25 لحظه احمقانه در تاریخ بازی های کامپیوتری

aiat_gamer

کاربر سایت
25 + 5 لحظه احمقانه در تاریخ بازی های کامپیوتری-Update شد

این مقاله رو توی سایت gamespy خوندم،جذابیتش باعث شد تصمیم بگیرم اون رو ترجمه کرده و اینجا قرار بدم.سعی میکنم روزی 2 3 تاشون رو بذارم.

شاید هیچ صنعتی مثل صنعت بازی های کامپیوتری رشد سریع و فراگیری نداشته.توی کمتر از 30 سال بازی ها در حال حاضر به بخش مهمی از صنعت سرگرمی تبدیل شده اند و به دنبال اون سرمایه گذاری و سود حاصل از این صنعت نو پا چند برابر شده(فقط خرج تبلیغات برای halo 2 بیش از 5 ملیون دلار بود!).ولی رشد سریع سبب ایجاد لحظاتی عجیب و تا حدودی خنده دار شده که تو این مقاله top 25 رو معرفی میکنیم:

25:آخرین انتخاب ion storm

قبل از شروع لازمه یه توضیح مختصری داده بشه:john romero یکی از سازندگان اصلی شاهکار doom و quake بود که بعد از موفقیت بینظیر این بازی ها با ایجاد شرکت ion storm به نظر خودش خواست انقلابی در صنعت بازی سازی ایجاد کنه.

در سال 1997 john romero یه رویا داشت و برای واقعیت بخشیدن به این رویا شرکت نام برده شده رو به ایجاد نمود که در اون بنا به شعار شرکت طراحی قانونه .شرکتی که در اون کارمندان هماهنگ کار میکنند تا بازی های عالی تولید بشه.
در چند ماه اول به نظر میاومد که این رویای زیبا داره طبق نقشه پیش میره.بعد از مدتی واقعیات جای رویا رو گرفت و اولین ترکها در این نقشه نمایان شد.برای تدارک بودجه romero قرارداد تولید 6 بازی رو با eidos بست.
نقشه جدید این بود که پروژه های نزدیک به تکمیل رو کامل و برای فروش عرضه کنند.اولین هدفشون؟بازی dominion که بازی استراتژی بود.طبق پیش بینی اولیه برای این کار به 50 هزار دلار و کار سه ماهه از دو نفر نیاز بود.ساده به نظر میاد نه؟راستش نه!
در اصل بودجه چند صد هزار دلار شد و بیش از یک سال طول کشید تا تکمیل بشه،به همراه یک تیم کامل از طراحان!پیش بینی فروش حدود 500 هزار کپی بود که بازی در هفته اول یکبار توی 25 بازی پر فروش هفته اول دیده شد و سپس غیبش زد.که با بالاترین تخمین ها 10 هزار کپی فروخت!
بعد از اون بود که ion storm توی سرازیری افتاد و هیچ وقت نتونست خودش رو بالا بکشه...

shaithis:از این داستان درس بگیرید بچه ها،تو اول کار صعود به ماه رو قول ندید چون مردم حرفتون رو جدی میگیرن.romero بهتر بود یه قرارداد کوچک برای یکی دو بازی میبست،یه اداره ساده تر می ساخت(بعدا در باره اداره رویایی اون صحبت میکنم) و بیشتر روی بازی ها تمرکز میکرد به جای اینکه مثل rock star زندگی کنه و-این باید واضح باشه-....بازی استراتژیتون رو روزی عرضه نکنید که blizzard دموی starcraft رو عرضه میکنه!!

Delsyn:یادمه روزی که به دفتر ion storm رفتم تا بازی رو ببینم.بعد از دیدن اتاقهای بی نظیر شرکت برای بازی کردن dominion نشستیم.قیافه tod porter (سازنده بازی )بعد از اینکه نظر ما ها رو پرسید یادمه.ما بهش گفتیم بازی قدیمی به نظر میاد و یه سری پیشنهادات دادیم که بازی رو بهتر میکرد تا بتونه با warcraft 2 رقابت کنه.تو عمرم ندیدم قیافه ای از شادی کامل به بدبختی کامل تغییر شکل بده!انتظار داشت ما طوری از بازی بگیم که توی ion storm از romero میگفتند.فکر میکنم اولین چیز منفی بود که درباره این شرکت گفته شد...و آخرین هم نبود.

آخرین ویرایش:
بازی استراتژیتون رو روزی عرضه نکنید که blizzard دموی starcraft رو عرضه میکنه!!
دستت درد نکنه. همچنان منتظر بقيه ترجمه هستيم کاره جالبيه. مقاله ی جالبی هم هست.
این تيکش خداييش خنده دار بود. مردم از خنده. يعنی ببين ، این بليزارد با این بازی هاش چقدر عظمت داره که يک بازی کامل حتی با دموی بازی های بليزارد هم نميتونه رقابت کنه :دی
خيلی خيلی جالب بود

