Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
میدونی چرا فروششون کم بوده؟گیم پس
بازی که روز لانچ رو گیم پس باشه متاسفانه فروشش خراب میشه.
به نظر من باید یه سری بازیای پر خرج بعد ۶ ماه بیان روی گیم پس یا حتی یک سال.
اونی که هایپ بازیه میخره، اونیم که نیست صبر میکنه رو گیم پس میره.
خب روی سریز ها که کلا زیر ۴۰ میلیون فروختن گیم‌پس داریم و حرفت قبوله
ولی روی ps5 که دیگه باید ملت فول پرایس بخرن چرا دووم دارک فروش انچنانی نکرد؟؟
خب دووم بر خلاف ایندیانا که از روز اول روی کنسول ۸۰ میلیونی ps5 منتشر شده....
ایندیانا جونز هم روی ps5 فروش انچنانی نکرد....
دیس انرد۲ هم زمانی که اومد گیم پس نبود و نه روی ONE نه روی PS4 فکر نکنم فروشش تعریفی داشته باشه
ولفنشتاین ۲ هم حتی گویا کمتر از the new order فروش داشته ....
من با ماکان موافقم ملت وقتی هر سال میلیون ها نسخه کالاف میخرن ولی نگاه به دووم و ولفنشتاین نمیکنن نباید موقعی که استودیوها بسته شدن بیان غر بزنن چرا ناشر تعطیل کرد....

آخرین ویرایش:
معمولا انگشت اتهام به صورت پیش فرض تو اینجور مواقع سمت ناشر/مالک نشونه میره. اما انصافا یه نگاه به آمار فروش ip های id اگه بندازیم به نظرم اینبار انگشت اتهام واقعا فقط به سمت خود ما گیمراست. نمی‌دونم تا چه حد این آمارا دقیقه اما کل مجموعه quake ظاهرا روی هم ۵ میلیون فروخته. یا سری RAGE مجموعا ۳ تا ۴ میلیون. خودم همیشه غر میزدم که چرا Rage بعدی رو‌ نمیسازه id ؟ اما انصافا چرا اصلا باید بره سمتش؟ کل مجموعه Doom ظاهرا نزدیک‌ ۱۰ میلیون نسخه فروخته فقط. این یکی مخصوصا خیلی برای من دردآوره. هم ریبوت ۲۰۱۶ هم ‌Eternal ، هم به شدت بازیایی بهینه ای از لحاظ اجرایی بودن، هم از نظر تکنیکی از بهترینای زمانه‌شون بودن و هم فراتر از همه بازیای معرکه‌ای بودن. یعنی اگه امروز یکی بیاد از من بپرسه ویدیو گیم چیه و تعریف یه ویدیو گیم درجه یک چیه، من شخصا واسش گیم‌پلی doom 2016 و‌ eternal رو نشون میدم میگم چیزی که ما بهش میگیم یه بازی معرکه، همچین چیزیه. ظاهرا 2016 مجموعا کمتر از ۱ میلیون کپی دیجیتالی فروخته!!! چرا آخه؟ اینا اون زمان انقد چیز بهینه‌ای ساختن که روی سیب زمینی هم اجرا میشده بازی و ظاهرا فقط ۲۰ میلیون نسخه به صورت free shareware حالا روی چمیدونم لابد ماشین حساب و ریش تراش و لاک‌پاک کن اینا عرضه شده. بابا اسم id رو تریلی که سهله ناو جنگی هم نمیکشه. چرا امروز من دوزاری باید بشینم واسه id آرزوی موفقیت کنم؟
پ.ن: صحبت از dark ages نکردم چون روی گیم‌پس عرضه شده و ممکنه تاثیر مهمی روی فروشش گذاشته باشه. وگرنه واسه من از Eternal بالاتره و فقط کمی از 2016 پایینتر.

