این دوتا این هست که 7.1 دو تا چند mono به پشت اضافه میکنه برای همین حس فضای بیشتری به پشت میده. اگر شما سیستم 5.1 داشته باشی و فیلم 7.1 باشه خود ریسیور این دو تا چنل رو بصورت فانتوم میکس میکنه به چنل های عقبی و تقریبا همون effect رو داره ولی خوب داشتن surround back باعث میشه accuracy صداها بیشتر بشه نسبت به مکانی که باید ازش بیان.
تنها مشکل برای 7.1 این هست که اگر کسی 5.1 MultiChannel Music مثل SACD و DVD-A گوش میده اسپیکر های عقب باید در زاویه 120" نسبت به نقطه گوش دادن باشن ولی در 7.1 این اسپیکر ها در زاویه نود درجه هستن.
بعضی ها 5.1 نمیزارن چون یا ریسیورشون ساپورت نمیکنه یا اتاقشون این اجازه رو بهشون نمیده.
برای اینکه بهترین و دقیق ترین استفاده از Surround Sound رو بکنین مطمین شین بلند گوی های Front و Center Surround و در جای درست و با فاصله و زاویه درست گزاشته شدن. Subwoofer هم جاش زیاد مهم نیست چون صداش low frequency هست و صدای low frequency هم non-directional هست. اما subwoofer رو به دیوار نچسبونین زیاد چون باعث distortion میشه و بهتره یکم سرش به سمت listening position باشه.
یک کار دیگه هم اینه که شما اول 5.1 بزاری بعدا با 7.1 هم یک تست بکنی ببینی ارزششو داره یا نه.
برای میتونی از PS3 استفاده کنی یا پلیر جدید پاناسونیک رو بگیری یا هم اینکه منتظر پلیر های سونی در نیمه دوم امسال بشی. پاناسونیک به نظر من فوق العاده هست یا این پلیری که داره و حرف نداره. کسی که فقط براش BD playback مهمه و بهترین کیفیت رو میخواد این پلیر پاناسونیک رو میتونه بگیره. کسی هم که میخواد کارای دیگه بکنه مثل گیم میتونه PS3 بگیره که اونم کیفیت خیلی خوبی داره توی پخش کردن
تقريبا تمام امکانات يک سيستم خوب
یک سیستم خیلی خوب همیشه باید یک ریسیور خیلی خوب داشته باشه. ریسیور مثل فرمانده هست که همه باید زیر نظرش باشن پس بهتره هروقت کسی ریسیور میگیره سعی تا جایی که میتونه بهترین رو بگیره. همچنین کسی که dedicated CD/SACD/DVD-A player نداره و بهترین صدا رو میخواد با گرفتن یک ریسیور خوب میتونه صدای خیلی خوبی هم بگیره.
الان دیگه گرفتن ریسیور های HDMI 1.2 به درد نمیخوره چون قیمت ریسیور های HDMI 1.3 پایین اومده و تقریبا برابرن.
یک ریسیور خیلی خوب STR-DA5300ES از سونی هست
این ریسیور رو برای یکی از دوستام ستاپ کردیم و ازش هم خیلی راضیه. اول صداش یکم تیزه که باید بزاری یک روز حداقل DAC هاش کار بکنن و یکم هم که صدا رو خودت tune بکنی صداش خیلی گرم و شفاف میشه. ستاپش هم زیاد سخت نبود و امکانات زیادی داره. iPod ready هم هست. همه کدک های صدا به همراه DSD رو ساپورت میکنه.
البته ریسیور های گرون تر از سونی مثل Marantz و Denon و Pioneer Elite هم هستن که صدای بهتری هم دارن ولی به نظر من برای بهترین balance بین صدا و قیمت این سونی انتخب خوبیه. ریسیور های HDMI 1.3 ارزون تر از سونی هم هستن و من تستشون نکردم که بدونم صداشون چجوریه اما همونطور که گفتم خرید یک ریسیور خیلی خوب برای سیستم خیلی مهمه حتی مهم تر از بلوری پلیر یا هر چیز دیگه ایی.
ولی اگه منظورت اینه که کیفیت کدوم بهتره هیچ فرقی نداره
دوست عزیز اینجا شما داری به پلیر های Denon و Marantz و پاناسونیک کم لطفی میکنی. در این که PS3 کیفیت پخش تصویر خیلی خوبی در بلوری داره شکی نیست و انصافی هم کیفیت تصویر خیلی نزدیک هست بین این بلوری های عادی و PS3 ولی برای بهترین بودن همیشه گرفتن یک standalone خیلی مهمه.
نسبت به بلوری پلیر های قدیمی تر PS3 از هر جهت انتخاب بهتریه چون profile 1.1 و BD Live هست ولی با اومدن این سه پلیر جدید برای گرفتن بهترین کیفیت در تصویر باید یکی از این سه تا رو گرفت مخصوصا Denon و Marantz که از پروسسورهای Reon برای تصویر استفاده میکنن که در زمینه Picture Quality بی رقیب هستن.
PS: پلیر های Denon و Marantz از BD Live پشتیبانی نمیکنن.
من یه فکرایی کردم.تو ایران هرچقدر گشتم نتونستم واسه LCD خونه که فول HD هم هست یه رسیور HD پیدا کنم.خیلی جاها رو گشتم ولی نتونستم پیدا کنم. از یه طرف با مشخص شدن فرمت نهایی باید یه BD Player بخرم. شنیدم روی PS3 میشه لینوکس هم نصب کرد و HD DVB اکسترنال هم گیر اوردم. به نظر شما میتونم این جوری با یه تیر دو تا نشون بزنم؟
شما هم مثل دوست دیگه یکم سوالتو یکم واضح تر توضیح بده که دقیق چه انتظاراتی از سیستمت داری.
ولی به طور کل میشه گفت PS3 برای بلوری انتخاب خیلی خوبی هست و در زمینه media playback هم بی رقیبه بین standalone ها .
اما برای گرفتن بهترین کیفیت صدا در بلوری نیاز به حداقل ریسیور HDMI 1.1 داری در غیر اینصورت باید پلیری بگیری که 5.1/7.1 Analog output داشته باشه و بتونه کدک های صدا مثل Dolby TrueHD/DTS-MA رو ساپورت کنه.