Multi Platform Clair Obscur: Expedition 33

سازنده
Sandfall Interactive
تاریخ انتشار
2025 24April
ناشر
Kepler Interactive
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
EX33_Logo_HighRez.png

Developer: Sandfall Interactive
Publisher: Kepler Interactive
Genre: Turn-based RPG
Release Date: 24 April 2025
Platforms: Playstation 5،XBOX
Series،PC

• سازنده بازی استودیوی فرانسوی Sandfall Interactive هست. بیشتر اعضای اصلی استودیو از سازنده های باتجربه و سابق اوبیسافت و همینطور از طرفداران بازی های jrpg قدیمی مثل Persona، Final Fantasy و Kingdom Hearts هستند.​
  • داستان و ستینگ بازی برگرفته شده از دوران Belle Époque در فرانسه جریان دارد. هر سال زنی بیدار میشود و عددی نفرین شده را بر روی مقبره تی نقاشی میکند و تمام افراد با سن اون عدد ناپدید و به خاکستر تبدیل میشوند. هر سال این عدد کوچکتر میشه. در بازی شما به عنوان "Expedition 33"وظیفه دارید قبل از اینکه زن نقاش بیدار بشه و عدد 33 رو‌ نقاشی کنه اون رو نابود کنید و برای همیشه این چرخه مرگ و نفرین رو بشکنید.​
  • سبک بازی به گفته سازنده ها "Reactive turn-based RPG" که با ترکیب المان های مبارزات اکشن و ریل تایم با سیستم نوبتی قدیمی یجورایی نسخه تحول یافته بازی های jrpg قدیمی هست. در بازی میشه ضربات دشمن ها رو بصورت ریل تایم dodge، parry و یا counter کرد و همینطور با نگه داشتن ریتم ضربات کمبو ایجاد کرد و نقاط ضعف دشمن ها بصورت آزاد مورد هدف قرار داد.​
  • پارتی بازی از شش نفر تشکیل شده. تجهیزات، مهارت ها و قابلیت های تمام اعضای پارتی قابل ارتقا هست. کرکترهای که در تریلر معرفی بازی دیدیم Gustave که یک معمار، Sciel یک جنگجو، Lune یک محقق و‌ جادوگر و Maelle که با 16 سال سن جوانترین عضو‌ گروه هست.​
  • موتور گرافیکی بازی Unreal Engine 5 هست.​

Attachments

• Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    77.5 KB · مشاهده: 44
آخرین ویرایش:
من یه شیش ساعتی بازی رو بازی کردم و همچنان درحال بازی ام
ولی هنوز از پیکتو ابیلیتیا و سلاح ها سردر نیاوردم
همینجوری همه رو اپدیت میکنم و اصلا نمیدونم چی برای کی خوبه
یه سری از مبارزه ها رو که نمیشه انجام داد خیلی قوی هستن مجبورم مسیر دیگه ای رو برم
هنوزم نتونستم خوب پری کنم و کتک خورم ملثه
حتی هنوز دستم نیومده کدوم ابلیتی ها رو ترکیب کنم که بهتر مبارزه کنم
درواقع فقط دارم داستان رو میرم اینجوری😁

• Like
Reactions: FERYGAMER
یه سری از مبارزه ها رو که نمیشه انجام داد خیلی قوی هستن مجبورم مسیر دیگه ای رو برم

اولش آزمون خطا بكن ولى خيليم ريسورس هاتو سر آپگريداى بيخود هدر نده.
بعضى مبارزه ها اصلا بايد برى بعد بياى طبيعيه.
واسه پرى كردن هم خيلى به صدا ها دقت كن واقعا به كارت مياد و اولشم سعى كن داج كردنت رو مسلط بشى بعد شروع كنى به پرى كردن.

