Multi Platform Clair Obscur: Expedition 33

سازنده
Sandfall Interactive
تاریخ انتشار
2025 24April
ناشر
Kepler Interactive
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
EX33_Logo_HighRez.png

Developer: Sandfall Interactive
Publisher: Kepler Interactive
Genre: Turn-based RPG
Release Date: 24 April 2025
Platforms: Playstation 5،XBOX
Series،PC

• سازنده بازی استودیوی فرانسوی Sandfall Interactive هست. بیشتر اعضای اصلی استودیو از سازنده های باتجربه و سابق اوبیسافت و همینطور از طرفداران بازی های jrpg قدیمی مثل Persona، Final Fantasy و Kingdom Hearts هستند.​
  • داستان و ستینگ بازی برگرفته شده از دوران Belle Époque در فرانسه جریان دارد. هر سال زنی بیدار میشود و عددی نفرین شده را بر روی مقبره تی نقاشی میکند و تمام افراد با سن اون عدد ناپدید و به خاکستر تبدیل میشوند. هر سال این عدد کوچکتر میشه. در بازی شما به عنوان "Expedition 33"وظیفه دارید قبل از اینکه زن نقاش بیدار بشه و عدد 33 رو‌ نقاشی کنه اون رو نابود کنید و برای همیشه این چرخه مرگ و نفرین رو بشکنید.​
  • سبک بازی به گفته سازنده ها "Reactive turn-based RPG" که با ترکیب المان های مبارزات اکشن و ریل تایم با سیستم نوبتی قدیمی یجورایی نسخه تحول یافته بازی های jrpg قدیمی هست. در بازی میشه ضربات دشمن ها رو بصورت ریل تایم dodge، parry و یا counter کرد و همینطور با نگه داشتن ریتم ضربات کمبو ایجاد کرد و نقاط ضعف دشمن ها بصورت آزاد مورد هدف قرار داد.​
  • پارتی بازی از شش نفر تشکیل شده. تجهیزات، مهارت ها و قابلیت های تمام اعضای پارتی قابل ارتقا هست. کرکترهای که در تریلر معرفی بازی دیدیم Gustave که یک معمار، Sciel یک جنگجو، Lune یک محقق و‌ جادوگر و Maelle که با 16 سال سن جوانترین عضو‌ گروه هست.​
  • موتور گرافیکی بازی Unreal Engine 5 هست.​

Attachments

• Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    77.5 KB · مشاهده: 44
آخرین ویرایش:
اقا یه سوال :D دوستانی که بازی رو تموم کردن لطفاً بدون اسپویل کردن جواب بدن که
من الان فکر کنم اواخر بازیم یعنی اونجایی هستم که دوتا اکسون ها رو بدست اوردم و مائل دادشون به اون موجوده توی کمپ و یه اسلحه ای واسم ساخت که بتونم حصار نقاش رو از بین ببرم و باهاش روبرو بشم! حالا من فعلا این مرحله رو نرفتم و احساس میکنم دیکه اخرین مرحله اش باید باشه چون لونه هم گفت قبل از رفتن بهتره اماده باشیم! حالا سوالی که پیش میاد اینه که من الان کلی مکان نرفته دارم که وقتی میخوام برم مینویسه خطرناکه که یعنی لولم بهش نرسیده. از طرفی یه جاهایی هم هست انگار اسکیه (موجود گندهه که سواری ازش میگیرم :D ) میتونه زیر ابی بره و بعضی از مکان ها انگار توی بلندیه که باید اسکیه پروازی چیزی بکنه! حالا چجوریه جریان من باید الان لول اپ کنم تا به اون مراحل برسم یا باید این مرحله ی نقاش رو برم و هنوز مراحل ادامه داره تا بتونم بقیه جاها برام باز بشه؟ چون میخوام قبل از اینکه بازی تموم بشه نقشه رو تکمیل کنم و نمیخوام چیزی از قلم بیفته.