24:موی دم اسبی myscha

در ابتدا quake بود،quake خوب بود...عجیب ولی خوب بود.
id software صنعت بازیهای FPS رو در اختیار داشت.تنها بازی FPS مال اونها بود و ملت بی صبرانه منتظر ادمه quake بودند.quake 2 تکنولوژی های موثری مثل نوز پردازی رنگی،آب شفاف،تکسچر های شفاف و بیشتر مشهور بود که در این موارد گفته میشه.
همین طور که ساخت quake ادمه یافت،سروصداهایی شنیده شد.epic games و Digital Extremes داشتند روی یه quake کش کار میکردند.بازیی که قول داد در حد اسمش باشه:unreal.دارای تمام تکنولوژی های quake و بیشتر:محیط های بازی و بزرگ در فضای آزاد،تکاچر های با کیفیت بالا و...آیا quake 2 قبل از عرضه شکست خورده بود؟
همین طور که اطلاعات بیشتری در مورد هر دو بازی ارائه شد،جنگ و دعوای دو طرف بیشتر و بیشتر مرسوم شد.paul steed سخنگوی id در اون زمان و elliot cannon (که در اون موقع به نام myscha سگ سورتمه معروف بود)به کرار درمورد اینکه کدام بازی بهتر خواهد بود بحث میکردند.
در اخرین بحث که باعث جنگ و دعوای چندین روزه دراینترنت شد myscha علنا id رو به دزدی متهم کرد.گفت که id در حال تزریق تکه هایی از unreal در بازی خودشون هستند تا از پیروزی unreal جلو گیری کنند.توجیهش ؟unreall یه مرد کچل با دختری با موی دم اسبی داره،quake 2 هم همین طور!!

shaithis:شلوغ کردن حدی داره،بعد هم تقلا برای پروندن هر چیزی پیش میاد.انگار تو هر دو شرکت افکار اریجینال تموم شدند.

-------------------------------------------------------------------------------

23:سگا دسته saturn رو میشکنه یا سری که درد نمیکنه دستمال نمیبندند

saturn فقط یه اشتباه از طرف سگا نبود،یه مصیبت عظیم و چند تکه بود که در طی سالها و چند مینی مصیبت اتفاق افتاد.این کنسول اول در ژاپن اومد و اونجا خوب فروخت.یکی از غمناک ترین(و جال ترین!)اشتباه سگا عوض کردن دسته خوش دست و عالی طراحی شده ژاپنی با یه دسته بد دست در امریکا و به رنگ سیاه بود تا به رنگ دستگاه جور بشه(رنگ دستگاه تو ژاپن خاکستری بود).
شایعات میگن دلیل اینکار همون پروسه جالبی بود که کیس cd هایی رو در اختیار ما گذاشتن که با کوچکترین نسیمی خرد میشدند.در تلاشی جهت رسیدگی به نیاز امریکا سگا اومد و یکی از دسته هایی که به عنوان بهترین دسته ها شناخته میشد رو بیجهت عوض کرد.چیزی که خریدار امریکایی بعد از باز کردن جعبه دستگاه پیدا کردند این بود:یه دسته گنده تر و با دکمه جهت هایی با محل عجیب...طراحان ورژن امریکایی تنها مشکل دسته ژاپنی رو بیخیال شدند-دکمه های L و R خوب جواب نمیدادند-امریکایی ها حتی بدتر بودند!
حد اقل این داستان پایان خوبی داره:چند ماه بعد سگا دسته های ژاپنی رو برای فروش گذاشت و مدت کمی بعد تولید اون هیولا متوقف شد.

ferricide:]چقدر هیجان زده بودم وقتی کنسول خودم رو پیش خرید کردم،که حدود 400 دلار +مالیات واسم آب خورد.روز بعد بردمش خونه و دو روز بازی کردم تا اعصاب خوردی باعث شد دسته معمولی خاکستری خودم رو از یه خرده فروش مشکوک به قیمت 40 دلار بخرم.
زندگی چقدر زیبا شده بود!برای بازی کردن panzer dragoon دیگه مجبور نبودم دستهام رو روی دسته عقب موندم بپیچم.بدترین قسمت دکمه جهتها بود که فقط برای خوشگل بودن طراحی شده بود،کارایی تو پله بعدی بود.street fighter alpha با اون...چیز...ترجیح میدم بهش فکر نکنم.

Ben:تو 1993 سگا دسته 6 دکمه ای رو برای genesis عرضه کرد که به نظر من راحت ترین دسته تا اون زمان بود.دسته ژاپنی saturn یه انقلاب بود،کمی بدتر بود ولی باز هم عالی بود.چرا باید تو یه کار کامل دست برد؟شاید به خاطر اینکه احمق بود نه؟!

saturn به تنهایی دلیلی شد برای شکست سگا در عرصه کنسولها،شکست اون برای سگا حدود 260 ملیون دلار ضرر و کلی دشمن بوجود اورد.بعدا در بارش مفصل صحبت میکنم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Gow
22:ابتکار power play توسط valve یا اول فکر کن بعد حرف بزن

