Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
کلاسیک مپ های بازی برای دووم ۲ هستن، چه حال و هوایی داره انصافا. انگار دووم ۲ رو ربمیک کرده باشی. محتوای بازی الحق و الانصاف برای یک دی ال سی با این قیمت پایین مثال زدنیه.
وقتی کلاسیک مپ هارو با شاتگان ۹۳ بازی میکنی دلت نمیخواد برگردی به بازیه اصلی 😁. چه جادویی داره این نسخه کلاسیک، چه شاهکار تکرار نشدنی ایه بخدا.
دووم مدرن به جدیت بزرگترین حرکت در ژانر fps توی این ۲۰ سال اخیر بوده. یادم نمیاد بعد از half life 2 چنین چیزی در این ژانر تجربه کرده باشم . با اینکه خودم زمان انتشار نسخه ۲۰۱۶ از طرفداراش نبودم ولی اینا با این ۳ گانه چیزی به مخاطب عرضه کردن که باید ۱۰ سال بعد همگی براش نذر و نیاز کنیم که دوباره همچین چیزی رو ببینیم. Id فعلی با این تعدیل نیروی گسترده که بعیده دیگه ازش چنین چیزی در بیاد...

آخرین ویرایش:
کلاسیک مپ های بازی برای دووم ۲ هستن، چه حال و هوایی داره انصافا. انگار دووم ۲ رو ربمیک کرده باشی. محتوای بازی الحق و الانصاف برای یک دی ال سی با این قیمت پایین مثال زدنیه.
وقتی کلاسیک مپ هارو با شاتگان ۹۳ بازی میکنی دلت نمیخواد برگردی به بازیه اصلی 😁. چه جادویی داره این نسخه کلاسیک، چه شاهکار تکرار نشدنی ایه بخدا.
دووم مدرن به جدیت بزرگترین حرکت در ژانر fps توی این ۲۰ سال اخیر بوده. یادم نمیاد بعد از half life 2 چنین چیزی در این ژانر تجربه کرده باشم . با اینکه خودم زمان انتشار نسخه ۲۰۱۶ از طرفداراش نبودم ولی اینا با این ۳ گانه چیزی به مخاطب عرضه کردن که باید ۱۰ سال بعد همگی براش نذر و نیاز کنیم که دوباره همچین چیزی رو ببینیم. Id فعلی با این تعدیل نیروی گسترده که بعیده دیگه ازش چنین چیزی در بیاد...
شاید خوشبینانه به نظر برسه ولی به نظرم نسخه بعدی با توجه به زمینه‌چینی که کردن میتونه مثل اترنال برای دووم2016 باشه

داستان که آمادست . از نظر مکانیکهای گیمپلی هم با توجه به رولیشنز که کاملا میدونن برای راضی نگه داشتن هم طرفدارهای نسخه های کلاسیک و هم مدرن به‌ویژه اترنال چی بسازن .

شاید خوشبینانه به نظر برسه ولی به نظرم نسخه بعدی با توجه به زمینه‌چینی که کردن میتونه مثل اترنال برای دووم2016 باشه

داستان که آمادست . از نظر مکانیکهای گیمپلی هم با توجه به رولیشنز که کاملا میدونن برای راضی نگه داشتن هم طرفدارهای نسخه های کلاسیک و هم مدرن به‌ویژه اترنال چی بسازن .
داستان که کاملا میتونه یک چیز اپیکی در بیاد. های کانسیل پتانسیل عالی ای داره ضمن اینکه کدکس های اون موجود مرموز هم کلی پتانسیل عجیب ایجاد کرده توی ذهنم که بعدا خصوصی باهات صحبت میکنم راجبش😁.
والا منم از خدامه، ولی با این بلایی که سرشون آوردن هرچقدر دلم میخواد مثبت فکر کنم نمیشه. یعنی ترجیح میدم کلا بازی نسازن تا اینکه همچین میراثی رو لکه دار کنن. اگر تیم لایقی مثل تیم فعلی که این نسخه هارو ساختن میبود واسه عنوان بعدی ثانیه شماری میکردم.

• Like
Reactions: Love Console
داستان که کاملا میتونه یک چیز اپیکی در بیاد. های کانسیل پتانسیل عالی ای داره ضمن اینکه کدکس های اون موجود مرموز هم کلی پتانسیل عجیب ایجاد کرده توی ذهنم که بعدا خصوصی باهات صحبت میکنم راجبش😁.
والا منم از خدامه، ولی با این بلایی که سرشون آوردن هرچقدر دلم میخواد مثبت فکر کنم نمیشه. یعنی ترجیح میدم کلا بازی نسازن تا اینکه همچین میراثی رو لکه دار کنن. اگر تیم لایقی مثل تیم فعلی که این نسخه هارو ساختن میبود واسه عنوان بعدی ثانیه شماری میکردم.
در مورد تعدیل‌ها کمی اغراق شده

در مورد تعدیل‌ها کمی اغراق شده

باید دید چی میشه.
تنها ظلمی که شد به ما طرفدارای quake بود. حقش بود این تیم یه quake هم میساخت. حیف شد واقعا.
امیدوارم استودیو بتونه جمع و جور کنه خودشو. id برای من همیشه معنی واقعی گیم و ژانر fps بوده و هست و خواهد بود. خلاصه ی تمام دوره نوجوانی تا امروز من از ویدئوگیم هستن.

