Multi Platform DOOM: The Dark Ages

سازنده
id Software
تاریخ انتشار
2025 May 15
ناشر
Bethesda Softworks
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
DOOM-TheDarkAges_Premium_16x9.jpg

Developer: id Software
Publisher: Bethesda Softworks
Composer: Finishing Move
Engine: id Tech 8
Genre: First-person Shooter
Platforms: Microsoft Windows, Xbox Series X|S, PlayStation 5

Release Date: May 15th, 2025

DOOM,_The_Dark_Ages_Game_Cover.jpeg

Key Art

هشتمین نسخه از فرنچایز افسانه‌ای DOOM و سومین نسخه از از سری مدرن آن در شوکیس اکس باکس در 9 ژوئن 2024 معرفی شد. داستان این نسخه در ادامه نسخه Eternal روایت می‌شود و همانند نسخه قبلی، از لحاظ داستانی برای نسخه 2016 حکم پیش درآمد را دارد.
اید سافتور کار بر روی این نسخه را پس از انتشار آخرین بسته الحاقی اترنال، یعنی Ancient Gods شروع کرد و این بازی در سال 2022 وارد مرحله full production شد. بر خلاف دو نسخه قبلی که بر گیمپلی سریع و نفس‌گیر تاکید داشتند، این نسخه از دووم اسلیر یک تانک متحرک و مخرب ساخته است که با استفاده از سپر اره‌ای خود، دشمنان را قطعه قطعه می‌کند.

50a64b3a-b0e4-4dc8-a9a2-039c48084c26.jpg doom-the-dark-ages-demon.jpg

فضای این نسخه بر خلاف دو نسخه قبلی، تاثیرپذیرفته از المان‌های Dark Fantasy و قرون وسطایی است که می‌توان گفت روح جدیدی به این سری بخشیده است.
آهنگساز افسانه‌ای این سری یعنی میک گوردون، با توجه به دعاوی حقوقی که با ناشر این سری، یعنی بتزدا پیدا کرد، دیگر بر روی این سری کار نمی‌کند. هم‌اکنون، گروه Finishing Move که سابقه کار بر روی چند نسخه از Halo را در کارنامه خود دارند، وظیفه ساخت موسیقی برای این عنوان را بر عهده گرفته‌اند. باید دید که آیا آن‌ها می‌توانند جای خالی بزرگ میک گوردون را برای عاشقان این سری پر کنند یا خیر.

426810637_founditonreddit.png dtda_reveal_05.jpg

نکته متمایزکننده این نسخه با نسخه‌های قبلی آن این است که به بازیکن اجازه می‌دهد گیمپلی را بنا بر سلیقه دلخواه خود تغییر دهد، برای مثال سرعت آن را کم یا زیاد نماید. بنا بر ادعای اید سافتور، این نسخه بزرگ‌ترین بخش داستانی ساخته شده برای این فرنچایز را دارا خواهد بود.

آخرین ویرایش:
اتفاقا تازگی Doom3 رو بازی کردم و تموم کردم.و در موردش نوشتم:
--------------------------------------------
یک سوال دیگه: Doom توی دنیای آدمها دنیای خودمون هستش ولی Gears of war اصلا انسان نیستند. درست است؟
دووم تا نسخه ۳ راجب درگیری نژاد انسان با شیاطین بود که در مریخ و قمرهاش اتفاق میفتاد.
از نسخه ۲۰۱۶ نژادی از انسان ها که در زمان و مکان متفاوتی از بعد انسان ها زندگی میکنن هم درگیر داستان شدند که سنتینل ها هستن که در آرجنت دنور ساکن هستن. دشمنان بازی هم دیگه فقط شیاطین جهنم نیستن. موجودات بین بعدی دیگه هم وارد ماجرا شدن از جمله mykr ها که نژاد فرشته مانندی هستن که در واقعیت گونه دیگری از شیاطین هستن به واقع که در نقطه مخالف شیاطین دوزخ قرار دارن. شیاطین دوزخ با جادو و سحر مبارزه میکنن و بعد اون ها نماد هرج و مرج و خشم هست که نژادهای دیگه رو مصرف میکنن در حالی که میکرها موجودات منظم و سازمان یافته ای هستن که ساکن ارداک هستن و مبتنی بر تکنولوژی های پیشرفته هست دنیاشون و از گونه های دیگه بهره کشی میکنن.
موجودات دیگری در بعد کهن و لاوکرفتی ای به نام کازمیک ریلم هم زندگی میکنن که در واقع منشا و خدایان مخلوقات بازی هستن به نحوی و wraith ها و old one ها و خدایان دیگر که منشا لاوکرفتی دارن داخل این بعد حضور دارن.

