Multi Platform Clair Obscur: Expedition 33

سازنده
Sandfall Interactive
تاریخ انتشار
2025 24April
ناشر
Kepler Interactive
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
EX33_Logo_HighRez.png

Developer: Sandfall Interactive
Publisher: Kepler Interactive
Genre: Turn-based RPG
Release Date: 24 April 2025
Platforms: Playstation 5،XBOX
Series،PC

• سازنده بازی استودیوی فرانسوی Sandfall Interactive هست. بیشتر اعضای اصلی استودیو از سازنده های باتجربه و سابق اوبیسافت و همینطور از طرفداران بازی های jrpg قدیمی مثل Persona، Final Fantasy و Kingdom Hearts هستند.​
  • داستان و ستینگ بازی برگرفته شده از دوران Belle Époque در فرانسه جریان دارد. هر سال زنی بیدار میشود و عددی نفرین شده را بر روی مقبره تی نقاشی میکند و تمام افراد با سن اون عدد ناپدید و به خاکستر تبدیل میشوند. هر سال این عدد کوچکتر میشه. در بازی شما به عنوان "Expedition 33"وظیفه دارید قبل از اینکه زن نقاش بیدار بشه و عدد 33 رو‌ نقاشی کنه اون رو نابود کنید و برای همیشه این چرخه مرگ و نفرین رو بشکنید.​
  • سبک بازی به گفته سازنده ها "Reactive turn-based RPG" که با ترکیب المان های مبارزات اکشن و ریل تایم با سیستم نوبتی قدیمی یجورایی نسخه تحول یافته بازی های jrpg قدیمی هست. در بازی میشه ضربات دشمن ها رو بصورت ریل تایم dodge، parry و یا counter کرد و همینطور با نگه داشتن ریتم ضربات کمبو ایجاد کرد و نقاط ضعف دشمن ها بصورت آزاد مورد هدف قرار داد.​
  • پارتی بازی از شش نفر تشکیل شده. تجهیزات، مهارت ها و قابلیت های تمام اعضای پارتی قابل ارتقا هست. کرکترهای که در تریلر معرفی بازی دیدیم Gustave که یک معمار، Sciel یک جنگجو، Lune یک محقق و‌ جادوگر و Maelle که با 16 سال سن جوانترین عضو‌ گروه هست.​
  • موتور گرافیکی بازی Unreal Engine 5 هست.​

Attachments

• Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    77.5 KB · مشاهده: 44
آخرین ویرایش:
هر اسلحه ای که میگیری یکی یا دوتا ویژگی رو بقولی بوست میکنه.
مثلا Lanceram یکی از اسلحه های گوستاو ویژگیهای Vitality (مقدار سلامتی) و Agility (سرعت)رو بوست میکنه.
View attachment 377832

خب حالا موقع آپگرید کردن لول باید حواست باشه که این دو ویژگی رو برای این اسلحه لول آپ کنی.
خب اینجا چون vitality روی B هست پس به نسبت Agility اولویت داره.
اون رو که آپگرید میکنی باقی statsها هم با درصد کمتری لول آپ میشن.

خواستی هم آپگرید کنی ، برای Lune روی Luck تمرکز کن.
جلوتر خب اتفاقات دیگه هم میفته که چون نمیدونم کجای بازی هستی و ممکنه که اسپویل بشه پس نمینویسم.

اما دقیقا با همین فرمون میتونی بری جلو.

پیشنهادم اینه که غیر از گوستاو مابقی رو روی vitality تمرکز نکن.
مثلا Agility خیلی تو این بازی مهمه چون هرچی بالاتر میره باعث میشه زودتر از دشمن نوبت مبارزت بشه و خب این مهمترین چیز تو بازیه که بتونی از قدرتهات زودتر استفاده کنی.
==========
یه چند مورد برای اینکه همینطوری راه بیفتی مینویسم شاید به کارت اومد:

برای Lune کلا کلاس مجیکه و از المنتال استفاده میکنه.
موقع مبارزه اتکهایی که میدی روی دشمن یه سری زخم ایجاد میکنن که میتونن آتش ، یخ ، رعد و برق و... باشه:
View attachment 377836

اگه توجه کنی روی اسلحه هاش جای 4تا المنت هست که حین مبارزه سمت راست تصویر با هر زخمی که دشمن میگیره این المنتها تو یکی از خونه هاش پررنگ میشه.
اسکیل های Lune هم از این المنتها برای ضربه های قویتر زدن به دشمن استفاده میکنن.
مثلا یه اسکیل دوتا Fire استفاده میکنه که مثلا دمیج دوبرابر بده یا همچین چیزی.

