Final Fantasy Resonance

10559571-80BD-44DB-A3B2-41D5E34C1809.png
بالاخره اسکوئر انیکس از جدیدترین نسخه فاینال فانتزی با نام Final Fantasy Resonance رونمایی کرد؛ عنوانی که از همان اولین تریلر توانست توجه طرفداران قدیمی و جدید مجموعه را جلب کند. این بازی نخستین فاینال فانتزی با سبک گرافیکی HD-2D است و تلاش می‌کند حال‌وهوای کلاسیک سری را با فناوری و طراحی مدرن ترکیب کند.

IMG_1365.jpeg IMG_1366.jpeg
  • بازگشت به مبارزات نوبتی (Turn-Based)
  • گرافیک چشم‌نواز HD-2D مشابه آثار موفق اسکوئر انیکس
  • داستانی جدید بر پایه دنیای Final Fantasy Brave Exvius
  • حضور کریستال‌ها، چوکوبوها، ایرشیپ‌ها و سامون‌های نمادین سری
  • حضور شخصیت‌های محبوبی مانند Cloud Strife، Tidus و Warrior of Light به شکلی ویژه در طول ماجراجویی

📅 تاریخ انتشار بازی:
۲۲ اکتبر ۲۰۲۶ برای PS5، Xbox Series، Nintendo Switch، Nintendo Switch 2 و PC منتشر خواهد شد.

به نظر می‌رسد Final Fantasy Resonance همان چیزی باشد که بسیاری از طرفداران سال‌ها منتظرش بودند؛ بازگشتی به ریشه‌های مجموعه با ظاهری مدرن و باشکوه. شما بعد از دیدن تریلر معرفی چه نظری دارید؟ آیا این بازی می‌تواند یکی از بهترین فاینال فانتزی‌های سال‌های اخیر باشد؟

ا
اکسپدیشن 33 نشون داد که هم میشه روح کلاسیک JRPG رو حفظ کرد هم حس مدرن بودن داشت. ولی خب اسکوئر شعورش رو نداره:دی البته اگه صحبت فقط در مورد ریمیک FF6 هستش ممکنه بازم کار خیلی سخت و حتی نشدنیی باشه.
امید من ریمیک 10 با همون مکانیزم نوبتی هست.
موفقیت expedition 33 بشدت منو امیدوارم کرد که 10 ریمیک رو حداقل گیم پلیش رو دست نزنن.

یه توضیح هم برای هیترها بدم @noctis-sm3 :D
انصافا اسکوئر hd2d رو برای تاثیر هنری و فاخر بودنش انتخاب نکرده .
صرفا یه فرمول پیدا کرده که کم خرجه ، خوشگله و همینطور دهن طرفدارهای قدیمی که میگن ترن بیسد بده رو بسته.
انصافا هم جواب داده و به نظرم باز هم باید بسازه.
آخه قرار نیست که نسخه شماره دار بعدی رو باهاش بسازن.
همین FFR هم چون از قبل همه چیش با FF BE آماده بود دارن میسازن وگرنه محال بود که همچین پروژه‌ای رو ببینیم.
من شاید با پیکسل آرت عناد داشته باشم...ولی با 2D-HD مخالفتی ندارم...

اینکه همه چی بر بستر اینا باشه عذاب می ده...وگرنه اتفاقا دوست دارم FF17 رو به عنوان یک پروژه AAA بدن دست همینا!!!

یا کلی از jrpg های نسل پنج تا هفت اسکوئر می تونن این مدلی بازطراحی بشن ،بالاخره بازار خودش رو داره و خیلی هم جالب میشه... صرفا با این قانع بودن و اینکه پرونده عناوین کلاسیک به این شیوه بسته بشه مشکل دارم:دی

حالا هزینه اش هم کم باشه، باز خروجی اینا صد شرف داره به اون خروجی تف مالی دیویژن 3 و یوشیدا از final fantasy tactics the ivalice chronicles... عملا بودجه ای که برای اون ریمستر و ریمیک گرفتن...یک پول شویی کامل بود:دی

