[Crysis] - مصاحبه با "سوات یرلی" مدیر ارشد Crytek

farzadlion

کاربر سایت
مصاحبه با سوات یرلی مدیر ارشد Crytek پیرامون بازی Crysis

سئوال : با توجه به بازی های DX 10 که اخیرا منتشر شده ، نمی توان این مساله را انکار کرد که گیمر ها در کل نسبت به وضعیت موجود کمی نا امید شده اند . آیا این بخاطر محدودیت های معماری DX 10 است و یا توسعه دهندگان تنبلی می کنند و اهمیت لازم را به DX 10 نمی دهند ؟
سوات یرلی : من نمی خوام در مورد وضعیت دیگر توسعه دهندگان صحبت کنم . من مطمئن هستم که آن ها دلایل خودشان را دارند. اما ما از زمانی که خبر DX 10 اعلام شد تصمیم گرفتیم که از قابلیت های آن استفاده کنیم.

س : به ما چندین بار گفته شده که بیشتر یا کمتر تقریبا هر آن چیزی که در DX 10 امکان پذیر است می تواند در DX 9 هم انجام داده بشه ، اما البته با افت محسوس کارایی و عملکرد بازی . آیا این بدان معنیست که Crysis از نظر ظاهری بیشتر یا کمتر در DX 10 و DX 9 به یک شکل به نظر می رسه ، یا شما در نظر دارید که نسخه ی DX 10 یک تجربه ی کاملا متفاوت باشه ؟
سوات یرلی : نه در ظاهر متفاوت خواهد بود. تو پیش از این می تونستی به طور موثر تقریبا هر کاری با سخت افزار SM 2.0 انجام بدی ، اما قدرتی که به آن نیاز داری هم باید موجود باشه . علاوه بر این باید مقرون به صرفه باشه تا بعضی از ویژگی ها و قابلیت ها را ایجاد کرد . بنابر این DX 10 مطمئنا از مزیت عملکرد و راندمان بهره خواهد برد . بعضی از تکنولوژی هایی که هم اکنون در DX 10 وجود دارند قبلا هم (تحت DX 9) امکان پذیر بودند اما البته نه در چنان محیط زنده و متراکمی . این واقعا زمینه ایه که تو نباید ویژگی ها را بصورت انفرادی ارزیابی کنی.

س : با توجه به ویدئو هایی که در آن با شلیک مسلسل درختان سرنگون می شند کسی نمی تونه در ذهن خودش این سئوال را مطرح نکنه که محدودیت های موتور بازی چیه . آیا ما قادریم که تک تک درختان را در جزیره سرنگون کنیم و یا آیا موانع مصنوعی در جایی وجود داره که در شبیه سازی فیزیک درختان بیشمار بازی خللی وارد کنه ؟
سوات یرلی : بعضی درختان بزرگ تر از آن هستند که توسط مسلسل قطع شوند و این در دنیای واقعی هم صادقه. یقینا هر موتوری دارای محدودیت های مختص به خودش هست و ما هم دنیایی که به شدت فعل و انفعالی است را به ارمغان آورده ایم که البته بدون محدودیت نیست. اما در نهایت این پیرامون درختان نیست ، بلکه برای مواقعی است که آن ها گیم پلی و میدان نبرد را دگرگون می کنند و یا انجام آن باعث افزایش جذابیت و کشش (بازی) می شه

6ntlrs

تلالو خورشید با استفاده از DX 10 رندر شده

س : در ویدئوهای گیم پلی ما چندین مکان مختلف دیدیم ، برای مثال air carriers ، و جنگل هایی که Crytek برای آن مشهور است و البته همچنین یک نسخه ی یخ زده از همین جتگل ها . آیا Modder ها این توانایی را دارند که سناریوهای جدیدی به بازی اضافه کنند یا موتور بازی به آن چه که شماها برای ما فراهم کردید محدود و قفل شده ؟؟؟
سوات یرلی : Modder ها می تونند هر theme و یا expansion را اگر مایل هستند اضافه کنند . خلاقیت آن ها با مشخصات فنی (بازی) تنها محدودیت هست . آن ها می تونند به ایجاد اتومبیل های جدید ، کاراکتر های جدید ، دنیای جدید ، صداهای جدید ، میان پرده های جدید ، اسلحه های جدید و غیره بپردازند ... یا فقط آن چیزی را که ما فراهم آورده ایم تغییر دهند و ویرایش کنند.