نکته ای که در مورد یکی از ویژگیهای Lune وجود داره اینه که میتونه از المنت Light به جای هرکدوم از این المنتها استفاده کنه.
یعنی اگه اسلحه ای داری که زخم Light به حریف میزنه و خونه هاش با Light پر شدن پس اسکیلهات میتونن از همین Light به عنوان آتیش یا یخ و... استفاده کنن و نیاز نداری که اسکیلی استفاده کنی که زخم مورد نظر اون قدرتی که میخوای رو ایجاد کنه.
=========

برای Gustave هم اسکیل Overcharge خیلی قویه ولی باید شارژش کنی.
یعنی باید 10تا ضربه حالا با شمشیر یا اسکیل های مختلف به دشمن بزنی که سمت راست تصویر نشون میده که دست مکانیکیش شده 10/10 (ده از ده) و بیشترین قدرتیه که اورچارج میتونه روی دشمن پیاده کنه.
از قدرتهای دیگت یا ضربات معمولی استفاده کن که اون رو شارژ کنی و ضربات مهلک به حریف بزنی.
================

بر همین اساس برو جلوتر و این ویدئو که اسپویل نمیکنه رو هم ببین کارت راه میفته:

سلام مرسی عالی بود تشکر

• Like
Reactions: m.d.makan
یکی داستان آخر فصل ۲ رو توضیح بده خیلی سنگین بود من گیج شدم.🤔
ببین من کل مدت اخر اکت ٢ اینجوری بودم
1746456982288.gif
:D و تعجب کردم تا حالا هیچکس تو تاپیک راجع به داستان چیزی نگفته. البته من هنوز بازی رو تموم نکردم و دقیق نمیدونم الان کجای داستانی ولی با فرض اینکه اکت ٢ رو تموم کردی و اول اکت ٣ هستی اسپویلر رو باز کن. من خودمم الان اول اکت ٣ هستم و فعلا دارم نقشه رو میگردم :D
تا اینجایی که من فهمیدم البته ممکنه جاهایی اشتباه کرده باشم. تمام دنیای اکسپدیشن ها توی بوم نقاشیه. یک دنیایی خارج از دنیای بازی وجود داره دنیایی که انگار با جادو یا یک همچون چیزی کار میکنه و یه گروه نقاش ها هستن که دنیا خلق میکنن و یک گروه نویسنده ها. ورسو ، رنوار ، مامان ( همون پینترس ) و الیسیا از خانواده نقاش هستن. اینها سر یک قضیه ای که فعلا مشخص نیست با نویسنده ها به مشکل میخورن خونشون اتیش میگیره و ورسو توی اون اتیش سوزی میاد الیسیا خواهرش رو نجات میده و خودش میمیره. بهمین خاطر مادره سر از دست دادن ورسو خیلی ناراحته. از طرفی ورسو یک نقاشی داشته که همون دنیای توی بازیه و درواقع اخرین اثر ورسو هست که بجای مونده، مادره وارد دنیای نقاشی ورسو میشه و خانواده اش رو اونجا دوباره خلق میکنه و توی همون زندگی میکنه از طرفی اینکارش بقول رنوار عواقب داره ، این میشه که رنوار هم وارد دنیای نقاشی ورسو میشه تا بتونه مادره یا پینترس رو از اون دنیا