چرا ساخت Alan Wake انقدر طول کشید؟!

Dreadlord

کاربر سایت
ما همگی زمان بسیار بسیار طولانی را برای Alan Wake منتظر ماندیم، اولین بازی Remedy بعد از Max Payne 2 که در سال 2003 منتشر شد. مدیر Remedy، آقای Matias Myllyrinne، در DICE 2010 علت اصلی این موضوع را روشن کرد: "طرح های اولیه".

Alan-Wake.jpg

او گفت: " ما با چیزهای عجیبی بازی و آنها را امتحان کردیم."

مرحله پیش تولید Alan Wake خیلی خیلی بیشتر از آن چیزی که Remedy انتظار داشت طول کشید. بیشتر این مراحل صرف آزمایش همین طرح های اولیه بود که Myllryinne آن را "نوآوری آهسته" خواند. در این مراحل Remedy با ایده هایی مواجه میشد که لزوما کمک نمیکردند، اما در اصل خیلی تاثیرگذار بودند. این مراحل برای تولید بازی اصلی فوق العاده مهم و حیاتی بود.

همچنین در هنگام تولید Alan Wake به مشکلاتی برخوردیم، چون Remedy در اصل یک psychological thriller در سبک Sandbox را در نظر داشت. حدود 6 ماه بر روی این ایده کار کردیم، و در نهایت تمام آن را دور انداختیم!
" این ایده کار نمیکرد و بازی را با جنبه های سینمایی و داستان پر پیچ و خم آن فاصله مینداخت."

بالاخره در May 2010 گیمرها میتوانند ببینند که آنها در تمام این سالها چه کرده اند.

امیدوارم دیگه این حرفها رو نبینیم که چون ساخت بازی طول کشیده پس باید 30-40 ساعت هم گیم پلی داشته باشه!! (چون واقعا هم هیچ ربطی نداره)

psychological thriller ایی که Rating ش T باشه باید به حالش گریست ....

جالبه که Max Payne 1 و 2 (دو عنوان قبلی این استودیو) هر دو Rating شون M بود

بازی ای که قرار بود یک psychological thriller Open-world باشه الان تبدیل شده به یک بازی linear با Rating T
:)
شاید در نهایت بازی بسیار خوبی از آب در بیاد اما با انچیزی که در ابتدا ازش انتظار داشتم فرسنگ ها فاصله داره

^ فرزاد، دنیای بازی هنوز هم Open-world هست( برای مثال تریلر Scape from the police توی اون جنگل بسیار وسیع) ولی به نظر من کاملا کار درستی کردن که حالت Sandbox را حذف کردن. فرض کن یه اتمسفر سنگین با جو GTA. مثلا خودت بخوای ماموریت‌ها را انتخاب کنی و خط داستان را پیش ببری! کاملا متناقضه.

و در مورد ریتینگ هم همونطور که از سبک بازی( psychological thriller) پیداست اصل بازی در مورد mystery، suspense و tensionـه تا در مورد Horror.

من معتقدم این حالت سریالی بودن بازی به شدت به محبوبیتش اضافه می‌کنه.

جالبه که Max Payne 1 و 2 (دو عنوان قبلی این استودیو) هر دو Rating شون M بود

بازی ای که قرار بود یک psychological thriller Open-world باشه الان تبدیل شده به یک بازی linear با Rating T
:)
شاید در نهایت بازی بسیار خوبی از آب در بیاد اما با انچیزی که در ابتدا ازش انتظار داشتم فرسنگ ها فاصله داره

درود. قصد بي ادبي ندارم ولي يك عنوان Thriller در واقع يك Horror نيست كه خون و هيولا داشته باشه. اين جور سبك بيشتر در هيجان و فشار گذاشتن مخاطب سروكار داره و همچنين مهم ترين چيزي كه يك Thriller ميتونه داشته باشه همون اتمسفر ايجاد كننده است.

بازي فقط خون و صحنه ها مستقيم مرگ هاي خشن (مثل كشته شدن با تبر) رو نشون نميده.

Psychological Thriller سبكي هست كه ارتباط مستقيمي هم با روانشناسي داره. گاه يك دور نماي تاريك با رنگ آميزي خاص بسيار ترسناك تر از صد تا هيولا به نظر ميرسه. صداگذاري و موسيقي هم خيلي موثر هست.