در ژوئن 2000،valve software سازندگان half life اعلام کردن که با شرکت های بزرگ همکاری خواهدن کرد تا "در بازی های آنلاین اقلابی بوجود اورند".با تکنولوژی جالبی به نام powerplay که تعدادی از بزرگترین شرکتهای بازی سازی آن زمان مثل shiny،epic games،bioware،red storm،bioware،relic و تعدادی دیگه سریعا نام نویسی کردن تا در این انقلاب شریک باشند.
حالا این powerplay اصلا چی بود؟gabe newell در اون زمان توضیح داد که "Power play ابتکاری است که اینترنت رو به محلی بهتر برای صنعت سرگرمی تبدیل میکنه" که اگر بخواهیم دقیق تر بگیم "یک سری پروتکل ها و استاندارد ها".همچنین گفت"در ابتدا با powerplay 1.0 تلاش جهت بالا بردن کیفیت خدمات (برای مثال نزدیک کردن تجربه بازی بر روی اینترنت به بازی در LAN)خواهد بود،ولی با گذشت زمان powerplay 2.0 روی کار آیی هم تمرکز خواهد کرد".
خلاصه اینکه powerplay قرار بود بازی کردن در اینترنت رو-حتی با dial up-به خوبی بازی در LAN بکنه. gabe ادامه داد که"ما کسانی رو داشتیم که teamfortress روی LAN با نفر دیگه ای با 1000 ping بازی کرده.این خدمات قرار بود در ابتدای 2000 آغاز بشه.

22s.jpg

بله powerplay واقعا جادویی بود که قرار بود کند شدن در بازی های انلاین رو کاملا از بین ببره،همه متقلب ها رو در یک چشم به هم زدن بفرسته دنبال نخود سیاه،حسابداری شما رو انجام بده و براتون تو صف نانوایی باسته!عجیب نیست که این همه شرکت بزرگ از اون پشتیبانی کردند.راستی یه نکته:Powerplay هیچ وقت عرضه نشد!!و هر نشانه ای از وجودش رقت قاطی باقالی ها.
چرا؟
شاید متوجه شده باشید که id soft ware بین این شرکت ها نبود.john carmack (سازنده اصلی doom )دلایلش رو برای نپریدن رو این موضوع توضیح داد:
"من صحبت طولانی با چند نفر از valve داشتمولی اونها نتونستن جزییات دقیقی از نحوه کارکرد powerplay بدن.من با تمام وجود طرفدار بهبود بخشیدن به ساختار اینترنت هستم ولی در این لحظه،چیز خاصی اونجا نیست به جز نیت خیر برای بهبود بخشیدن به بازیها.باید دقیقا به من بگن که من باید چه چیز رو حمایت بکنم."
آقای carmack ردست میگفت،powerplay و انقلاب اون در آخر یه تکنولوژی فرضی که با شلوغ کاری بیخود بود تبدیل شد.

Fragmaster:

به خاطر سایت archive.org میتونید سایت قدیمی powerplay رو ببینید:http://web.archive.org/web/20011130144626/http://www.powerplayinfo.com/

"آینده بازی های کامپیوتری در اینترنت".آره حتما!!
من مطمئنم نیتشون خیر بوده ولی powerplay برای من ثابت کرد که valve (و بیشتر سازندگان بازی ها)باید بیشتر روی ساختن بازی متمرکز بشن به جای اینکه بخوان به قسمتهای دیگه وارد بشن.(final fantasy:the spirits within رو ببینید...یا بهتر اینه که نبینید!) و سرگرم کارهایی بشند که ربطی به بازی ندارند.

21:E.T و اتاری یا چه طور یه فکر خوب بدبختتون میکنه

به نظر یه افسانه میاد...ولی کاملا واقعیت داره.در 1982 آتاری با 80% سهم بر صنعت بازی سازی حکمرانی میکرد.ولی در دسامبر همون سال با اعلام اینکه warner comminucations که شرکت صاحب اتاری بود در حال ضرر دادن روی این شرکت بود،همه چیز به هم ریخت.جالب(و در عین حال غمناک)این بود که اتاری به تنهایی 70% سود شرکت warner در سال 1981(تنها یک سال قبل)رو تولید کرده بود!!با وجود دخیل بودن مسائل زیادی در از بین رفتن اتاری یک لحظه و عامل از همه مهمتر و سمبولیک تر شد.

21s.jpg

E.T بزرگترین فیلم سال 1982 بود،پس warner حقوق بازی فیلم رو از اسپیلبرگ قاپیدو قول داد بازی برای کریسمس 1982 عرضه بشه.این قضیه 6 هفته وقت به scott warshaw (طراح اتاری)وقت داد تا بازی رو طراحی،برنامه ریزی و تست کنه.این مسئله که scott موفق شد برای همه یه غافل گیری بزرگ بود،ولی اینکه بازی مزخرف بود کسی رو غافل گیر نکرد.
این مسئله جلوی اتاری رو نگرفت.اتاری که از افتضاح pac-man درسی نگرفته بود(اتاری 12 ملیون کارتریج pac man رو تولید کرد...در حالی که تنها 10 ملیون کنسول atari 2600 فروخته شده بود!!!:eek:-داستان شیرینکاری های اتاری هم جالبه که بزودی به اون هم میپردازم-
اتاری با وقاحت تمام و با فکر اینکه هر کسی که از فیلم خوشش اومده باشه حاضره هر مزخرفی رو با نام E.T بخره(هنوز هم بعضی ها اینجور فکر میکنن)5 ملیون کارتریج تولید کرد و...................................خودتون هم میتونید حدس بزنید چی شد،نه؟;))تقریبا همشون برگشتن-زیر 500 هزار نسخه فروش رفت-.اتاری موند و کلی کارتریج به درد نخور.به جای اینکه سعی کنه اونها رو با قیمت کمتر بفروشه یا -چه اشکالی داره-مجانی پخششون کنه اتاری 14 کامیون رو بار زد و همه رو در چاله ای در newm(exico چال کرد!!به خودتون زحمت رفتن به اونحا رو ندید چون قبلش همه چیز رو خرد و خمیر کردن(میتونم قیافه رییس اتاری رو تجسم کنم که با یه بیل رو سرخ از عصبانیت افتاده به جون کارتریج ها و قیافه scott روشون میبینه!).به خاطر این شیرینکاری و چیز های دیگه اتاری ضرری بالغ بر 536 ملیون دلار در سال 1983 رو گزارش کرد،که مرگی دردناک رو آغاز کرد که چند سال بعد با فروش شرکت کامل شد.