من الان فکر کنم اواخر بازیم یعنی اونجایی هستم که دوتا اکسون ها رو بدست اوردم و مائل دادشون به اون موجوده توی کمپ و یه اسلحه ای واسم ساخت که بتونم حصار نقاش رو از بین ببرم و باهاش روبرو بشم! حالا من فعلا این مرحله رو نرفتم و احساس میکنم دیکه اخرین مرحله اش باید باشه چون لونه هم گفت قبل از رفتن بهتره اماده باشیم! حالا سوالی که پیش میاد اینه که من الان کلی مکان نرفته دارم که وقتی میخوام برم مینویسه خطرناکه که یعنی لولم بهش نرسیده. از طرفی یه جاهایی هم هست انگار اسکیه (موجود گندهه که سواری ازش میگیرم :D ) میتونه زیر ابی بره و بعضی از مکان ها انگار توی بلندیه که باید اسکیه پروازی چیزی بکنه! حالا چجوریه جریان من باید الان لول اپ کنم تا به اون مراحل برسم یا باید این مرحله ی نقاش رو برم و هنوز مراحل ادامه داره تا بتونم بقیه جاها برام باز بشه؟ چون میخوام قبل از اینکه بازی تموم بشه نقشه رو تکمیل کنم و نمیخوام چیزی از قلم بیفته.

برای زیر ابی رفتن باید با اسکیه تو کمپ صحبت کنی و رفاقتت رو ببری بالاتر.
برای اینکه پرواز کنه داستان رو ادامه بده خود بازی این قابلیت رو میده اتوماتیک.

دوستان مکانهایی که تو بازی danger zone هست رو میتونید اواسط بازی هم برید البته خب چالش سختی هست ولی ایتمهایی که ازش به دست میارید خیلی به درد میخوره مثل پیکتوزها و سلاح های خیلی خاص.

یه سری از مسائل داستانی هم تو همین ماموریت های فرعی هست از دستش ندید. برای این مکان های فرعی واقعا سنگ تموم گذاشتن.

نه حالا خیلی مونده بازی رو تموم کنی.و کلی سورپرایز تو داستان.
با خیال راحت برو تو 😁

متاسفانه نسخه فیزیکی هم دیگه گیر نمیاد و اشتباه کردم رو قیمت ۳.۶۰۰ نخریدم...
قیمت روز رفته حدود ۵ تومن و بازم کمیابه.

دوستان نزدیکترین تجربه به این بازی بدون شک
FINAL FANTASY X
هست که میتونید همین حال و هوای jrpg نوبتی و داستان احساسی زیبا رو تجربه کنید.
بعضی موارد که دوستان گفتن اصلا و ابدا شبیه این بازی نیست جز همون مبارزه نوبتی، نکته مهم این بازی داستان احساسی و موزیک های درگیر کننده هست که اون نسخه فاینال هر دو فاکتور رو داره.

با اینکه روی گیم پس میتونم دانلود کنم ولی اینقدر بازی برام ارژشمنده که منتظرم نسخه فیزیکی رو بخرم و همیشه پیش خودم نگه دارمش.
واقعا بازی جواهریه ...

برای زیر ابی رفتن باید با اسکیه تو کمپ صحبت کنی و رفاقتت رو ببری بالاتر.
برای اینکه پرواز کنه داستان رو ادامه بده خود بازی این قابلیت رو میده اتوماتیک.

دوستان مکانهایی که تو بازی danger zone هست رو میتونید اواسط بازی هم برید البته خب چالش سختی هست ولی ایتمهایی که ازش به دست میارید خیلی به درد میخوره مثل پیکتوزها و سلاح های خیلی خاص.

یه سری از مسائل داستانی هم تو همین ماموریت های فرعی هست از دستش ندید. برای این مکان های فرعی واقعا سنگ تموم گذاشتن.
این danger zone ها بعد از یک مدتی یعنی بعد از یک level ای برای من چندتاشون اخطار رو برداشتن و من دیگه با خیال راحت رفتم! :D
ساید میشن ها هم واقعا عالین مثلا یه مرحله هست که مشخصه ادای احترامی کردن به بازی only up و واقعا یکی از پر استرس ترین مراحلی بود که بازی کردم :D
نه حالا خیلی مونده بازی رو تموم کنی.و کلی سورپرایز تو داستان.
با خیال راحت برو تو 😁
من الان تایم پلی ام شده ٣٢ ساعت! گفتم حتما دیگه باید تموم بشه :D واقعا ادم میمونه چجوری ٣٠ نفره اینهمه محتوا با این کیفیت رو توی بازی قرار دادن. داستان هم واقعا سنگ تموم گذاشته و عجیب سورپرایزت میکنه حالا از یک طرف ادم میخواد کل نقشه رو بگرده چیزی از دست نده از یکطرف عطش اینو داری که سریع تر بفهمی داستان قرار به کجا ختم بشه :D

