Greg Zeschuk : بازیهای JRPG از کمبود پیشرفت رنج میبرند!

Dreadlord

کاربر سایت
از نظر آقای Greg Zeschuk -رئیس Bioware- بازیهای JRPG در تکرار و کلیشه گیر کرده اند.

ffxiii2.jpg

او می گوید: " بزرگترین دلیل سقوط بازیهای JRPG کمبود پیشرفت و تحول است. این بازیها به همان شکل سنتی بارها و بارها ساخته و روانه بازار میشوند و تنها شاهد پیشرفت ظاهری و بصری آنها هستیم ولی همچنان همان تجربه ی قدیمی را تکرار میکنیم."

"نکته ی بسیار جالب که همچنان هم دیده میشود سیستم خنده دار بعضی از دیالوگ هاست! به این صورت که مثلا در بازی از شما میپرسند: "آیا میخواهید این کار را انجام دهید؟" و شما میگویید نه. دوباره میپرسد "آیا میخواهید این کار را انجام دهید؟!" میگویید نه! ولی همچنان این سوال از شما پرسیده میشود! و با کمی فکر کردن متوجه میشوید که او از شما جواب بله را میخواهد!!

این متاسفانه توصیف بازیهای JRPG است."

او اضافه کرد : " RPG های غربی از این نظر کاملا از همتایان ژاپنی خود پیشی گرفته اند."

منبع

عنصری که JRPG را منحصر بفرد میکنه داستانشه نه گیم پلی.
اغلب JRPGبازها هم دوست دارن که یه داستان قوی در کنار همون گیم پلی قدیمی قرار بگیره و چندان هم منتظر نوآوری نیستند.
FF rules

تقریبا گیم پلی JRPG برای خودش یک نوع سبک خاص شده
-انگار بگی بیا قوانین فوتبال رو عوض کن-
rpg های غربی هر کدوم یک مدلین-برای همین حس میکنی این با اون فرق میکنه-

ولی در کل به قول مهدی -داستان اصل قضیه هست.

با این تصویری که از ff گذاشتی دخل خودت رو اوردی بابک :cheesygri
اما جدا به نظر من این آقا خودش تا بهحال 12 تا عنوان از jrpg رو بازی نکرده که این حرف رو میزنه! اتفاقا jrpg داستانش روز به روز وسیعتر و پرملات تر میشه! و مهم هم همین داستانشه و شخصیت پردازی و ... البته موسیقی و گیم پلی هم خیلی مهمه اما jrpg کلا بخاطر داستانشه که مهمه...
مورد دوم هم احتمالا وقتی داشتن ترجمه میکردن به انگلیسی یه کم سوتی دادن زیاد سخت نگیر آقا! :laughing:

من واقعا در تعجبم این آقا چه طور به خودش اجازه میده به این راحتی به سلیقه افراد توهین کنه . من خیلی کم JRPG بازی کردم ولی جدا دارای داستانی زیبا و درگیر کننده هستند . همین عنوان FF XIII هم تقریبا دنبالرو راه اجدادش هست ولی با فروش و امتیازات عالی خودش میتونه به این آقا و دیگران بفهمونه که بازی سازی فقط قرار دادن صحنه های غیر اخلاقی سست و بی هدف نیست . ( دوستان طرفدار بازی های این شرکت دلگیر نشن من خودم بازی های این شرکت را قبول دارم ولی بازی مثل FF VII هست که در خاطرت می ماند نه Mass Effect حالا هر چقدر هم خوب باشه ولی جاودانه نمی شه . ) من تا به حال نشنیدم وفاداری به یک سبک عیبی داشته باشه همان طور که رزیدنت اویل تغییراتی ایجاد کرد و 10 برابر بدتر شد . تغییرات باید منطقی باشه مثلا تا وقتی که بازیکنان از جایی گله نمی کنند برای چی باید اون رو تغییر کلی بدند حالا اگر بهینه تر بشه که چه بهتر مثلا مانند کاری که SE با سیستم مبارزات FF XIII کرد و اون رو ساده تر کرد .

مرده حالش خوش نبوده تمام اصالت بازی های JRPG برده زیر سوال من درست مطلع نیستم ولی فکر کنم سبک rpg کلا اول از ژاپن شروع شد دیگه بعد اینا اومدن هی روش اسکی رفتن حالا هم مدعی میشن که ماله ما بهتره والا من هر چقدرم بگن این rpg های غربی جدیدا امکانات جالبی دارن نمیدونم چرا باهاشون حال نمیکنم اصلا حال نمیده البته diablo2 فاکتور.

اما جدا به نظر من این آقا خودش تا بهحال 12 تا عنوان از jrpg رو بازی نکرده که این حرف رو میزنه! اتفاقا jrpg داستانش روز به روز وسیعتر و پرملات تر میشه!