خارج کنه. بهمین خاطر یک جدالی توی دنیای نقاشی ورسو(یعنی دنیای بازی) بین مادره و رنوار اتفاق میفته، رنوار هر سال دنیا و ادم های نقاشی رو از بین میبرده و از طرفی هر سال مادره زندگی میداده به دنیای نقاشی ورسو، اون گاماژ ها کار رنوار بوده و نه پینترس. اون اعداد نشون میداد که پینترس داره به مرور قدرت خلق کردنش رو از دست میده و درنهایت بعد از ٣٣ سال رنوار تمام موجودات و نقاشی ورسو رو نابود میکنه. این ورسویی هم که توی بازی میبینیم درواقع ورسوی واقعی نیست و یک مخلوقه ولی تمام خلقیات و خاطرات ورسوی واقعی رو داره. حالا اول اکت ٣ ما میفهمیم که دو تا فرزند خانواده یعنی الیسیا و کلیا از این جدال بین پدر و مادرشون خسته شدن و نمیبایست به مدت طولانی توی نقاشی میموندن چون از طرفی کلیا انگار داشت خودش رو برای مقابله با نویسنده ها اماده میکرد و نیاز به کمک پدرش رنوار داشته. درنهایت به این نتیجه میرسن که نقاشی رو قایم کنن و مادره رو از توی نقاشی بکشن بیرون، چرا نقاشی رو قایم کنن چون میدونستن اگر مادره دوباره نقاشی رو پیدا کنه دوباره وارد نقاشی میشه. درنتیجه بعد از قایم کردن نقاشی الیسا وارد نقاشی میشه تا مادره رو نجات بده توی همین حین و موقع ورود به بوم نقاشی،. الیسیا تحت تاثیر نیروی مادره توی نقاشی قرار میگیره و کنترلش رو از دست میده و بجای اینکه خودش کاملا وارد نقاشی بشه ، توی بدن یکی دیگه تناسخ پیدا می‌کنه و کل حافظه اش رو از دست میده و مائل داستان ما میشه و تمام اتفاقات که بعدش دیگه میفته. ورسوی توی نقاشی هم میخواسته مادره رو نجات بده و در نهایت با قدرتی که مائل داشت که همون الیسیا بود اینکار رو انجام میدن نتیجه ی این کار هم از بین رفتن تمام مخلوقات مادره شد بهمین خاطر همه اخر اکت ٢ گاماژ شدن. بعد از این اتفاق مائل حافظه اش رو بدست میاره میدونه کیه و با ورسو تصمیم میگیرن که با رنوار که باباشه صحبت کنن بگن حالا که ما مادره رو از بوم نقاشی آوردیم بیرون بیا نقاشی ورسو که اخرین اثرش هست نگه داریم و دنیاش رو از بین نبریم که رنوار میگه نه اینکار عواقب داره و من نمیذارم. از اینجا به بعد دیگه اکت ٣ هست و من نمیدونم بعدش قراره چه اتفاقی بیفته :D

دوستان تو باس فایت داستانی
۳ تا ماسک هستن و اینه
لولم ۲۶ هست و هر کاری میکنم دقیقا تو فاز دوم میمیرم
مشکل از منه یا باید برم لول اپ و اینا ؟!
راستی تو وپ میچرخی دبگه نمیشه برگشت همینجا !؟ راهی داره واسه فست تراول دقیقا له همینجا ؟!