• Like
Reactions: beshush
اولش آزمون خطا بكن ولى خيليم ريسورس هاتو سر آپگريداى بيخود هدر نده.
بعضى مبارزه ها اصلا بايد برى بعد بياى طبيعيه.
واسه پرى كردن هم خيلى به صدا ها دقت كن واقعا به كارت مياد و اولشم سعى كن داج كردنت رو مسلط بشى بعد شروع كنى به پرى كردن.
البته اینکه سر بازی های اینجوری خیلی استعداد ندارمم بی تاثیر نیست😁
یادمه بازی سکیرو هم همینجوری الله بختکی رفتم جلو و نفهمیدم چجوری اسپل ها رو ترکیب کنم اخرش
یا حتی ویچر رو هم همینطور
کلا ازمایش و خطای اسپل و معجون و اینجور چیزا از حوصله من خارجه
ولی پری و داج و این چیزا رو هستم

یه سری نکات در مورد پیکتوها هست که شاید در جریان‌شون باشی، ولی من بعضی از این موارد رو تا ساعت‌ها نمی‌دونستم و نصف بازی که گذشته بود، تازه فهمیدم! :دی
کوچیک‌ترین ارتباطی به داستان نداره و در مورد گیم‌پلی و پیکتوها هست، ولی به هر حال توی اسپویلر می‌ذارم:

هرکدوم از پیکتوها به جز قابلیت خاصی که دارن و توی توضیحات‌شون نوشته شده، دو تا ویژگی جانبی هم دارن. مثلاً این در برابر یخ زدن ازت محافظت می‌کنه و در عین حال یه مقدار سلامتی و دفاع هم بهت می‌ده:

638a11_25341.jpg

آپگرید کردن‌شون هم این‌طوریه که باید یه پیکتوی سطح بالاتر رو از همون مدل پیدا کنی (مثلاً با شکست دادن فلان دشمن) و به طور اتوماتیک، پیکتوی قبلی آپگرید می‌شه.
نکته مهم دیگه اینکه هر پیکتو در ابتدا یه حالت نیمه‌قفل داره و فقط یه شخصیت می‌تونه توی یکی از سه جای خالی که داره ازش استفاده کنه. ولی وقتی شخصیتی با اون پیکتو چهار تا مبارزه رو ببره، اون پیکتو همگانی می‌شه (علامتش هم اینه که چهارضلعی اطرافش، حالت طلایی پیدا می‌کنه). یعنی از اون به بعد همه کاراکترها به طور هم‌زمان می‌تونن ازش استفاده کنن و باید توی بخش مخصوص با پرداخت Colour of Lumina (یه جور واحد پول) انتخاب‌شون کنی. اون قسمتی که همگانی هست هم خیلی دست آدم رو باز می‌ذاره و می‌تونی کلی قدرت انتخاب کنی و محدود به سه تا پیکتو نیست.

b5fb11_25d33e.jpg

می‌دونم که بعضی از اینا چیزهای مشخصی هستن، ولی چون خودم تا مدت‌ها ازشون بی‌خبر بودم، گفتم اینجا بنویسم دیگه! :-"
در مورد سلاح‌ها هم من اوایل کار خاصی باهاشون نداشتم و بعد از یه مدت که تعداد سلاح‌ها زیاد شده بود، رفتم سراغ بهترین‌ها (از دید خودم) و تا یه جایی آپگرید کردم. اواخر بازی هم دیگه رفتم سراغ راهنماهای اینترنتی که ببینم بهترین سلاح برای هر شخصیت چیه، ولی فعلاً این قضیه خیلی برات زوده و به هیچ وجه دنبال راهنماهای اینترنتی نرو و به تدریج توی بازی پیشروی کن و دیگه نهایتش مثلاً به ۲۰،۲۵ ساعت که رسیدی، اگه خواستی یه سری هم به راهنماها بزن. من حتی برای تدارک تیم مناسب و قدرت‌های هرکدوم هم صبر کردم بازی تموم بشه و بعدش تازه یه چیزهایی خوندم و به نظرم این‌طوری تجربه بهتری به آدم می‌ده، تا اینکه بشینی همه‌چیز رو براساس دستورالعمل‌های ملت پیش ببری.
در مجموع بهترین حالت برای تجربه Expedition 33 اینه که آدم در جریان هیچی نباشه و با ذهن پاک(!) بازی رو انجام بده. :دی هم به خاطر داستان که اگه دنبال راهنماها بری چیزهای اساسی برات لو می‌ره، هم به خاطر جذابیت‌های گیم‌پلی. اگه یه جایی واقعاً سخت بود هم به طور موقت ولش کن و برو سراغ جاهای دیگه تا یه مدت بعد که دوباره برگردی اونجا.