س : عملکرد ، سئوال اصلیه که هر گیمری داره . چه چیزی نیاز خواهد بود تا Crysis در یک نرخ فریم قابل بازی اجرا بشه ؟ اگر بخواهیم بازی را بر روی حداکثر (گرافیک) بازی کنیم چطور ؟؟؟ آیا سیستم های فعلی قادر هستند که بازی را بدون قربانی کردن چیزی در رزولوشن 1920x1200 اجرا کند ؟ آیا شما ATI یا Nvidia را پیشنهاد میکنید و آیا شما هیج آمار و ارقام عملکردی از Nvidia 8800 و ATI 2900 برای ما دارید ؟؟؟
سوات یرلی : اگر همه چیز بخواهد در آن رزولوشن حداکثر باشد ، شما به آخرین نسل از سیستم های High end که هم اکنون وجود دارد نیاز خواهید داشت . بخاطر بسپارید که ما افشاء نمی کنیم ، اما یکسری قابلیت هایی را نیز به صورت توکار برای 1 تا 2 سال پیش رو در بازی مد نظر گرفته شده که وقتی سخت افزار ها بروز تر شوند موجود خواهد بود. پس وقتی من میگویم حداکثر ، در حال حاضر حداکثر است

س : Crysis جزو یکی از معدود پشتوانه های PC gaming هست . دلیل اصلی شما برای نادیده گرفتن کنسول ها چه بود ؟ آیا معماری ثابت ، باعث کاندید نخست شدنشان برای بهینه سازی نمی شد ؟
سوات یرلی : بله میشد . اما بازی اولیه ی Crysis که ما طراحی کردیم بر روی کنسول امکان پذیر نبود و دلیلش همین بود. عامل کلیدی ما برای نادیده گرفتن کنسول ها بخاطر تمرکز بر روی کیفیت (نسخه ی PC) و بازی است.

octpd

کوه ها توسط DX 10 رندر شده

س : در Far cry دنیای باز و گسترده ی مراحل ، به بازیکنان انتخاب های زیادی در چگونگی انجام یک ماموریت میداد . آیا Crysis انتخاب ها و فرصت های حتی بیشتری نیز ارائه می کند و یا اساسا به مانند سابق است ؟ در مورد مراحل (سفینه بیگانه) alien ship / carrier چطور ؟؟؟ از نظر طراحی باید آن ها تا حدی خطی باشند، درسته ؟
سوات یرلی : Crysis به شما به طور موثر گزینه های بیشتری ارائه می کنه ، بعلاوه اگر nanosuit را هم اضافه کنیم سیک بازی کردن شما به مراتب متفاوت خواهد بود . بعضی بخش ها بیشتر خطی هستند اما nanosuit و سفارشی سازی اسلحه لایه هایی از غیر خطی شدن را به بازی می افزایند.

س : سیستم جدید اسلحه که شما در Crysis معرفی خواهید کرد – چطور شما به فکر این ایده افتادید ؟ آیا شما بیم نداشتید که بازیکنان قادر خواهند شد با ارتقا دادن اسلحه هایشان به یک وضعیت شکست ناپذیری برسند ؟
سوات یرلی : این ایده بسادگی از آن جایی آمد که افراد دارای اولویت و انتخاب هستند . آن ها حالا باید اسلحه هایشان را با مولفه های موجود سفارشی کنند ... در هر صورت یک وضعیت شکست ناپذیری نیز امکان پذیر نیست.

