Greg Zeschuk : بازیهای JRPG از کمبود پیشرفت رنج میبرند!

Dreadlord

کاربر سایت
از نظر آقای Greg Zeschuk -رئیس Bioware- بازیهای JRPG در تکرار و کلیشه گیر کرده اند.

ffxiii2.jpg

او می گوید: " بزرگترین دلیل سقوط بازیهای JRPG کمبود پیشرفت و تحول است. این بازیها به همان شکل سنتی بارها و بارها ساخته و روانه بازار میشوند و تنها شاهد پیشرفت ظاهری و بصری آنها هستیم ولی همچنان همان تجربه ی قدیمی را تکرار میکنیم."

"نکته ی بسیار جالب که همچنان هم دیده میشود سیستم خنده دار بعضی از دیالوگ هاست! به این صورت که مثلا در بازی از شما میپرسند: "آیا میخواهید این کار را انجام دهید؟" و شما میگویید نه. دوباره میپرسد "آیا میخواهید این کار را انجام دهید؟!" میگویید نه! ولی همچنان این سوال از شما پرسیده میشود! و با کمی فکر کردن متوجه میشوید که او از شما جواب بله را میخواهد!!

این متاسفانه توصیف بازیهای JRPG است."

او اضافه کرد : " RPG های غربی از این نظر کاملا از همتایان ژاپنی خود پیشی گرفته اند."

منبع

اتفاقا فکر میکنم ایشون خیلی زیاد بازی کردن که به درک درستی در این زمینه رسیدن. ممکنه برای دوستان JRPG های امروزی شاهکار باشند ولی بعید میدونم این عزیزان تجربه این سبک رو در دوران اوجش داشته باشند . سقوط JRPG با بالا رفتن گرافیک و دقیقا با FFX شروع شد. امیدوارم نگید که من JRPG بازی نکردم چون بجرات میتونم بگم تمامی FF ها از شماره اول تا FFX2 ( و روی پلتفرمهای مختلف در زمانهای مختلف )و اکثر شماره های Dragon quest ( اونهایی که انگلیسی بود یا پچ براشون اومد ) و کلی JRPG دیگه رو بازی کردم و مثل بعضی از دوستان با فاینل 12 شروع نکردم
بجرات میتونم بگم از JRPG بازهای قدیمی کسی رو ندیدم از نسل جدید زاضی باشه و تقریبا همه FF7 و FF8 رو دوران اوج میدونن. عزیزانی هم که محو گرافیک میشن اصلا JRPG باز نیستند.
اون لذتی رو که گشت و گذار در نقشه های JRPG داشت من اخرین بار در DQ8 دیدم و دیگه تموم. ازFFX به بعد هم که حرکت در نقشه بکل حذف شد و یک مپی میدن بهتون که فقط میشه به نقاط مشخصی رفت.
البته اشتباه ایشون اینجاست که CRPG هم پسرفت زیادی داشته و این فقط شامل JRPG نمیشه ولی ایشون مسلما نمیگن ماست من ترشه
حرف حساب جای چک و چونه نداره! حرف شما درست بود و به نکته ی جالبی هم اشاره کردی! انصافا آره منم موافقم که jrpg داره با گرافیک بالا ارزش قبلش رو میبازه! مثلا من خودم هم باهات موافقم و با اینکه مخلص تک تک شماره های ff هستم اما رسما میتونم بگم ارزش dq8 از ff12 خیلی خیلی خیلی بیشتر بود!!!! حالا مپ و اینهایی که گفتی درست اما کوروش به نظر من نباید از این ور بوم هم افتاد! یعنی اگه بخوان سبک و سیاق سابق رو حفظ کنن باعث میشه یه کپی از شماره های قبلی با رنگ و لعاب جدید عرضه کنن در حالیکه شرکتی مثل se تشنه ی بوجود آوردن خلاقیته! بعدشم باید تمام طرفداران رو ارضا کرد! چه بسا رفقایی که از سبک فاینال بدشون میومد اما بعد از بازی کردن kh کم کم به دار و دسته ی jrpg بازها پیوستن!

حرف حساب جای چک و چونه نداره! حرف شما درست بود و به نکته ی جالبی هم اشاره کردی! انصافا آره منم موافقم که jrpg داره با گرافیک بالا ارزش قبلش رو میبازه! مثلا من خودم هم باهات موافقم و با اینکه مخلص تک تک شماره های ff هستم اما رسما میتونم بگم ارزش dq8 از ff12 خیلی خیلی خیلی بیشتر بود!!!! حالا مپ و اینهایی که گفتی درست اما کوروش به نظر من نباید از این ور بوم هم افتاد! یعنی اگه بخوان سبک و سیاق سابق رو حفظ کنن باعث میشه یه کپی از شماره های قبلی با رنگ و لعاب جدید عرضه کنن در حالیکه شرکتی مثل se تشنه ی بوجود آوردن خلاقیته! بعدشم باید تمام طرفداران رو ارضا کرد! چه بسا رفقایی که از سبک فاینال بدشون میومد اما بعد از بازی کردن kh کم کم به دار و دسته ی jrpg بازها پیوستن!

موافقم .من هم نگفتم پیشرفت نداشته باشه . مساله اینکه از نظر من این سبک با حذف نقشه اصالت خودش رو از دست داره. حداقل برای من اینطوره . دلیلش هم دقیقا پیشرفت گرافیکه و کسی که دنبال گرافیک خوب میگرده از حرکت یه ادم کوچولو تو نقشه خوشش نمیاد.

