تو فیفا 13 یک ویژگی بی نظیری به نام PLAYER STORIES در بخش کریر مد فیفا اضافه شده بود . این ویژگی باعث میشد اتفاقات رندوم و متنوع حواشی دنیای واقعی فوتبال در کریر مد اتفاق بیفته و شما هیچ نقش بسزایی در ایجاد شدنش نداشته باشین . البته شما با کار ها و تصمیم هاتون تاثیراتی داشتین در بخشی حواشی . به طور مثال من خودم وقتی دیمیتار برباتف رو برای تیم نیوکاسل خریدای کرده بودم در بخش کریر مد این بازیکن 8 بازی پی در پی پاش به گل زنی باز نشده بود . بعد هفت بازی مارتین تیلر شروع کرد به این که برباتف از لحظا روحی افت کرده ( تو قدرت بازیکن واقعا هم تاثیر داشت ) و مشکل گل زنی پیدا کرده . روزنامه ها و مجلات و اخبار باشگاه هم در این رابطه صحبت میکردن .
نکته : تو فیفای کنونی یعنی همین فیفا 20 منظور این نیست که تمامی این ویژگی هاحذف شدن . منظور اینه از اون دوران یعنی سال 2012 تا به الان پیشرفت بزرگی دیگه در این بخش ها نه کریر کرد و نه مسترلیگ رخ نداده ... یا یه یسری ویژگی ها حذف شدن ( از عمد ) و یا یه سری هیچ پیشرفت خیره کننده ای توشون دیده نشده ( باز هم از عمد )
یعنی حواشی در صدا گذاری - قدرت بازیکن ها و رفتارشون در زمین - فنی و بصری طراحی شده بود . بازی PES یه بخش بی نظیری به نام Team Role داره که بی نظیره و در قدرت و رفتار فنی بازیکن ها به شدت نمایان هستش و تاثیراتشون روی تیم ولی مشکل این جاست از لحاظ صدا گذاری و بصری روی این ویژگی Team Role کار نشده و یه طورایی مخفی مونده ....
اگر هم ذخیره میذاشتیش بازم مارتین تیلر صحبت میکرد و میگفت برباتف به خاطر بازی های نه چندان خوبی که اخیر انجام داده رفته رو نیمکت ذخیره ها و دوربین بازی گ گاهی برباتف رو روی نیمکت ذخیره ها نشون میداد ( این ویژگی نیمکت ذخیره ها که دوربین بازیکن رو نشون بده تو فیفا 14 نسل بعدی نشون داده شد )
حواشی های بسیاری دیگری هم تو بازی بود . مثلا من یه بار گفته بودم مانوئل نویر نیم فصل با باشگاه من مشکل پیدا کرد و تیم رو ول کرد و رفت رئال مادرید و بایرن مونیخ رو دچار مشکلاتی کرده بود . هر کاری هم کردم بمونه نموند و تو صحبت هاش گفته بود با مدیریت و هوادار ها به مشکل بر خورده و خلاصه این که تیم رو ول کرد رفت .
حتی اگه بازیکنی رو الکی میذاشتین ذخیره مارتین تیلر دربارش صحبت میکرد و میگفت برای ما سواله این بازیکن با توجه به شرایط آرمانی که داره چرا رفته روی نیمکت ذخیره ها !!! وین رونی که براش اصلا یه خط داستانی تشکیل داده بودن .
این بخشی از صحبت های یکی از کارگردانان فیفای نسل هفتمی به نام Gary Paterson که در کنار دیوید روتر نقش بسزایی در اوج گیری فیفای نسل هفتمی داشتن و شما میتونید از همین تیکه مصاحبش و جوابش متوجه بشین سازندگان فیفا چه چیز هایی در سر داشتن و آخرش در نسل هشتم راه فیفا به یک باره عوض شد و کار به این جا کشید .
سوال : شما چطوری می خواهید atmosphere رو وارد career mode کنید؟
جواب : من احساس میکنم که گیم پلی سخت تر و سخت تر بهبود داده میشه و فکر میکنم "match day atmosphere" چیزی است که ما احتیاج داریم توش سرمایه گذاری کنیم.
این در مورد ساختن دنیای فوتبالی ای است که شما خودتون رو در اون غوطه ور ببینید.چیزایی شبیه اینکه داستان وین رونی رو بدونین ( روابط جنجالی که طی این چند ساله در رسانه ها مطرح بوده). این چیزیه که برای ما خیلی جالبه.
کارهایی برای انجام دادن زمانیکه پنجره نقل و انتقالات بسته است مواردی است که ما مطمئنا به دنبالشون هستیم.
PLAYER STORIES
- Interaction with players is now more regular with instant feedback received based on managerial decisions.
- Player Stories can now run for months in to Career Mode re-emerging if you go through a bad run of results or when you sell/buy a key player.
- Specific Player Stories also occur when managing an International team, meaning you’ll need to keep both club and country happy.
- Fan stories will now make top news in the press based on team performance.