در كل ببخشيد فرزاد اگر بي ادبي كردم :biggrin1:(استاد مايي).

من با تمام احترامی که برای نظراتتون قائلم اما باهاتون موافق نیستم ... اگر psychological thriller نیازی به Rating بالا نداره پس باید پرسید چرا از هر 10 فیلم یا Anime مطرح که در این سبک ساخته میشه 9 تاشون Rating بالا دارند ...

کلا انتظار من از Alan Wake با توجه به سبکش یک بازی به مراتب bold تر بود نه یک بازی که مخاطبینش بچه های 13 14 ساله باشه ...

در هر صورت با توجه به هزینه های سنگینی که صرف ساخت این بازی شده قرار گرفتن این بازی در Rating T به منظور کسب مخاطبین بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر دور از انتظار نبود

و در مورد ریتینگ هم همونطور که از سبک بازی( psychological thriller) پیداست اصل بازی در مورد mystery، suspense و tensionـه تا در مورد Horror.

Horror بودن یا نبودن به خودی ـه خود Rating یک بازی را بالا یا پائین نمی بره همانطور که مثلا Fatal Frame که یک بازی ترسناک بود با Rating T عرضه شد

Titles rated M (Mature) have content that may be suitable for persons ages 17 and older. Titles in this category may contain intense violence, blood and gore, sexual content and/or strong language.​

در مورد Free Roaming هم حداقل بازی هایی مثل Mafia هنر روایت داستان را (به صورت خطی) نشون دادند گر چه اگر درست یادم باشه در ابتدا قرار بود فقط در طول روز این قابلیت وجود داشته باشه و از غروب به بعد (شروع تاریکی) روند بازی متفاوت باشه

در هر صورت شایدم انتظارات من بیجا بوده
امیدورارم بازی بسیار خوبی از آب در بیاد و همگیمون لذت ببریم

آخرین ویرایش:
البته به نظر من ساخت بازی با چنین تیمی مثلاً در مقایسه با Killzone 2 که Sony برای ساختش مه و ابر و خورشید هم بسیج کرد! "خیلی" زیاد نیست...
در هر صورت با توجه به هزینه های سنگینی که صرف ساخت این بازی شده قرار گرفتن این بازی در Rating T به منظور کسب مخاطبین بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر دور از انتظار نبود
فرزاد جان هم در این مورد و هم در مورد کنسل شدن نسخه ی PC جای Microsoft رو تو First Class رزرو کن!
ضمن اینکه مثلاً Darksiders هم Free Roamingـش رو حفظ کرده در کنارش بازی داستان محور و خطیی هم هست(هر چند که Free Roaming فقط برای کشف و پیدا کردن Secret Treasures و صندوق های روح در بازی گنجونده شده و باعث هیچ نوع آزادی عملی در پیش بردن بازی نشده).
تنکس بابی;)

این دلیل نمیشه چون درجه بازی T هست پس حتما Remedy عمدآ بازی رو طوری طرحی کرده که مخاطب و فروش بیشتری داشته باشه.

مطمئن باشید Remedy بعد از این همه سال دوست نداره هیچ چیزی تو بازیش کم بیاد و درجه M یا T براش هیچ فرقی نمیکنه.

برخلاف نظر دوستان به نظر من ما نمیخوایم سکته بزنیم که بازی بیاد بشه +18 سال که بازی اگه قرار بود +18 باشه با توجه به تم بازی که جنگل هستش و موجودات خیالی که تو سایه ها هستن اصلا نمیشه جوری بازی رو طراحی کرد که بیاد بشه +18 وگرنه خیلی ها هستن که نمیتونن این جو سنگین رو درک کنن میفتن سکته میکنن میفتن رو دست شرکت .

درسته بازی Thriller هستش اما اگه بخواد بازی بیاد بشه +18 سال شک نکنید که خود +18 هم سکته میکنن بر مبنای سبک بازی درسته خیلی ها از تاریکی و ... این ها نمیترسن اما وقتی بری تو جو بازی یک دفعه یکی کنار شما بپره وسط تصویر شما 4 طبقه خونه رو میزارین رو سر و فریاد میزنین .

من خیلی از دوستام بودن که اصلا از تم فیلم ها و بازی های ترسناک نمیترسیدن اما وقتی یه همچین چیزی میدین اون صحنه خونه رو میزاشتن رو سرشون حالا بازی بیاد که کلا این جوری باشه دیگه خدا به دادمون برسه .