راست گفته دیگه . همه این RPG هایی رو که میسازن کپ همه . یه مشت شخصیت تین ایجر 18-19 ساله با موهای طلایی و قرمز و بسیار صاف و اتو کشیده و چشمانی درشت و آبدار که از هیچی باک ندارن . آخر بازی هم یکیشون رو که با بد بختی ساختیم خودشو فدا میکنه . دشمن های بازی هم چیزی فرا تر از یه کدو تنبل یا قارچ یا یه چیزی گنده ای که بیش از نیمی از صفحه رو اشغال کرده فرا تر نمیره . البته تو FF XIII یه سری تغییر دادن اونم اینکه سن کاراکتر ها رفته بالاتر اما یه چیز مسخره داره اونم اینکه جدیدا با مشت و لگد باید یه ربات که اندازه یکی از برج های نیویورک هست رو بزنیم !!! .

دلیلش هم دقیقا پیشرفت گرافیکه و کسی که دنبال گرافیک خوب میگرده از حرکت یه ادم کوچولو تو نقشه خوشش نمیاد.
یادش بخیر... آره... آدم کوچولو رو خوب اومدی مثلا همینFF12 خودش کلی ضد حال بود از همین لحاظ که میگی... اگه بخوایم رو FF بحث کنیم که سیستم جنگش داره لحظه به لحظه 180 درجه تغییر میکنه درصورتیکه زیباییش به همون TURN BASE ای بود که ما تو FF8 و... ازش دیدیم...!!!
راست گفته دیگه . همه این RPG هایی رو که میسازن کپ همه . یه مشت شخصیت تین ایجر 18-19 ساله با موهای طلایی و قرمز و بسیار صاف و اتو کشیده و چشمانی درشت و آبدار که از هیچی باک ندارن . آخر بازی هم یکیشون رو که با بد بختی ساختیم خودشو فدا میکنه . دشمن های بازی هم چیزی فرا تر از یه کدو تنبل یا قارچ یا یه چیزی گنده ای که بیش از نیمی از صفحه رو اشغال کرده فرا تر نمیره . البته تو FF XIII یه سری تغییر دادن اونم اینکه سن کاراکتر ها رفته بالاتر اما یه چیز مسخره داره اونم اینکه جدیدا با مشت و لگد باید یه ربات که اندازه یکی از برج های نیویورک هست رو بزنیم !!! .
البته اینجا بحث اصلا سر RPG نیستا! داریم درمورد JRPG بحث میکنیم! بعدشم محیط JRPG همچین شخصیتهای تخیلی رو میطلبه اما با تو هم موافقم! مثلا شخصیت استلا در FFVERSUS و AERITH در FF7 به شدت از لحاظ ظاهر شبیه همن! تیفا در FF7 و رینوا در FF8! اینا که تازه شخصیتهای دوم هستن به لحاظ اهمیت تو خط داستانی! ناکتیس و اسکوال از لحاظ ترکیب چهره! یا همین اسنو و سیفر و اگه بخوایم پامون رو از دنیای FF اونورتر بذاریم که... اما این وسط به DQ نمیشه گیر داد چون با طراحی شخصیتی که داره واقعا اون چیزی که تو ازش حرف میزنی بوجود نمیاد!مثلا قهرمان اصلی DQ8 یه سرباز معمولی بود! نه ریخت و قیافه ی اونجوری داشت! نه قدرت خفن! فقط یه موش خرما همراهش بود :biggrin1: اما درمورد نوجوون بودن کاراکترها... خب چون داستانهای JRPG باید پر از عشق و عاطفه و فداکاری و... باشن بهترین گزینه برای گردوندن یه داستان با همچین خصوصیاتی کاراکترهای جوون هستن که پر از نشاطن! تصورش رو بکن یه مرد 45 ساله میتونه شخصیت اصلی PERSONA باشه؟ :biggrin1: این خودش یه جور ترفند تو داستان نویسی برای اینکه مخاطب راحت باهات همذات پنداری کنه چون مخاطبای این سبک هم همشون نوجوون و جوون هستن دیگه!
به هر حال نوآوری تو طراحی کاراکتر یکی از چیزهای مهمیه که داره فراموش میشه!

حالا JRPG و سبکهایه دیگه به کنار، بنظرم کلا صنعته گیم داره شدیدا از باطن به سمته ظاهر میره.
فقط کافیه یه تریلره بازی با گرافیکه بالا بدن بیرون نصفه بیشتره گیمرها اینجوری میشن===» :eek:
اصلا کاری ندارن گیم پلیش چجوریه، بازی عمق داره یا نه!
الان بحثه نصفه گیمرها این شده که سپره ماشین تو GT5 قشنگتره یا تو Forza !
میخوان به Alan Wake گیر بدن میگن آقا چرا یقه کته کاراکتر اینجوریه !
گرافیکه بالا و مقایسه کردن چیزه بدی نیست ولی نه در این حد. میگم صنعته گیم ظاهری شده.
گر چه هست هنوز بازیهایی که فقط هایپ نیستن و هنوزم هستند شرکتهایی که همونقدر که به فکره جیبه خودشونن به فکره لذت بردن گیمرها هم باشن ولی تعدادشون خیلی کم شده.
من بیشترین تایتلهایی که باهاشون حال کردم تایتلهایی بودند که یک صدمه بازیهایه مثلا شاخه این نسل هایپ نداشتن. گذشت اون زمانی که کاراکتره بازی کلا 10 تا پیکسل هم نبود ولی بازی کردن باهاش از این کاراکترهایه چندین ملیون پلیگونی بیشتر حال میداد.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or