Delsyn:
میدونید چه چیز در باره این داستان من رو ازیت میکنه؟حماقت اتاری؟نه.حتی در سال 1982 انتظار اینکه یه تیکه آشغال به خاطر یه اسم بزرگ پر فروش باشه احمقانه بود.بدون در نظر گرفتن inforgrames(تنها باز مونده ای که به نوعی به اتاری ربط داره)اتاری رفت و به تاریخ پیوست.
چیزی که من رو اذیت ماکنه اینه که هیچ کس از استباه اتاری درس نگرفتاگر تمام بازی های مزخرف که بر اساس فیلم ساخته شدن کنار هم بذاریم همشون...خب همشون مزخرفن نه؟

Fragmaster:

من 6-7 ساله بودم که e.t رو بازی کردم.حتی اون موقع اینقدر باهوش بودم که بفهمم بازی چرت،اعصاب خورد کن،بد ساخته شده و هدر دادن 99 سنت از جیب والدینم بود که برای نجات این افتضاح پلاستیکی بکار رفت.
جالب ترین چیز درباره E.T اینه که بدون راهنما تقریبا بازی کردنش غیر ممکنه.توضیحات بمب خنده بودن چون به زور میخواستن تا مکانیک بازی رو معقول جلوه بدن که بسیار بی معنی بود.بهترین چیز درباره کارتریج عکس روی اون بود که تو بهترین حالت معمولی میزد.من واقعا برای اون همه آشغال که مجبورن کنار کاتریجهای له شده باشن متاسفم...آره بازی e.t در این حد بد بود.
یادمه در نمایشگاهی scott warshaw رو دیدم و حرف بازی اومد وسط،تنها چزی که گفت این بود:"بازی باید در 5 هفته تکمیل میشد و شد.کاری که کردیم طراحی بازی تو 5 هفته بود و...همه نسخه ها که برنگشتن!!.

Fargo:

وقتی صحبت مقادیر زیادی پول میشه،مردم کمی خل میشن.جهت مقایسه میکم:تولید 5 ملیون کپی e.t مثل اینه که انتظار داشته باشی enter the matrix روی ps2 20 ملیون بفروشه.یعنی نصف دارنده های ps2 تو دنیا برن و بازی رو بخرن.احمقانس نه؟ولی انگار تو 82 زیاد احمقانه نبود.
خرد شدن اتاری 5 سال صنعت بازی سازی رو به عقب برد و دو دستی صنعت رو به ژاپنی ها تقدیم کرد(سرمایه گذاران امریکایی تا مدتها خوف داشتن).{بهتره با صدای e.t گفته بشه}:آآآآخ خ خ خ خ خ!!!!

حالا خودم!:من هم یادمه وقتی تو جو فیلم بودم و برادرم با خوشحالی بازی رو به خونه اورد.تو کمتر از 10 دقیقه بازی رو کنار گذاشتیم!اصلا نتونستم سر در بیارم چطور باید بازی رو انجام داد.هی در نقش e.t میفتادم تو یه چاله،خودم رو باد میکردم تا بیام بیرون و...!
اگر میخواید بازی رو امتحان کنید میتونید از لینکهای زیر استفاده کنید:

1)http://www.emulator-zone.com/download.php/emulators/a2600/stella/stella-2.5.1-win32.exe امولاتور اتاری

2)http://www.atariage.com/2600/roms/ET.zip خود بازی

3)http://www.atariage.com/screenshot_page.html?SystemID=2600&SoftwareID=998&ItemTypeID=SCREENSHOT عکس هایی از خود بازی

آخرین ویرایش:
20:universal میمون میشه یا قبل از حرف زدن فکر کن 2

بازی donkey kong یه موفقیت بود که راه رو برای موفقیت نینتدو در صنعت بازی سازی باز کرد و سبب تولد گاو شیرده ای شد که nintendo america نام گرفت.بازی یه پدیده بی نظیر شد و نینتندو قراردادهای مختلفی از جمله بازی های فکری،جعبه برشتوک های صبحانه(که در امریکا برای تبلیغات معروفند)تا کارتونها بسته شد.مهمتر حق تولید کنسولها و دستگاه های کامپیوتری بود(در اون زمان هنوز کنسول نینتندو نیومده بود)که سبب فروش 60 هزار دستگاه donkey kong شد(خود من یه بازی جیبی رو داشتم،هنوز هم دارمش ولی کار نمیکنه).نینتدو داشت بالا بالاها سیر میکرد.