باز تاکید می کنم مشکل من اصلا اون شکل کلاسیک یا نوبتی نیست...
وگرنه حاضرم مثلا ریمیک های Hand-Drawn این شکلی هم بدن... واقعا به معنای کامل پرفکت
.
.
یا حتی یکی از ریمیک های عناوین کلاسیک مثل zelda link's awakening قابل تحسین هست! یک ریمیکی که هم برای طرفداران قدیمی هم نسل جدید با یک گرافیک خیلی خوب ارائه شد! تا مثلا بیان همون نسخه اولیه رنگی شده گیم بوی رو بگن براتون باز پیکسل آرت 16بیتی ریمیک کردیم...
بعد خنده های معروف هاشیموتو رو تحویل مخاطب بدن:دی

امید من ریمیک 10 با همون مکانیزم نوبتی هست.
موفقیت expedition 33 بشدت منو امیدوارم کرد که 10 ریمیک رو حداقل گیم پلیش رو دست نزنن.
اگه این اتفاق بیفته که عالیه ولی خیلی بعید می‌دونم با اون همه وقت و هزینه‌ای که سر طراحی و تکامل کامبت‌سیستمِ real time جدیدشون کردن، FFهای مدرنی مثل FF10 و FF12 رو به صورت turn-based ریمیک کنن. به خصوص بعد از موفقیت بی‌نظیر Expedition 33، بازگشت به turn-based JRPG برای نسخه‌های مدرن‌تر، یه جور پذیرش شکست و عقب‌نشینی از طرف SE محسوب میشه! ولی خب FF6 رو خیلی راحت می‌تونن به سبک و سیاق E33 بسازن تا هم ما فن‌های قدیمی ازشون راضی باشیم و هم گیمرهای تازه وارد به این سبک.

اکسپدیشن 33 نشون داد که هم میشه روح کلاسیک JRPG رو حفظ کرد هم حس مدرن بودن داشت. ولی خب اسکوئر شعورش رو نداره:دی البته اگه صحبت فقط در مورد ریمیک FF6 هستش ممکنه بازم کار خیلی سخت و حتی نشدنیی باشه.
دست گذاشتی رو بازیی که نمیتونم ازش ایراد بگیرم:p :))

ولی... همچنان به نظرم ریبرث یک پله از اینا بالاتر کار کرد تو مپی که ساختن:-"
گرچه به این شیوه بلی میشه ساخت کلاسیکا رو:-"

• Like
Reactions: Sepi_60
بحث به ۱۶ هم رسید ، این کامنت من بی‌ربطه و شاید بحث رو منحرف کنه.
ولی دلم نمیاد به این اشاره نکنم:

منم فوق العاده از ۱۶ ناامیدم و کلی هم ایراد بهش وارده.
اون ستینگ خفن و بزرگسالانه که لوس‌بازیهای باقی سری رو نداره رو با نحوه روایت ضعیف و گیم پلی نوارخالی و بخش مبارزه عجیب خراب کردن.

ولی انصافا بودجه ۱۶ حتی از نصف ریبرث هم کمتر بود:
نمیدونم این قبلا اینجا بهش اشاره شده یا نه ولی یه مقایسه بین بودجه ساخت بازیهای کپکام و اسکوئر از 2020 به این سمت اومده که نشون میده متوسط بودجه ساخت بازیهای اسکوئر بیشتر از دوبرابر کپکامه.

Screenshot 2025-12-09 145051.jpg

هزینه ساخت بازیهای RPG کپکام به طور متوسط حدود 42 میلیون دلاره ولی متوسط هزینه اسکوئر تو این سبک حدود 100 میلیون دلار.
==========
==========

منبع:
https://www.3dipartners.com/wp-content/uploads/square-enix-presentation-material-en-202512-1.pdf
========
========
نکته خیلی جالب و انحرافی این تصویر اولیش میتونه بودجه ساخت خیلی پایین مانستر هانتر Rise باشه که حدود 18 میلیون دلار بوده!
که با توجه به فروشی که میکنه مشخص میکنه کپکام چه ماشین پول سازی تو دستش داره.

و شاید از اون جالب تر برای طرفدارهای FF اینکه بودجه FF16 کمتر از نصف FF 7 Rebirth بوده.
FF16 با بودجه 58 میلیون دلار ساخته شده ولی Rebirth با 119 میلیون دلار و همینطور FF7 Remake با بودجه 134 میلیون دلاری.
16 حتی بودجش از Forspoken با بودجه 90 میلیون دلاری هم کمتر بوده و تقریبا نصفشه!