س : داستان در بازی های Shooter از مهمترین جنبه های بازی محسوب نمی شه اما می تونه کمک زیادی کنه . آیا Crysis دارای داستان شخصی تری است به مانند آنچه که ما در Half Life 2 یا bioshock که اخیرا منتشر شده دیده ایم ؟؟؟
سوات یرلی : این یک مثل قدیمی هالیود است که می گوید : نشان بده و چیزی نگو . نشان دادن چیزی به شما همیشه تاثیر بیشتری دارد تا اینکه شما چیزی بگید. در جایی که بطور رایج ، بازی ها به بازیکنان داستان را از طریق پیغام های رادیویی و یا داده ها ضبط شده می گویند ، Crysis آن را به شما با ده ها سکانس زیبای اکشن و فضایی که در یک محیطی که خود به صورت یک کاراکتر و شخصیت عمل میکنه نشان می ده ... محیط بازی خود زنده است گویی که به صورت استعاره صحبت می کنه

65cnt5

موج های (3 بعدی) توسط DX 10 رندر شده

س : هوش مصنوعی دشمنان در Far Cry اغلب از سوی بازیکنان به تقلب متهم می شد . حتی هنگامی که جک در شاخ و برگ درختان به خوبی پنهان شده بود به سویش شلیک می شد . آیا باقی ماندن در پشت بوته ها این بار ما را براستی مخفی می کنه ؟؟؟
سوات یرلی : اون هرگز یک تقلب نبود. چیزی که اتفاق می افتاد این بود که هوش مصنوعی دشمنان حرکت بازیکن را در پشت بوته می دید و به طور موثری ، کورکورانه به سمت بوته ها شلیک می کرد و به طور بالقوه به بازیکن اصابت می کرد .در هر صورت ما این بار AI را بهبود دادیم بنابر این شبیه تقلب به نظر نمیرسه

س : حالا که موضوع صحبتمون هوش مصنوعیه ، آیا کد هوش مصنوعی Crysis از نبرد گروهی پشتیبانی میکنه ؟ اگر تو دو تیم هوش مصنوعی 10 نفره را در مقابل یکدیگر قرار بدی ، آیا آن ها سعی میکنند بصورت جناحی با یکدیگر مبارزه کنند ؟ آیا تحت فشار قرار دادن با شلیک (اسلحه) میتونه به عنوان یک تاکتیک اون ها استفاده بشه ؟
سوات یرلی : هسته ی سیستم هوش مصنوعی از اون پیشتیبانی میکنه. در Crysis اگر شما در کنار یک عضو گروه یا AI دوست مبارزه کنید ، AI در Crysis هر دوی شما یا هوش مصنوعی که حمله می کند را اداره میکنه. تحت فشار قرار دادن و به صورت جناحی حمله کردن نیز بخشی از هوشمندی آن ها محسوب می شه.

س : سکانس های اسکریپت شده – Far Cry دارای مقدار کمی از اون ها بود و اون ها میتونستند در جلو بردن داستان به طوری موثر باشند که هرگز از طریق رویارویی های پویا امکان پذیر نبود. با وجود دنیای بزرگ و باز مراحل Crysis ، چگونه بر مشکل بازیکنانی که از این اسکریپت ها اجتناب می کنند فائق اومدید ؟
سوات یرلی : رویاروی ها برای بازگو کردن داستان نیست بلکه برای خلق ماجرا از طریق تجربه ی بازیکنانه . بازیکنان یک گیم پلی غیر خطی را تجربه خواهند کرد تا جایی که ما این تجربه را از دورن قیفی عبور بدیم و داستان را از طریق سکانس های اکشن که قبلا اشاره شد بازگو کنیم

o89yxw.jpg

Nanosuit یکی از جذاب ترین جنبه های Crysis است

س : تو به چه جنبه هایی از Crysis بیشتر افتخار میکنی ؟ حالا که به زمان انتشار بازی داریم نزدیک میشیم ، آیا هیچ ویژگی که تو دوست داشتی اما مجبور بشی بخاطر اینکه بتونی ساخت بازی را در بازه ی زمانی داده شده به پایان برسونی حذفش کنی وجود داره ؟؟؟
سوات یرلی : بهترین جنبه ی بازی برای من Nanosuit هست. تو معتاد اون میشی و دلت نمی خواد از دستش بدی . اون زندگیت را بارها نجات میده!
هیچ قابلیت یا ویژگی که مورد علاقم باشه در طول توسعه ی Crysis آسیب ندید. بنابر این بله ما از این بابت بسیار هیجان زده ایم و امیدواریم که طرفدارن ما نیز همینطور باشند .