نکته مهم اینه که تیم سازنده فیفا قصد داشت این بخش داستانی و حواشی رو در سال های بعد در مد کریر بیشتر کنه و عمق بیشتری بهش بده . نسل که عوض شد و بخش التیمیت تیم به صورت نجومی برای سازندگان فیفا کلی سود داشت تیم سازنده فیفا رو مجاب کرد دیگه آن چنان که باید و شاید از عمد به بخش کریر رسیدگی نکنن ( کونامی تو این موضوع از تیم سازنده فیفا هم فاجعه بار تر کار کرد و کل نسل هشتم بخش مسترلیگ رو بیخیالش شد و تازه نسخه 2020 اونم پایان نسل تونست کمی بخش مسترلیگ رو سر و سامانی بهش بده و اونم تازه سر و سامان داده و نه این که بخش مسترلیگ PES فوق العاده شده باشه و تازه یه مد به نسبت خوب شد و در همین حد ) و کاری نکنن مد کریر بیشتر جذب مخاطب کنه ! نتیجه کار ؟!؟ خب بخش PLAYER STORIES رو کشتن و ضعیفش کردن . اومدن یه بخش داستانی جداگانه درست کردن و تخمین هم میزنن که مثلا این مد الکس هانتر یکی دو ماه گیمر ها رو سرگرم میکنه و تو تبلیغات هم میشه از این مد کلی تبلیغ و این چیزا کرد و بعد که بازیش کردن و کار خوابید از دوباره گیمر ها به سمت مد هایی برن که سازندگان فیفا دوست دارن به اون سمت کشیده بشن ....
نکته : مد آنلاین و مد های آنلاین اصلا مشکلی نداره و گیمر ها این مد رو بازی کنن و سود آور هم باشه ولی به خاطر یه مد شما بیای مد های دیگه رو نابود کنی و ضعیف نگه داری این سیاست واقعا فاجعه بار و خجالت آور هستش و تازه ! کاش یه مد کریر آنلاین و این چیزا درست میکردن و نه فقط یه مد فانتزی که فقط و فقط به دنبال پول به جیب زدن باشی . مشخصه چرا این کار رو نمیکنن !!! دیوانن ؟؟! بیان یه مد کریر آنلاین خفن درست کنن که رقیب مد التیمت در بخش آنلاین بشه و بعد مدتی بخش التیمت تیم از رونق بیفته ؟! خب جواب مشخصه دیگه چرا این کار رو نمیکنن ....
شما حساب کنین این مد PLAYER STORIES طی این سال ها گسترش داده میشد . شخصیت هایی مثل نیمار و کلی بازیکن های دیگه در دنیای واقعی فوتبال ازشون الگو برداری میشد و تو بازی هم میدیدین که نیمار به یک باره با باشگاه شما مشکل پیدا میکنه و از تیمتون جدا میشه یا اصلا تو تیم میمونه و حاشیه ایجاد میکنه و باعث افت تیم شما میشه . حواشی مصدومیت های بازیکن ها اتفاق میفتاد و خیلی موضوعات دیگه دنیای واقعی فوتبال رو میومدن در کریر مد شبیه سازی میکردن . هر سال هم به طور مثال ویژگی PLAYER STORIES رو گسترش میدادن مثلا یه سالی میومدن میگفتن حواشی نیمار و .... به بازی اضافه شده و اگه تو تیمی که هست بازی کنید باهاش امکان اتفاقات خاصی رو میتونید ازش انتظار داشته باشین . یه سری PLAYER STORIES ها خیلی شخصی سازی میشد و یه سری عمومی . مثلا یه سری بازیکن ها با مربی های مختلف مشکل پیدا میکردن . دیدین که مثلا زلاتان اصلا رابطه خوبی با گواردیولا نداشت و کلی میشه مثال زد . دیر اومدن سر تمرین و مشکلات اخلاقی بازیکن ها و این طوری شما حساب کنید کریر واقعا در طول سال ها چقدر پر محتوا و جذاب میشد . حیف که تیم سازنده فیفا به یک باره بیخیال این موارد شد و راه خودش و سیاست هاش رو تغییر داد .
طی نظر سنجی که از انجمن های بخش operationsports داشتن سه بازی NBA 2K و MLB The Show و Madden NFL بهترین مد های بازی تا سال 2019 رو داشتن !!! این وسط دو بازی فوتبالی فیفا و PES در حد پشم هم حساب نشدن که خب حقشون هم بود حساب نشن .
چند وقت پیش با گری کلارک از منتقدین صنعت گیم هم داشتم صحبت میکردم اونم از این دو بازی فوتبالی دلسرد شده بود و اول یکی از افراد قدیمی PES باز و معروف به نام B-man درباره نسخه PES 2013 اینا داشت صحبت میکرد و بعد گری کلارک اومد گفت نسل هشتم اصلا بازی های فوتبالی راضی کننده نبوده و در ادامه من از گری کلارک وقتی پرسیدم که چرا دلسرد شدی در جواب گفت شما همین بازی Madden و MLB رو بیای ببینی پیشرفت های زیادی کرده ولی بازی های فوتبالی فقط در جا زدن این نسل هشتم
میخواستم این رو بگم فکر نکنین شما چنین حسی رو دارین . خیلی ها مثل من و شما چنین حسی رو دارن و از بازی های فوتیالی نسل هشتم به طور کلی راضی نبودن ( به صورت کلی بخوایم در نظر بگیریم ) . حتی با جاناتان کوپر از انیماتور های بزرگ صنعت گیم هم صحبت کردم اونم حیلی راضی نبود و بازی های ورزشی مثل UFC 3 ( واقعا هم بازی فوق العاده ای هستش و نکته جالب اینه این بازی تو کمپانی EA ساخته شده پس بخوان میتونن بازی خفن بسازن ولی خب ... ) رو از بهترین بازی های ورزشی در نسل هشتم میدونست .