اتفاقا فکر میکنم ایشون خیلی زیاد بازی کردن که به درک درستی در این زمینه رسیدن. ممکنه برای دوستان JRPG های امروزی شاهکار باشند ولی بعید میدونم این عزیزان تجربه این سبک رو در دوران اوجش داشته باشند . سقوط JRPG با بالا رفتن گرافیک و دقیقا با FFX شروع شد. امیدوارم نگید که من JRPG بازی نکردم چون بجرات میتونم بگم تمامی FF ها از شماره اول تا FFX2 ( و روی پلتفرمهای مختلف در زمانهای مختلف )و اکثر شماره های Dragon quest ( اونهایی که انگلیسی بود یا پچ براشون اومد ) و کلی JRPG دیگه رو بازی کردم و مثل بعضی از دوستان با فاینل 12 شروع نکردم
بجرات میتونم بگم از JRPG بازهای قدیمی کسی رو ندیدم از نسل جدید زاضی باشه و تقریبا همه FF7 و FF8 رو دوران اوج میدونن. عزیزانی هم که محو گرافیک میشن اصلا JRPG باز نیستند.
اون لذتی رو که گشت و گذار در نقشه های JRPG داشت من اخرین بار در DQ8 دیدم و دیگه تموم. ازFFX به بعد هم که حرکت در نقشه بکل حذف شد و یک مپی میدن بهتون که فقط میشه به نقاط مشخصی رفت.
البته اشتباه ایشون اینجاست که CRPG هم پسرفت زیادی داشته و این فقط شامل JRPG نمیشه ولی ایشون مسلما نمیگن ماست من ترشه.

بجرات میتونم بگم از JRPG بازهای قدیمی کسی رو ندیدم از نسل جدید زاضی باشه و تقریبا همه FF7 و FF8 رو دوران اوج میدونن. عزیزانی هم که محو گرافیک میشن اصلا JRPG باز نیستند.

کاملا موافق هستم نسل جدید اون زیبایی رو که قبل داشته رو نداره ولی حرفش زور داره.
من به شخصه ff8 رو شاهکار soft میدونم و متسفاننه الان سری ff بعد از به نظر من شماره 10 دیگه اون داستانهای جذاب سابق رو نداره و بیشتر مترکز شده روی گرافیک گیم پلی هم که دیگه معلوم نیست چی هست از jrpg دیگه خارج داره میشه

مردک خیلی بیجا کرده بره خودش رو جمع کنه :evil:

دکتر انسان مقدسیه و جزو کساییه که تو این صنعت تاثیر گذار بوده و حداقل اقلش اینه که co-founder بزرگترین شرکت cRPG سازه. بس ایشون بیجا نکرده و نمیکنه و نیازی نداره خودش رو جمع کنه. ایشون عناوین سوپربزرگی مثل Baldur's Gate و Neverwinter Nights و جدیدا هم Mass Effect 1 و 2 و Dragon Age رو تو کارنامه داره. اگر یک نفر وجود داره که حق داشته باشه در این مورد نظر بده همین دکیه خودمونه.

BioWare حتی بازی jRPG هم ساخته، همین الان Sonic Chronicles ـش رو روی DS دارم.

درثانی کوجیما هم راجع به درجا زدن صنعت بازی سازی ژاپن کلی حرف زده از E3 به اینور.

نظر منم که همه میدونین در این مورد شکست و با سر زمین خوردن این ژانر بهترین اتفاقیه که میتونه برای من بیافته..

میگن داستان بازی ها خیلی خوبه، منم میگم قبول، اما خب خود بازی و گیم پلی چی؟ همه چیز که داستان نیست، داستان هم بخشی از بازیه. وقتی میتونه موفق باشه که کل پکیج موفق باشه، یعنی مثل Dragon Age، مثل Mass Effect، مثل خدایگان Diablo 2 و ...

ولی ایشون مسلما نمیگن ماست من ترشه.

چون نیست :دی

کلا این افتی که میبینی تو همه ژانرها هست اونم بخاطر پایین بودن میزان گیمرهای درست حسابی نسبت به نوبها بوجود اومده. میتونی نینتندو رو هم مقصر بدونی چون با این کنسول زاقارتش استانداردها رو خیلی کم کرد الان هر ننه قمری اونور وی داره و گیمر محسوب میشه. البته بازی های با اصل نصب کم نیستن رو وی ولی کلا این کاهش استانداردها به این خاطر و الا دکی رو ول کنی فقط میخواد بالدورز گیت بسازه...

آخرین ویرایش:
دکتر انسان مقدسیه و جزو کساییه که تو این صنعت تاثیر گذار بوده و حداقل اقلش اینه که co-founder بزرگترین شرکت cRPG سازه. بس ایشون بیجا نکرده و نمیکنه و نیازی نداره خودش رو جمع کنه. ایشون عناوین سوپربزرگی مثل Baldur's Gate و Neverwinter Nights و جدیدا هم Mass Effect 1 و 2 و Dragon Age رو تو کارنامه داره. اگر یک نفر وجود داره که حق داشته باشه در این مورد نظر بده همین دکیه خودمونه.