خود من هم عاشق تم تاریکی بازی ها هستم اما به نظرم این جوری بهتر هستش وقتی یک چیزی تکرار بشه میشه عادی در بازی پس حالش رو از دست میده اگه قرار باشه بازی از اول تا آخر بپرن و بترسی آخر بازی دیگه برات جک هستش .

اون کسی که میدونه خودش کی هستش هم توجه داشته باشه تاپیک مربوط به این بازی هستش نه خیال بافی ها خودشون .

البته ضمن توجه به تمام جزئیات عقاید مخاطبان و انتظاری که از روح و کلیت Alan Wake دارن و پیش زمینه ذهنی ای که از Remedy در ذهن بازی دوستان حرفه ای که به ابعاد عمیق تر از سطوح ظاهری یک اثر توجه دارن ، وجود داره ... کاملاً روشنه که M Rating و فضای کلی ذهنی ای که از محتوای بصری اون وجود داره ، ذاتاً درخود این بازیه . اما شاید توجه به واژه های به کار برده شده توسط سازندگان کمی تسکین دهنده باشه که ، این درجه بندی فقط در نتیجه ارجاع به مفاد تعریف شده درجه بندی بازی های رایانه ای ، برای بازی در نظر گرفته شده که همون عدم وجود صحنه های شدیداً خشونت آمیز مبتنی بر عنصر Blood و مصادیق بصری *** و حاشیه های اونه ! این امر در صورت صحت و تصدیق ، کاملاً منطبق بر GamePlay و فضای مورد انتظار Alan Wakeـه و به نظر کاملاً قابل اثبات و اعتماد میاد .

از طرفی بسیار ساده لوحانه ـست که تاثیر سیاست های کاملاً اقتصادی و تعلق نظر بیش از حد Microsoft به تضمین حداکثر سود حاصله از تمامی عناوین رو بر روی درجه بندی نهایی Alan Wake نادیده بگیریم . چرا که نمونه ای دیگه از این تلاش ها رو در استدلالات سطحی و به واقع عجیب Microsoft در جهت توجیه انحصار انتشار کنسولی این عنوان شاهد بودیم که شخصاً فکر نمیکنیم هیچ وقت از ذهن طرفداران این عنوان و تمام بازی دوستان حرفه ای ، پاک بشه . البته تناقض احساسی این موضوع با انتظار ضمنی که از Remedy معظم میرفت رو هم نمیشه به راحتی تسکین داد .
البته بدون شک این دغدغه به حق Microsoft با توجه به سرمایه نجومی ای که مصروف کمال و پرورش متکامل این عنوان کرده و صبر و حوصله حقیقتاً عالمانه و قابل ستایشی که در طول فرایند تولید طولانی این اثر از خودش نشون داده و به این ترتیب از تولید و انتشار سطحی و عجولانه Alan Wake جلوگیری و امکان پرداخت عمیق و با حوصله و تصحیح کوچکترین مشکلات و نقایص رو برای Remedy فراهم کرده ، کاملاً قابل درک و اصولاً از اختیارات و شاید الزامات ضمنی منطقی فرایند انتشار برای تمام ناشران حرفه ای و مخصوصاً Microsoft با اون پیشینه قابل دفاع ـست .

تجلی نتیجه پیوند Remedy و Microsoft شاید به معنای کیفیت متعالی ولی در بستر سیاست های مفروضه مالی باشه و باید از همین دیدگاه هم به اون نظر و منصفانه نقدش کرد .

من که شخصاً مشتعل و بی صبرانه منتظر تجربه روایت و تجسم یگانه داستان عمیق و آشنای Sam Lake در بستر خلاقیت یکتا و آزموده شده Remedy البته با ملاحظات قابل انتظار Microsoft هستم و بخاطر شعفی که از مرور ذهنی تجربه ماندگار Max Payne هر بار با دیدن نام Alan Wake بهم دست میده ، هیچ وقت به عظمت و عمق و شکوه ماندگار Alan Wake شک نمیکنم ...