ظاهرا کارگردان و ceo استودیو‌ توی مصاحبه با یه شبکه تلویزیونی فرانسه گفته بعد از فروش 1 میلیونی بازی توی سه روز فروش خوب همچنان ادامه داره و به رکورد جدیدی دست پیدا کردند (احتمالا فروش 2 میلیون نسخه یا بیشتر تو یک هفته) و بزودی آمار جدید فروش بازی اعلام میکنند. این با توجه به سبک بازی بعلاوه آی پی و استودیو جدید واقعا عالی هست. همه این در صورتی که بازی احتمالا نصف‌ بازی های AAA هم مارکتینگ نداره. این نشون میده کیفیت بالا و بازخوردهای مثبت جدا از سبک یه بازی چقدر میتونه روی فروش و موفقیتش تاثیر بزاره.

IMG_۲۰۲۵۰۵۰۴_۰۲۰۸۵۲.png

متاسفانه نسخه فیزیکی هم دیگه گیر نمیاد و اشتباه کردم رو قیمت ۳.۶۰۰ نخریدم...
قیمت روز رفته حدود ۵ تومن و بازم کمیابه.

دوستان نزدیکترین تجربه به این بازی بدون شک
FINAL FANTASY X
هست که میتونید همین حال و هوای jrpg نوبتی و داستان احساسی زیبا رو تجربه کنید.
بعضی موارد که دوستان گفتن اصلا و ابدا شبیه این بازی نیست جز همون مبارزه نوبتی، نکته مهم این بازی داستان احساسی و موزیک های درگیر کننده هست که اون نسخه فاینال هر دو فاکتور رو داره.

با اینکه روی گیم پس میتونم دانلود کنم ولی اینقدر بازی برام ارژشمنده که منتظرم نسخه فیزیکی رو بخرم و همیشه پیش خودم نگه دارمش.
واقعا بازی جواهریه ...
البته اگه از بابت داستان احساسی و موزیک درگیر کننده بخواهیم بگیم حرف شما دقیقا درسته البته میشه به اون lost odyssey هم اضافه کرد. بیشتر معرفی به دوستان تازه وارد به این سبک کردیم دلیلش از بعد گیم پلی بود

ببخشید کسی روی کنسول مشکل اسکرین شات گرفتن نداره؟
نه تنها بازی فوتومد نداره بلکه من روی دکمه اسکرین شات پلی استیشن می زنم هم بازی پاز می شه و می ره توی منو

• Like
Reactions: zack fair
این ساید میشن ها کجان که من نمیبینم؟ D:

معمولا کجاهان

مثلا تا پایان اکت اول فقط دو سه تا دیدم که فک کنم دوتاشم میس شد
اون Nevron سفیدها جزو همین سایدکوئستهاست.
یا تو مپ اصلی یه جاهایی دانجن داره که تو لول پایین نوشته danger که حالت دانجن رو داره.
واردشون که میشی عملا وان شات میشی ولی لوت خیلی خوبی میده.

آخرین ویرایش:
سلام بر همه دوستان
من یه مشکلی که دارم نمیدونم چجوری کاراکترهام رو آپگرید کنم (مثلا اینکه در قسمت آپگرید جلوی بعضی از قابلیت ها عکس یه شمشیر هستش حتما باید اون قابلیت ها آپگرید بشه؟
و اینکه قابلیت و ویژگی هر شخصیت یا هر کارکتر چی هستش؟)
اگر میشه یه راهنمایی یا Guide در این زمینه باشه ممنون میشم .
آخرین ویرایش:
این ساید میشن ها کجان که من نمیبینم؟ D:

معمولا کجاهان

مثلا تا پایان اکت اول فقط دو سه تا دیدم که فک کنم دوتاشم میس شد
مثلا وقتی مایل رو پیدا کردیم اگه یادم باشه یه راه فرعی بود اونو می رفتی یکی از موجودات پینترس که آسیب رسان نبود می دیدیم که باید بهش یه آیتمی که همون نزدیکی بود می دادیم
یا قبل تر از اون همون اوایل بازی وقتی به یه موجود که دنبال نور بود و می گفت توی تاریکی گرفتار شده دوباره باید آیتمی که همون نزدیکی پیدا می شد رو می دادیم
ولی منم بی اطلاعم😁