پس میشه گفت 16 خیلی پروژه پر ریسکی نبوده و احتمالا خیلی زود به سوددهی رسیده.
نمیدونم شاید بعدها اخبارش در بیاد که چرا اینقدر بودجه پایینتری داشته.
دیگه ۴۰-۳۰ میلیون از Forspoken کمتر؟!
اونهم برای یه FF شماره دار؟!

اینکه آیا قربانی بودجه بیشتر ریبرث شده و مورد کم مهری اسکوئر قرار گرفته؟
یا کلا محتواهایی از بازی بریده شده که اسکیل بازی جمع و جورتر یا کم خرج تر در بیاد؟

خیلی دوست دارم این رو بدونم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: He!n3ger
البته این new ip بودنشون جذابه ها... ولی نمیصرفه...
مخاطب جذب نمیکنند ، دیر به دیر میان، و مشخصه دارن عقب میمونند :-"

بین 6 و 8 و 9 آره، ولی بحث اینه فکر کنم همه انتظار داشتیم FF7 R یک فروش خیلی خفن و رویایی بکنه! مخصوصا اون ری اکشن های معرفیش رو یادت بیار...
و خوب 7 و 10میلیون و این حدودا کمه:-"
و اینکه در کنارش تیم KHشون رو هم خوابدندن:دی
اینا جدا از New IPدادن هاشون، مشکل تیم هم دارن:دی
اون FF16 هم برنامه های 14 رو خراب کرد :-"

----

خیلی حرف زشتی زدی در مورد 2D-HD :دی
بهت پیشنهاد میکنم پس بری دموی Octopath 2 رو بزنی، و بعد اینجا منتظر نظرت هستم:دی
امشب دانلودش میکنی؟ :p ( پیشنهاد میکنم با هیکاری و throne بری اگر تایم جواب داد:p )

جدی اگر نزدی برو بزن ... انرم زدی و چنین حرفی زدی که... آدرس بده کارت دارم:-"
آخه همین فرمت نیو آی پی باعث شده نتونه از نسل 6 به اینور دیگه یه کامیونیتی منسجم واسه خودش درست کنه. دقت کنی تا قبل اون شماره های مختلف واقعا شبیه هم بودن نسبتا و فن ها یهو با یه چیز غریب رو به رو نمیشدن ولی از نسل 6 شروع کردن آزمون و خطا. X گیم پلیش یه طور بود 12 کلا یه شکل دیگه بود بعد 13 اومد که نسبتا شبیه X بود. که همونم باز تو شماره سومش یه چیز دیگه شد. بعد 15 اومد که کلا کوبیدن از نو ساختن بعدم ریمیک اومد که بهترین کامبت و گیم پلی رو داشت بعد دوباره با 16 یه چیز جدید امتحان کردن. یعنی اصلا فرصت نمیدن که به تکامل برسن تو همون نوزادی رها میکنن میرن یکی دیگه میزان.

فروش 7 هم حالا انحصاری بودنشو بذاریم کنار که به نظرم تاثیر زیادی داشت رو کاهش فروشش، این بود که وقتی معرفی شد هنوز 15 ریلیز نشده بود و 15 خیلی به برند اسکوئر و فاینال ضربه زد. یعنی اگه اون اصلا هیچوقت منتشر نمیشد فروش ریمیک بهتر میشد.
16 هم که یه جوری ساختن نه پلیر جدیدی جذب کردن نه قدیمیا رو تونستن راضی کنن.

Octopath 2 رو یکم گیم پلیشو دیدم بدم نیومد اون قدر با اینکه کلا طرفدار ترن بیس نیستم چون خیلی وقت میگیره. ازونورم بازی خیلی طولانی ایه مثل اینکه، بعدا میرم سراغش ببینم چطوریه :D

بحث به ۱۶ هم رسید ، این کامنت من بی‌ربطه و شاید بحث رو منحرف کنه.
ولی دلم نمیاد به این اشاره نکنم:

منم فوق العاده از ۱۶ ناامیدم و کلی هم ایراد بهش وارده.
اون ستینگ خفن و بزرگسالانه که لوس‌بازیهای باقی سری رو نداره رو با نحوه روایت ضعیف و گیم پلی نوارخالی و بخش مبارزه عجیب خراب کردن.

