خب بعد از مجموع 109 ساعت (حدود 80-90 ساعت مفید) تجربه گیم، بالاخره 100% اچیومنت شد.
و برای اولین بار عمیقا احساس میکنم دِین خودم رو نسبت به این فرانچایز با Assassin's Creed III که اولین تایتل در سری بود که پلی دادم، ادا کردم و حتی به نظرم از اون مهم تر، این 90 ساعت تجربه برای من شاید تمام چیزی بود که در 11 سالگی خودم، زمانی که این تایتل رو خیلی سردرگم و بدون شناخت از مکانیک های ابتدایی گیم و صرفا برای رسیدن به ending استوری پلی میدادم، دلم میخواست یه روز با هدف/آرزوی اینکه بتونم خیلی حرفه ای تر به لحاظ درک محتوا/دیالوگ ها/نحوه پلی دادن/فهم تمام المان ها/مکانیک ها و ... این گیم رو تجربه کنم، بهش برسم. و خب برای من تحقق این داستان نزدیک سیزده سال زمان برد، ولی زمانی که اون 100% رو داخل گیم و بعد نوتیفیکیشن 2 تا اچیومنت نهایی Perfectionist و Completionist رو دیدم، احساس بسیار جالب ـی داشتم. شاید دقیقا همون حس shivers و اون chills ـی بود که 2 سال پیش سر پلات Arkham City بعد از 12 سال به عنوان اولین گیم کنسولی که پلی داده بودم بهم دست داده بود.