donkey_kong_flier.jpg

تا اینکه اداره ژاپن نینتندو تلکسی گرفت که در اون mca universal 48 ساعت وقت داده بود تا تمام درامد حاصله از بازی رو به universal بده و تمام چیزهای باقی مانده مرتبط با donkey kong رو از بین ببره.دلیلشون؟نیتندو از king kong دزدی کرده.نینتندو که از تهدید شدن خوشش نمی اومد با وکلای mca دیدار کرد با این نیت ظاهری که به توافقی برسند.mca هیچ گونه عاقبت دیگه ای برای این مسئله نمیدید ولی نینتندو مشکوک شده بود و درخواست یه زمان محدود کرد که مورد قبول واقع شد.تیم وکلای نینتندو رفتند و هر چه میتونستند در مورد king kong پیدا کردند.
بعد از یک ماه،دو طرف سر شام دیدار کردند.بعد از پر شدن شکمها مشاور نینتندو howard lincon بمب رو رو سر mca خراب کرد:اونها هیچ توافقی رو قبول نمیکردند.عامل mca sid shienberg طبق گزارش ها از عصبانیت ترکید و شکایت به دادگاه ارائه شد.متاسفانه برای mca نینتندو دلیل خوبی برای کارش داشت:اونها فهمیده بودند که mca کپی رایت king kong رو در اختیار نداشت!چیز عجیبتر اینکه در جریان دادگاه قبلتر mca خودش رو به آب و اتش زده بود تا ثابت کنه king kong متعلق به عموم بوده!!!!!!
با این سند قوی نینتندو درخواست کنسل کردن شکایت رو کرد که قاضی سریعا قبول کرد.mca محکوم به پرداخت 1.8 ملیون دلار به نینتندو شد وپولی که با زور و تهدید از چیزهای مرتبط با donkey kong از دیگران گرفته بود پس بده.

ben:
فکر خوب:شکایت به خاطر چیزی که مال خودتونه
فکر بد:شکایت به خاطر چیزی که متعلق به عمومه.
متاسفانه mca کار دوم رو کرد و تقاص حرص و کله شقی خودش رو داد که در یه کلام میشه حرکت احمقانه.در مقابل این ماجرا قدرت نینتندو در امریکا رو ثابت کرد و سبب شد lincon توسط نینتندو استخدام بشه.

hardcore_pawn:
وقتی به موقعیت کمدی پیش اومده در mca بعد از این ماجرا فکر میکنم برام سخته که بتونم اون رو گردن یک نفر بندازم.منظورم اینه که حداقل یکی دو نفر باید میدونستند که پایه شکایتشون چقدر ضعیفه ولی فکر کردن میتونن یه شرکت ژاپنی کوچک رو تو دیار غریب خفت کنن.

ferricide:
گیمر ها به نینتندو به عنوان گوریل 900 کیلویی دنیای بازی نگاه میکنن.ولی گاهی یادمون میره شرکتهای بزرگ دیگه به شرکتهای بازیسازی مثل دستگاه پول خرد نگاه میکنن(با توجه به اینکه دستگاه های اولیه با پول خرد کار میکردند)مخصوصا در دهه 80 که mca میتونست با پول خرد تو جیب sid نینتندو رو بخره.با وجود اینکه نیتندو شیرینکاری مخصوص خودش رو تو این سالها انجام داده ولی در این مورد اونها کاملا حقبودند.مشکل اینه که اون ادم کوچیکه که حق باهاش بود وقتی کنده میشه بر عکس برخورد میکنه.امیدوارم نینتندو این رو یادش نره.

------------------------------------------------------
خب این 5 تای اولی.تا حالا چطور بود؟اگر طرفدار دارن ادامه میدم.کلی مقاله جالب دیگه هم دارم که در اینده اضافه خواهم کرد از جمله بررسی شکست اتاری،چگونگی ورشکستگی acclaim،افسانه john romero و ...

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Isildur
خيلی ممنون. عالی بود. من که همشونو خط به خط خوندم بقيه رو نميدونم. اگر ميتونی ادامه بده اما هر مقاله رو دير به دير بزار. مثلا دوتا مقاله ی بزرگ رو پشت سره هم نفرست. آدم يک جوريش ميشه حوصله نميکنه بخونه.
ممنون

ایول دمت گرم
من اول پیش خودم میگفتم بابا کی حوصله داره اینارو خونه
ولی بعد دیدم نه خیلی مطالب خوبیه(حداقلش داستان های خوبیه):p
ممنون ادامه بده

خب،یه مدت سرم شلوغ بود وقت ادامه دادن نداشتم.امیدوارم کسانی که مطالب رو خوندند راضی باشن.از دوستانی که اینجا پست دادن هم تشکر میکنم.