آخرین ویرایش:
دووم تا نسخه ۳ راجب درگیری نژاد انسان با شیاطین بود که در مریخ و قمرهاش اتفاق میفتاد.
از نسخه ۲۰۱۶ نژادی از انسان ها که در زمان و مکان متفاوتی از بعد انسان ها زندگی میکنن هم درگیر داستان شدند که سنتینل ها هستن که در آرجنت دنور ساکن هستن. دشمنان بازی هم دیگه فقط شیاطین جهنم نیستن. موجودات بین بعدی دیگه هم وارد ماجرا شدن از جمله mykr ها که نژاد فرشته مانندی هستن که در واقعیت گونه دیگری از شیاطین هستن به واقع که در نقطه مخالف شیاطین دوزخ قرار دارن. شیاطین دوزخ با جادو و سحر مبارزه میکنن و بعد اون ها نماد هرج و مرج و خشم هست که نژادهای دیگه رو مصرف میکنن در حالی که میکرها موجودات منظم و سازمان یافته ای هستن که ساکن ارداک هستن و مبتنی بر تکنولوژی های پیشرفته هست دنیاشون و از گونه های دیگه بهره کشی میکنن.
موجودات دیگری در بعد کهن و لاوکرفتی ای به نام کازمیک ریلم هم زندگی میکنن که در واقع منشا و خدایان مخلوقات بازی هستن به نحوی و wraith ها و old one ها و خدایان دیگر که منشا لاوکرفتی دارن داخل این بعد حضور دارن.
صحبت در مورد داستان جذابه!
منم از اینجا به بعد صحبتم رو تو اسپویلر میکنم، ولی لزوما در مورد داستان این نسخه از بازی نیست و بیشتر در مورد کلیت داستان هست که این نسخه و اطلاعاتی که اضافه کرده به جهان بازی رو هم شامل میشه. من تازگی تو تعطیلات وقت کردم این نسخه رو درست حسابی تجربه کنم، و بعد از تموم کردنش هم رفتم در مورد داستان و کلیت این نسخه جدید و ارتباطش با سریه اولیه مطالعه کردم.
چقدر هم که بازی عالی بود به هر شکل. ابهت و جذبه Doom Slayer در بالاترین حالت خودش قرار داره!

خوب اول اینکه من مخالفم با انسان در نظر گرفتن سنتینل ها، جوری که Doom guy با اینها آشنا میشه اگر اشتباه نکنم به این صورت بود که بعد از Doom 64 تصمیم میگیره بره جهنم و انقدر بکشه که خیالش راحت بشه زمین در امنیت قرار داره. جهنم یک پل ارتباطی بین همه دنیا های دیگه هست، از جهنم به سیاره Argent D'Nur میره (احتمالا از یک پورتالی). که فکر کنم ما این صحنه رو تو یکی از فلش بک های Doom Eternal می‌بینیم. سنتینل ها خوب عملا یک نژاد بیگانه هستن که تحت تاثیر همون جادوی Wraith ها و بعد از اون کمک Maykr ها به موجوداتی قدرتمند و از نظر تکنولوژی پیشرفته تبدیل شده بودن که قدرت مقابله با نیروهای جهنم رو داشتن. حالا Doom guy که بعد از سال ها تو جهنم تقریبا به دیوانگی رفته بوده و توسط سنتینل ها دستگیر شده بوده، به عنوان تقریبا یک گلادیاتور استفاده میشه. بعد مدتی ولی می‌بینند که با اینکه از نظر هیکل و فیزیک از یک سنتینل کوچیک تر هست از پس هر چیزی جلوش قرار میدن بر اومده.
این وسط در یکی از نبرد ها که یک تایتان از جهنم به جهان سنتینل ها حمله کرده بوده، Samur میاد و Doom guy رو داخل Divinity machine قرار میده که باعث میشه عملا تبدیل به نیمه خدا و قهرمانی که Doom slayer شناخته بشه تبدیل بشه. بعدش هم داستان Dark ages خیانت Maykr ها و قرار گرفتن Doom slayer داخل تابوت هست.
در ادامه تو نسخه 2016 توسط یک UAC از یک زمین انسانی دیگه جدا از زمین Doom, Doom2, Doom64 تابوت پیدا میشه و به دنیای انسان هایی که تو نسخه 2016 و Eternal میبینیم پاش باز میشه.