• Like
Reactions: zack fair
ببین من کل مدت اخر اکت ٢ اینجوری بودم
View attachment 377968
:D و تعجب کردم تا حالا هیچکس تو تاپیک راجع به داستان چیزی نگفته. البته من هنوز بازی رو تموم نکردم و دقیق نمیدونم الان کجای داستانی ولی با فرض اینکه اکت ٢ رو تموم کردی و اول اکت ٣ هستی اسپویلر رو باز کن. من خودمم الان اول اکت ٣ هستم و فعلا دارم نقشه رو میگردم :D
تا اینجایی که من فهمیدم البته ممکنه جاهایی اشتباه کرده باشم. تمام دنیای اکسپدیشن ها توی بوم نقاشیه. یک دنیایی خارج از دنیای بازی وجود داره دنیایی که انگار با جادو یا یک همچون چیزی کار میکنه و یه گروه نقاش ها هستن که دنیا خلق میکنن و یک گروه نویسنده ها. ورسو ، رنوار ، مامان ( همون پینترس ) و الیسیا از خانواده نقاش هستن. اینها سر یک قضیه ای که فعلا مشخص نیست با نویسنده ها به مشکل میخورن خونشون اتیش میگیره و ورسو توی اون اتیش سوزی میاد الیسیا خواهرش رو نجات میده و خودش میمیره. بهمین خاطر مادره سر از دست دادن ورسو خیلی ناراحته. از طرفی ورسو یک نقاشی داشته که همون دنیای توی بازیه و درواقع اخرین اثر ورسو هست که بجای مونده، مادره وارد دنیای نقاشی ورسو میشه و خانواده اش رو اونجا دوباره خلق میکنه و توی همون زندگی میکنه از طرفی اینکارش بقول رنوار عواقب داره ، این میشه که رنوار هم وارد دنیای نقاشی ورسو میشه تا بتونه مادره یا پینترس رو از اون دنیا خارج کنه. بهمین خاطر یک جدالی توی دنیای نقاشی ورسو(یعنی دنیای بازی) بین مادره و رنوار اتفاق میفته، رنوار هر سال دنیا و ادم های نقاشی رو از بین میبرده و از طرفی هر سال مادره زندگی میداده به دنیای نقاشی ورسو، اون گاماژ ها کار رنوار بوده و نه پینترس. اون اعداد نشون میداد که پینترس داره به مرور قدرت خلق کردنش رو از دست میده و درنهایت بعد از ٣٣ سال رنوار تمام موجودات و نقاشی ورسو رو نابود میکنه. این ورسویی هم که توی بازی میبینیم درواقع ورسوی واقعی نیست و یک مخلوقه ولی تمام خلقیات و خاطرات ورسوی واقعی رو داره. حالا اول اکت ٣ ما میفهمیم که دو تا فرزند خانواده یعنی الیسیا و کلیا از این جدال بین پدر و مادرشون خسته شدن و نمیبایست به مدت طولانی توی نقاشی میموندن چون از طرفی کلیا انگار داشت خودش رو برای مقابله با نویسنده ها اماده میکرد و نیاز به کمک پدرش رنوار داشته. درنهایت به این نتیجه میرسن که نقاشی رو قایم کنن و مادره رو از توی نقاشی بکشن بیرون، چرا نقاشی رو قایم کنن چون میدونستن اگر مادره دوباره نقاشی رو پیدا کنه دوباره وارد نقاشی میشه. درنتیجه بعد از قایم کردن نقاشی الیسا وارد نقاشی میشه تا مادره رو نجات بده توی همین حین و موقع ورود به بوم نقاشی،. الیسیا تحت تاثیر نیروی مادره توی نقاشی قرار میگیره و کنترلش رو از دست میده و بجای اینکه خودش کاملا وارد نقاشی بشه ، توی بدن یکی دیگه تناسخ پیدا می‌کنه و کل حافظه اش رو از دست میده و مائل داستان ما میشه و تمام اتفاقات که بعدش دیگه میفته. ورسوی توی نقاشی هم میخواسته مادره رو نجات بده و در نهایت با قدرتی که مائل داشت که همون الیسیا بود اینکار رو انجام میدن نتیجه ی این کار هم از بین رفتن تمام مخلوقات مادره شد بهمین خاطر همه اخر اکت ٢ گاماژ شدن. بعد از این اتفاق مائل حافظه اش رو بدست میاره میدونه کیه و با ورسو تصمیم میگیرن که با رنوار که باباشه صحبت کنن بگن حالا که ما مادره رو از بوم نقاشی آوردیم بیرون بیا نقاشی ورسو که اخرین اثرش هست نگه داریم و دنیاش رو از بین نبریم که رنوار میگه نه اینکار عواقب داره و من نمیذارم. از اینجا به بعد دیگه اکت ٣ هست و من نمیدونم بعدش قراره چه اتفاقی بیفته :D
ایول همینه که توضیح دادی ولی من بازم گیج میشم.یه چند بار دیگه باید توضیحتو بخونم بعدا.الان حسش نیست😅
راستی گاماژ چیست؟

۳ تا ماسک هستن و اینه
راستی تو وپ میچرخی دبگه نمیشه برگشت همینجا !؟ راهی داره واسه فست تراول دقیقا له همینجا ؟!
لولت پایینه من تقریبا لول ۴۰ بودم اینجا.
برای فست تراول باید اول وارد لوکیشن بشی و از پرچم داخل تراول کنی.