vhs 19آینده بازی های کامپیوتری یا نوآوری احمقانه

--قبل از شروع مهمه که توضیحی درباره بازی night trap داده بشه.این بازی درباره چند دختر جوان بود که شب رو توی یه خونه میگذروندند. شما میتونستید تو هر لحظه ببینید در قسمتهای مختلف خونه چی میگذره.یه موجوداتی به نام vampire میخوان به دخترها حمله کنن که بازی کننده با فعال کردن تله های اونها رو نجات میده.به خاطر اینکه تو اون زمان دختره ای در لباس خواب بودن و صحنه های از کشته شدنشون تو بازی دیده میشد .این بازی و Mortal kombat از اصلی ترین دلایل ایجاد esrb هستند.http://en.wikipedia.org/wiki/Night_Trap

یکی از مبهم ترین و در عین حال جالب ترین و پیچیده ترین شکست ها بعد از دوره ای که به دیوانگی پس از شکست صنعت بازی سازی معروف شده کنسول hasbro stillborn هست که به جای کارتریج های معمول با vhs یا همون نوار ویدئو خودمون کار میکرد!!

---دوره ای که در بالا بهش اشاره شد دوره پس از شیرینکاری اتاری بود که انواع و اقسام شرکتها شروع به ساختن انواع کنسول ها با کارایی های عجیب و غریب شدند.در بازار اینقدر کنسولهای گوناگون پر شده بود که مصرف کننده ها کاملا قید بازی رو زده بودند.

این کنسول با نام NEMO که ظاهرا مخفف never ever mention outside (هسچ وقت بیرون یادی ازش نشه) معرفی شد و طبق گزارش ها hasbro بالغ بر 20 ملیون دلار جهت تحقیقات خرج کرد(دقت کنید در سال 1987 پول زیادی بود).البته hasbro یک کمپانی اسباب بازی بود پس نیاز به سرمایه گذار داشت:پایه گذار اتاری nolan bushnell وارد شد.
بعد از اینکه bushnell شرکت خود رو در ابتدای دهه 80 به warner فروخت شرکتی به نام axlon رو تاسیس کرد تا nemo رو بسازه.همچنین شرکتی به نام isix رو برای کار روی پروژه به همراه tom zito تاسیس کرد.(zito بعدا به عنوان نماد بدنامی digital pics معروف شد که بعدا دربارش بیشتر صحبت میکنیم).
nemo یا control vision طوری طراحی شده بود که میتونست روی vhs اطلاعات کامپیوتری ذخیره کنه،به همراه ترکهای ویدئو و audio که به طور لحظه ای قابل دسترسی بودند.خب night trap حالا قابل فهمه نه؟این بازی طی 3 هفته فیلمبرداری شد و حدود 1.5 ملیون دلار خرج داشت. sewer shark 3 ملیون دلار خرج برداشت و زمان بیشتری برد.همچنین بازی هایی بر اساس john madden و police academy در حال تولید بودند.
قرار بود قیمت control vision یا CV 199 دلار باشه که به خاطر بالا رفتن بودجه به 299 افزایش پیدا کرد-در 1989 قیمت nes 100 دلار بود-.پس این قیمت بالا غیر قابل قبول بود.کنسول قرار بود در نوامبر 1988 وارد بازار بشه ولی nemo بالاخره در سال 1988 تمام شد.بعد از اینهمه خرج و تولید،پروژه nemo قطع شد در حالی که شنیده شده کنسول control vision در انباری اماده برای فروش خاک میخورد.
متاسفانه این داستان ادمه داره،zito تونست فرزند شیطانیش رو روی کنسولهای دیگه از جمله sega cd ارائه بده با شرکت خودش به نام digital pics ،ولی این یه داستان دیگس...یه داستان احمقانه !!

ferricide:

هر وقت به سیستمهای کنسل شده فکر میکنم اول از همه nemo/control vision تو ذهنم میاد.اینکه کنسولی فقط با نوار ویدئو کار کنه الان احمقانه به نظر میاد،اینکه با اون فقط بشه بازیهایی مثل night trap رو بازی کرد مثل گیمر بودن در جهنمه!مثل همه من خاطرات خوبی از اون بازی دارم ولی اینکه در دنیایی گیر کنی که بازی هاش شامل هنرپیشه های درجه دو و عدم توانایی تعامل کامل با بازی باشه من رو میترسونه.این اصل که ساخت این بازی چند ملیون دلار خرج برداشت در حالی که ساخت بازی برای nes بسیار کمتر خرج داره به اندازه کافی احمقانه هست.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: qwerty23
18:هیچوقت روی duke حساب نکن یا دیگه خیلی دیره