به مناسبت سالگرد 30 سالگی Quake آپدیت Dawn of the Machine برای Quake 1 منتشر شد:

View attachment Quake- Dawn of the Machine — Launch Trailer_720p60.mp4

همکاری مشین گیمز و id هستن.

ویژگیهای این آپدیت:

features 19 new maps and new enemy and weapon variants

=========
در پس این خبر برای مومنان نکاتی نهفته است:>

به مناسبت سالگرد 30 سالگی Quake آپدیت Dawn of the Machine برای Quake 1 منتشر شد:

View attachment 416566

همکاری مشین گیمز و id هستن.

ویژگیهای این آپدیت:

features 19 new maps and new enemy and weapon variants

=========
در پس این خبر برای مومنان نکاتی نهفته است:>
خوب نساختن، خیلی شلخته س و از فضای نسخه اول دوره😁😁.
نه والا، اینا هر سال دارن کوئک کان یه اپیزود برای نسخه ۱ میدن حالا البته همیشه ماشین گیمز میساخت امسال همراه با id ساختن😁. نمیشه بهشون دلخوش کرد خلاصه😉

من‌2016 و‌eternal رو‌بازی کردم‌اما dlc های ایترنال رو نرفتم، بهتره اونا رو‌بازی کنم بعد این نسخه رو شروع کنم یا مهم نیست؟
این نسخه پیریکوئل هست
داستانش مربوط به قبل از ۲۰۱۶ میشه

آقا من دووم باز نبودم کلا هم همیشه یک مرحله می رفتم، نمی‌گرفت می اومدم بیرون. خلاصه اتفاقی دوومز دارک ایجز رو نصب کردم شیفته بازی شدم تا مرحله ۱۱ رفتم متاسفانه چون اون موقع نسخه هک شده ps5 ناقص بود جلوتر نتونستم برم ، رفتم‌ دوومز اترنال رو تموم کردم دیوانه شدم از بس جذاب بود... محشر کبری !!

حالا نکته عجیب اینجاست ، تازه نسخه درست دوومز اومد منم از بقیه مرحله ۱۱ بازی کردم

ولی

ولی

این کجا و اترنال کجا!!! اول جادوش گرفت ولی بعد این توقف اصلا به نظرم قابل قیاس نیست با بازی اترنال ! اون اگر ۱۰ باشه این نهایت ۷ هست. از نظر گیم پلی به شدت ضعیف تر!! دشمن های تکراری! داستان ضعیف تر...‌حتی من موسیقی های نسخه قبل رو بیشتر دوست داشتم! فقط گرافیک پیشرفت داشته بس....

از حق نگذریم اینم عالیه ولی اترنال محشره!

بعدش باید برم ۲۰۱۶ رو بازی کنم. فقط یک سوال به نظرتون doom 3 باتوجه به ریبوت دوم اگر نسخه ۲۰۱۶ رو برم هنوز ارزش بازی داره با نه همون ۲۰۱۶ کافیه!؟

آخرین ویرایش:
آقا من دووم باز نبودم کلا هم همیشه یک مرحله می رفتم، نمی‌گرفت می اومدم بیرون. خلاصه اتفاقی دوومز دارک ایجز رو نصب کردم شیفته بازی شدم تا مرحله ۱۱ رفتم متاسفانه چون اون موقع نسخه هک شده ps5 ناقص بود جلوتر نتونستم برم ، رفتم‌ دوومز اترنال رو تموم کردم دیوانه شدم از بس جذاب بود... محشر کبری !!

حالا نکته عجیب اینجاست ، تازه نسخه درست دوومز اومد منم از بقیه مرحله ۱۱ بازی کردم

ولی

ولی

این کجا و اترنال کجا!!! اول جادوش گرفت ولی بعد این توقف اصلا به نظرم قابل قیاس نیست با بازی اترنال ! اون اگر ۱۰ باشه این نهایت ۷ هست. از نظر گیم پلی به شدت ضعیف تر!! دشمن های تکراری! داستان ضعیف تر...‌حتی من موسیقی های نسخه قبل رو بیشتر دوست داشتم! فقط گرافیک پیشرفت داشته بس....

از حق نگذریم اینم عالیه ولی اترنال محشره!