ولی انصافا بودجه ۱۶ حتی از نصف ریبرث هم کمتر بود:

نمیدونم شاید بعدها اخبارش در بیاد که چرا اینقدر بودجه پایینتری داشته.
دیگه ۴۰-۳۰ میلیون از Forspoken کمتر؟!
اونهم برای یه FF شماره دار؟!

اینکه آیا قربانی بودجه بیشتر ریبرث شده و مورد کم مهری اسکوئر قرار گرفته؟
یا کلا محتواهایی از بازی بریده شده که اسکیل بازی جمع و جورتر یا کم خرج تر در بیاد؟

خیلی دوست دارم این رو بدونم.
دقیقا واسه همین میگم اسکوئر کلا از اول تصمیم داشته شماره های زیادی از سری رو ریمیک کنه و هنوزم رو همون تصمیمش هست.
اینا اومدن یه هزینه گنده ای سر ریمیک 7 کردن و یه بستر بی نقصی درست کردن که بتونن بر پایه همون ریمیک هارو ببرن جلو. مثلا ریمیک 7 از نظر وسعت و اسکیل در حد یه DLC واسه ریبرث به حساب میاد ولی بودجه ریبرث کمتر از اون بوده. با وجود اینکه اینا به کرونا هم خوردن و قطعا یه هزینه بیشتری رو دستشون گذاشت همین داستان وگرنه بودجش از اینم کمتر میشد.

به جز اون دوتا سوال خیلی جدی واسم به وجود اومده اینه که XVI چطوری بودجش کمه انقدر؟ و اینکه کدوم آدم روانی ای اجازه داده اون حجم پول صرف آشغالی مثل Forspoken بشه؟ بر فرض که اصلا یه بخشیشو خود سونی هزینه کرده باشه بازم اصلا کار عقلانی ای نبوده. بی راه نبود به محض انتشارش استدیوشو بستن رفت.

• Like
Reactions: m.d.makan
FF VI ریمیکش قرار بود برای نینتندو ۶۴ عرضه بشه
حالا بعدا حاشام کردن گفتن یه دمویی الکی ساختیم سر این بوده فهمیدن بخاطر محدودیت کارتریج اصلا همچین بازی ای روش نمیشه ساخت (نهایت با سلام صلوات فکر کنم ۶۴ مگ جا داشت حالت عادی ۳۰ و خرده ای مگ-حالا حساب کن سی دی چقدر بیشتر بوده (ده برابر) و هنوز فاینالها رو سه چهار دیسک میومدن برای پلی۱-احتمالا همین ریمیک سه بعدی ۶ رو بیست کارتریج جا میشده، نسخه سی دی خور کنسولم که قیدشو زد این بازیم مالیده شده) ویدیوی تک دموش هنوز تو یوتوب هست
من که عمرا هیچ FF بعلاوه Chrono Trigger رو ۲ بعدی نمیخوام ولو دوبعدی 8k
VI جای خود داره
بابا رو چه حسابی اصلا میگید ریمیک دو بعدی؟؟؟ رزیدنت اویلها رو میومدن با دوربین ایزومتریک ریمیک میکردن معقولتر بود!
باید حداقل دو تا استدیو خفن اختصاص بده به ریمیکها!
یکی کلاسیکها رو از فاینال۱ شروع کنه
یکیم ۸ و ۹ و پشت بندش پارازیت ایو و بازیهای شاخ دیگه شون رو نسل پنج به قبل مثل Vagrant's Story و Xenogears که البته نمیدونم لایسنس دومی دستشه نیس-به هر روی. یا مثلا Chrono Cross.

کلا از امثال این و دیسیدیا که شماره های قبلو قاطی میکنن هم خدا کنه بکشه بیرون فقط دعا میکنم چون فقط اتلاف وقت و انرژیو.

فاینالای نسل ۶ به بعدم ریمیک نمیخوان
یه دوازده ری ایمجینشن شه کافیه.

پ.ن: این که شماره ۶ ریمیک دو بعدی شه اصلا جنایت علیه بشریت هست! بابا سی سال پیش تک دموی سه بعدیشو دادن برای نینتندو ۶۴! بعد سی سال خفن ترین فاینال کلاسیک ریمیک سه بعدی شه؟!