آخرین ویرایش:
معمولا انگشت اتهام به صورت پیش فرض تو اینجور مواقع سمت ناشر/مالک نشونه میره. اما انصافا یه نگاه به آمار فروش ip های id اگه بندازیم به نظرم اینبار انگشت اتهام واقعا فقط به سمت خود ما گیمراست. نمی‌دونم تا چه حد این آمارا دقیقه اما کل مجموعه quake ظاهرا روی هم ۵ میلیون فروخته. یا سری RAGE مجموعا ۳ تا ۴ میلیون. خودم همیشه غر میزدم که چرا Rage بعدی رو‌ نمیسازه id ؟ اما انصافا چرا اصلا باید بره سمتش؟ کل مجموعه Doom ظاهرا نزدیک‌ ۱۰ میلیون نسخه فروخته فقط. این یکی مخصوصا خیلی برای من دردآوره. هم ریبوت ۲۰۱۶ هم ‌Eternal ، هم به شدت بازیایی بهینه ای از لحاظ اجرایی بودن، هم از نظر تکنیکی از بهترینای زمانه‌شون بودن و هم فراتر از همه بازیای معرکه‌ای بودن. یعنی اگه امروز یکی بیاد از من بپرسه ویدیو گیم چیه و تعریف یه ویدیو گیم درجه یک چیه، من شخصا واسش گیم‌پلی doom 2016 و‌ eternal رو نشون میدم میگم چیزی که ما بهش میگیم یه بازی معرکه، همچین چیزیه. ظاهرا 2016 مجموعا کمتر از ۱ میلیون کپی دیجیتالی فروخته!!! چرا آخه؟ اینا اون زمان انقد چیز بهینه‌ای ساختن که روی سیب زمینی هم اجرا میشده بازی و ظاهرا فقط ۲۰ میلیون نسخه به صورت free shareware حالا روی چمیدونم لابد ماشین حساب و ریش تراش و لاک‌پاک کن اینا عرضه شده. بابا اسم id رو تریلی که سهله ناو جنگی هم نمیکشه. چرا امروز من دوزاری باید بشینم واسه id آرزوی موفقیت کنم؟ حالا فردا روز فلان استودیو شبیه ساز سلاخی شدن در کشتارگاه هم بسازه همین خود من اول از همه میرم میگیرمش با 15FPS بازیش می‌کنم به‌به چه‌چه هم میکنم تازه.
پ.ن: صحبت از dark ages نکردم چون روی گیم‌پس عرضه شده و ممکنه تاثیر مهمی روی فروشش گذاشته باشه. وگرنه واسه من از Eternal بالاتره و فقط کمی از 2016 پایینتر.
آقا نفرماییید، شما و تمام فن های این استودیو و بازی هاش بسیار بسیار پر اهمیت و وزنه های سنگینی هستید، دم هممون گرم که ارزش واقعی یک محصول با کیفیت رو میفهمیم، صرف نظر از میزان فروشش و نمره متا و ...
اتفاقا دم همه طرفداراش گرم که دارن براش آرزوی موفقیت میکنن و اینجوری پاش وایسادن، دمتون گرم👏👏👌👌.
متاسفانه به قول ماکان بعضی بازیا با وجود پرفکت بودن و حد بالای کیفیت و کوالیتی ساختشون به شدت بهشون بی مهری شده. این ازرقدیم الایام بوده، توی هر دوره تقریبا اتفاق افتاده و با عرض تاسف فراوان باید گفت که دودش هم نهایتا توی چشم خود ما گیمرا رفته. وقتی آثار کالت و درست و حسابی رو بهش اقبال نشون ندن یواش یواش از دور تولید حذف میشن و موقعی میفهمیم که دیگه نه اون بازی ها و نه سازنده هاشون وجود خارجی ندارن.
id software تاریخ و نامش به بزرگی خود صنعت گیم هست، ساخت هر عنوان بازیش واقعا موج جدید و گسترده ای رو وارد صنعت کرده چه به لحاظ تکنیکال چه سرگرمی. همه ماها امیدواریم که بهترین ها براشون رقم بخوره. صنعت گیم و علی الخصوص ژانر اول شخص تیراندازی بدون id شاید برای خیلی از ماها بی معنی باشه.

ن

نه شاید.
فروش روی پلی استیشن و pc هم که پلتفرم اصلیشه خیلی بالا نبوده.

من یه چند وقت قبل یه بحثی در مورد مسئولیت پلیرها داشتم که یکسری از سبکها رو دارن با نادیده گرفتنشون میکشن.
صحبت از prey و... کردیم.
یکی از دوستان میگفت متای prey پایینه ، بازی گیج کنندست و دست پلیر رو نمیگیره و... که خب باید شکست میخورد.

اما الان بی اعتنایی پلیرها رو میشه به doom هم نسبت داد.

واقعا اگه دارک ایجز فروش نره دیگه کی میاد تو این سبک سرمایه گذاری گنده کنه؟

اگه این مجموعه با این نسخه شکست بخوره به نظرم بیشترین مسئولیتش به دوش پلیرهاست که ساپورت کافی نکردن.

بحث قیمت ۷۰ دلاری ، انتشار بدموقع ، گیم پس و... نمیتونن همچین تاثیری داشته باشن.