صحبت در مورد داستان جذابه!
منم از اینجا به بعد صحبتم رو تو اسپویلر میکنم، ولی لزوما در مورد داستان این نسخه از بازی نیست و بیشتر در مورد کلیت داستان هست که این نسخه و اطلاعاتی که اضافه کرده به جهان بازی رو هم شامل میشه. من تازگی تو تعطیلات وقت کردم این نسخه رو درست حسابی تجربه کنم، و بعد از تموم کردنش هم رفتم در مورد داستان و کلیت این نسخه جدید و ارتباطش با سریه اولیه مطالعه کردم.
چقدر هم که بازی عالی بود به هر شکل. ابهت و جذبه Doom Slayer در بالاترین حالت خودش قرار داره!

خوب اول اینکه من مخالفم با انسان در نظر گرفتن سنتینل ها، جوری که Doom guy با اینها آشنا میشه اگر اشتباه نکنم به این صورت بود که بعد از Doom 64 تصمیم میگیره بره جهنم و انقدر بکشه که خیالش راحت بشه زمین در امنیت قرار داره. جهنم یک پل ارتباطی بین همه دنیا های دیگه هست، از جهنم به سیاره Argent D'Nur میره (احتمالا از یک پورتالی). که فکر کنم ما این صحنه رو تو یکی از فلش بک های Doom Eternal می‌بینیم. سنتینل ها خوب عملا یک نژاد بیگانه هستن که تحت تاثیر همون جادوی Wraith ها و بعد از اون کمک Maykr ها به موجوداتی قدرتمند و از نظر تکنولوژی پیشرفته تبدیل شده بودن که قدرت مقابله با نیروهای جهنم رو داشتن. حالا Doom guy که بعد از سال ها تو جهنم تقریبا به دیوانگی رفته بوده و توسط سنتینل ها دستگیر شده بوده، به عنوان تقریبا یک گلادیاتور استفاده میشه. بعد مدتی ولی می‌بینند که با اینکه از نظر هیکل و فیزیک از یک سنتینل کوچیک تر هست از پس هر چیزی جلوش قرار میدن بر اومده.
این وسط در یکی از نبرد ها که یک تایتان از جهنم به جهان سنتینل ها حمله کرده بوده، Samur میاد و Doom guy رو داخل Divinity machine قرار میده که باعث میشه عملا تبدیل به نیمه خدا و قهرمانی که Doom slayer شناخته بشه تبدیل بشه. بعدش هم داستان Dark ages خیانت Maykr ها و قرار گرفتن Doom slayer داخل تابوت هست.
در ادامه تو نسخه 2016 توسط یک UAC از یک زمین انسانی دیگه جدا از زمین Doom, Doom2, Doom64 تابوت پیدا میشه و به دنیای انسان هایی که تو نسخه 2016 و Eternal میبینیم پاش باز میشه.
درود بر شما👏👏
راجب داستان این سه گانه جدید خیلی میشه صحبت کرد. در واقع درست میگین. سنتینل ها در واقع انسان هایی در یک سیاره یا بعد دیگه هستن که به آرجنت دنور معروف هست. شیاطین جهنم به واسطه جادو و ماهیت مصرف کنندشون به انسان های دیگه در بعدهای متفاوت حمله میکنن. ولی اینجا یک نکته ظریف هست که اینکار رو در واقع با کمک میکرها دارن انجام و با توجه به pact و معاهده ای که بینشون بسته شده. در واقع میکرها موجودات دیگر رو در قلمروهای مختلف پیدا میکنن و اون هارو به دست شیاطین میسپرن و از انرژی اون موجودات در nekravol عصاره هستی بخشی رو تهیه میکنن تا از فرآیند ترنسفیگوریشن جلوگیری کنن. ترنسفیگوریشن به حالتی از چرخه زیستی ناقص میکرها گفته میشه که اون هارو به هیولاهایی شبیه به موجودات لاوکرفت تبدیل میکنه. نمونش سامور میکر بود که ترنسفیگوریشن روش ایجاد شد در انتهای انشنت گاد ۱. دووم گای یا همون اسلیر از نظر من یک anomaly یا اتفاق غیر منتظره بود که از طریق تکنولوژی خداگونه میکرها بوجود اومد اونهم برای محافظت از اون ها که البته نتیجه معکوس داد و ماجرا به این سادگی نبود و اینجا کل ماجرا یک خیانت از طرف سامور میکر بود که در واقع داشت آگاهانه یا ناآگاهانه به دارک لرد خدمت میکرد. ماجرای سنتینل ها و خدایانشون احتمالا نقطه عطف نسخه های بعد هست، این ها مخلوقات wraith ها هستن، که اسم دوتاشون رو توی دارک ایج توی کدکس ها میخونیم، تاروک و الایگس که دوتا تایتان از بعد کازمیک ریلم هستن که تاروک با شمشیرش الایگس رو میکشه و جنازه ش که به اندازه یک کوه بزرگه توی مرحله انسسترال فورج توی دارک ایج مشخصه. میکرها در واقع اون ۳ تا کشیش سنتینل هارو فریب دادن و مردم آرجنت رو از پرستش خدایان کهنشون دور کردن و اون ها میکرهارو خدایان واقعیشون میبینن.