به شکل غیر قابل باوری این گیم پر از محتوا بود و همون طور که مهرداد عزیز
@MrElectricWizard هم اشاره کرد، با ذهنیت الان خودم نسبت به 13 سال پیش، موقع پلی دادن دقیق میتونستم درک کنم که انتقادات اون زمان پلیرها بخش زیادی ـش به خاطر تعداد بسیار زیاد مکانیک های جدید استفاده شده در این گیم بوده. بخوام خیلی دقیق این تایتل Ubisoft Montreal رو توصیف کنم، دقیقا همون قدر زمان انتشار خودش جاه طلبانه/و به لحاظ فشار development سنگین بوده که AC Unity در سال 2014 بوده، و حتی حین پلی دادن دقیق میتونستم متوجه بشم یه سری قسمت ها از سمت خود استودیو در اون زمان ناقص مونده اما با این وجود به نحوی موفق شده بودن اون المان ها رو به لانچ گیم برسونن و نهایتا سر AC IV Black Flag تونستن دقیقا اون concept ـی که زمان توسعه این گیم تو ذهن ـشون داشتن رو پیاده کنن. و خب ظاهرا گیم هم زمان انتشار باگ/glitch های عجیب غریب زیادی هم سر همین موضوع داشته، البته به نظرم واقعا شانس آوردن و برداشت من طی تجربه گیم این بوده که صراحتا مشکلات AC Unity باید 2 سال زودتر با این گیم رخ میداد، که رخ نداد!
همون طور که گفتم گیم به لحاظ محتوا نسبت به زمان خودش بسیار غنی بوده و از این بابت تجربه بسیار لذت بخش ـی هست. از Naval Mission ها گرفته که اصلا فکرش هم نمیکردم این مکانیک زمان AC III قبل از Black Flag به چنین تکامل ـی رسیده باشه، تا mission های مربوط به Homestead که با وجود حجم زیاد ماموریت ها اصلا خسته کننده نبود و اتفاقا به نظرم روایت جذابی رو با هدف اتمام داستان Colonial Brotherhood و ترسیم یه پایان قشنگ برای کارکتر Achilles با وجود وقایع ـی که طی Rogue اتفاق افتاد
و منجر به از بین رفتن Colonial Brotherhood از ریشه شد، ارائه داد، و همین طور Discovery های گیم که به اندازه تروفی های کارکتر Riddler فرانچایز Batman Arkham دیوانه کننده بودن ولی خب باز هم در حد و اندازه خودش جالب بود. و همینطور underground tunnel ها که به شکل غیر منتظره ای شروع به ارائه روایت های تاریخی مرتبط با Freemasonry نظیر Square and Compasses در قالب حل یک سری پازل رو کرد که اصلا فک پلیر باز میموند.
اما از همه مهمتر و جذاب تر، side mission های مربوط به Peg Leg Trinkets بود که به صورت واضح ـی چند پله به لحاظ طراحی محیط گرفته تا خود level design، بالاتر و قوی تر از کل گیم حتی storyline mission ها بود. اصلا انگار این side mission توسط Ubisoft Montreal ساخته نشده بود و به یکی دیگه از استودیو های Ubisoft در اون زمان (احتمالا با هدف آشنایی با انجین/مکانیک های گیم برای ساخت تایتل های بعدی) سپرده شده بود (که احتمال هم میدم Ubisoft Sofia بوده باشه)، که میشد بسیاری از asset هایی که بعدها در AC Black Flag و همین طور AC Rogue استفاده شده بودن رو در همین side mission دید. اینجوری بگم، اینقدر این بخش گیم به لحاظ پازل ها و همین طور انیمیشن ها و دیالوگ ها، متفاوت و حتی به لحاظ کیفی بالاتر از خود گیم بود، که واقعا انگار یه گیم کاملا جدید رو داشتی تجربه میکردی. و اتفاقا به لحاظ 100% sync کردن بسیار مشکل اما در عین حال واقعا لذت بخش بود.
همچنان حرف دارم برای گفتن راجع به این یه تایتل به خصوص که ترجیح میدم سر گیم های بعدی راجع بهشون صحبت کنم، اما چند تا نکته هست که احساس میکردم باید حتما داخل این پست در ارتباط با 100% اچیومنت/پلات این گیم (و کلا هر گیمی از این فرانچایز) بیان میکردم، که خود من سر گرفتن اچیومنت های این تایتل متوجه شدم و خب میتونه مدت زمان مورد نیاز برای پلات کردن چنین عنوانی رو به شدت کاهش بده. اما خلاصه بخوام بگم، هیچ راه در رویی/امکان زرنگ بازی برای سریع تر پلات کردن یه گیم AC به هیچ عنوان (مگر با speedrun و کثیف کاری که مورد بحث نیست) وجود نداره. قشنگ انگار اچیومنت ها/تروفی ها با هدف عذاب پلیر طراحی شدن و هر جایی رو شما سریعتر رد کنی، مثل full synchronization نکردن memory ها، مثل عدم انجام synchronize برای تمام viewpoint ها، مثل upgrade نکردن گجت ها و سلاح ها، مثل craft نکردن آیتم ها و ... در ادامه قطعا نیاز به انجام دوباره همه ـشون رو پیدا خواهید کرد. رسما سر این تایتل عمیقا توجیه شدم که شما باید هر آنچه Ubisoft داخل گیم قرار داده رو در کامل ترین حالت برای 100% اچیومنت کردن تجربه کنی

که البته این رو به شخصه به روش سخت/hard way یاد گرفتم (

) ولی در ادامه برای بچه هایی که میخوان تایتل های مشابه از این فرانچایز رو پلات کنن، مینویسم که اشتباهات من رو انجام ندن:
1- تحت هر شرایطی تمام mission/quest ها رو در همون بار اول تجربه اون بخش به طور کامل synchronize کنید، وگرنه بعد از اتمام گیم مجدد مجبور خواهید شد تمام optional objective هایی که ناقص موندن رو از اول برید.
2- تمام viewpoint ها، تمام discovery ها، هر چی که سر راه ـتون میبینید رو تا حد امکان همون موقع اوکی ـش کنید تا بعد تموم شدن storyline نخواید یه تمرکز ویژه برای این موضوع بذارید.
3- هرچی میتونید داخل گیم پول یا هر المان مرتبط دیگه رو جمع کنید از همون ابتدا. اصلا رو دقیقه نود حساب باز نکنید که به شدت تجربه دشوار تری خواهد بود
واقعا فول اچیومنت کردن این گیم بعد این همه سال تجربه قشنگ ـی بود. بریم برای گرفتن اچیومنت های محتوای داستانی The Tyranny of King Washington و در ادامه هم Assassin's Creed III Liberation برای 100% کردن نسخه Xbox کل باندل
- اسکرین شات ها حاوی اسپویل از Story/Puzzle ها نیستند.
BC | #screenshots | MR.1199