گفتگوی دیگری با ایشان که از جانب مجله GAME INFORMER صورت گرفته
cevatyerli.gif
سوال و جوابهایی که در این مصاحبه رد و بدل شده عمدتآ پیرامون مباحث ذیل صورت گرفته:
*تفاوت DX 10 و DX 10.1
*برنامه های CRYTEK برای نسخه کنسول بازی CRYSIS(که اشکان جان در تاپیک دیگه ای این موضوع رو عنوان کرد)
* محصولات اتی CRYTEK
*نظرات Cevat Yerli در مورد FAR CRY 2 , HALO 3 , BIOSHOCK

image12jpgege.jpg
----------------------------------------------------------------
ایا نسخه DX 10 بازی هم به همراه پک اصلی CRYSIS عرضه میشه ؟
بله

*مدتی است که نوعی جدال بر سر ورژن جدیدDX 10 به وجود امده حتی بعضی از افراد معتقدند که سخت افزار هایی که از نسخه فعلی پشتیبانی می کنند در مقایسه با این نسخه جدید به صورتی کاملآ منسوخ و از مد افتاده جلوه خواهند کرد با این تفاسیر نظر شما که تیمتان از همان ابتدا به عنوان یکی از استودیوهای پیشگام در بهره گیری از این API جدید محسوب میشده چیه؟
هیچکدوم از این حرفها صحت نداره راستش رو بخواید به نظرم نوعی سوتفاهم در این میان به وجود امده. DX 10.1 نوعی بهسازی نسخه 10 محسوب میشه که در جهت رفع نواقص ان طراحی شده اگر مایکروسافت الان API جدید خودشو اپدیت کرده به دلیل این بوده که تولید کنندگان و کمپانی هایی که وظیفه انها ساخت و توسعه بازی هاست از الان به فکر استفاده از این نسخه تازه در محصولات چند ماه یا حتی سالهای دیگه خودشون برای VISTA باشند این حرف به هیچ وجه به این معنی نیست که افراد بازیساز در حال حاضر نیاز مبرمی به استفاده از اپدیت 10.1 در بازی های فعلی خودشون دارند. از جنبه اقتصادی اگر استودیویی در شرایط کنونی قصد داشته باشه بازیی با خصوصیات DX 10 طراحی کنه باید از نسخه 10 استفاده بشه نه 10.1 چرا که در غیر اینصورت شما عملآ فروش یک نسل از سخت افزارهایی که از نسخه 10 پشتیبانی میکنند رو با مشکل مواجهه می کنید به دلیل اینکه همه افرادی که قصد خرید قطعات جدید رو داشته باشند رو به دنبال گزینه حمایت از ورژن 10.1 خواهید فرستاد نه پشتیبانی از نسخه 10
directxlogo.jpg

*من خودم کارتی رو به قیمت 500$ گرفتم که فقط از DX10 حمایت میکنه و قادر به پشتیبانی از خصوصیات 10.1 نیست..
ببینید خصوصیات یا ویژگیهایی که 10.1 از انها حمایت میکنه انچنان مهم نیستند در واقع در حال حاضر تفاوت این نسخه با نسخه 10 بسیار ناچیز تر از ان چیزی هست که شما فکر میکنید به نظر من دو نسل از کارتهای گرافیک فعلی باید بگذره تا استفاده از نسخه 10.1 ارام ارام به امری مرسوم در طراحی بازیها تبدیل بشه.من به شخصه خیلی به این مسئله توجهی نکردم و در هنگام طراحی بازی رو به تکنسینها و مهندسانمون میگفم که '' فکر نمیکنم تا 12 ماه اینده به ان (10.1) احتیاجی داشته باشیم''. اگر به خاطر داشته باشید چیزی نزدیک به 6 الی 7 سال پیش کارتهای ماتریکس و جیفورس برای اولین بار پشتیبانی از تکنیک BUMP MAPPING رو در طراحی بازیها به همگان معرفی کرد ولی استفاده از این تکنیک و همچنین
NORMAL MAPPING فقط نزدیک به 4 سال هست که در زمینه طراحی بازیها به امری متداول تبدیل شده در اصل بازی FAR CRY اولین بازیی بود که از تکنیک NORMAL MAPPING در ان استفاده شد. از دیدگاه من این وضعیت برایDX 10 و DX 10.1 هم به همین صورت صادق هست.
pdvd023jpg66h.jpg
*ایا CRYSIS هم از خصوصیات 10.1 پشتیبانی میکنه؟
خیر