صحبت راجب لور بازی واقعا زیاده. اینکه خود میکرها خیلی زیاد شبیه همون مخلوقات لاوکرفتی بعد کازمیک هستن، حتی من دقت کردم بعضی از ساختارها و مجسمه های کازمیک ریلم شبیه پایین تنه لباس میکرها هست و اون پاهای اختاپوسیشون. و اینکه خدایان کازمیک ریلم چجوری سقوط کردن، اون اولد وان زندانی داخل spire of narathul چجوری وارد دنیای سنتینل ها شده و از اون عجیب تر چجوری و با چه سلاح و جادوی قدرتمندی تونستن اون رو زندانی و محبوسش کنن و داخل دریا و در پیله مخفیش کنن از تیررس موجودات دیگه. در واقع خطر بسیار بزرگی محسوب میشده و witch به دنبال آزادیش بود در ازای کمک به آزراک

یه نکته خیلی جالب و البته ترسناک راجب کلیت داستان دووم هست و اونم اینه که دنیای بازی در واقع اینطور نبوده که بر پایه خیر و نیکی ساخته شده باشه و بعد توسط شیاطین و موجودات شرور به تباهی کشیده شده باشه. ماجرا جایی ترسناکه که بنیان جهان دووم کلا بد و تاریک آفریده شده، خدایان این جهان موجودات الوهی و نیکی نبودن و همشون خدایان تاریکی و موجودات اهریمنی ای بودن که مخلوقاتی به بدی و شری خودشون ساختن. این وسط خلقت انسان ها و سنتینل و موجودات مشابه نکته نادر و عجیبیه که شاید جهت مصرف نژادهای قویتر فوق بشری ساخته شدن و اینجاس که اتفاق اصلی شکل میگیره و اونم ظهور دووم اسلیر هست بعنوان آواتار خشم این موجودات کهتر در مقابل خدایان پلید تاریکی که در خلقتشون مشکل وجود داشته😁. در واقع اسلیر داره انتقام ظلمی رو میگیره که خدایان در آفرینششون ایجاد کردن به عقیده من😁