من واقعا اینجا چیزایی درمورد همین فاینال فنتزی خوندم عجیب غریب! میگفتن FF XVI مثلا اسونه رفتم بازی کردم دیدم یه سری اکسسوری بهت میده استفاده کنی تروفی هوتوتو! خب این اسون بودن نیست حالت وری ایزیه اینطوری درش اوردن تهش هیچی اچیومنت نمیگیری و هیچ کسم تو سبکای دیگه سمتش نمیره

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: He!n3ger
@Akiba
امیر یه سوال دارم ازت :-" بالاتر گفتی که FF VII اوریجینال رو بازی کردی (البته از قبل می‌دونستم که بازی کردی)؛ به نظرت نسخه 1997 بازی بهتریه یا Rebirth؟

پ.ن: من تکلیفم روشنه؛ من Rebirth رو خیلی دوست دارم و بالای صد ساعت بازیش کردم و تروفی پلت شده (مثل خودت هم پای ثابت پارتی ممبرم، Aerith بود و عاشق پلی‌استایل و قابلیت‌های خاصش بودم). ولی هنوز هم سرِ حرفم هستم که نسخه اوریجینال (1997)، بازیِ خیلی‌خیلی بهتریه و دلیل هم دارم براش. فقط هم دلیل برتری‌اش، turn-based بودنش نیست. با ARPG بودن ریمیک و ریبرث هم مشکلی ندارم.

این پست بسیار بی ربط میشه، اسکیپش کنید:)) :-"

@Akiba
امیر یه سوال دارم ازت :-" بالاتر گفتی که FF VII اوریجینال رو بازی کردی (البته از قبل می‌دونستم که بازی کردی)؛ به نظرت نسخه 1997 بازی بهتریه یا Rebirth؟

پ.ن: من تکلیفم روشنه؛ من Rebirth رو خیلی دوست دارم و بالای صد ساعت بازیش کردم و تروفی پلت شده (مثل خودت هم پای ثابت پارتی ممبرم، Aerith بود و عاشق پلی‌استایل و قابلیت‌های خاصش بودم). ولی هنوز هم سرِ حرفم هستم که نسخه اوریجینال (1997)، بازیِ خیلی‌خیلی بهتریه و دلیل هم دارم براش. فقط هم دلیل برتری‌اش، turn-based بودنش نیست. با ARPG بودن ریمیک و ریبرث هم مشکلی ندارم.
من البته FF7 اوریج رو بین ریمیک و ریبرث زدم، از قدیمی ها نیستم

مثل خیلیای دیگه کفم برید از داستان، از حجم فعالیت ها و موارد مخفی و باس ها و اینا بسی کف کردم
با JRPG و نوبتی هم هیچوقت مشکلی نداشتم

ولی جدی ریبرث لحظه به لحظه ش شبیه رویا بود
از یک طرف اصلا و ابدا فکرشو نمیکردم انقدر بازی بزرگی بسازن و خیلی انتظار کات و اینا داشتم، چخ بزسه به اینکه انقدر محتوا بازی داشته باشه و با همش حال کنم
یا اینکه چقدر خوب از چوکوبوهایی که طبق Lore وجود داشتن استفاده کردن و خلاصه نشده بودن تو تغییر رنگ
کلا ذره ذره بازی من چشام داشت برق میزد

این یک طرفش
یک طرف دیگه شم به عنوان کسی که اولین دیدارم با این cast ، انیمیشن AC بوده...مگه میشه تصور بازی اکشن رو ازشون نداشته باشه کسی بعد دیدن اون انیمیشن؟
و وقتی پیشرفت همین بخشم نسبت به ریمیک میبینی هیجان انگیزترم میشه همه چی

به شخصه بهم بگن بین نسخه اوریج و سه گانه یکی رو میتونی انتخاب کنی برای من انتخاب سه گانه ست، هرآنچیز خوبی که اوریج داره، اینجا هم داریم و بهترش:-"
خود صداپیشگی کاراکترها مخصوصا اریث حجت رو بر من تمام میکنه:دی

و اینکه...

من میدونستم اریث میمیره...مثل خیلیای دیگه...
ولی بعد ریبرث من داشتم زااااار میزدم:((
بک تو بک آهنگ Hollow ریمیک و no promises to keep در حال پخش بودم..و بیشتر متلاشی میشدم:(
مخصوصا Hollow ... این آهنگ واقعا خداست:x
به شحصه من فکر میکنم بین سه گانه هم حتی انتخابم ریبرث باشه به عنوان بهترین پارت...
حالا هرچقدر گسترش پیدا کنه و وینسنت داشته باشیم... نبود کاراکتر محبوبم بسیاااار تاثیر گذاره!