*پس به نظر شما طراحان بازیها ظرف چند سال بعد هم از 10.1 استفاده نمی کنند؟
بهرحال انتخاب با خود انهاست ولی ما به عنوان یکی از استودیوهایی که همیشه سعی کرده اخرین فناوری ها رو در تهیه محصولاتش به کار ببره همچین کاری رو نمیکنیم و از همینجا به همه گیمر ها میگم که: تحت هیچ شرایطی نگران 10.1 نباشید هر چی میخواد بشه بازی ما از DX 10 استفاده میکنه نه 10.1 پس سرمایه گذاری شما در زمینه خرید سخت افزار مبتنی بر DX10 کاملآ عاقلانه و بجا بوده.
image18jpg6y6.jpg

*حالا که ساخت CRYSIS تقریبآ به پایان رسیده میخواستم در مورد مسئله ای که جنجال های زیادی رو هم به وجود اورده ازتون سوال کنم ان هم اینست که ایا در اینده قصد دارید بازی رو برای کنسولها هم عرضه کنید؟
چیزی که من میتونم بگم اینه که CRYSIS بر روی کنسولها هم اجرا میشه همانطوری که CRYENGINE 2 همین الان هم بر روی انها قابل اجرا است ولی اتفاقی که میافته... ببینید سوالی که مردم از من میپرسند اینه که ایا اجرای بازی روی کنسولها هم ممکن هست یا نه البته که این امر ممکن هست شما میتونید CRYSIS رو بر روی Nintendo DS هم اجرا کنید ولی نتیجه یقینآ به صورت ان عنوانی که الان میشناسید نخواهد بود حرف اصلی من اینه که CRYSIS به همان صورتی که ان رو بر روی PC میبینید در هیچ کنسولی ظاهر نمیشه که دلیل ان برمیگرده به محدودیت حافظه های PS3 , XBOX 360. مشکل بعد فضای فرمتهای مورد استفاده این دو کنسول هست ,کل اطلاعات بازی به همراه فرایند هایی که در هنگام اجرای ان باید پردازش بشن نزدیک به 10 گیگ فضا رو شامل میشن که این دو کنسول از این نظر با یکدیگر دارای تفاوتهای اساسی هستند این قبیل محدودیت ها باعث میشند که ما نتونیم CRYSIS رو به همان صورت نسخه PCبه روی کنسولها بیاریم. در مورد گیم پلی نسخه کنسولها این مهم باید از روی نسخه اصلی گرفته شده و در ان برای هر کدام از کنسولها نوعی بهینه سازی که مطابقت با ساختار ان کنسول باشه صورت بگیره چه اتفاقی ممکنه بعدآ رخ بده؟ خب ما هنوز در این زمینه تصمیمی نگرفتیم به دلیل اینکه چیزی که در حال حاضر برای ما در اولویت اول قرار داره این هست که بازخوردها و نظرات عوام و کارشناسان رو در زمینه بازی بعد از عرضه ان تجزیه و تحلیل کنیم البته من خودم فکر میکنم که بازی در بدترین حالت با قدرت FAR CRY ارزیابی میشه حتی به عقیده خودم ممکنه به طور متوسط 5% هم بیشتر از ان عنوان در این زمینه صعود داشته باشه ولی در هر صورت همین برای ما کافیه تا بگیم : خب بذارید ببینیم چطوری میتونیم CRYSIS رو به روی کنسولها بیاریم.
image5jpguj.jpg