بعدش باید برم ۲۰۱۶ رو بازی کنم. فقط یک سوال به نظرتون doom 3 باتوجه به ریبوت دوم اگر نسخه ۲۰۱۶ رو برم هنوز ارزش بازی داره با نه همون ۲۰۱۶ کافیه!؟
داستان توی دارک ایج چندین پله بتلاتر هست و چندین و چند پله روایت گیرا تر و سینمایی تره. در واقع چهارچوب داستانی توی اترنال بسته شد و گسترش و روایت سینماییش توی این نسخه اتفاق افتاد.
حالا تا انتها بازیش کن بعد بیا صحبت میکنیم😊.
اگر از گیم پلی اترنال خوشت اومده حتما dlc دارک ایج رو بازی کن. یک ترکیب به شدت بالانسی بین اترنال و دارک ایج ساختن که میخکوب میشی.
موزیک های دی ال سی هم از نظر خود من خفنتره. البته من موزیک های دارک ایج رو در کل بیشتر از اترنال دوست داشتم و جزو اون افرادی هستم که بصورت کلی دارک ایج رو به اترنال ترجیح میدم😁. وایب دارک ایج خیلی به نسخه های کلاسیک نزدیکتر شده و به لحاظ ستینگ و اتمسفر هم تاریک تر و مهیب تر هست که اونو به کوئک نزدیک کرده و همین ها بزرگترین دلایل انتخابم هست.

راجب doom 3: ببین من این نسخه رو فوق العاااده دوست دارم. یکی از آنتیک ترین و زیباترین بازی های علمی تخیلی- وحشت تاریخ هست به عقیده من. نگرشی که دووم رو از حالت فانتزی به یک سمت و سوی رئالیسم سوق داد که نتیجه ش شد دووم ۳‌.
منتها واقعا بدون تعارف بخوام بگم به لحاظ ساختار، طراحی، اجرای ایده ها و ارزش خالص حتی نمیتونه نزدیک دو نسخه اخیر دووم های مدرن بشه. نسخه های مدرن شاهکار طراحی مرحله، طراحی مکانیزم های کامبت، جهان سازی و موزیک هستن چه در این ژانر چه در کل صنعت به نظرم.

منتها اگر مثل من عاشق ژانر وحشت و علمی تخیلی هستی، توی ژانر شوتر هنوزم یک گزینه فوق العادس. بازی مال ۲۲ سال پیشه و خب سطح توقع رو باید ازش با توجه به استاندارهای همون سال در نظر گرفت. هرچند که توی این سال های اخیر کامیونیتی دووم به شدت این نسخه رو به عنوان یک بازی مجزا تحسین میکنه ولی خب باید سطح انتظار رو معقول نگه داشت ازش با توجه به تاریخ عرضه ش.

آخرین ویرایش:
خوب نساختن، خیلی شلخته س و از فضای نسخه اول دوره😁😁.
نه والا، اینا هر سال دارن کوئک کان یه اپیزود برای نسخه ۱ میدن حالا البته همیشه ماشین گیمز میساخت امسال همراه با id ساختن😁. نمیشه بهشون دلخوش کرد خلاصه😉
خب ایمانت ضعیف شده. :D
اینکه همش پای مشین گیمز در میونه یعنی اینها دارن با این عنوان یه کاری میکنن.

داداشمون مارتی در جواب جان رومرو گفته:
"During a Quakecon livestream today John Romero asked Marty Stratton if there were ever plans to make another Lovecraftian Quake sequel. Marty said "not at Id""

این دوپهلوعه ، یه معنیش میشه اینکه مشین گیمز داره روش کار میکنه.
معنی دیگش هم اینه که بیچاره Quake که زیر بار تصمیمها و سلایق یکی مثل استرتون و مدیرهای بالارده‌تر داره نادیده گرفته میشه.

اما خب یه جواب قاطع ازش میشه کشید بیرون که نگفت نه هیچ نسخه ای از این مجموعه در دست ساخت نیست.
من مطمئنم بالاخره از این ip یه بازی جدید میبینیم ، حالا به دست id یا مشین گیمز یا با همکاری بینشون...
به نظرم فقط مسئله زمانه که چه موقع معرفی بشه.

Doom 3 یه بازی جدا از مجموعست و متفاوت.
مهم نیست که طرفدار دووم باشی یا نه ، کلا یه بازی خیلی خوبه که به راحتی میشه پیشنهادش کرد.

Doomهای کلاسیک هم که ریمستر گرفتن ، اونها هم حتی هنوز جادوشون رو حفظ کردن و مثل باقی بومرشوترهای مدرنی که ساخته میشن همچنان قابل بازی کردن هستن و میشه به عنوان یه پلیر جدید ازشون لذت برد.

پونزده دقیقه خاطره بازی و تعریف و تمجید دیجیتال فاندری از Quake به مناسبت آپدیت جدید.
پیرمرد‌های فروم از دست ندید این ویدیو رو :دی

دوستان برید تو کارش که الان وقت خریده!

من که بیعت کردم‌:دی

View attachment 416600
ویدئو رو دیدم و واقعا توی خود این ویدئو هم شاهکار دهه ۹۰ که خود id ساخت رو میشه کاملا برتریش رو حس کرد نسبت به این اپیزود جدید که ماشین گیمز ساخته.
ولی در کل واقعا دیدنی بود و چقدر درست گفتن راجب بازی. جزو عجیب ترین اتفاقات صنعت گیم غیبت فرنچایزهایی مثل quake و half life هست که واقعا سر در نمیارم چرا اینهمه غیبتشون طولانی شده آخه؟!

این نسخه همون نسخه ریمستر شده هست که آف خورده؟!😍

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or