دلیل فروش کم رو همون طور که صبحان گفت، به نظرم باید گیمپس دونست.
حتی رو PC هم در دسترس هستش، فن های دو آتیشه استیم اونجوری غیرتی نیستن که سر یک بازی که فقط سینگل داره و شاید مثلا 30 ساعت پلی‌تایم داشته باشه تا گرفتن کامل achievements هاش، براش 70 دلار پولش رو بدن.
پلیر های بازی 2.2 میلیون رو گیم پس بوده ماه اول، 0.4 میلیون روی استیم، 0.2 میلیون روی اکس باکس و 0.2 میلیون رو پلی‌استیشن.
ایترنال زمانی که اومد هم 3 میلیون نسخه فروش داشته (البته خوب وسط covid هم بوده و خوب به بازی کمک کرد) و این بازی هم 3 میلیو پلیر، ولی خوب بازی اشتراک محور ارزه میشه فروشش تحت تاثیر قرار می‌گیره، حالا شاید این وسط به اون صورتی که انتظار داشتن باعث افزایش افرادی که اشتراک رو تهیه کردن نشده...

در مورد فروش کل IP دوم هم زیر 10 میلیون اصلا فکر نکنم این عدد رقم ها درست باشه! همین سری ریبوت بعید نیست الان بالای 15 میلیون باشه!

آخرین ویرایش:
دلیل فروش کم رو همون طور که صبحان گفت، به نظرم باید گیمپس دونست.
حتی رو PC هم در دسترس هستش، فن های دو آتیشه استیم اونجوری غیرتی نیستن که سر یک بازی که فقط سینگل داره و شاید مثلا 30 ساعت پلی‌تایم داشته باشه تا گرفتن کامل achievements هاش، برند به قول شما 80 دلار پولش رو بدن.
پلیر های بازی 2.2 میلیون رو گیم پس بوده ماه اول، 0.4 میلیون روی استیم، 0.2 میلیون روی اکس باکس و 0.2 میلیون رو پلی‌استیشن.
ایترنال زمانی که اومد هم 3 میلیون نسخه فروش داشته (البته خوب وسط covid هم بوده و خوب به بازی کمک کرد) و این بازی هم 3 میلیو پلیر، ولی خوب بازی اشتراک محور ارزه میشه فروشش تحت تاثیر قرار می‌گیره، حالا شاید این وسط به اون صورتی که انتظار داشتن باعث افزایش افرادی که اشتراک رو تهیه کردن نشده...

در مورد فروش کل IP دوم هم زیر 10 میلیون اصلا فکر نکنم این عدد رقم ها درست باشه! همین سری ریبوت بعید نیست الان بالای 15 میلیون باشه!
من این موارد رو رد نمیکنم و حتما تایید میکنم ولی به نظرم باز همه اینها گواه این هستن که پلیرها سبک رو دارن نادیده میگیرن.

در مورد عدم فروش و یا پایین بودنش روی گیم پس روی خود ایکس باکس حتما مسئله مهمیه ولی در مورد PC بزار حرفت رو قبول نکنم.
مثال نقض هم خیلی داریم که بعضا مولتی پلیر نداشتن ، روز اول روی گیم پس اومدن ولی تو استیم هم فروش خوبی داشتن و حتی رکورد پلیر همزمان رو هم زدن (منظور نسبت به انتظار اولیه استودیو یا خود پلیرها)
مثل Lies of P
Persona 3 Reload
Palworld
Clair Obscur: Expedition 33
و....

عمق فاجعه پلیرهای همزمان P3R هست که حدود 10هزارتا از Dark Ages بیشتره.
Screenshot 2026-07-03 224428.png Screenshot 2026-07-03 224503.png

همونطور که اشاره کردم و خودت هم آمارش رو دادی فروش روی PS5 هم اونی نبوده که باید باشه و اونجا هم تعریفی نداشته که گیم پس وجود نداره.
حرفم اینه که یه همچین بازی که تو سبکش تک و خاصه ، رقیب نداره صرفا به خاطر اینکه 10 دلار گرونتره یا روی گیم پس هم اومده نمیتونه اینطوری تا این حد نادیده گرفته بشه و گاها حتی گفته بشه که از اترنال هم تو بحث فروش و... ضعیف تر کار کرده.

این هم در نظر بگیر که خرج این نسخه از اترنال قطعا بیشتر بوده و تازه اگه حتی در همون مقیاس اترنال هم فروش رفته باشه و پلیر داشته باشه باز هم شکست بوده برای استودیو و مجموعه.