18s.jpg

قهرمان زرد مو ،بد خلق و هیکلی مورد علاقه همه برای مهمونی دیر کرده.راستش زیادی دیر کرده به طوری که عکش به عنوان فرد گمشده تو روزنامه ها چاپ شده و زنش اون رو قانونا مرده اعلام کرده و رفته پی زندگیش...
ولی هنوز مردم میپرسند:duke کجاست؟
بعد از مو فقیت در دنیای fps در سال 96 با dukenukem 3d مردم انتظار فراوانی از 3d realms و duke داشتند.چون duke 3d چیزهای فراوانی را برای اولین بار در ژانر خود معرفی کرد.وقتی duke nukem forever برای اولین بار معرفی شد،انتظار از ماجرای جدید duke بسیار بالا بود و همه مخواستند ببینند duke nukem team در دنیای پلی گانها(کنیه از دنیای کاملا سه بعدی)چه خواهد کرد.
7 سال بعد تاریخچه ساخت بازی مثل نقشه جاده ای در جهنم تولید بازی خونده میشه.حتی قبل از شروع ساخت بازی 5 نفر از تیم جدا شده و شرکت ritual رو تاسیس کردند.(3d realms گفت تنها یکی از اونها نقش مهمی در duke 3d داشت و همه در حال کار روی prey بودند نه forever).
3d realms یه id حدود 500 هزار دلار برای موتور quake 2 میده .یک سال بعد اون رو بیخیال میشه و 500 هزار میده برای unreall.هر دو موتور در ورژن سوم خود هستند از زمانی که ساخت forever آغاز شده...
3d realms کاملا خودش رو از مطبوعات و سایتهای خبری قایم میکنه و هر چند وقت فیلمی از بازی رو پخش میکنه که سریع از نظر تکنیکی قدیمی میشند درحالی که همه صبر میکنند،صبر میکنند...
half life وقتی ساخت forever آغاز شد هنوز نیامده بود،بعد از 5 سال-که اصلا طولانی نیست-شماره دومش اومد و در حال حاضر صحبت در مورد شماره سومش جریان داره.
زمان زیادی گذشته که در اون مدت fps چندین بار دوباره و دوباره تغییر کرد،آیا بازی میتونه بعد از این همه مدت با fps های جدید مقابله کنه؟

---daikatana بازی john romero بود که بعد از جدا شدن از id ساخت.حدود 4 سال با کلی خرج ساخته شد و وقتی عرضه شد اصلا بازی خوبی در نیومد

shaithis:کارمندان 3d realms از دیدن این مقاله خوشحال میشن.خواهند گفت این مسئله نشون میده duke چقدر محبوبه و بعد از این همه زمان مردم هنوز به دنبال duke nukem بعدی هستند.شاید حق با اونها باشه ولی یه خط قرمزی هست-بیاید بهش بگیم خط daikatana که در اون مشتاق بودن عموم به کلافگی تبدیل میشه.ما از اون خط گذشتیم و برای اینکه بازی بتونه موفق باشه باید بتونه کاری کنه half life 2 در مقابلش قدیمی به نظر بیاد.
ایای میتونه؟فقط 3d realms میدونه.

Fragmaster:
اسم شرکت 3d realmsهستش ولی هنوز بازی تولید نکرده که حقیقتا 3d باشه.و هیچ بازی مهم دیگه ای رو به تنهایی تولید نکرده به جز duke nukem 3d:atomic edition .بازی shadow warrior (سه بازی که شباهت زیادی به duke داره و توسط همون موتور ساخته شدهhttp://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_warrior)هم بیشتر توسط افرادی در خارج از شرکت ساخته شده.3d realms دو پروژه کنسل شده دیگه هم داره: prey و bombshell.اینقدر زمان گذشته که مردم یادشون رفته اولین عکسهای بازی با موتور QUAKE 1 بود!!من با George Broussard در مورد بازی مصاحبه کردم،اون موقع 17 ساله بود،الان 27 ساله هستم!
جدیدا broussard گفته زمان عرضه بازی -وقتی تموم شد-بوده و خواهد بود.این واقعت نداره،اگر توی update های مضحک george بگردید میبینید که چندین بار زمان عرشه عوض شده(http://www.3drealms.com/press/dnfunreal.html تو این گفته شده 1999).
این پروژه از سو مدیریت حادی رنج میبره.نمیفهمم گروه سازنده مخصوصا george چندین ساعت تلف پست دادن توی board ها کردن به حای اینکه روی بازی کار کنن.اوضاع کارمندها هم افتضاح هست،مطمئنم که یکی از کسانی که به عنوان گروه سازنده نام برده شده ماه هاست جای دیگه کار میکنه.
Sluggo:
این بازی موضوع جک خوبی برای خیلیها شده ولی من تا همین چند پیش امید داشتم بازی بالاخره بیاد و فک همه بیفته.half life 2 برای 4 سال رو هوا بود ولی اومد و همه به عنوان یک شاهکار تاییدش کردند.اگر duke nukem forever میومد و عالی از آب در میاومد همه این همه تاخیر رو میبخشیدند.
الان crysis،bioshock،haf life 2 و ... اومدن و رقابت برای 3d realms بسیار سخت تر شده حتی اگر معجزه کنه و یه بازی رست و حسابی بده باید یه پیشرفت بزرگ تکنیکی نشون بده تا بتونه با crytek و id و valve و epic مقابله کنه...
مسئله تاسف برانگیز اینه که quake و unreal افسانه ای حتی در زمان duke3d ساخته نشده بودند.3d acceleration هنوز اتفاق نیفتاده بود .آیا دلیل موجهی برای این همه تاخیر هست؟شاید باشه ولی تصورش خیلی سخته.

آخرین ویرایش:
17:acclaim vs mirra یا ...