خب منم چند روزه بازی رو شروع کردم، از وقتی بازی منتشر شده دست نگه داشتم چون میدونستم قراره سیستمم رو اپگرید کنم ، الان که اپگرید کامل شده بازی رو روی بالاترین تنظیمات بازی میکنم و باید بگم که واقعا آدرنالین خالصه، من هر‌ بار اومدم دووم بازی کنم بعد چند ساعت خسته شدم سرعت مبارزاتش رو دوس نداشتم ولی این دفعه دقیقا همون چیزیه که دوس دارم، موسیقی بازی، گرافیک، گیمپلی واقعا همه چی در بالاترین حد خودش قرار داره، بی نظیره.
طبیعتا چون شماره قبلیارو نرفتم زیاد از داستانش نمیفهمم تفسیر بچه هارو خوندم یکم فهمیدم چه خبره ولی خب انقدر بازی خوبه دارم با دیدگاه، anyway i blew shit up میرم جلو%-(
ولی خب یه چیزی که برام سواله اینه، این موجودات عجیب غریبی که تو سفینه هستن با اون(فرمانده؟)چند چشم و چاقالوشون، که دووم گای هم اسپاون میکنن چرا اصلا دارن به آدم ها کمک میکنن؟ چون طبیعتا خیلی پیشرفته تر از این حرفا هستن علت اینکه به این موجودات پست تر از خودشون کمک میکنن چیه.

خب منم چند روزه بازی رو شروع کردم، از وقتی بازی منتشر شده دست نگه داشتم چون میدونستم قراره سیستمم رو اپگرید کنم ، الان که اپگرید کامل شده بازی رو روی بالاترین تنظیمات بازی میکنم و باید بگم که واقعا آدرنالین خالصه، من هر‌ بار اومدم دووم بازی کنم بعد چند ساعت خسته شدم سرعت مبارزاتش رو دوس نداشتم ولی این دفعه دقیقا همون چیزیه که دوس دارم، موسیقی بازی، گرافیک، گیمپلی واقعا همه چی در بالاترین حد خودش قرار داره، بی نظیره.
طبیعتا چون شماره قبلیارو نرفتم زیاد از داستانش نمیفهمم تفسیر بچه هارو خوندم یکم فهمیدم چه خبره ولی خب انقدر بازی خوبه دارم با دیدگاه، anyway i blew shit up میرم جلو%-(
ولی خب یه چیزی که برام سواله اینه، این موجودات عجیب غریبی که تو سفینه هستن با اون(فرمانده؟)چند چشم و چاقالوشون، که دووم گای هم اسپاون میکنن چرا اصلا دارن به آدم ها کمک میکنن؟ چون طبیعتا خیلی پیشرفته تر از این حرفا هستن علت اینکه به این موجودات پست تر از خودشون کمک میکنن چیه.
خب در واقع برای فهمیدن این مورد میبایست اترنال رو بازی کنید😊. ولی من یه حدودی از وقایع میگم، اون سفینه و اون موجودات همون نژاد mykr ها هستن. موجودات فرشته مانندی که در واقع نیت پلیدشون رو زیر اون لباس های فرشته مانندشون پنهان کردن. این موجودات در واقع در حال بهره کشی و سو استفاده هستن از سنتینل ها، انرژی آرجنت در واقع روح همین انسان ها و سنتینل هایی هست که در nekravol دوزخ دارن فرآوری میشن و به urdak که همون دنیای میکرها هست دایرکت میشه تا از فرایند زوال اون ها جلوگیری بشه. در واقع این موجودات که همونطور هم که گفتین تکنولوژی های بسار خفنی هم دارن نیاز تکنیکی به سنتینل ها ندارن، نیازشون به روح و جان اون ها هست برای انرژی و بقاشون، سنتینل ها هم توسط ۳ تا کشیش شون که فاسد شدن و خائن به تمدن سنتینل ها بودن به پیروی از این نژاد به عنوان خدایانی که میتونن از اون ها در مقابل هجوم شیاطین محافظت کنن فراخونده شدن

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

• رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
    اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
    or