سلام بر همه دوستان
من یه مشکلی که دارم نمیدونم چجوری کاراکترهام رو آپگرید کنم (مثلا اینکه در قسمت آپگرید جلوی بعضی از قابلیت ها عکس یه شمشیر هستش حتما باید اون قابلیت ها آپگرید بشه؟
و اینکه قابلیت و ویژگی هر شخصیت یا هر کارکتر چی هستش؟)
اگر میشه یه راهنمایی یا Guide در این زمینه باشه ممنون میشم .
هر اسلحه ای که میگیری یکی یا دوتا ویژگی رو بقولی بوست میکنه.
مثلا Lanceram یکی از اسلحه های گوستاو ویژگیهای Vitality (مقدار سلامتی) و Agility (سرعت)رو بوست میکنه.
Screenshot 2025-05-04 223505.jpg

خب حالا موقع آپگرید کردن لول باید حواست باشه که این دو ویژگی رو برای این اسلحه لول آپ کنی.
خب اینجا چون vitality روی B هست پس به نسبت Agility اولویت داره.
اون رو که آپگرید میکنی باقی statsها هم با درصد کمتری لول آپ میشن.

خواستی هم آپگرید کنی ، برای Lune روی Luck تمرکز کن.
جلوتر خب اتفاقات دیگه هم میفته که چون نمیدونم کجای بازی هستی و ممکنه که اسپویل بشه پس نمینویسم.

اما دقیقا با همین فرمون میتونی بری جلو.

پیشنهادم اینه که غیر از گوستاو مابقی رو روی vitality تمرکز نکن.
مثلا Agility خیلی تو این بازی مهمه چون هرچی بالاتر میره باعث میشه زودتر از دشمن نوبت مبارزت بشه و خب این مهمترین چیز تو بازیه که بتونی از قدرتهات زودتر استفاده کنی.
==========
یه چند مورد برای اینکه همینطوری راه بیفتی مینویسم شاید به کارت اومد:

برای Lune کلا کلاس مجیکه و از المنتال استفاده میکنه.
موقع مبارزه اتکهایی که میدی روی دشمن یه سری زخم ایجاد میکنن که میتونن آتش ، یخ ، رعد و برق و... باشه:
Screenshot 2025-05-04 224458.jpg

اگه توجه کنی روی اسلحه هاش جای 4تا المنت هست که حین مبارزه سمت راست تصویر با هر زخمی که دشمن میگیره این المنتها تو یکی از خونه هاش پررنگ میشه.
اسکیل های Lune هم از این المنتها برای ضربه های قویتر زدن به دشمن استفاده میکنن.
مثلا یه اسکیل دوتا Fire استفاده میکنه که مثلا دمیج دوبرابر بده یا همچین چیزی.

نکته ای که در مورد یکی از ویژگیهای Lune وجود داره اینه که میتونه از المنت Light به جای هرکدوم از این المنتها استفاده کنه.
یعنی اگه اسلحه ای داری که زخم Light به حریف میزنه و خونه هاش با Light پر شدن پس اسکیلهات میتونن از همین Light به عنوان آتیش یا یخ و... استفاده کنن و نیاز نداری که اسکیلی استفاده کنی که زخم مورد نظر اون قدرتی که میخوای رو ایجاد کنه.
=========

برای Gustave هم اسکیل Overcharge خیلی قویه ولی باید شارژش کنی.
یعنی باید 10تا ضربه حالا با شمشیر یا اسکیل های مختلف به دشمن بزنی که سمت راست تصویر نشون میده که دست مکانیکیش شده 10/10 (ده از ده) و بیشترین قدرتیه که اورچارج میتونه روی دشمن پیاده کنه.
از قدرتهای دیگت یا ضربات معمولی استفاده کن که اون رو شارژ کنی و ضربات مهلک به حریف بزنی.
================

بر همین اساس برو جلوتر و این ویدئو که اسپویل نمیکنه رو هم ببین کارت راه میفته:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or