17s.jpg

روزی روز گاری یه مردی بود که میتونست خیلی حرفه ای دوچرخه سواری کنه...اون مثل یه نفر دیگه که میتونست خیلی خوب اسکیت سواری کنه(tony hawk)خواست با فروختن امتیاز نامش در بازی ها پول در بیاره.این کار رو با یه شرکت دیگه از نیو یورک انجام داد،دو تایی با هم یه سری بازی خوب با استفاده از نام dave mirra`s bmx ساختن،همه پول دراوردن و چیز ها تو دنیا خوب بود...تا اینکه:
یه جادوگر خبیث تبلیغات چی پیش خودش فکر کرد:این بازی ها خیلی خوب میفروشن،راهی هست که بتونم بدون زحمت بیشتر پول بیشتری بدست بیارم؟
فکر کرد و فکر کرد تا اینکه گفت:بیاید یه بازی dave mirra دیگه بسازیم،ولی این دفعه خیلی کمتر gameplay میذاریم و به جاش خیلی بیشتر فحش،ل خ ت ی و فیلم هایی از ا س ت ر ی پ ر ها می ذاریم!مثل بنز به عقده ای هایی که میشناسم فروخته میشه!!
این وسط dave mirra نمیخواست با این افتضاح ارتباطی داشته باشه مخصوصا بعد از اینکه جادوگر خبیث بهش گفته بود بازی قراره مثل فیلم کمدی های نوجوانانه با شوخی های معمولی باشه.پس به جادوگر خبیث گفت استفاده از اسمش رو متوقف کنه،در 31 ژولای 2000 تفاهم نامه ای امضا شد ولی از اونجا که تو acclaim مرده و حرفش،بازی با نام dave mirra عرضه شد.
اینجا بود که dave mirra با وکیلش اومد و از acclaim شکایت و تقاضای 20 ملیون دلار کرد...!!

Delsyn:
acclaim تو گذشته شیرینکاری های زیادی کرده(بعدا بیشتر دربارش گفته میشه)ولی mirra bmx xxx جایزه حماقت رو میبره:اول این عمل وقیح هست که به زور خواست از بازی dave mirra freestyle bmx 2 پول بیشتری در بیاره،پس همون بازی رو عرضه کرد و تنها دختر های ل خ ت رو بهش اضافه کرد و دوم اینکه باز کردن ل خ ت ی های توی بازی تقریبا غیر ممکنه!پس اگه کسی بازی رو برای اون هم بخره به خاطر همین سختی بالا از بازی زده میشه... داشت یادم میرفت:این حماقت که dave mirra متوجه استفاده از نامش نمیشه!!طرف با استفاده از نامش داره پول در میاره،چطور متوجه استفاده از نامش تو این بازی نشه؟!

Psylancer:

تا حدودی امید داشتم یه بازی M خوب دربیاد،نه شاهکار ولی خوب.از شانس بد acclaim شرکت سازنده بازی z-axis نصفه نیمه رو بازی کار کرد و اصل ماجرا رو تو بازی به عنوان unlock content قرار داد که ازاد کردنش خیلی سخت بود.در اخر اینکه acclaim یه پارتی برای عرضه بازی تو یه ا س ت ری پ کلاب گذاشت، dave نمیخواست با این افتضاح ارتباطی داشته باشه ولی ارتباط داده شد،پس شکایت کرد.

Warrior:

چطور کسی فکر کرد این ایده خوبیه خدا میدونه،اینکه بیان یکی از نامهای پول سازشون رو اینجوری از دست بدن.فکر اولیه این بازی رو میشد تو یه بازی دیگه پیاده کرد،حالا چرا bmx??Greg Fischbach رئیس acclaim خواست یه جوری توجیهش کنه و گفت:این بازی ها یه چیزی تو مایه های فیلم هایی مثل american pie هستن.
راستش تفاوتش اینه که اون فیمل ها حداقل خوبن که بازی اصلا نمیتونه نزدیکشون بشه و بدتر اینکه حتی اصل چیز ها هم تو بازی خیلی کم هستن.برام سواله که ایا کسی سر این ماجرا اخراج شده؟

آخرین ویرایش:
انگار این تاپیک زیاد طرفدار نداره،یعنی اصلا طرفدار نداره.نمیدنم چرا اینجا تاپیک های خنثی( و نظر خواهی یا کل کل پر بیننده میشن(کافیه یکی بیاد بگه گرافیک کدوم کنسول بهترینه تاپیک میترکه).هر کس خواست میتونه بره اینجا و بقیشون رو بخونه:
http://www.gamespy.com/articles/june03/dumbestmoments/

آخرین ویرایش:
انگار این تاپیک زیاد طرفدار نداره،یعنی اصلا طرفدار نداره.نمیدنم چرا اینجا تاپیک های خنثی( و نظر خواهی یا کل کل پر بیننده میشن(کافیه یکی بیاد بگه گرافیک کدوم کنسول بهترینه تاپیک میترکه).هر کس خواست میتونه بره اینجا و بقیشون رو بخونه:
http://www.gamespy.com/articles/june03/dumbestmoments/
ادامه بده ما حال میکنیم ...
با تشکر ... :love:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or