*ایا تا به حال مجوز استفاده از CRY ENGINE 2 رو به کمپانیهای دیگه هم واگذار کردید؟
بله از ماه مارس امسال تا الان 5 بار این کار صورت گرفته و به نظرم باید منتظر افزایش درخواست ها برای این انجین در سال بعد هم باشیم گر چه همین الان هم درخواست ها بیش از توان ما برای اماده سازی موتور CRY ENGINE 2 به منظور بهره گیری توسط استودیو های دیگه است نمیدونم شما اطلاع دارید یا نه ولی برای دادن مجوز استفاده از یک تکنولوژی منحصر به فرد باید اعمال خاصی صورت بگیره تا بعد ها استودیویی که خواستار جواز استفاده از ان در محصول خودش بوده بعدها به دلیل کم کاری یا غفلت طراح و فرستنده ان فناوری دلخور نشه و نخواد ان رو مورد پیگرد قانونی قرار بده مثل موردهای مشابه اخیر (UE3!!)به همین خاطر هم ما فقط ماهی یکی از این موارد رو اماده میکنیم.

image10jpg52.jpg
*تا به حال به این فکر کردید که به جای یک عنوان خاص تمرکز تیم رو معطوف به پروژه های مختلف بکنید؟
راستش ما همین الان هم در حال ساخت عناوین جدید هستیم .صحبتهام با تیم اکثرآ شامل این بوده که "بیاید یه عنوان جدید دیگه رو هم به وجود بیاریم" همین الان که این دارم در این رابطه با شما صحبت میکنم استودی های دیگه ما در بوداپست(پایتخت مجارستان) , کیف(پایتخت اوکراین) و فرانکفورت هر کدام در حال کار بر روی IP های جدید هستند که بزودی با EA انها رو معرفی می کنیم. خودمون هم قصد داریم با کار بر روی چندین عنوان مختلف در یک زمان دامنه تعداد پروژه هامون رو وسعت ببخشیم در جای دیگه ای هم گوشزد کرده بودم که اگر برخوردها با عناوین جدیدمون در حد انتظار باشه ما هم جواب ان رو با گسترش کیفیت محصولات اتیمون خواهیم داد CRYTEK به عنوان کمپانی بازی سازی برای خودش اهداف و ساختار مشخصی داره با این حال تیم طراحی ما یک تیم کاملآ انعطاف پذیر در تهیه محصولات مختلف در ژانر های متنوع هست و ما به هیچ وجه در قید و بند سبک خاصی نبودیم و نخواهیم بود . زمانی استودیوی crytek با تعداد افراد اندکی شروع به کار کرد ولی همین تیم الان دارای 150 نفر در فرانکفورت , 25 نفر در بوداپست و 25 نفر در شهر کیف هست که هر کدام هم اکنون در حال طراحی بازی برای ژانر های متفاوت هستند
image9jpg545.jpg
*نظرت راجع به FAR CRY 2 شرکت UBISOFT چیه؟
عالیه . خیلی منتظر اینم که بازی رو هر چه زودتر انجام بدم فکر کنم بازی کردن دنباله عنوانی که خودت ان رو به وجود اوردی باید خیلی هیجان انگیز باشه . براساس چیزهایی که تا به حال از FAR CRY 2 دیدم تغییرات بسیار خوب و محکمی نسبت به شماره قبل در این نسخه به وجود امده و دمو های نمایش داده شده از بازی نوید دهنده یک بازی بسیار پر و پیمان هست. تغییرات متفاوتی که در این شماره صورت گرفته منو به یاد افکار اولیه خودمون در مورد ساخت و محتوای شماره دوم میندازه حتی تعدادی از نظراتی که ما برای بازی CRYSIS مد نظر داشتیم و بعدها مجبور شدیم انها رو از بازی حذف کنیم هم در این FAR CRY 2 وجود داشتند روی هم رفته به نظرم از جنبه های مختلف این بازی و CRYSIS میتونند به نوعی با همدیگه همزیستی داشته باشند نکته خوب دیگه ای که در این میان وجود داره تاریخ عرضه دو محصول هست که مشکلی برای ما در این زمینه به وجود نمیاره. بهرحال بازیهایی مثل FAR CRY 2 وBIOSHOCK جز بازیهای منحصر بفرد و استثنایی هستند که من به عنوان یک بازیساز دوست دارم انها رو تجربه کنم راستش من به شخصه خیلی بازیهای FPS رو انجام نمیدم چون من یا حتی همکاران دیگم به عنوان یک FPS ساز به دیگر بازیهای این سبک نگاهی کاملآ متفاوت نسبت یک کاربر معمولی که نهایتآ میخواد بازی رو برای چند ساعت انجام بده و بعد هم بره سراغ یک عنوان دیگه, داریم. ما بازیهای این سبک رو کاملآ تجزیه و تحلیل میکنیم البته ممکنه کمی عجیب جلوه کنه ولی دلیلش به خاطر اینه که دوست ندارم اگر نکته خاصی در بازیی نظرمو به خودش جلب کرد از ان در بازیهای ایندمون استفاده بکنم و به نوعی از ان بازی در خلق اثارم الهام گرفته باشم به همین دلیل با یه سبکی مثل RACING خیلی راحت تر از FPS برخورد میکنم ولی BIOSHOCK با بقیه فرق میکرد البته من فقط دموی بازی رو تا الان انجام دادم ولی در اول همون هم پس از شروع بازی با خودم میگفتم که اینا میبایست در اینجا این کار و ان کار و فلان عمل رو انجام میدادند ولی بعد از مدتی جو گیرا و روان شناسانه , خط داستانی قوی و محکم و محیطهای بازی که خیلی شبیه به مکانهای رمانهای داستایوسکی طراحی شده بود نظرمو جلب کرد البته به نظرم بازی بیش از حد حالت بازیهای INDOOR رو داره که عمدتآ مکانهای سرپوشیده رو شامل میشه که امیدوارم FAR CRY 2 از این حیث یک بازی کاملآ OUTDOOR با ازادی عمل بیشتر و AI تاکتیکی تر باشه. بهرحال با FAR CRY 2 بالاخره بعد از مدتها یک بازی FPS خوب دارم درست برعکس بازیهای کنسولی این سبک که اکثرآ بی محتوا هستند و بدون هیچ هدف خاصی شما رو به شلیک کردنهای پیاپی و بی هدف به در و دیوار وادار میکنند.