آخرین ویرایش:
نمی شه درخواست بدیم بازیو تو ایرانم بفروشن؟ اینا که به فکر سودن بازیه HR تو ایران که کم فردش نکرد. حتی بعد چند روز تمام شده بود. من نمی دونم چه اصراریه ما HR رو بخریم واسه عربها ترجمش کنن؟ یعنی چی؟ مطمین باشین به خاطر 10 هزار دلارم بازیو زیرنویس فارسی می کنن. تازه می تونن تو ایران پاکستان تاجیکستانم بفروشن. تازه 3 میلیون ایرانی تو آمریکا و اروپا هم هستن.

نمی شه درخواست بدیم بازیو تو ایرانم بفروشن؟ اینا که به فکر سودن بازیه HR تو ایران که کم فردش نکرد. حتی بعد چند روز تمام شده بود. من نمی دونم چه اصراریه ما HR رو بخریم واسه عربها ترجمش کنن؟ یعنی چی؟ مطمین باشین به خاطر 10 هزار دلارم بازیو زیرنویس فارسی می کنن. تازه می تونن تو ایران پاکستان تاجیکستانم بفروشن. تازه 3 میلیون ایرانی تو آمریکا و اروپا هم هستن.
مسلما زیر نویس فارسی نمیکنن!حد اقل بخاطر تحریمش!
ولی اگه نسخه اورجینال رو میخوای- به GENE
(مهدی)pm بده برات دعوتنامه کلوپ رو بفرسته!فعلا 20 نفری هستیم اورجینال میخوایم!

-اگه برید زبان یاد بگیرید -در اینده به درد خودتون هم میخوره!-قرار نیست تا ته زندگی نیازمند اینو اون باشید!

البته به نظر من ساخت بازی با چنین تیمی مثلاً در مقایسه با Killzone 2 که Sony برای ساختش مه و ابر و خورشید هم بسیج کرد! "خیلی" زیاد نیست...;)

البته به نظر من مدت ساخت بازی با چنین تیمی مثلاً در مقایسه با Uncharted2 خیلی زیاده...;)

درود. قصد بي ادبي ندارم ولي يك عنوان Thriller در واقع يك Horror نيست كه خون و هيولا داشته باشه. اين جور سبك بيشتر در هيجان و فشار گذاشتن مخاطب سروكار داره و همچنين مهم ترين چيزي كه يك Thriller ميتونه داشته باشه همون اتمسفر ايجاد كننده است.

بازي فقط خون و صحنه ها مستقيم مرگ هاي خشن (مثل كشته شدن با تبر) رو نشون نميده.

Psychological Thriller سبكي هست كه ارتباط مستقيمي هم با روانشناسي داره. گاه يك دور نماي تاريك با رنگ آميزي خاص بسيار ترسناك تر از صد تا هيولا به نظر ميرسه. صداگذاري و موسيقي هم خيلي موثر هست.

به شدت تایید میشه

ببینید اصلا ریتینگه یه بازی یا فیلم اصلا دلیل بر خوب یا بد بودنش نمیتونه باشه حالا در هر سبکی که میخواد باشه (این مهمترین نکته). بعدشم همین فیلمه The Ring ریتینگش PG13 هست در حالیکه سبکش Horrorـه ولی Alan Wake اصلا سبکش Horror نیست بلکه همونجور که گفتی psychological thrillerـه. در ضمن ریتینگ T اصلا دلیل بر عدمه وجوده خون یا مثلا الفاظ زشت یا مواده مخدر و خشونیت و ... نیست بلکه به این معناست که به اندازه M یا AO این المانها وجود نداره.
تعریفه T:
Titles rated T (Teen) have content that may be suitable for ages 13 and older. Titles in this category may contain violence, suggestive themes, crude humor, minimal blood, simulated gambling, and/or infrequent use of strong language.

مثلا اگه فیلمهایه psychological thriller آلفرد هیچکاک رو دیده باشی که جزوه مطرحترین فیلمهایه این سبک هم هست میدونی که اصلا بر اساسه خشونت و صحنه هایه زننده و ... نیست. تازه همون Horror ش هم حتما نباید R باشه (مثاله بالا و ...) چه برسه به این سبک. کلا شاید خیلیها فکر میکنن اگه یه فیلم ترسناک باشه باید حتما خون و خون ریزی و الفاظه بد و خشونت در حده اعلا باشه و هرچی ایناش بیشتر باشه یعنی بهتره، در صورتیکه که کاملا این طرزه تفکر بنظرم اشتباهه و مثالهاشم زدم.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or