BioWare حتی بازی jRPG هم ساخته، همین الان Sonic Chronicles ـش رو روی DS دارم.

درثانی کوجیما هم راجع به درجا زدن صنعت بازی سازی ژاپن کلی حرف زده از E3 به اینور.

نظر منم که همه میدونین در این مورد شکست و با سر زمین خوردن این ژانر بهترین اتفاقیه که میتونه برای من بیافته..

میگن داستان بازی ها خیلی خوبه، منم میگم قبول، اما خب خود بازی و گیم پلی چی؟ همه چیز که داستان نیست، داستان هم بخشی از بازیه. وقتی میتونه موفق باشه که کل پکیج موفق باشه، یعنی مثل Dragon Age، مثل Mass Effect، مثل خدایگان Diablo 2 و ...

بله حرف شما درست و من هم نگفتم الان jrpg های حاظر خوب هستند البته از نظر داستان که بنده از سری 10به بعد چیزی ندیم زمانی در سبک jrpg فقط داستان مطرح بود چون گرافیک به اون صورت خودش رو نشون نمیداد ولی به نظر من crpg رو نمیشه با jrpg مقایسه کرد چون دو طرز متفاوت روی اینهاست سبک بازی و داستان اینها با هم فرق میکنه و من فکر میکنم ایشون کل این سبک رو زیر سوال برده با این حرفش ایشون فقط به سری ff نگاه میکنه به سری های دیگه توجه نکرده که هنوز هم عالی هستند و خوب فروش میکنن و به نظر من با این حرف یک دهه کار رو زیر سوال بردند

البته باید به نظر من به اینها حق داد jrpg مثل دیگه نیست شرکتها برای فروش بیشتر مجبور به تغییر تاکتیک شدن و برای به دست اوردن امار بالاتر از این سبکهای عجیبی در این بازی پیاده میکنن که اینی که هست میشه وو معلوم نیست سبک بازی چی هست se بدنبال جذب شوتر بازاست گویا

آخرین ویرایش:
دقیقا ! شاهکار هایی مثل Valkyrie Profile ، FFVII ، FFVIII ، Xeno Gears و ... کجا ... The Last Remnant و ... اینا کجا ! هرچی نسل ها جلوتر میره بازی ها و سبک ها ضعیف تر میشن !

چون نیست

کلا این افتی که میبینی تو همه ژانرها هست اونم بخاطر پایین بودن میزان گیمرهای درست حسابی نسبت به نوبها بوجود اومده. میتونی نینتندو رو هم مقصر بدونی چون با این کنسول زاقارتش استانداردها رو خیلی کم کرد الان هر ننه قمری اونور وی داره و گیمر محسوب میشه. البته بازی های با اصل نصب کم نیستن رو وی ولی کلا این کاهش استانداردها به این خاطر و الا دکی رو ول کنی فقط میخواد بالدورز گیت بسازه...

کاملا موافقم ولی خوب همینم یعنی ماستش یخورده ترش شده . هر چند از نظر من dragon age یک شاهکاره و کمتر RPG ی رو میشه با این مقایسه کرد ولی پسرفت رو نسبت به بالدورز گیت و Icewind dale و nwn داشته که عمده دلیلشم همونایی که گفتی. کلا منم معتقدم این از اونهاییه که سرش بتنش میارزه نمونش همین درک درستی که از JRPG داره .

در مورد پیشرفت نکردن بازیهای jrpg و حتی پسرفتشون کاملا درست گفته. من فکر میکنم دلیل عمده اش هم اینه که دیگه برای شرکتهای ژاپنی نمیصرفه که بازیهاشون فقط تو ژاپن بفروشه! کمتر بازی ای مثل FF پیدا میشه که همه جای دنیا پرفروش باشه. اونام میان فکر میکنن که چجوری بازی رو بسازیم که همه خوششون بیاد؟؟؟ اکشنش کنیم!!!! نتیجه اینکه این بازیها از اصل خودشون دور شدن و حتی طرفدارای قدیمیشون رو هم از دست میدن. نمونه ی بزرگش FF XII ! یکی دیگه از دلایلی که باعث شده تو این نسل هم اوضاع بدتر بشه مایکروسافته! الان بازیهای JRPG 360 بیشتر از PS3 هست!

ولی ایرادی که به سیستم دیالوگ بازی گرفته چرت محضه. قرار نیست مثل بازیهای crpg روند داستان رو ما تعیین کنیم. مهمترین عامل جذابیت داستان هاشم همین خطی بودنشونه !

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or