finishfight.jpg
*یعنی HALO 3 هم شما رو هیجان زده نکرد؟!
نه . ببینید دوست ندارم در مورد این بازی حرفهای بدی بزنم تریلر بازی واقعآ تماشایی بود میدونم که میلیون ها نفر وجود دارند که عاشق این سری هستند ولی من خیلی سعی کردم که از شماره اول و دوم خوشم بیاد ولی نمیدونم چطوری اینو بیان کنم...هیچکدوم نتونستند منو به خودشون جذب کنند یعنی به نوعی نتونستم خودمو در محیط وسیع بازی تصور کنم برعکس دموی بازی BIOSHOCK دقیقآ منو مجذوب خودش کرد . حرفی که میخوام بزنم شامل همه بازهای این سبک نمیشه ولی اکثر بازیهای FPS کنسول در حد و اندازه های بازیهای 5-6 سال پیش PC هستند گیم پلی این جور بازیها باید خیلی پیچیده تر از اینها باشه منظورم اینه که باید بیشتر به مسائلی نظیر تصمیم گیری های به موقع و فکر کردن پرداخته بشه تا اینکه به کاربر بازی بگید لطفآ دستتون رو روی دکمه شلیک فشار بدید و بفرمایید برید جلو(!) تنها عنوانی که در این زمینه نظر منو گرفته بازی BIOSHOCK بر روی XBOX 360 هست که ان هم به خاطر اینه که کاملآ شبیه نسخه PC طراحی شده ولی بازی CALL OF DUTY 4 هم ممکنه روی کنسولها منو تحت تاثیر قرار بده چونکه به نظرم گیم پلی بازی بسیار زیبا و سطح بالا به نظر میرسه حتی ممکنه انو روی PC هم بازی کنم خب به نظرم در مورد این جور مباحث به اندازه کافی صحبت کردم[می خندد]
93166520070912screen002.jpg
*یعنی اگر شما CRYSIS رو به روی کنسولها بیارید با توجه به نوع پلتفرم تغییری در گیم پلی بازی صورت نمیگیره؟
مطمئن باشید که هیچ تغییری در این باره به وجود نمیاد اگر لازم باشه که بازی رو بر روی کنسولها بیاریم گیم پلی بازی پیچیدگیهای خودشو قطعآ حفظ خواهد کرد تنها کاری که در زمینه گیم پلی بازی انجام میشه اینه که این امکان رو به وجود بیاریم تا مردم بتونند CRYSIS رو با دسته کنسول انجام بدهند .گیم پلی پویا و AI بازی هسته مرکزی CRYSIS رو شامل میشند ما که قصد نداریم هسته بازی رو تغییر بدیم اگر همچین کاری کنیم محصول نهایی شباهتی به CRYSIS فعلی نخواهد داشت این مقوله دقیقآ مثل دو عنوان FAR CRY و FAR CRY: INSTINCTS هست شما که قرار نیست توی قلب بازی دست ببرید پس ممکنه طراحی مراحل تغییر کنند و تا حدودی چالش برانگیز تر بشند ممکنه که چندین قابلیت جدید به بازی اضافه بشه ولی هسته اصلی بازی تحت هیچ شرایطی دست نمیخوره