آقا نفرماییید، شما و تمام فن های این استودیو و بازی هاش بسیار بسیار پر اهمیت و وزنه های سنگینی هستید، دم هممون گرم که ارزش واقعی یک محصول با کیفیت رو میفهمیم، صرف نظر از میزان فروشش و نمره متا و ...
اتفاقا دم همه طرفداراش گرم که دارن براش آرزوی موفقیت میکنن و اینجوری پاش وایسادن، دمتون گرم👏👏👌👌.
متاسفانه به قول ماکان بعضی بازیا با وجود پرفکت بودن و حد بالای کیفیت و کوالیتی ساختشون به شدت بهشون بی مهری شده. این ازرقدیم الایام بوده، توی هر دوره تقریبا اتفاق افتاده و با عرض تاسف فراوان باید گفت که دودش هم نهایتا توی چشم خود ما گیمرا رفته. وقتی آثار کالت و درست و حسابی رو بهش اقبال نشون ندن یواش یواش از دور تولید حذف میشن و موقعی میفهمیم که دیگه نه اون بازی ها و نه سازنده هاشون وجود خارجی ندارن.
id software تاریخ و نامش به بزرگی خود صنعت گیم هست، ساخت هر عنوان بازیش واقعا موج جدید و گسترده ای رو وارد صنعت کرده چه به لحاظ تکنیکال چه سرگرمی. همه ماها امیدواریم که بهترین ها براشون رقم بخوره. صنعت گیم و علی الخصوص ژانر اول شخص تیراندازی بدون id شاید برای خیلی از ماها بی معنی باشه.
شما خیلی لطف دارید. دم شما گرم. اما این واقعیته. که id واقعا بزرگتر از این حرفاست. موقعی هست که خود استودیو اشتباهای خیلی بزرگی کرده، رویکردای اشتباه داشته، به حاشیه رفته و مجموعا خودش باعث شده امروز به نقطه‌ای برسه که براش مشکلساز شده. اما در مورد id برای من قابل تحمل نیست که ببینم اینا الان و در حال حاضر، نه به خاطر ساخته‌های شگفت انگیز و مولفشون به ویژه الان که نزدیک DLC دارک ایجز هستیم، بلکه به خاطر حواشی ‌تاسف‌آوری که دارن باهاش دست و پنجه نرم می‌کنن، سرتیتر اخبار شدن فعلا. خب حواشی همیشه بوده. اما نهایت حاشیه‌ای که id استحقاقشو داره اینه که بازی آتی که داره میسازه رو تاخیر بزنه، یا نرسه به اینکه فلان بازیشو واسه فلان پلتفرم، سر وقت پورت کنه. یعنی نهایت مجموعه اخبار ناگواری که id به نظرم منصفانه‌ست که باهاش دست و پنجه نرم کنه عقب موندن از جدول زمانی عرضه بازی‌های متعدد آینده‌ش یا، چه می‌دونم مثلا به مشکل خوردن سر لایسنس فلان تولیدکننده کارت گرافیک و مسائلی از این دست باشه. نه اینکه به قول ماکان، مساله این باشه که اصلا سال بعد این موقع id ای هست که doom ای بسازه یا نه. تو یکی از پستای قبلی ماکان گفت “خلاصه اینکه این رو دریابید ، با خبرهایی که داره میاد امکان داره که این آخری محتوای Doom باشه که تا سالهای سال منتشر میشه” من حقیقتش این جمله رو به زور تا انتها خوندمش. داریم در مورد استودیویی حرف می‌زنیم که اگه شخصا حقوق می‌گرفتم تا از ساخته‌هاش ایراد بگیرم، نهایتا مجبور بودم سر ماه از کارم استعفا بدم بسکه چیزی پیدا نمیکردم. چی بگم. همین تاپیک بازی به زحمت 60 صفحه پیش رفته. در حالی که بازی بیشتر از یه ساله عرضه شده و تازه محتوای جدید خیلی مهمی هم قراره بگیره.