راستی گاماژ چیست؟
1746476973012.gif
:D تو از پایه نیاز به توضیح داری.
گاماژ درواقع اون اتفاقیه که هرسال داره توی دنیای بازی رخ میده افرادی که به سن عدد مونولیث میرسن حذف میشن یا میمیرن. خود گاماژ هم یک کلمه ی فرانسویه به معنی پاک شدن.
بنظرم اگه بازی رو تموم کردی تو یوتیوب بگردی حتما هستن افرادی که داستان بازی رو از روی تصاویر توضیح میدن که خیلی تو فهم داستان بهت می‌کنه. چون واقعا داستان پر پیچو خمی هم داره مخصوصا اخر اکت ٢ :D
۳ تا ماسک هستن و اینه
ببین توی فایت ها جز اینکه باید لولت مناسب باشه ، ایتم هایی که استفاده میکنی هم خیلی تاثیر میذاره. مثلا برای من یه دشمنی بود، اقا من هرکاری میکردن ریز به ریز جونش کم میشد بعد رفتم lumina ها رو دستکاری کردم مخصوصا اونهایی که مربوط offensive بودن مثلا کریتیکال دمیج ها رو بردم بالا ، یا مثلا گذاشتم اگه دشمن بسوزه دمیج بیشتری بدم و بهرحال یکم دستکاری کردم بعد یهو دیدم با یک ضربه یک سوم جون دشمن کم شد! بدون اینکه اسلحه ام رو تغییر بدم یا لولم رو بیشتر کنم. درکل اینکه نقطه ضعف دشمن رو بدونی و ایتم ها رو خوب کنار هم بچینی خیلی تاثیر گذاره وگرنه مبارزات ممکنه خیلی فرسایشی بشن.
همون که مثل گل پرپر میشن دیگه.اینو میدونم.ولی وقتی پرپر میشن میرن تو دنیای نقاشی یا کلا میمیرن؟من امیدوار بودم یه جایی تو نقاشی باشن همشون رو بشه آزاد کرد.البته من هنوز تموم نکردم و اول اکت ۳ هستم.
من خودم هنوز تموم نکردم. ولی توجه کنی همون اول اکت ٣ سیل و لونه رو دوباره زنده میکنه ولی هنوز قدرت کافی رو برای برگردوندن بقیه نداره. حالا داستان رو تموم کنیم میشه بهتر راجع زوایای مختلف و اتفاقات داستانی صحبت کرد

آخرین ویرایش:
View attachment 378012
:D تو از پایه نیاز به توضیح داری.
گاماژ درواقع اون اتفاقیه که هرسال داره توی دنیای بازی رخ میده افرادی که به سن عدد مونولیث میرسن حذف میشن یا میمیرن. خود گاماژ هم یک کلمه ی فرانسویه به معنی پاک شدن.
همون که مثل گل پرپر میشن دیگه.اینو میدونم.ولی وقتی پرپر میشن میرن تو دنیای نقاشی یا کلا میمیرن؟من امیدوار بودم یه جایی تو نقاشی باشن همشون رو بشه آزاد کرد.البته من هنوز تموم نکردم و اول اکت ۳ هستم.