من یه سری چیزای نورانی بنفش و سفید و ... سر راه پیدا میکنم اینا کجا استفاده میشه ؟
Colour of Lumina و چیزهای مشابه هستن که به درد آپگرید کردن قابلیت‌های شخصیت‌ها و سلاح‌ها می‌خورن. :دی کلاً در طول بازی خیلی از این چیزها از توی محیط یا بعد از شکست دشمن‌ها به دست میاد و هرکدوم یه استفاده‌ای برای خودشون دارن و اگه یه ذره توی محیط‌ها گشت و گذار کنی و بخش‌های فرعی و دشمن‌های اختیاری رو هم ردیف کنی، به حد کافی از این آیتم‌ها گیرت میاد و جای نگرانی نیست.

آخرین ویرایش:
سوال‌در‌ مورد یکی‌ از لامپ های بازی (!)
فاز دوم استاد لامپ رو چجوری شکست بدم؟
تو فاز دوم، لامپ هاشو به ترتیبی که روشن میکنه، هدف بگیر. اونوقت اون شمشیر کذایی رو دیگه درنمیاره و ritual اش شکست میخوره. اونوقت راحت میتونی بزنیش مثل فاز اولش. سعی کن تو فاز اولش با جا خالی دادن و زدن لامپ هاش تا میتونی با جون پُر بری تو فاز دوم.

بجز این موارد میتونی توی این فایت روی break و stun کردنش با اسکیل هات و اسلحه هات کار کنی. اون نوار break که زیر خط سلامتیش هست رو باید پر کنی و وقتی علامت ستاره اومد کنار اون نوار، با اسکیلی که میتونه break کنه، break اش کنی.

آخرین ویرایش:
قبل مردن اگه بتونم تموم کنم اینو خوبه :-"

---
خیلی دیدم میگن فرعی ها هم مهمه و داستانو بیشتر شرح میده و ...
این فرعیایی که میگید کجاس دقیقا؟ با یک سری NPC ها که حرف میزنی فقط کوئستای ساده دارن که همونجا تموم میشن.

تا اینجایی که رفتم با قابلیتای حال حاضر esquie که فقط شنا میتونه کنه تقریبا اکثر جاهای مپو شخم زدم و فک میکنم Overpowered ـم واسه مراحل اصلی اما هنوز فرعی خاصی ندیدم.

بالاخره پلاتش کردم.
نتونستم از بازی دست بکشم و دوباره دانلودش کردم و نیوگیم پلاس رو صرفا به خاطر یه ژورنال باقی مونده تمومش کردم که فک کنم ۳-۴ ساعت کلا طول کشید.
قطعا جزو ۱۰ بازی برتر زندگیمه و هیچوقت فراموشش نمیکنم.
هرچند توی ترن بیس, هیچ چیز تا ابد جای پرسونا ۵ رو نمیگیره. مگر پرسونا ۶ :دی

دیشب بعد از 60 ساعت تموم شد، و باید بگم که:

یه شاهکار بی بدیل بود.

روی هیچ چیز بازی نمیشد ایراد گذاشت

واقعا دمشون گرم.

شروع داستان، سوپرایز های داستان، پایان داستان همه در بالاترین سطح بودن برا من

جز تاپ 3 این نسل میمونه برام

شخصیت مورد علاقه من تو بازی

Verso و monoco بودن

دنیا سازی بازی خیلی دلنشین بود

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