شما خیلی لطف دارید. دم شما گرم. اما این واقعیته. که id واقعا بزرگتر از این حرفاست. موقعی هست که خود استودیو اشتباهای خیلی بزرگی کرده، رویکردای اشتباه داشته، به حاشیه رفته و مجموعا خودش باعث شده امروز به نقطه‌ای برسه که براش مشکلساز شده. اما در مورد id برای من قابل تحمل نیست که ببینم اینا الان و در حال حاضر، نه به خاطر ساخته‌های شگفت انگیز و مولفشون به ویژه الان که نزدیک DLC دارک ایجز هستیم، بلکه به خاطر حواشی ‌تاسف‌آوری که دارن باهاش دست و پنجه نرم می‌کنن، سرتیتر اخبار شدن فعلا. خب حواشی همیشه بوده. اما نهایت حاشیه‌ای که id استحقاقشو داره اینه که بازی آتی که داره میسازه رو تاخیر بزنه، یا نرسه به اینکه فلان بازیشو واسه فلان پلتفرم، سر وقت پورت کنه. یعنی نهایت مجموعه اخبار ناگواری که id به نظرم منصفانه‌ست که باهاش دست و پنجه نرم کنه عقب موندن از جدول زمانی عرضه بازی‌های متعدد آینده‌ش یا، چه می‌دونم مثلا به مشکل خوردن سر لایسنس فلان تولیدکننده کارت گرافیک و مسائلی از این دست باشه. نه اینکه به قول ماکان، مساله این باشه که اصلا سال بعد این موقع id ای هست که doom ای بسازه یا نه. تو یکی از پستای قبلی ماکان گفت “خلاصه اینکه این رو دریابید ، با خبرهایی که داره میاد امکان داره که این آخری محتوای Doom باشه که تا سالهای سال منتشر میشه” من حقیقتش این جمله رو به زور تا انتها خوندمش. داریم در مورد استودیویی حرف می‌زنیم که اگه شخصا حقوق می‌گرفتم تا از ساخته‌هاش ایراد بگیرم، نهایتا مجبور بودم سر ماه از کارم استعفا بدم بسکه چیزی پیدا نمیکردم. چی بگم. همین تاپیک بازی به زحمت 60 صفحه پیش رفته. در حالی که بازی بیشتر از یه ساله عرضه شده و تازه محتوای جدید خیلی مهمی هم قراره بگیره.
ممنون بابت نگاه درست و حرفه ایتون👏👏👌👌.
من خودم جامعه و کامیونبتی doom رو ستایش میکنم. به خاطر همه دقت نظری که دارن و به خاطر فعال بودن و مطالبه گریشون و خلاقیتشون. از مادهایی که براش میسازن تا کارهای هنری فوق العاده ای که در قالب ویدئو یا تصاویر مفهومی و... براش میسازن.
توی ردیت یا ریست ارا و... هم واقعا بحث های فوق العاده ای به لحاظ داستان و لور بازی مطرح میشه که نشون دهنده پویایی و اهمیت بازی هست.
منتها دلیل فروش پایین و اقبال کم به بازی رو واقعا نمیفهمم. تمام مواردی که دوستان گفتن هم صحیحه البته. ولی کلا توی تاریخ بازی های ویدئویی از این دست عناوین زیاد دیدم که با وجود شایستگی فراوان و هنر ساخت فوق العادشون مورد توجه قرار نگرفتن. ولی سال ها بعد انگار تازه مخاطب متوجه عمق نگاه سازنده به ساختار اثر شده. توی عالم سینما هم همینطور بوده.

ممنون بابت نگاه درست و حرفه ایتون👏👏👌👌.
من خودم جامعه و کامیونبتی doom رو ستایش میکنم. به خاطر همه دقت نظری که دارن و به خاطر فعال بودن و مطالبه گریشون و خلاقیتشون. از مادهایی که براش میسازن تا کارهای هنری فوق العاده ای که در قالب ویدئو یا تصاویر مفهومی و... براش میسازن.
توی ردیت یا ریست ارا و... هم واقعا بحث های فوق العاده ای به لحاظ داستان و لور بازی مطرح میشه که نشون دهنده پویایی و اهمیت بازی هست.
منتها دلیل فروش پایین و اقبال کم به بازی رو واقعا نمیفهمم. تمام مواردی که دوستان گفتن هم صحیحه البته. ولی کلا توی تاریخ بازی های ویدئویی از این دست عناوین زیاد دیدم که با وجود شایستگی فراوان و هنر ساخت فوق العادشون مورد توجه قرار نگرفتن. ولی سال ها بعد انگار تازه مخاطب متوجه عمق نگاه سازنده به ساختار اثر شده. توی عالم سینما هم همینطور بوده.
زنده باشید. همونطور که گفتم شما لطف دارید. واقعا منم نمیفهمم دلیل این بی‌مهری‌هارو. اوایل همین تاپیک، یه پستی در مورد بازی نوشتم. دو خط آخرش چیزی نوشتم که الان که میخونمش بیشتر متوجه میشم که حداقل برای من، چقد اتفاقی که داره میوفته با واقعیت‌ها نمیخونه واقعا.

IMG_3494.jpeg

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or