image11jpgk8.jpg
*پارسال که داشتید در مورد CRYSIS صحبت میکردید در جایی اذعان کردید که با این بازی قصد دارید بهترین بازی FPS موجود رو بسازید حالا که دیگه بازی مراحل پایانی ساخت رو سپری میکنه به نظرتون به همچین چیزی دست پیدا کردید؟
این چیزیه که شما در مورد ان بعد از انجام بازی قضاوت می کنید سعی ما بر این بوده که با انجام CRYSIS چیزی رو براتون به ارمغان اورده باشیم که تا به حال هیچ وقت ان رو تجربه نکرده باشید . یک تجربه کاملآ بی نظیر و بی همتا پس اگر بعد از انجام بازی این حس رو پیدا کردید یعنی اینکه تلاشهای ما نتیجه داده و به هدفمون رسیدیم.
pdvd018.jpg

آخرین ویرایش:
من هر کاری میکنم نمیتونم از این بازی بگذرم ، مثل اینکه مجبورم 500 - 600 تومنی بدم 8800 Gtx بگیرم ...

پ.ن : شما هم هی از این بازی عکس و خبر بذارید و ما رو وسوسه کنید
/:)

باید بیشتر به مسائلی نظیر تصمیم گیری های به موقع و فکر کردن پرداخته بشه تا اینکه به کاربر بازی بگید لطفآ دستتون رو روی دکمه شلیک فشار بدید و بفرمایید برید جلو(!)
دستش درد نکنه دمش گرم! باید این تیکه ها رو بندازه تا بقیه سازنده ها بهشون بر بخوره اینقدر عنوان های درپیت تحویل جماعت ندن.

تلوزیون صدای آمریکا بخش فارسی دیشب در برنامه دور دنیا در یک نگاه زیرنویس کرد که crysis در بازارهای آلمان عرضه شد:eek:
به نظرم اشتباهی رخ داده چون اگر نسخه نهایی بازی در ان موقع عرضه شده بود تا الان توی بازار کشور خودمون هم موجود بود مضاف بر اینکه مراجع معتبر جملگی در کنار تاریخ عرضه crysis در اروپا عبارت November 16, 2007 را درج کردند و در این زمینه استثنایی هم قائل نشدند.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or