---

ولی از بحث FF7 بگذریم، من واقعا برا Resonance هایپم
یعنی امسال بیشترین هایپم برا فنتوم بلید زیرو و بعد ولورین بود
ولی FF R با تریلی از رو جفتشون رد شد:-"

این پست بسیار بی ربط میشه، اسکیپش کنید:)) :-"

من البته FF7 اوریج رو بین ریمیک و ریبرث زدم، از قدیمی ها نیستم

مثل خیلیای دیگه کفم برید از داستان، از حجم فعالیت ها و موارد مخفی و باس ها و اینا بسی کف کردم
با JRPG و نوبتی هم هیچوقت مشکلی نداشتم

ولی جدی ریبرث لحظه به لحظه ش شبیه رویا بود
از یک طرف اصلا و ابدا فکرشو نمیکردم انقدر بازی بزرگی بسازن و خیلی انتظار کات و اینا داشتم، چخ بزسه به اینکه انقدر محتوا بازی داشته باشه و با همش حال کنم
یا اینکه چقدر خوب از چوکوبوهایی که طبق Lore وجود داشتن استفاده کردن و خلاصه نشده بودن تو تغییر رنگ
کلا ذره ذره بازی من چشام داشت برق میزد

این یک طرفش
یک طرف دیگه شم به عنوان کسی که اولین دیدارم با این cast ، انیمیشن AC بوده...مگه میشه تصور بازی اکشن رو ازشون نداشته باشه کسی بعد دیدن اون انیمیشن؟
و وقتی پیشرفت همین بخشم نسبت به ریمیک میبینی هیجان انگیزترم میشه همه چی

به شخصه بهم بگن بین نسخه اوریج و سه گانه یکی رو میتونی انتخاب کنی برای من انتخاب سه گانه ست، هرآنچیز خوبی که اوریج داره، اینجا هم داریم و بهترش:-"
خود صداپیشگی کاراکترها مخصوصا اریث حجت رو بر من تمام میکنه:دی
خب مرسی بابت توضیحات کاملت؛ خیلی کنجکاو بودم بدونم به عنوان کسی که تمام‌قد از Remake و Rebirth دفاع می‌کنی، نظرت راجع به نسخه اصلی چیه. من نمی‌دونستم که نسخه اوریجینال رو قدیم‌ها بازی نکردی و الان که گفتی بعد از ریمیک تجربه‌اش کردی، تا حدّ زیادی علت تفاوت دیدگاهمون رو متوجه شدم؛ در واقع اکثر کسانی که مثل من، بازی اصلی رو روی PS1 تجربه کردن، همچنان اون رو ورژن بهتری نسبت به ریمیک‌ها می‌دونن. ولی با این حال با نکات مثبتی که درباره Rebirth گفتی مخالفتی ندارم و با چیزی که در اسپویلر گفتی هم خیلی موافقم.

ولی از بحث FF7 بگذریم، من واقعا برا Resonance هایپم
یعنی امسال بیشترین هایپم برا فنتوم بلید زیرو و بعد ولورین بود
ولی FF R با تریلی از رو جفتشون رد شد:-"
خوشبختانه تو این مورد کاملا هم‌نظر هستیم :D این Resonance بدجوری دل من رو هم بُرده. آرت‌استایل پیکسلیش هم خیلی خوشگله. اون ویدیو باس زدنش که ماکان (@m.d.makan ) گذاشته بود، خیلی چیز تمیز و خفنی بود. این وسط کلاد استرایف هم در بازی حضور داره که ارادتم رو به Resonance چندین برابر می‌کنه و از همه مهم‌تر، turn-based هم هست :D

• Like
Reactions: m.d.makan
من که تکلیفم با ریمیک VII مشخصه، نه تغییرات داستان و این اضافاتشو هستم، و نه حتا این فرمول اوبی سافتی OW ـی که Rebirth داشت. کلا دایرکشنی که به FF دادن اشتباهه به نظر من. SE با این کار یه سری فن جدید تونسته بدست بیاره، یعنی کسایی که اصلا JRPG باز نیستن یا این سری رو از قدیم دنبال نکرده بودن عاشق این بازی ها شدن (چون خیلی المان های آشنا میبینن) و در عوض خیلی از طرفدارهای قدیمی رو هم فراری داده. فروش کمتر از انتظار بازی هم نشون میده که استقبال از این تغییرات چقدر بوده.