آخرین ویرایش:
ایول همینه که توضیح دادی ولی من بازم گیج میشم.یه چند بار دیگه باید توضیحتو بخونم بعدا.الان حسش نیست😅
راستی گاماژ چیست؟

لولت پایینه من تقریبا لول ۴۰ بودم اینجا.
برای فست تراول باید اول وارد لوکیشن بشی و از پرچم داخل تراول کنی.
اقا مرسی
ولی راهنماییت درست نبود
یا درست راهنمایی کن یا حداقل بیخیال باش😁
چه ربطی به لولم داره
مطالعه کردم این باس لول ۲۰ به بالا میخواد
نمیدونم چطوری بازیش کردی اما باید اول اون ۳ مسیر رو میرفتم بعد باس ضعیف میشد و میشد کشتش

اقا مرسی
ولی راهنماییت درست نبود
یا درست راهنمایی کن یا حداقل بیخیال باش😁
چه ربطی به لولم داره
مطالعه کردم این باس لول ۲۰ به بالا میخواد
نمیدونم چطوری بازیش کردی اما باید اول اون ۳ مسیر رو میرفتم بعد باس ضعیف میشد و میشد کشتش
مگه همون باس که پره ماسکه بدنش رو نمیگی؟همون که یکی از دو تا axon هستش.من کار خاصی یادم نمیاد کرده باشم.دو سه بار باهاش مبارزه کردم زدمش.البته قبلش کل لوکیشن رو گشتم.

• Like
Reactions: all4u
مگه همون باس که پره ماسکه بدنش رو نمیگی؟همون که یکی از دو تا axon هستش.من کار خاصی یادم نمیاد کرده باشم.دو سه بار باهاش مبارزه کردم زدمش.البته قبلش کل لوکیشن رو گشتم.
اره همون اما توضیح دادم باید چیکار میکردم😄

متاسفانه نسخه فیزیکی هم دیگه گیر نمیاد و اشتباه کردم رو قیمت ۳.۶۰۰ نخریدم...
قیمت روز رفته حدود ۵ تومن و بازم کمیابه.

دوستان نزدیکترین تجربه به این بازی بدون شک
FINAL FANTASY X
هست که میتونید همین حال و هوای jrpg نوبتی و داستان احساسی زیبا رو تجربه کنید.
بعضی موارد که دوستان گفتن اصلا و ابدا شبیه این بازی نیست جز همون مبارزه نوبتی، نکته مهم این بازی داستان احساسی و موزیک های درگیر کننده هست که اون نسخه فاینال هر دو فاکتور رو داره.

با اینکه روی گیم پس میتونم دانلود کنم ولی اینقدر بازی برام ارژشمنده که منتظرم نسخه فیزیکی رو بخرم و همیشه پیش خودم نگه دارمش.
واقعا بازی جواهریه ...
درود.
کاملا موافقم. منتهی ۱۰ یه چند تا مورد داره که عملا گزینه مناسبی برای دوستانی که میخوان بازیای قدیمی تر را بازی کنن نیست.

۱۰ به شدت بازی خوبی هست و داستان عمیق و گیمپلی درجه ۱ ای داره و… منتهی:

۱. ۱۰ وحشتناک طولانیه. تموم کردن یه دور داستان و یه سری از محتویات جانبی نزدیک ۷۰ ساعت طول می کشه. جدا از اون شما عملا اگه بخوای بهترین پایان بازی را ببینی، چیزی بین ۱۲۰-۱۶۰ ساعت درگیری.

و خب به این تایم بخوایم x-2 را هم اضافه کنیم، مجموعا از ۲۰۰ ساعت بیشتر میشه.

این تایم برای کسایی که به صورت روتین jrpg بازی می کنن شاید نسبتا اوکی باشه. اما برای کسایی که تازه میخوان بعد از E33 وارد این سبک بشن ، بهترین گزینه نیست حقیقتا.

۲. گرافیک:
گرافیک ۱۰ برای الان چندان خوب نیست. همون ۱۳ را هم که نوشتم صرفا به خاطر اینه که گرافیکش نسبتا قابل قبوله الان. و خب ۱۳-۲ هم همینطور. منتهی LR وحشتناک گرافیک بدی داره :دی

اگه میخواستم jrpg خوب پیشنهاد بدم، صد در صد گزینه های خیلی متفاوتی را مینوشتم.
FF 6-7، chrono trigger و…
اینا حداقل یه سر و گردن از بعضی بازیای لیست بهترن. منتهی واقعا کسب نمیره کرونو تریگر بازی کنه الان :دی

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or