ولی در کل این مدل ریمیک رو نیستم. کسایی که منو میشناسن میدونن، از بعد E3 ـه کذایی سونی تو سال 2005، و اون دمویی که از Opening بازی نشون دادن، به مدت ده سال برای معرفی ریمیک انتظار کشیدم. هر E3 من منتظر بودم ریمیک FFVII معرفی بشه، تو هر کنفرانس، تا اینکه بالاخره این اتفاق سال 2015 افتاد (کلا چه E3 خفنی برای ژاپنی بازها بود! FFVII و KHIII و FFXV و Nier و TLG و ... و البته Horizon). اما ریمیک برای من یه نفر ناامید کننده بود. و انتظار همچین چیزی رو نداشتم. کش دادنش به بهانه بزرگی و تبدیلش به یه تریلوژی... انحرافات داستانی، تغییر ساختار گیم پلی بازی (سیستم World بازی نه کامبتش) و .... تنها قسمت خوب ریمیک کامبتشه. به نظرم SE بالاخره به یه فرمول درست و بالانس برای ساخت یه ARPG رسیده. اما افسوس که اینو تو نسخه بعدی FF میریزن میره...

اما اگه بخوام انتخاب کنم، یعنی بهم بگن دومین FF محبوبت یعنی VI رو دوست داری به شکل VII ریمیک کنن یا بیخیال شن، انتخابم قطعا گزینه دومه. بخوان رو بیس VI و با متریال های اون یه بازی تازه بسازن به درد من نمیخوره. کاری که با VII کردن. البته درک میکنم احتمالا همه دوستانی که VI رو بازی نکردن باهاش خیلی حال کنن...

ولی حالا این وسط یه چیزی، ریمیک محبوب من Ever Crisis ـه. اینو بعید میدونم اینجا کسی بازی کرده باشتش، ولی اگه تجربه کرده باشیدش میبینید شاهکاره:دی آندر ریت به معنای واقعی کلمه است! ایکاش VII رو هم اینجوری ریمیک میکردن کلا. یعنی اصلا همینو میدادن بیرون. با یه گرافیک ساده، ارزون تر، حس و حال خود بازی اصلی، در عوض کلشو تو یه بازی مستقل میدادن بیرون. بهترین فرمت برای ریمیک VI هم به نظرم اینه. عوض اینکه بیان پروداکشنش رو خیلی عظیم و پیچیده کنن، ساده نگهش دارن، در عوض تو یه نسخه بدن بیرون و روح اصلی اثر حفظ بشه...

• Like
Reactions: Albert Camus
ولی حالا این وسط یه چیزی، ریمیک محبوب من Ever Crisis ـه. اینو بعید میدونم اینجا کسی بازی کرده باشتش، ولی اگه تجربه کرده باشیدش میبینید شاهکاره:دی
شرم باد بر کسی که فنِ Final Fantasy VII و Crisis Core باشه و از تجربه Ever Crisis غافل مونده باشه :D عجب جواهریه این EC! من اولین‌بار رو PC بازیش کردم و بعد از اون روی گوشیم نصب بوده تا الان. مثل دایره‌المعارف کامل ولی جمع‌و‌جور از یونیورس VII می‌مونه. هر وقت دلم واسه حال و هوای جهان VII تنگ میشه، در دسترس‌ترین گزینه برام همین EC هستش. و اینکه بله، بسیار بسیار آندرریتد و مهجوره. این Square Enix که من شناختم، بعیده به عقلش برسه یه همچین ورژنی از VI بده بیرون!

ولی واقعا این VI حیفه خدایی! آخرین باری که با بازی تجدید دیدار کردم، نسخه Pixel Remaster بود. اون موقع داشتم به خودم می‌گفتم که ریمیک کردن VI خیلی کار سختیه و سخت‌ترین قسمتش هم reimagine کردن کل جهان بازی و محیط‌ها بر اساس lore بازیه! اینکه یه جهان 2D بی‌نقص رو با حفظ روح اصلیش بتونی تو یه بازی امروزی پیاده کنی، خیلی جیگر می‌خواد؛ اون هم بهترین FF دوبعدی تاریخ و از دید خیلی‌ها بهترین FF کل مجموعه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or